Wysłany: 2007-11-28 16:50
[quote:0b5f520052="SCHWEIGENDE"]lepsze mini na krągłym tyłeczku, niż na kościstej dupie :twisted: :P :lol: :wink:[/quote:0b5f520052]
krągłym - tak, szerokim jak 3 drzwiowa szafa - nie, poza tym trzeba tez brac pod uwage jakie nogi wyrastaja z tego tyłka - ładne zgrabne, czy tluste serdelki (serdele). :roll:
nie jestem za tym, zeby dziewczynyn z nadwaga nosily ubrania w stylu workow na kartofle, bo nie jest im w tym ladnie i wcale to nie tuszuje tych kilku nadprogramowych kilogramow. ale mozna naprawde dobrac sobie, niezaleznie od wagi i wzrostu, takie ubrania, zeby wygladac ladnie. :)
Wysłany: 2007-11-29 14:10
a zeby sie ktos z nadwaga nie oburzyl - nie lubie jak kosciste dziewuchy pokazuja te swoje kosciste bioderka - jak u szkieletora 8O
tak naprawde nie jest wazne, kto ile wazy i ile mierzy wzrostu. najwazniejsze, zeby umiec ladnie sie zaprezentowac. wiem, ze nie jest latwo dojsc do tego, w czym nam ladnie. ale niektorym brakuje trzezwego samokrytycyzmu.
a jak sie niedlugo wybiore na lumki chce zapolowac na jakies apaszki i obrusy, o zaslonkach juz nie marze :]
Wysłany: 2007-11-29 17:46
[quote:0c5464093d="Narea"]obrusy? już coś na święta się szykuje...? :twisted:[/quote:0c5464093d]
nie, ale mam szklany blat stolu (ianczej ławy, to to niskie jest), wiec cos trzeba polozyc, a druga sprawa, ze mam beznadziejnego rutera z beznadziejnym niebieskim lapmpkiem posrodku i wprowadza atmosfere dysoteki i w nocy jak oczy otworze i spojrze na sciane, to mnie cos strzela.
Wysłany: 2007-12-02 00:16
[quote:a7c4b88b99="Narea"]no to w takim razie fakt, potrzebny obrusik albo jakaś ładna serweta...;d[/quote:a7c4b88b99]
obrus tez ladny sie by przydal. chocby troche ladny.....
Wysłany: 2007-12-04 09:22
Ostatnio kupiłam sobie dwie fajne czarne bluzki z szerokimi rękawmi.Obie takie trochę ażurkowe.... ale się różnią od siebie.......
No i gdzie bym dostała takie bluzki gdzie za obie zaołaciłam tylko dwadzieścia pare zł....?
Wysłany: 2007-12-05 19:37
No trochę drogo, ale to był dzień dostawy....
Teraz poluję na jakiś gorsecik. Raz to nawet widziałam taki jeden fajny, bordowy....... ale za to ogromny!!!!!!
To akurat nie jest fajne w ciucholandach, że jest dużo dużych rzeczy.....
Wysłany: 2007-12-05 22:10
[quote:6a1dce73aa="Narea"]no, niestety tylko, że to nie tyczy się mojej mieścinki... :cry:[/quote:6a1dce73aa]
a co konkretnie nie dotyczy Twojej mieścinki??
Wysłany: 2007-12-06 16:35
[quote:cc97c4aff3="Narea"]to, że mozna znaleźć duuuużo fajnych rzeczy po lumpach... ostatnio to od święta coś znajdę... :roll:[/quote:cc97c4aff3]
To przyjedź do Poznania. Tu na pewno coś znajdziesz bo wybór jest całkiem spory.
Wysłany: 2007-12-08 10:43
[quote:880bb82d1b="nimdraug"]Hmm, zawsze można do krawcowej i przerobić...
ja tak juz wielokrotnie
suknie (rozszerzanie rękawu, pogłębienie dekoltu), spódnice(zwężenie), spodnie(obszycie korońcą)...[/quote:880bb82d1b]
kiedys chodzilam do szkoly krawieckiej i mielismy klientow 'z zewnatrz'. byla taka jedna babka, ktora ciagle cos kupowala na lumach co trzeba bylo przerabiac. masakra normalnie 8O
Wysłany: 2008-01-12 18:07
bylam dzisiaj z kumpela na lumpkach. wyjatkowo malo kupilam. w tym jedna rzecz mojemu chlopakowi. w kazdym razie, znalazlysmy fajna skorzana spodniczke ze skorzanymi kokardkami. rozmiar na czterolatke chyba - srasznie malutka. ale fajniutka.
Wysłany: 2008-01-14 23:06
kurde.....kusicie ciagle ....wiem musze zaraz po sesji pojechac do Poznania :wink: na lumpexowy wypad..
"Umierać bez miłości , kochać przez śmierć"
Wysłany: 2008-01-27 20:56
nie ma jak wizyta w lumpie-zazwyczaj wracam z jakims 'znaleziskiem' izapełniam szafe kolejnymi ciuchami :)
ale przyznam ze czesto w lumpie mozna znalezc takie rzeczy jakich za skarby nie znalazłabym w 'normalnych' sklepach. fajne ekstrawaganckie czy gotyckie ciuchy.
Wysłany: 2008-01-28 21:58
Ja często coś znajduję - na imprezę, larp, czy na codzień, czasem się naprawde śliczne rzeczy trafiają za małą cenę, raz czy dwa zdarzyło mi się kupic coś w nie moim rozmiarze i opylic na allegro :twisted:
Ja mam 20 lat, ty masz 20 lat ... i tak wszyscy umrzemy
Wysłany: 2008-01-31 23:11
Lumpexy nie są niczym złym. Można tam ponoć znaleźć znacznie lepsze ciuchy od tych w firmowych sklepach ( zwłaszcza jeśli chodzi o klimatyczne, a nawet zwykłe nie-różowe/turkusowe). Zdarza się trafić na niepowtarzalne okazy, które gwarantują, że pół wsi nie będzie brykać w jednym T-shircie, bo taki akurat wyprodukował cropp, big star, czy sklep z Galerii Kraków. Poza tym nie rozumiem idei płacenia sporych sumek za kawałek szmaty.
"I lived the life of a drifter waiting for the day/ When I'd take your hand and sing you songs/ And may be you would say/ Come lay with me and love me/ And I would surely stay." "A ty z tej próżni czemu drwisz, kiedy ta próżnia nie drwi z ciebi
Wysłany: 2008-02-03 11:37
jak tylko sesja się skończy to lece na.......lumpexy strzescie sie :!: :!: :twisted:
Wysłany: 2008-06-04 08:32
[quote:4781d4d3df="Asynastra"]Słyszałam właśnie że są tam spoko rzeczy. Tyle że, jak można chodzić w czymś, co było kiedys używane? Zwróćmy uwagę że nie wiemy kim ten człowiek był.. Mimo że ubrania są specjalnie prane, troche mnie brzydzi myśl chodzenia w czymś, co kiedyś było wypocone przez jakąś np. obleśną osobę.[/quote:4781d4d3df]
W sklepie tez rozni ludzie przymierzaja.
I tak jak ktos napisal- pelno ciuchow z lumpow jest opylanych na allegro i opisanych- zalozone 2 razy, stan idealny.
Lepiej mieć brzuch od piwa niż garb od roboty.
Wysłany: 2008-06-05 16:58
[quote:eb9c8d1fb3="naamah__"][quote:eb9c8d1fb3="Asynastra"]Słyszałam właśnie że są tam spoko rzeczy. Tyle że, jak można chodzić w czymś, co było kiedys używane? Zwróćmy uwagę że nie wiemy kim ten człowiek był.. Mimo że ubrania są specjalnie prane, troche mnie brzydzi myśl chodzenia w czymś, co kiedyś było wypocone przez jakąś np. obleśną osobę.[/quote:eb9c8d1fb3]
W sklepie tez rozni ludzie przymierzaja.[/quote:eb9c8d1fb3]
Dokładnie. Zwłaszcza, jeśli ciuch jest "chodliwy" - bywał na niezliczonej ilości obcych ciał przed nami, a uważany jest za nowy - i po takiej cenie sprzedawany.
"I lived the life of a drifter waiting for the day/ When I'd take your hand and sing you songs/ And may be you would say/ Come lay with me and love me/ And I would surely stay." "A ty z tej próżni czemu drwisz, kiedy ta próżnia nie drwi z ciebi
Wysłany: 2008-09-23 16:15
uwielbiam ciuchy z lumpeksów... można tam znaleźć prawdziwe perełki jakich nikt nie ma. Poza tym w dobrych ciucholandach często rzeczy są dużo tańsze niż w sklepia a w podobnej jakości.
"Istnieć znaczy zmieniać się, zmieniać się - to dojrzewać, dojrzewać zaś - to nieskonczenie tworzyć Samego Siebie..."
Wysłany: 2008-09-24 13:38
ano właśnie za to uwielbiam lumpeksy... Fantastyczne bluzki, spodnie sukienki.. z jednego lumpeksu mam taką zajebistą renesansową suknię ślubną... Po prostu fantazja... Tylko trzeba mieć często dużo cierpliwości by znaleźć takie "perły" w stosach ubrań... :D
A najlepsze jest to, że można tam znaleźć za bezcen ciuchy markowych projektantów... Dzięki lumpeksom można jeszcze bardziej tworzyć swoją indywidualność :D
"Istnieć znaczy zmieniać się, zmieniać się - to dojrzewać, dojrzewać zaś - to nieskonczenie tworzyć Samego Siebie..."
Wysłany: 2008-10-20 17:06
Lumpeksy sie robia modne i ceny w nich tez juz ne sa takie, jak za czasow, kiedy do lumpeksu, jak juz ktos wchodzil, to po kryjomu. Po ostatniej wizycie w lumpeksie wyszlam co najmniej zniesmaczona cenami. Powariowaly ludziska.
"Nagość, phoszę państwa, jest demagogiczna, jest wphost socjalistyczna, bo i cóż by było, gdyby gmin odkhył, że nasza dupa taka sama?!"