Zmierzch Bogów
Wracać wciąż do domu Le Guin

Castle Party 2008. Strona: last

Castle Party 2008 Wysłany: 2007-11-26 23:49

zapewne znacie już listę zespołów które potwierdziły swój zlot na zamek w Bolkowie...Nie chcę być krytyczny,ale z roku na rok coś się zmienia.Czy jest to droga w górę,czy w dół.Co o tym myślicie...czujecie?

...umieranie trwa,więc żyjmy za życia życiem...jeśli jest.

Castle Party 2008 Wysłany: 2007-11-27 00:10

No cóż to widać że Castle Party 2008 nie zachwyca listą wykonawców , od paru lat tendencja jest raczej zniżkowa co do klasy wykonawców :cry:

Kochaj bliskich twemu sercu,tak szybko odchodzą...

Castle Party 2008 Wysłany: 2007-11-27 00:58

kiedyś jechałem na zamek z wielkim zapałem,teraz raczej z tradycji,ze wspomnień tego wszystkiego co było wspaniałe...czasem się wkurzam dlaczego...

Wysłany: 2007-11-27 08:00

Freja (Bicz)
Freja
Wałbrzych

Niestety ja też musze się z Tobą zgodzić mnie osobiście lista zgłoszonych zespołów na CP 2008 nie zachwyca, ale oczywiście pojade :) jak co roku .

Niczego nie można do końca przemyśleć, wszystko można do końca przetrwać.

Wysłany: 2007-11-27 13:20

[color=green:ded818abf5]Pati Yang chetnie poslucham..
Niestety, pojawienie sie tam dla jednego, krotkiego wystepu i lanserskiej rewii mody mija sie dla mnie z celem.[/color:ded818abf5]

Wysłany: 2007-11-27 14:14

jesli władzom CP wszystko się uda - to afterparties a.d. 2008 przebiją wszystko co do tej pory widzieliście na CP :]

więcej powiedziec w tej chwili nie moge sesesese :twisted:

Wysłany: 2007-11-27 18:52

narazie warte zobaczenia sa Reaper i SITD oraz Inline.seX.Terror :D

"Tonight's the night..."

Wysłany: 2007-11-28 20:30

kruk666 (Bicz)
kruk666
Leszno/Opole

Jak dla mnie zespoły szykują się niezłe chociażby:Deine Lakaien lub Closterkeller :) Szkoda,że Diary of Dreams nie pojawi się na scenie. Jednak trzeba dać szanse innym zespołom. Z jednej strony dobrze,że co roku zmieniają się zespoły. CP jest urozmaicony :)

... bo dla tego, który mierzył kulą we własne serce , nie ma ani dziś, ani jutro ... tylko niezmierzone królestwa myśli

Castle Party 2008 Wysłany: 2007-11-28 23:30

najważniejsze aby każdy znalazł to czego pragnie...choć w marzeniach wciąż są kapele które do naszego Bolkowa jeszcze nie dotarły a które ja akurat chciałbym zobaczyć.

Castle Party 2008 Wysłany: 2007-11-28 23:36

są różne opinie na temat Castle Party...ja jestem za imprezą,choć wcześniej mój głód bywał bardziej zaspokajany...a może tracę już smak.Hahaha

Wysłany: 2007-11-29 12:25

Mnie przekonują Deine Lakaien i The Cruxshadows. Closterkeller też, ale to już jest bardziej sentyment. Natomiast bardzo chciałabym zobaczyć jeszcze raz VnV Nation.

... myślę nad problemem tym, czy można być bez duszy złym ...

Castle Party 2008 Wysłany: 2007-11-29 20:05

myślę że jest bardzo wiele dobrych zespołów,które powinny do nas zawitać...co do VNV NATION,widziałem go w Bolkowie a w tym roku 9 września w Łodzi,to było świetne przeżycie i mimo kameralnego koncertu zespół i fani stworzyli nierozerwalną więz...a po koncercie zespół bawił się z nami.To jak spotkanie trzeciego stopnia.hahaha.Jeśli chodzi o muze gotycką.Żałuję iż nie dotarł nigdy do Bolkowa Theatre of Tragedy i choć w części wynagrodziła nam to w zeszłym roku Liv Kristine,to tegoroczne odwołanie koncertów T.o.T w Krakowie i Warszawie to totalna porażka...Zbyt mało jest na zamku muzyki gotyckiej,mimo iż przybywa wciąż duże grono Gothów.Cieszy jednak to że Industrial i Goth zadomowiły się w Bolkowie i idą jedną drogą.Pytanie tylko co dalej?Czy należy coś zmieniać w formie festiwalu?

Castle Party 2008 Wysłany: 2007-12-02 01:09

...T.o.T.to tylko jeden z zespołów i nie jest podawany jako sztandar.Ta lista niezaistniałych na CP jest długa i myślę,że każdy z nas ma w swych pragnieniach coś czego jeszcze w Bolkowie nie było...

Castle Party 2008 Wysłany: 2008-01-01 18:02

Nie wiem jak będzie w tym roku na CP ale obojętnie jak będzie i tak tam pojadę,zamieszkam w moim"wielkim"aucie lub prześpię się-jeśli znajdę na to czas pod motocyklem,wypiję piwo(a)ze znajomymi i poznam zapewne nowych niekoniecznie piwoszy...posłucham muzy a potem znów będę wspominał i czekał do następnego roku.

Wysłany: 2008-01-11 18:16

Death_Dealer (Bicz)
Death_Dealer
Gdańsk/ Włocławek

Każdy co innego oczekuje . Nie można się kierować wyłacznie czyimś zdaniem .Powinieneś pojechać na cP i sam sobie postawić pytanie czy warto . Bo moim zdaniem tak . Co z tego że moja ciepła odzież pojechała gdzie indziej niż ja 8) i zostałam z samymi letnimi ciuchami podczas deszczu :twisted: Zabawa i dobre towarzystwo to podstawa .

Schuld und Sühne

Wysłany: 2008-01-13 01:01

Już nie narzekaj skarbie, są inne sposoby, żeby się rozgrzać. Nie powiem, CP można wiele zarzucić i sama to robię, jak mam kaprys, ale to i tak świetna impreza!

AMO ERGO SUM / "najlepszy sposób na uniknięcie krytyki- nic nie robić i nic nie znaczyć" / "Every passing minute is another chance to turn it all around"

Wysłany: 2008-01-13 14:12

[color=red:8d3e43cd87]jak dla mnie za mało "szatana" za dużo lateksów i dyskoteki no cóż. kiedyś było inaczej, według mnie lepiej, ale to moje zdanie. po prostu jestem zwolenniczką grania na "żywych" instrumentach, a nie na klawiszach ino. a perkusja... hm. no cóż... [/color:8d3e43cd87]

pozamieniałam się z amebą na rozum.

Wysłany: 2008-01-13 14:33

No, niestety również jeśli chodzi o mój gust... to cp się od niego oddala. Ale póki co i tak jest to świetna impreza i nadal pojawiają się zespoły warte zobaczenia/posłuchania.

AMO ERGO SUM / "najlepszy sposób na uniknięcie krytyki- nic nie robić i nic nie znaczyć" / "Every passing minute is another chance to turn it all around"

Castle Party 2008 Wysłany: 2008-01-13 16:42

Od strony kulinarnej faktycznie jest"gotycko"czyli przez parę dni czujemy się jak mieszkańcy zamku,którym zabrakło rodzimego piwa a te które podają pochodzi jedynie z łupów zaściankowych.
Jadło szykowane jest pospiesznie aby tylko coś tam było...i nazywało się jakoś tam.No cóż,jest jak jest...
Muzycznie jest może lub raczej mniej gotycko jak dawniej.To fakt.Wciąż jest to jedyny tak znany festiwal przyciągający naraz tylu wykonawców.Dlatego też nigdy nie zadowoli się wszystkich.Myślę jednak,że żyjemy tym miejscem i nadal będziemy nawiedzać Bolków.Co do CP 2008 liczę,że lista zespołów nie jest jeszcze zamknięta...

Wysłany: 2008-01-14 13:39

Death_Dealer (Bicz)
Death_Dealer
Gdańsk/ Włocławek

[quote:860172f33f="Morgana"]Już nie narzekaj skarbie, są inne sposoby, żeby się rozgrzać. Nie powiem, CP można wiele zarzucić i sama to robię, jak mam kaprys, ale to i tak świetna impreza![/quote:860172f33f]

Tak , faktycznie moja droga nie mogę zapomnieć że miałam wkącu Ciebie =) do własnej dyspozycji .

Schuld und Sühne

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło