Wysłany: 2010-07-12 12:26
Dobry Festiwal ale mam za daleko :D
NeVeR Surrender!
Wysłany: 2010-07-12 12:50
E tam za daleko. Impreza za darmo i pole namiotowe również ,więc problemu ze spaniem nie ma
Trzy są rycerza przymioty święte: czystość w miłości i prawdzie; cześć rycerska moc uczynku rodząca; sprawność oręża, ku obronie słabych i przestrodze niesprawiedliwych
Wysłany: 2010-09-22 08:09
Deivos - "Emanation from Below"
Bardzo dobra death metalowa plyta,krotko,szybko i na temat.Ktos slyszal "Gospel of Maggots",temat mi umknal i nie wiem nic na temat tego cd.Cos wartego uwagi czy chujnia?
Wysłany: 2010-09-22 08:48
Ja słuchałem "Gospel Of Maggots" i uważam że to dobry, brutal death metalowy album, ale nie mam porównania z debiutem, bo go nie słyszałem :)
.
Wysłany: 2010-09-22 11:45 Zmieniony: 2010-09-22 11:47
[quote:a681ca593f="leprosy"]Deivos - "Emanation from Below"
Bardzo dobra death metalowa plyta,krotko,szybko i na temat. [/quote:a681ca593f]
W istocie, mam ją jakimś sposobem w swoim zbiorze i przyznać muszę, że jestem zadowolony. Trwa 30 minut z drobnym hakiem ale to wystarczająca ilość. 7 solidnych numerów bez zbędnych bajerów.
A jakie są wasze opinie odnośnie Dissenter - "Furor Arma Ministrat"?
"God made me a cannibal to fix problems like you."
Wysłany: 2010-09-22 18:04
Dissenter jak dla mnie jest jakoś średnio oryginalny. Ale niezły.
Wtrącając, ale na temat - PRAFURIA z Ełku
http://www.prafuria.com/
http://w381.wrzuta.pl/audio/3UwRC3bi78Z/prafuria_-_war jeah
Jak tylko odkurzę mieszkanie, zdobędę mury Libanu.
Wysłany: 2010-09-26 10:39
[quote:7a1629a92b="Raziel90"]No szkoda,że już nie grająR.I.P. DOCENT)i choć Dies Irae miało przypisaną plakietkę "Vader 2" to mimo wszystko grali bardzo dobrą techniczną i z odpowiednią dawką brutalności muzykę,szkoda strasznie takiego zespołu...[/quote:7a1629a92b]
Ja nadal mam o nich takie zdanie (a vadera nie lubie), ale "Sculpture Of Stone" nawet mi sie podobało. Mimo to nie szaleje za nimi. poprawne i nic wiecej jak dla mnie.
.
Wysłany: 2010-09-26 18:35
aż się dziwię, że nikt tu Sceptic nie wymienia - mega zacna kapela jak dla mnie ( za czasów Pathetic Being i Unbeliever's Script, bo ostatnio forma im spadła).
Never ma przebłyski czegoś fajnego czasem.
Ostatni album Hate również bardzo zympatisz.
Masachist ostatnio przed Gojirą widziałam - ale mhrokiem powiało ze sceny :D Lost Soul z reszta też grali, ale również uważam 'Immerse...' za przereklamowane.
a Dies Irae 'Sculpture...' całkiem całkiem a szczególnie kawałek ' Unrevealed by words'.
Z moich PL naj to ww Sceptic, Dekapy (ostatnia płyta)i Violent Dirge.
Z lżejszych prog bandów Proghma-c, Division by Zero i Disperse fajnie brzdąkają.
Wysłany: 2010-09-26 18:41
Cóż nie wiem czy ktoś już o tym zespole tutaj wspomniał, jeśli nie tym lepiej:). Ostatnio odkryłem, że w moim rodzinnym mieście dawno temu powstał zespół, który aspirował do miana "Polskiego Death'a". Catharsis - bo o nim mowa - właśnie się reaktywował, co prawda szukają jeszcze gitarzysty ale to tylko kwestia czasu zanim zespół wyjdzie z grobu całkowicie i pokaże, że jeszcze można grać staroszkolny techniczniczny death metal w stylu Atheist i Death.
myspace.com/catharsispl
Polecam zwłaszcza ludziom, którzy mają już dosyć Vaderów, Behemothów czy innych straszydeł
Wszystko się kiedyś kończy
Wysłany: 2010-09-26 20:57
[quote:70d6e72759="Harlequin"]Catharsis - Bitter Disdain
Materiał z 1995 wydany tylko na MC. Jesli ktoś lub techniczne death metal spod znaku Pestilence zczasów "testimony ..." to powinien posłuchac. Mnie sie bardzo podoba, choc brzmienie mogliby mieć lepsze :))[/quote:70d6e72759]
tak Jedruś, na poprzedniej stronie już o tym pisałem bardzo fajna kapela, szkoda, że sie nie wybili, ale takie były wtedy realia w Polsce
.
Wysłany: 2010-09-26 21:29
[quote:3445e11583="Harlequin"][quote:3445e11583="Harlequin"]Catharsis - Bitter Disdain
Materiał z 1995 wydany tylko na MC. Jesli ktoś lub techniczne death metal spod znaku Pestilence zczasów "testimony ..." to powinien posłuchac. Mnie sie bardzo podoba, choc brzmienie mogliby mieć lepsze :))[/quote:3445e11583]
tak Jedruś, na poprzedniej stronie już o tym pisałem bardzo fajna kapela, szkoda, że sie nie wybili, ale takie były wtedy realia w Polsce [/quote:3445e11583]
Spoko Harleq właśnie się reaktywowali więc jest szansa, że coś z tego będzie;D. Pozostaje mieć nadzieję, że tym razem im się uda:)
Wysłany: 2010-09-27 06:59
oooooo, jesli nie będą upodabniać sie do panujacych tredów, to może byc spoko :))
.
Wysłany: 2010-11-03 22:27
Wracając do Cathrasis mam bardzo dobre wieści:). Zespół już zebrał ekipę i planuje nagranie nowego mini LP!! Wiadomo póki co jedynie tyle, że będzie nosił nazwę "Rhyming Life and Death". Ponadto wiadomo w jakim składzie zostanie nagrany, a więc wygląda to następująco:
Adam Mamok - Bass i wokal
Tomasz Świerz - gitara
Katarzyna Bujas - gitara
Grzegorz Zawadzki - perkusja
Z oryginalnego składu ostali się tylko 2 pierwsi panowie. Pozostała dwójka to nowe twarze w zespole. Co jak co ale ja już się nie mogę doczekać nowego materiału mojego rodzimego zespołu ala Death:D:D
Wysłany: 2010-11-04 07:33
:]
To tez czekam na to co chłopaki nagrają :)
.
Polish Fucking Death Metal Wysłany: 2010-11-06 13:33
Witam;łożesz,mnóstwo tego było i jest;wymienię kilka kapelek z ogólnego nurtu metalowego:Betrayer,Mordor,Violent Dirge,Pandemonium,Death Sea,Schismatic,Convent,Lost Soul,Cerebrum,Lux Occulta,Condemnation,Mastiphal,Hermh,Trauma,Slashing Death,Quo Vadis,Tenebris,Imperator,Norden,Christ Agony,Taranis,Neolith,Parricide,Dead Infection,Cinis....cdn
Wysłany: 2010-11-16 20:48
Ci którzy płaczą nad losem polskiej Iscarioty mam dla was świetną wiadomość. Byli gitarzyści tego zespołu, czyli Hubert Nowak i Marek Woźniak nie wieszają gitar na kołkach tylko grają dalej pod nazwą Formis. Jest tam wszystko to co było najlepsze w Iscariocie(oprócz wokalu Grażyny) a nawet więcej.
http://www.myspace.com/formismetal
Polecam naprawdę kawał zajebistej muzy
Wysłany: 2010-11-26 00:32
Dzisiaj odpaliłem Damnation " Reborn" zastanawiając się jednocześnie dlaczego obecnie,mimo zalewu kapel DM tak rzadko można trafić na taki piekielny sound jak zawarty na ww płycie.Mimo upływu czasu nadal czuć w tej muzie ciężar i w chuj szatana,uwielbiam!!!
Wysłany: 2010-11-26 08:02
A ja dalej nie mogę sie przekonac do Damnation :P za to ostatnio polubiłem debiut yatteringa i tutaj zwracam honor cellar doorowi - dobra płyta :)
.
Wysłany: 2010-11-27 17:01
Bo Yattering to dobra kapela była choć specyficzna i ciężka w odbiorze.
Wysłany: 2010-12-01 16:10
zajebista swierszcz ma nowy projekt niestety nie pomne nazwy sorka jak przypomne dam znac
Kropla drąży skałę