Wracać wciąż do domu Le Guin
Zmierzch Bogów

Polskie imprezy electro. Strona: 1

Polskie imprezy electro Wysłany: 2006-09-05 20:14

W Polsce odbywa sie wiele cyklicznych imprez electro. Kazde wieksze miasto ma "cos" swojego. Wypowiedzcie sie dlaczego akuta ta i ta impreza jest wasza ulubiona, w jakim lokalu sie odbywa, co mniej wiecej jest na niej grane i jak cesto sie odbywa Zareklamujcie imprezy w swoim miescie

"Tonight's the night..."

Wysłany: 2006-09-05 21:08

Kielce,TUNEL-disGOTHeque-kazdy poniedzialek godz.20.00
Prowadzi jedyna w swoim rodzaju FrozenRose :D
Polecam osoboscie kazdemu, kto bedzie w Kielcach i wszystkim tym,ktorzy w Kielcach mieszkaja.....ja osobiscie uczeszczam na te imprezy co tydzien(musze miec naprawde niezly powod, zeby nie pojsc np.choroba )....wczesniej disGOTHeque odbywalo sie we wtorki...jeszcze wczesniej(kilka miesiecy temu)w innym miejscu tj.w kieleckiej Insomni. Ale zawsze panowala wrecz niesamowita atmosfera.... :D
Nie umiem tego opisac w slowach, dlatego najlepiej zrobia Ci, ktorzy przekonaja sie osobiscie :D
Zapraszam wszystkich w imieniu Frozen do KIELC!!! :D

Wysłany: 2006-09-13 19:26

[color=violet:7d73870ef3]zapraszam na imprezę ( wprawdzie to nie EP ale blisko )

ponadto zapraszam do śledzenia wszystkich imprez organizowanych w Klubie Uwaga na klub-uwaga.strefa.pl
najbliższe electroperversion odbędzie się prawdopodobnie w połowie października.[/color:7d73870ef3]

jestem na www.myspace.com/xxmad_crowxx i na fotce pod nikiem missyxxlouve więc poszukajcie jak chcecie coś wiedzieć o mnie

Wysłany: 2006-09-15 13:10

[size=18:bef5f808aa][color=violet:bef5f808aa]-<[ ELECTROPERVERSION ]>-

14 Pazdziernika 2006 (sobota)

Kraków - Mały Rynek 3 - Klub Uwaga

Całonocna impreza taneczna z muzyką :

EBM / Oldschool EBM / Electro Industrial / Future-pop / Synth-pop / Electro-pop / Dark Electro / Harsh Electro / IDM i inne okolice cięższej mrocznej elektroniki...

Muzykę prezentują :
od 21.00 do 01.00 : Frontman
01.00 do około 4.00 Bagiennik

Uwaga : na imprezie zostanie rozlosowana wejściówka na Depeche Mode Party które odbędzie się 21 Października (sobota) w Klubie Ministerstwo (Kraków)
Dokładne informacje o imprezie DM znajdziecie także na stronach :
www.electromode.fc.pl
oraz www.electroperversion.prv.pl

Klub Uwaga przewidział na tę noc różne promocje na drinki w lokalu przez całą noc.

Wstęp: 4 zł
Start: 21:00
Wstęp tylko dla osób pełnoletnich.

www.electroperversion.prv.pl
www.klub-uwaga.strefa.pl [/color:bef5f808aa][/size:bef5f808aa]

jestem na www.myspace.com/xxmad_crowxx i na fotce pod nikiem missyxxlouve więc poszukajcie jak chcecie coś wiedzieć o mnie

wroclaw industrial festival Wysłany: 2006-10-15 03:37

Nie wiem ilu z was ominelo wroclawski festiwal industrialny ale naprawde warto!!! poszly juz 4 edycje samych muzycznych perelek w bardzo zimnym:) miejscu. Ludzi trafia nie za duzo ok 400 chyba ostatnio. Jak ktos bardzo poszukuje to polecam! zazwyczaj listopad - grudzien

Wysłany: 2007-02-08 16:01

Phantom...w poznaniu masz jeden np klub w ktorym asz imprezy electro...calkiem niezle nawet...proponuje klub Estravaganza na wroclawskiej...to w poblizu Deepa... :) inny to np SQ i IQ :)

Idziesz po to by upaść na ziemię, upadasz aby nigdy już nie powstać...

Wysłany: 2007-02-08 16:16

Z tego co mi wiadomo w SQ sa jakies imprezy electro ale nie takie o jakich tu mowa Tamte imprezy z relacji bywalcow uciekaja w strone zespolow pokroju music instructor itp.... suicide commando tam nie uswiadczysz raczej

"Tonight's the night..."

Wysłany: 2007-02-08 16:25

no przyznaje ze w Sq jest grane duzo takich lightowych numerow...progrssivu itp...ale za to w IQ i estravaganzie prawdopodobnie(sama nie bylam dawno wiec nie wiem z wlasnego doswiadczenia) leci cos mocniejszego..wiesz...graja to co tobie sie spodoba, ale z tych takich dziwniejszych numerow...moze nie ambient, ale sam wiesz...w Poznaniu malo jest miejsc z taka muza..;/

Idziesz po to by upaść na ziemię, upadasz aby nigdy już nie powstać...

Wysłany: 2007-02-08 21:44

[quote:c345a5e2a0="Phantom"]Tamte imprezy z relacji bywalcow uciekaja w strone zespolow pokroju music instructor itp.... suicide commando tam nie uswiadczysz raczej [/quote:c345a5e2a0]

etam Music Instructor nie jest jeszcze az tak zuy :twisted: Tak na marginesie: dawno temu byly ciekawe imprezy pod szyldem Electronation, ale w dobie Bazyla pamiec o nich zaginela gdzies w nadprzestrzeni :wink:

Wysłany: 2007-03-26 01:39

W Opolu jest Gloomy Night od prawie dwoch lat. Muza nie ogranicza sie do jednego gatunku, stylu czy jak to tam nazwiecie. Byly okresy ze bylo wiecej gitarowego grania, byly okresy ze glownie muza elektroniczna, a teraz sie wszystko unormowalo i jest bardzo roznorodnie. Zreszta robienie imprezy w tak malym miescie jak Opole (jakies 130k ppl) wiaze sie z pewnymi ograniczeniami ze wzgledu na brak widowni :)

dead girls never say no...

Wysłany: 2007-03-27 20:32

Myślę, że w Opolu to nie jest kwestia ludzi, tylko odpowiedniego nagłośnienia sprawy.
O takich imprezach po prostu mało się mówi. Sama wiem tylko o Gloomy Night i to tylko dlatego, że ktoś, kiedyś coś wspomniał mimochodem. W każdym razie muzyka w porządku (dla każdego coś innego), wstęp nie narusza budżetu rodzinnego, tylko lokal coś ostatnio mały i stolików niewiele.

Wysłany: 2007-04-04 21:10

chyba nie musze reklamować naszej poznańskiej "cybORGY" pod kątem muzyki electro jak wiadomo (a dla tych co nie wiedzą) szeroko prezentowane są sety stricte electro ( vitalic, the hacker, david caretta, millimetric, thomas p. heckamnn itp ) na "cybORGY" wymieszane często z old school EBM'em co daje naprawde wybuchowo - klubową atmosfere i to w niezaleznym klimacie

Jeżeli ograniczymy nasze życie tylko do jednego wymiaru, utracimy wszystkie pozostałe....

Wysłany: 2007-04-20 18:08

Czemu w Wawie tak mało osób łazi na imprezy electro? (pytanie filozoficzno-demograficzno-kulturoznawczo-egzystencjalne :P )

Wysłany: 2007-04-20 18:28

[quote:af1f141b20="AYANASH"]Czemu w Wawie tak mało osób łazi na imprezy electro? (pytanie filozoficzno-demograficzno-kulturoznawczo-egzystencjalne :P )[/quote:af1f141b20]
To wszystko wina Agraxa :wink:

'Hand fighting hand As you turn to a man of two worlds'

Wysłany: 2007-04-20 19:52

:lol: Ta bo Agrax się zawziął i wytępił w Wawie electro jako wielki fan Artrosis i Moonlight :lol:

Wysłany: 2007-04-23 10:31

PussyGang Team ma zaszczyt zaprosić na:

[b:2f45f6e2eb][color=red:2f45f6e2eb][size=25:2f45f6e2eb]Maschinerie Alternativ Nite #01[/size:2f45f6e2eb][/color:2f45f6e2eb]

28 kwietnia 2007

Pub&Galeria "Patelnia 36"
ul. Warszawska 3
Sosnowiec
Wjazd: Tym razem 4 zł
Start: 20.00 (otwarcie bram o 19.00-19.30)[/b:2f45f6e2eb]

Zagra: Nadya, KiSuR und Anathorius

Po sukcesie testowej edycji, czas na edycję pierwszą. Jak zwykle usłyszycie wybuchową mieszankę stylów spod znaku dark independent. Będzie wszystko to, co najlepsze + nowe, obiecujące zespoły, których jeszcze nie znacie! Nie obejdzie się oczywiście bez premierowych nagrań takich zespołów, jak: Combichrist, Zombie Girl, VNV Nation, Diorama, Nine Inch Nails.
Planujemy również niespodziankę dla tych, którzy czują w sobie artystycznego ducha!

http://zkf.webd.pl/pgt/images/man1a.jpg

[color=red:2f45f6e2eb]Bradzo prosze o nie umieszcznie na forum plakatow w formie zdjec. Plakaty te dezorganizuja nasz layout. Odpowiednia formna jest umieszczenie linku do plakatu. Prosze o przestrzeganie tej zasady. Administracja.[/color:2f45f6e2eb]

Wysłany: 2007-04-23 13:45

szczecin
www.soundcliniqum.prv.pl
www.alterelectro.prv.pl

czasami koncerty w klimacie :)

polecam do zapisania sie do szczecinskiego newslettera ( na kazdej ze stron u gory )
bo na biezaco informujemy o imprezach/koncertach oraz wypadach na koncerty do berlina :twisted:

Wysłany: 2007-04-26 16:27

W Hormonie miałam okazje byc tylko raz i akurat była to zwykła potańcówa, nie pamiętam tam elektro, ale być może źle akurat trafiłam.
Pytałam już o Azyl, bo jakiś czas temu doszły mnie słuchy, że został zamknięty, ale nikt nie odpowiedział, więc nie wiem czy to tak już na stałe czy tylko chwilowo. Szkoda by było,bo bardzo dobrze wspominam tą knajpę i tamtejsze imprezy...
Po napisaniu tego posta zauważylam, że już jest coś tam naskrobane nt Azyla - dzieki digichaos

Wysłany: 2007-10-17 23:21

W poznaniu przez dlug czas bylo cyklincznie Blood Lust Night i Electrophobia (obie w Bazylu co miecha), ale obecnie cos nie widac ani jednej, ani drugiej imorezy. Jest jeszcze cybORGY (Bunuba Cafe co miesiac lub dwa), na ktorym co prawda mozna pogadac, ale klub jest tak maly, ze tanczyc za bardzo sie nie da, a i gdyby nie Nathashah, to nie byloby tez do czego tanczyc, bo jakies smety by lecialy... Jest tez Death Discotheque (Fort Colomb? CZestotliwosc blizej nieokreslona) o ktorym niewiele mi wiadomo ponad to, ze ma sporo fanow. Na koniec sa dwie ciekawostki:
Electro Head, ktore poki co nie ma wielkiej popularnosci, ale szybko sie rozwija, oraz Enter The Twilight (moj projekt autorski, startujemy w listopadzie, oczywiscie miejscem jest Bazyl).

la mayyitan ma qadirun yatabaqa sarmadi fa itha yaji ash-shuthath al-mautu gad yantahi

Wysłany: 2007-10-17 23:31

minawi (Moderator)
minawi
Poznań / Iława

To ciekawe, ale ja bywając o wiele rzadziej na imprezach electro i mniej ocierając się w tym klimacie, chyba mogłabym więcej powiedzieć na temat tych imprez :roll:
Chocby to że DeathDiscotheque nie odbywa sie w Forcie tylko w Valhalli. A Cyborgy jest co miesiąc. Należałoby w sumie jeszcze doliczyć wszystkie depoteki, Route66 w Bunubie oraz imprezy w IQ.

Więc jak widać imprez tego typu jest od ch... a towarzystwo zamiast sie razem ugadać i dogadać, to woli się oddzielnie lansować tworząc masę małych imprezek, które jeszcze bardziej "rozcieńczają" frekwencję. I potem jest jak jest.

Może pora wyciągnąc wnioski, co?

"Make Foch Not War" "Nic nie może się zmarnować"

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło