Wysłany: 2008-01-17 20:50
Ja w tym roku czekam na Cruxshadows tradycyjnie na Closterkeller tudzież na Deine Lakaien. Reszte się zobaczy. A to co mnie cieszy to to że ostatniego dnia festiwalu mam urodziny :D Zawsze marzyłem by je spędzić na zamku :D Czyli połącze przyjemne... z jeszcze przyjemniejszym 8)
"W samym akcie oddania się złu nie ma jeszcze wykluczenia możliwości kochania" Anne Rice "Wampir Lestat"
Wysłany: 2008-01-22 13:49
W tym roku najbardziej interesujące kapele jakie zagrają na CP to Deine Lakaien, Cruxshadows, Closterkeller, Garden Of Delight, no i jeszcze Persephone (nowa płyta Sonji jest śliczna!). W ostateczności mógłbym jeszcze dodać In Strict Confidence i Die Krupps. I na tym koniec!!! Tych fajnych zespołów jest za mało! Reszta nie jest taka zła - jest po prostu średnia. I pytam się dlaczego nie ma Clan Of Xymox??? Lepiej by było gdyby była równowaga między gatunkami prezentowanymi na CP, bo teraz jest ona zachwiana - jest prawie sama elektronika, industrial, rocka czy metalu nie ma prawie wcale! Fajnie by było gdyby na CP grało więcej kapel które można określi mianem "gotyckie". A takich jest w zestawie CP 2008 malutko. Mam nadzieję, że organizatorzy CP wezmą sobie te nasze prośby do serca (bo to dla nas jest przecież organizowany ten festiwal) i skład zespołów na CP 2009 będzie dużo lepszy czyli bardziej gotycki, bo jak mi wiadomo CP to festiwal muzyki gotyckiej!
"Niech Mrok bedzie z Wami"
Wysłany: 2008-01-22 16:12
Jak dla mnie w tym roku jest więcej zespołów nieelektronicznych niż w 2007
Ja mam 20 lat, ty masz 20 lat ... i tak wszyscy umrzemy
Wysłany: 2008-01-24 14:51
Ronny, Mojca i reszta załogi byli w 2006 roku więc w 2008 mogliby być!!! Tegoroczny skład jest słaby i koniec!!! Wszystkie kapele oprócz Deine Lakaien i Closterkeller to jakieś podrzędne, nic nie znaczące zespoły!!!
Wysłany: 2008-01-24 15:57
co do podrzędności większości kapel na najbliższym CP: a może właśnie po to są zapraszane, żeby udowodnić, że nie są takie słabe i dzięki temu występowi usłyszy ich i doceni większa publika? Ja osobiście przepadam za Red Emprez i bardzo się cieszę, że wystąpią na CP :)
Wysłany: 2008-01-24 17:13
[quote:2ebaa8f6c7="Xymox"]Ronny, Mojca i reszta załogi byli w 2006 roku więc w 2008 mogliby być!!! Tegoroczny skład jest słaby i koniec!!! Wszystkie kapele oprócz Deine Lakaien i Closterkeller to jakieś podrzędne, nic nie znaczące zespoły!!![/quote:2ebaa8f6c7]
Zawsze możesz zrobic konkurencyjny festiwal z samymi gwiazdami takimi jak Nightwish
Wysłany: 2008-01-25 09:46
sums wypijemy za twoje zdrowko
Schuld und Sühne
Wysłany: 2008-01-25 10:03
Tu cos od naszych węgierskich przyjaciół. Może ktoś jeszcze nie widział
Life is complex: it has both real and imaginary components
Wysłany: 2008-01-25 15:52
calkiem przyjemne :D przypomina troche techno party oczwywiscie w pozytywnym znaczeniu
Nigdy nie kłóć sie z idiotą, ponieważ najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu a później wygra doświadczeniem
Wysłany: 2008-01-25 16:25
COX gra w marcu w Łodzi, więc ich obecność na CP byłaby chyba zbędna 8)
Wysłany: 2008-02-11 13:46
Zajebisty filmik amorphous.
Smierc jest czasem najlepszym rozwiazaniem, a czasami przeklenstwem. Czasem lepiej uciec i miec wszystko z glowy, miec swiety spokuj.
Wysłany: 2008-02-11 16:35
[quote:17bf882d7a="Paskievicz"]jak dla mnie mogą być nawet same pimpołki - aby tylko były to pimpołki dobrej marki i jakości 8)
dobry plastik nie jest zły, gorzej już jeżeli pochodzi z kiepskiego recyklingu :idea: tak jak to miało miejsce np przy Angelspit ... jedyne co mieli fajne to chyba tylko pocztówki 8)[/quote:17bf882d7a]
bez przesady - ciuchy jeszcze mieli niezle ;-D bo co do muzy- hmmm spac spac spac...a ja tam sie w tym roku na muze ciesze ;-D i nie narzekam - klimat na CP - niezapomniany ;-D
i co z tego że mam kaca ? gary umyłam
Wysłany: 2008-02-11 19:08
AngelSpit ufff oprocz ciuchow nie powalili mnie na nogi ale Ja bylem na ich koncercie juz po CP. Ogolnie nie ujeli mnie niczym pisze tu o muzyce.
Do tegorocznego skladu faktycznie Deine Lakaien plus Closterkeller wiadomo te nazwy mowia same za siebie ale gdyby przybyl jeszcze CoX no to po prostu byloby pieknie!!!!!
Filmik ciekawy!!!!!Egeszegedre!!!!!!!:):):)
Drink And Join Me In Eternal Life Desire You Turn Me On Your Blood My Ecstasy
Wysłany: 2008-02-11 19:15
obawiam sie ze sklad jest juz zamkniety ;-/ a szkoda - faktycznie COX do tego to bylaby uczta - co prawda gaja w lodzi - ale co Cp to Cp - tym bardziej ze wydaja dvd i mogliby sie pokusic o jakas akcje - a propos wie ktos kto organizuje ten koncert w lodzi???
Wysłany: 2008-02-11 19:44
[quote:77deb505f1="fonMedzik"]obawiam sie ze sklad jest juz zamkniety ;-/ a szkoda - faktycznie COX do tego to bylaby uczta - co prawda gaja w lodzi - ale co Cp to Cp - tym bardziej ze wydaja dvd i mogliby sie pokusic o jakas akcje - a propos wie ktos kto organizuje ten koncert w lodzi???[/quote:77deb505f1]
Dokladnie moje ostatnie przezycia z koncertu CoX nie do opisania plus mialem PRZYJEMNOSC porozmawiania z Mojca oj napisze, ze nie moglem oczu oderwac to malo
Koncert organizuje a tu masz link
http://www.clanofxymox.com/
[quote:77deb505f1="Narea"]jeżeli mówimy o oczekiwaniach - chętnie zobaczyłabym Turmiona na zywo. ciekawe tylko czy wystapiłby w podczas dnia "elektro" czy "rock/metal"...?
a co do składu - bądźmy zadowoleni, nie marudźmy, nie będzie Masskotek :twisted: :lol:[/quote:77deb505f1]
Nie marudzimy ale wyobraz sobie, ze CoX w ostatniej chwili dolacza do ogolnego skladu na CP anno domini 2008. I co by sie stalo?? Orgia dla uszu-DOSLOWNIE!!!!!!!!!
[color=darkred:77deb505f1]Andrzeju! Oszczędź pracy moderatorce i samodzielnie edytuj swoje posty! :wink:
Pozdrawiam
freya_blathin [/color:77deb505f1]
Wysłany: 2008-02-12 09:18
[quote:5b5c1493f4="Andrzej"]
Koncert organizuje a tu masz link
http://www.clanofxymox.com/
[quote:5b5c1493f4="Narea"]
a co do składu - bądźmy zadowoleni, nie marudźmy, nie będzie Masskotek :twisted: :lol:[/quote:5b5c1493f4]
Nie marudzimy ale wyobraz sobie, ze CoX w ostatniej chwili dolacza do ogolnego skladu na CP anno domini 2008. I co by sie stalo?? Orgia dla uszu-DOSLOWNIE!!!!!!!!!
[color=darkred:5b5c1493f4]Andrzeju! Oszczędź pracy moderatorce i samodzielnie edytuj swoje posty! :wink:
Pozdrawiam
freya_blathin [/color:5b5c1493f4][/quote:5b5c1493f4]
dziekuje za link ;-D mass kotki nie byly takie tragiczne ;-D angelcostam byl gorszy - zreszta nie wszystkim wszystko bedzie sie podobalo a COX dolaczony na koniec...boszeeee COX i daine??? chyba bym padla z rozkoszy i to bylaby piekna smierc
Wysłany: 2008-02-12 11:13
Moim zdaniem Clan Of Xymox bedą za rok. Tu też taka mała prośba do organizarorów aby sie postarali i ściągnęli ich w przyszłym roku. Może do następnego Castle Party będziemy mogli już posłuchać ich nowej płyty?!
Wysłany: 2008-02-12 15:00
ja tam Xymoxów nie bardzo lubię, skąd ten kult dla nich ?
Wysłany: 2008-02-12 17:58
[quote:55818ea09a="ganzallein"]ja tam Xymoxów nie bardzo lubię, skąd ten kult dla nich ?[/quote:55818ea09a]
To nie kult to po prostu jedna z tych kapel na ktorej sie nie zawiodlem i nadal lubie ich sluchac. I jest juz tak od dluzszej chwili takze mam nadzieje, ze odpowiedz satysfakcjonuje Was.
Wysłany: 2008-02-12 20:09
[quote:56f4c92a94="Paskievicz"]
ja na miejscu organizatorów miałbym gdzieś życzenia polskich fanów, bo co jak co ale to nie polacy przywożą najwięcej kasy na festiwal hehehe
sorry Winetou - business is business 8)[/quote:56f4c92a94]
Gdyby organizatorzy CP mieli spełniac wszystkie życzenia to bysmy mieli przez cały lipiec festiwal :wink:
I co roku taki sam skład