Castle Party 2007. Strona: 32

Dodano: 2007-07-25 19:13

W związku z tym, iż większość Darkplanetowiczan wybiera się już jutro, życzę już teraz abyście dobrze się bawili na tej imprezie, na której niestety nie będę . Zajebistego CP życzę wam :D 8)
Za rok nie popuszczę, i mam nadzieję że będę bawił się tym razem z wami :) 8) :wink:

Allanon

Dodano: 2007-07-25 19:37

W IMIENIU JADACYCH JUTRO, W IMIENIU ZALOGI Z NASZEGO WESOLEGO BUSIKA

SERDECZNIE DZIEKUJE

DOTTORE & CREW :twisted:

Dodano: 2007-07-25 20:03

ja również dziękuję, także za poprzednie życzenia, na które nie odpowiedziałam, zajęta opi*****em :)

bus będzie na miejscu o 11.30 razem z moją wspaniałą osobą - jak ktoś nie wie, gdzie dworzec letni, dzwonić :!:

Dodano: 2007-07-25 20:49

To co chcę napisać powinno się znaleźć w temacie "Castle Party vs. Woodstock" ale ku memu niezadowoleniu odkryłem, że jest on już zablokowany. Nie chcąc tworzyć kolejnego pisze moją refleksję z dzisiejszego dnia na temat tych dwóch festiwali tu :

Otóż znalazłem jedną istotną wspólną cechę łączącą obie imprezy.
Zarówno Castle jak i Woodstocks schodzą na psy . Niestety.

Woodstock, bo mnóstwo złodziejstwa się tam szerzy na coraz większą skalę. Strach się tam wybrać, bo jeszcze mi głowę ukradną :? To jest priorytetowy minus.

Zaś jeśli chodzi o Castle Party, co tu dużo mówić, wydaje mi się iż zatracił swój pierwotny obraz prawie całkowicie. Z założenia, jeśli dobrze kojarzę, miał to być festiwal muzyki gotyckiej jednak teraz jest na tyle zdominowany przez elektro, że nieprzymierzając Bolków niebawem będzie mógł konkurować z Manieczkami (jeśli się całkowicie w nie nie zmieni).
Gdzie kapele takie jak Closterkeller, Artrosis, Moonlight :?: :?: :?:

Przykro stwierdzić ale ten "Festyn" muzycznie się raczej rozminął się ze swoimi założeniami, a być tak nie powinno. Tylko mi nie mówicie, że idzie z duchem czasu...

Not everyone likes metal... FUCK THEM!!!

Dodano: 2007-07-25 20:56

Nie no idzie z oczekiwaniami "większości" w imię powiedzenia - " Jedźmy gówno - miliony much nie mogą się mylić" Przykre jest to, że nazywa się to festivalem muzyki alternatywnej czy independent. Jak tak patrzę to nie wiem czy gotycką techniawkę można obecnie nazwać alternatywą bo wszędzie jej do obrzygania pełno...

"Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone..." "Lubię oczęta twe, kochanie, Ich blasków zmienność tajemniczą, Gdy je podnosisz niespodzianie I niby modrą błyskawicą Ogarniasz ziemię aż po kraniec....."

Dodano: 2007-07-25 21:03

Słuszna uwana Ravenie, alternatyna muzyka winna być raczej oryginalna i niepowtarzalna, a czymże jest coś czego jest wszędzie pełno? na pewno nie żadnym pionierskim osiągnięciem w dziedzinie muzyki.

Pomijając już fakt, że na początku festival był stricte GOTYCKI, a teraz co? .....

No ale, co kto lubi...

Dodano: 2007-07-25 21:07

Heh można by o tym dyskutować długo ale jako moderatorzy dajmy przykład i nie offtopujmy :D :twisted:

"Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone..." "Lubię oczęta twe, kochanie, Ich blasków zmienność tajemniczą, Gdy je podnosisz niespodzianie I niby modrą błyskawicą Ogarniasz ziemię aż po kraniec....."

Dodano: 2007-07-25 21:10

dziekuje czarnemu bratu Amrophosowi, jak rowniniez innym busowiczom za przygarniecie syna marnotrawnego :). dla wszystkich mchroczne pozdrowienia. piekielne podziekowaie dala szwei i noon

Dodano: 2007-07-25 21:25 Zmieniono: 2007-07-25 21:38

Ależ drogi Ravenie, toż to nie są offy. Przecież dyskutujemy o tym jaka muzyka obecnie jest grana na festynie w Bolkowie a jaka była niegdyś.

Elo Awgan :wink: szkoda że nie jadę, bo już prawie zapomniałem jak wyglądasz :twisted:

Dodano: 2007-07-25 21:31

:arrow: allanon and selene.....Dzięki za życzenia i pozdrowienia. Wypiję Wasze zdrowie. Kawką z rana browarkiem z południa i wódeczką z wieczora! Pilnujcie "dobytku" :twisted:

Koniec i bomba, a kto czytał, ten trąba ! Witold Gombrowicz.

Dodano: 2007-07-25 21:32

Cóż - Zet, Raven - macie rację chłopaki, ja też ubolewam nad faktem iż coraz mniej gotyckiej muzyki gitarowej jest na Castle. W tamtym roku był Riverside i Liv z zespołem (i mężem :twisted: ), 2 lata temu Epica, Strommousheldsi, Renata...Teraz niby jest NFD ale to tylko namiastka - mogłoby być Fields of the Nephilim chociaż a nie NFD. Ogólnie brakuje klasyki polskiego gotyku... Może też z tego powodu że ta klasyka przestaje też być taka jak kiedyś? Chooy to wie.
Jadę dla ludzi, klimatu, wydarzenia, atmosfery itp. Lubię inteligentną dark-elektronikę w stylu np. VNV Nation (które rok temu dało lepszy koncert niż się nawet spodziewałam po takiej muzie), ale ostatnio za dużo jest totalnej młócki.. Narzekać jednak nie będę, bo i po co, nic to nie zmieni. A więc tylko pozostaje się bawić na całego
Zet, czy mam pozdrowić od ciebie któreś miejsce w Bolkowie? :wink:

"Make Foch Not War" "Nic nie może się zmarnować"

Dodano: 2007-07-25 21:47

Hmmm... można powiedzieć wiele złego o współczesnym CP, że tak się wyrażę...ale i dużo dobrego. Kiedyś było po prostu inaczej....też tęsknie za pierwszymi edycjami, to był niepowtarzalny klimat. Powiem tylko, że jestem z CP od samego początku, jeszcze za czasów Grodźca. Świat pędzi do przodu a my z nim. Pozdrawiam Was.- zecie, minawi, ravenie.

Dodano: 2007-07-25 21:48

jak to gdzieś czytałem w wywiadzie z Rakowskim - kapele electro są tańsze niż standardowe instrumentalne

popyt czyni podaż, czyli im modniejsza jest muza electro tym więcej jej na CP będzie - widać wszyscy narzekający są w mniejszości hehe

co tam jeszcze, Closterkeller miał w tym roku propozycję grania ale z powodu ciąży Anji plan się posypał pretensje więc do nowego gitarzysty hehe, Moonlight za to propozycji koncertowania w Bolkowie nie dostaje (chociaż z tym co teraz grają i tak pewnie większość wypiełaby się na nich bo "nie grają starych numerów a buuuuuu a łeeee")

przyznam, że nie wiem jak festiwal wyglądął kiedyś bo będę na nim dopiero 3 raz ale mi zdecydowanie się podoba (nie licząc małych wpadek typu Agonised by Love lub tegoroczne Mass-Kotki <ble> lecz zawsze można takie cuś traktować jako przerwę reklamową podczas oglądania dobrego filmu :idea: - czyli skorzystać wtedy z np toalety hehe albo kupić sobie browar czy połazić po stoiskach)

Dodano: 2007-07-25 21:52

Ja podobnie jak Semjan jestem z CP od zarania dziejow... a czemu jade teraz? Tak jak Minawi powiedziala - glownie dla ludzi, dla zabawy, dla muzyki w malym stopniu... Jestem wyznawcą tego starego gotyku, a nie "mrocznej love parade" w stylu hocico i im podobnych. No ale coz - tamto nie wroci...Aha no i jeszcze udam tam sie dla Mortiisa, Legendary Pink Dots i moze dla IAMX...Pozdrawiam Was panowie...i tym samym zegnam sie na te kilka dni z DP...

Dottore

Dodano: 2007-07-25 22:00

no to w pytkę być wszechstronny muszę (przynajmniej w temacie muzyki) bo bez problemu słucham "mrocznego love parade" jak i klasycznego gotyku

co innego ze strojami hehe - lekkawo rażą mnie te jaskrawe kolorki i obklejeni taśmą izolacyjną cyberelektrycy (automatycznie kojarzą mi się z kontrolą radarową, ewentualnie jakąś służbą porządkową zależnie od koloru) - w tym wypadku zdecydowanie wolę ogladać klasyczny styl ubioru

Dodano: 2007-07-25 22:15

Pasek, kapele, które podałem były tylko przykładem, ale spoko, dzięki że mi wyjaśniłeś dlaczego ich nie będzie :wink:
A jeśli miałbym traktować niektóre występy jako "przerwę na reklamy" to musiałbym chyba wciąż do kibla chodzić bądź stać cały czas przy budce w piwskiem lub rozbijać się po ludziskach wokół.

W każdym razie, ja tam nie, ale Wy tam jak najbardziej: BAWCIE SIę DOBRZE

p.s.

minawi napisał(a):
(...)
Zet, czy mam pozdrowić od ciebie któreś miejsce w Bolkowie? :wink:

Oczywiście, że tak :!: Ten zameczek, który chciałem w zeszłym roku zwiedzić i mi się kurwa nie udało :?

Dodano: 2007-07-25 22:51

zet napisał(a):
musiałbym stać cały czas przy budce w piwskiem

czyli jak na każdej imprezie :twisted: :wink:

Dodano: 2007-07-25 23:18

Do zobaczyska z pewną grupką w Posenie....a następnie w Bolkenheim z pozostałymi !

resztę pozdrawiam i do poklikania za "kilka" dni.

Uciekam.

Dodano: 2007-07-26 00:10

Bawcie się dobrze, Mroczniaki :)

Fuck you dude!

Dodano: 2007-07-26 00:44

SCHWEIGENDE napisał(a):
Cytat:
Uff... musiałaś się na taka dobroc naprawdę zdobyć.

avatar zobowiązuje :twisted: do zobaczenia !

Cute:D Rozumiem ze w realu mam Cie rozpoznac po swiecacej aureolce nad glowa?

Amen

Dodano: 2007-07-26 06:59

Samara napisał(a):
[quote:ee5ee9e2a0="SCHWEIGENDE"]
Cytat:
Uff... musiałaś się na taka dobroc naprawdę zdobyć.

avatar zobowiązuje :twisted: do zobaczenia !

Cute:D Rozumiem ze w realu mam Cie rozpoznac po swiecacej aureolce nad glowa?[/quote:ee5ee9e2a0]

of course :twisted: no i po skrzydełkach :lol:

Dodano: 2007-07-26 08:40

po kukurydzy i maśle :-)

Dodano: 2007-07-26 09:08

Paskievicz napisał(a):
po kukurydzy i maśle :-)

i po zapuchniętej mordce od nadużywania soli do kukurydzy z masłem :lol:

koniec offtopów, bo mnie zbanują 2 godziny przed wyjazdem :twisted:

Dodano: 2007-07-26 09:39

Do zobaczonka o 20 pod papieżosławem :twisted:

Dodano: 2007-07-26 09:44

hehe c'ya pod pomnikiem patrona naszego festiwalu 8)

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło