... Wysłany: 2008-12-07 19:53
a mi żal tych wszystkich dzieci, które myślą że tylko oni słuchają słusznej muzyki i że tylko ich zdanie na temat muzyki jest właściwe
/AnotherNightmareAboutToComeTrue/LostInTime,OnTheEdgeOfSuffering/
... Wysłany: 2008-12-07 21:28
Nie przepadam jakoś szczególnie za taką muzyką. Ale nie uważam jej za złą/gorszą od innych. Muza jak muza, jak ktoś ma ochotę jej słuchać, to niech słucha, a jak ktoś nie ma, to niech nie słucha. I koniec zabawy.
... Wysłany: 2008-12-07 22:45
nie wiem jak reaguje emo, ja też tylko wyraziłem swoją opinie
/AnotherNightmareAboutToComeTrue/LostInTime,OnTheEdgeOfSuffering/
Re: Nu metal błee Wysłany: 2008-12-07 23:34
[quote:830a030a87="Lemisz"]Nuda i dno dla dzieci z gimnazjum i w ogóle jeśli chodzi o poziom inwencji oraz umiejętności u nu metalowych grajków to są oni na poziomie muzycznego żłobka i w ogóle żal mi tych wszystkich dzieci co myślą ,że słuchając nu metalu rzeczywiście słuchają metalu[/quote:830a030a87]
W każdym gatunku po pewnym czasie pojawiają się zespoły idące centralnie w komercję. Tak było w grungeu, emo core, hard rocku, nawet i w black metalu (Cradle of Filth). Nu metalu ton proces również nie ominął. Stąd Linkin park, Crazy Town itp.
Niemniej jednak ja nie nazwałbym pierwszych płyt Korn, Limp Bizkit i Deftones komercyjnymi. Ktos kto pamieta, jaka muzyka była promowana przez MTV w połowie lat 90 ( rnb, post grunge i hip hop) zgodzi się ze mną.
Forever Begins.
Wysłany: 2009-02-14 12:57
[quote:a3be49e65b="sums"][quote:a3be49e65b="Sleeping_Giant"]
Zgadzam się z przedmówcą.Na przełomie wieków Max był mocno zainspirowany nu metalem.Zresztą wystarczy posłuchac choćby "Soulfy" czy "Primitive".
:P[/quote:a3be49e65b]
Po pierwsze panie Kostuch użyłem sformuowania "być może". A po drugie uważam ze Sleeping Giant ma rację. Na pierwszych dwóch płytach słychać motywy nu-metalowe.Przynajmniej w moim mniemaniu. Co oczywiscie nie oznacza ze Soulfly grał wtedy nu-metal. Ja mówię tylko o motywach :P[/quote:a3be49e65b]
To kto w końcu grał nu-metal ? Bo jak dla mnie taki "Primitive" to mu-metal pełną gębą.
.
Wysłany: 2009-08-12 16:46
zaczelam metalu sluchac od nu metalu :D system of a down byl zespolem ktorego sluchalam ladny okres czasu,potem przyszedl czas na IM i tak dalej
"Dobrze wykorzystana informacja jest bezcenna.."