Zmierzch Bogów
Wracać wciąż do domu Le Guin

Gothic rock. Strona: 2

Wysłany: 2007-01-09 20:37

Co do Him itp. itd. co wymieniliście ja to mimo wszystko lubie :oops:

Nie wiem czemu tak mi wpadło jakoś w ucho bo jak nie patrzec na to jak wygladaja itp. to są wporzadku ^_^ Tak mi się wydaje

Wysłany: 2007-01-10 02:06

W sumie zgodze sie, ze HIM to w ogóle inny rozdział w muzyce i nic im do gotyku w ich nucie. Lacuna Coil...hmmm...całkiem ich lubie ale trudno mi zakwalifikowac ich do gotyku o ile w ogóle mozna :roll: Nie siedze na tyle głeboko w muzyce gotyckiej jak niektórzy ale jednak cos tam znam wiec se pogadać można, heh :wink:

"God made me a cannibal to fix problems like you."

Wysłany: 2007-01-10 07:26

Żadne z niżej wymienionych (Lacuna Coil, Nightwish, Lacrimas Profundere, Negative, Him, Within Temtation) Nie jest gotyckie. Tylko tak "wygladają". Ale co prawda to prawda pomiedzy nimi a zespołem Sengir nie ma porówniania

Wysłany: 2007-01-10 14:25

Masz rację Wendi. Szkoda że wiele osób nie zdaje sobie z tego sprawy. Po za tym media nie umieją przyporządkować sobie zespołów do danego gatunku to wymyślają coś z kosmosu. GOTHIC ROCK to dla mnie rzecz nie do przejścia. Niewiem co to dokońca jest... niewiem... raz to jest jakiś Closterkeller a raz Sister of merci. Dla mnie to gotyk na rockowo. Wiadomo że gotyk wcale nie musi być rockowy. Np. kompletnie nierozumiem stwierdzenia że Cradle of Filth to gotyk. Śmiać mi się chce. Gotyk to pewna natura, bardzo specyficzna a gothic rock to taki gotycki rock:D. Mieszam się już w tym:P.

Wysłany: 2007-01-10 18:04

Gotyk rock to rock któremu dopisany jest gotycki klimat - tyle :D

Wysłany: 2007-01-13 17:47

właśnie tak! tak uważam:).

Wysłany: 2007-01-13 21:16

Najlepszą klasyfikacje muzyki to ma onet w teledyskach

Szalona, wariatka, marzycielka, romantyczka, ciepła, chodź i pyskata. Jestem wielkim kontrastem ^^

Wysłany: 2007-01-13 22:56

taaa :lol: racja. oni to juz w ogole :lol:

Wysłany: 2007-01-15 16:47

ja mam niezły ubaw przy itunes'ie jak mi się wyświetla gatunek, np. zespół Sheer Terror gatunek pop. Myślę że nazwa mówi sama za siebie. A na onet zaraz wejde i zerkne:D.

Wysłany: 2007-01-19 17:01

Maniere (jak wszystko) można wyćwiczyć. Jak ktoś umie śpiewać jako tako to każda maniera jakoś mu przyjdzie ^_^

Wysłany: 2007-01-21 11:35

Bauhaus
Christian Death
Fields Of Nelphim
The Cure
45 Grave
XIII Stoleti
Sisters Of Marcy
Lacrimosa
Madame
Siekiera
Miguel And The Living Dead
Fading Colors
Nosferatu
The Garden Of Delight
Arcana Dead Can dance
Depeche Mode
Clan Of Xymox
Gary Newman
Siouxie & The Branchees
Specimen
Bloody Dead And Sexy
The Deadfly ensamble
Paralitikos
Pink Turnes Blue
The Ghost Of Lemora
The Mission
FK Kommunity
Coctau Twins
Legendary Pink Dots
Crimson Joy
Ex-Voto

i wiele innych których słucham :):):)

Nie daj soba manipulować, choćby poczucie twojej wewnetrznej bezsilnosci stawiało ci pod nogi kłody. To twoje zycie

Wysłany: 2007-01-21 12:08

Jak to nie? Przeciez wybitny, boski, obeznany w gatunku i z wszech miar oświecony Regis kojarzy :lol: :lol: :lol: :twisted:

Wysłany: 2007-01-21 12:40

Kojarzymy kojarzymy 8)

Nie daj soba manipulować, choćby poczucie twojej wewnetrznej bezsilnosci stawiało ci pod nogi kłody. To twoje zycie

Wysłany: 2007-01-21 13:16

:arrow: [b:4b706c44ca]witch1989[/b:4b706c44ca] Wymieniłaś dość sporo zespołów i nie bym sie czepiał, ale skomentuj choć kryteria jakimi zaliczasz Depeche Mode do gothic [b:4b706c44ca]rocku[/b:4b706c44ca].

Pozdrawiam

Użytkowniku! Nie bój się używać linku "Zgłoś moderatorowi"! :D

Wysłany: 2007-01-21 13:24

Część wymienionych tylko liznela gotyku, a Siekiera to juz legenda punka, nawet nie death rocka czy innych gotopunkopodobnych tworów - no chyba, ze to o inny zespol chodzi:) Ale ze kazdy ma swoje indywidualne podejscie... wiec ja sie nie spieram :twisted: Dla jednych niektore kawalki Dimmu Borgir mają elementy doomu, a dla innych nie - prawda, Regisku? :wink:

Wysłany: 2007-01-22 14:08

regis ja jestem najmłodsza z DP i kojarze Fresh For Lulu :D

Wysłany: 2007-01-22 14:34

a ja słabo kojarzę i w związku z tym pytanie do obeznanych:

- Czy ktoś ma kompletne nagrania tego zespołu albo jakąś całą płytę, może być demówka (?), bo tyle, ile da się ściągnąć lub dowiedzieć z netu to ma i wie każdy głupi, nawet ja 8O - i z pewnością nie o to chodziło Regisowi, który lubi poznać wszystko dogłębnie. Zreszta FFL poznałam dzięki niemu (wielkie dzięki) i bardzo mi się podoba, więc chciałabym jakoś posunąć do przodu swoją wiedzę na temat zespołu. Będę wdzięczna za dźwięki i informacje :twisted:

Wysłany: 2007-01-28 21:24

To jest dziwna sprawa o jak zauważyłam definicji rocka gotyckiego nie ma, lepiej nawet nie próbowac jej tworzyć a wy wiecie co gothic rockiem nie jest. fakt Depeche Mode jakoś w ogóle nie podchodzą.

:)

Wysłany: 2007-01-29 13:51

Ja myśle że każdy myśli inaczej (i dobrze) przez co tzw. szufladkowanie jest lekko bez sensu

Wysłany: 2007-02-24 16:44

gothic rock? jak dla mnie to pierwszy produkt ewolucji post-punku, a dokładniej późny bauhaus, sisters of mercy [choć oni zawsze uparcie twierdzili, że są zbyt alternatywni, by ich klasyfikować... ale brzmienia mówią same za siebie ], fields of the nephilim, siouxsie and the banshees, joy division i temu podobne klimaty

należy tutaj wspomnieć także o tworze, który nazwano deathrockiem, który to również wyewoluował z post-punkowej muzyki, mniejwięcej równolegle z goth rockiem, tyle że w usa. znajdziemy tutaj takie zespoły jak: christian death, kommunity fk, alien sex fiend, sex gang children, skeletal family, cinema strange czy virgin prunes.

zarówno europejskie jak i amerykańskie wczesnogotyckio-rockowe klimaty charakteryzują się dość specyficznym brzmieniem... a zaliczanie do tej grupy tego, do czego w czasach obecnych przykleja się nieszczesną łatkę 'gotycki metal' to spore nieporozumienie...

life * is a state * of mind

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło