Gry Dodano: 2006-11-26 10:51
Zauważyłem że społecznośc DP uwielbia gry typu RPG. Ja osobiście za takimi grami nieprzepadam. Temat został stworzony z myślą o ludziach, którzy cenią wszystkie inne gatunki gier.......
http://www.basilicaigni.xlx.pl
Dodano: 2006-11-26 14:09
spostrzezenie mylne. jest tutaj bardzo mała liczba rpgowców.
z innych gier ja lubie eurobiznes i monopoly :)
Dodano: 2006-11-26 14:30
karty.a na kompie gry strategiczne
nic sie nie dzieje bez powodu
Dodano: 2006-11-26 14:38
Dodano: 2006-11-26 17:37
OK- dzięki za spostrzeżenia i uwagi. Jednak w następnych postach proszę pisac tylko o tematach okołogrowych. Z góry thx.
Dodano: 2006-11-26 17:56
Ja w karty czasem pogram. A na kompie... Morrowind, Rune, Prince of Persia (ten pierwszy :D ) i trochę strzelanek.
"You gotta put your faith in a loud guitar..."
Dodano: 2006-11-26 18:20
Od siebie jeszcze pytanie dodam: Czy gracie tylko na PC czy też na konsolach?
Dodano: 2006-11-26 18:28
Hm, ja już nie gram tyle co kiedyś i to nie z braku czasu, ale jakoś ciężko mi znaleźć grę, która by mnie na dłużej wciągnęła.. Póki co na szczęście mam taką - Gothic II
Wpadła mi też w ręce przyjemna gierka Fish Tycoon, która polega na hodowli rybek i odkrywaniu nowych gatunków
Na konsoli (PS2) gram tylko jak jestem w domu, czyli rzadko, przeważnie w Naruto the Ultimate Ninja lub Gran Turismo 4.
Aha, zapomniałem o kurniku, uwielbiam grać w literaki polskie i angielskie oraz kości 
Dodano: 2006-11-26 18:42
Co do Gran Turnismo 4 to musze przyznac że ta gra wypada zdecydowanie gorzej od swojego wielkiego konkurenta jakim jest Burnout Revenge. Zresztą podkreślają to największe czasopisma branżowe i serwisy internetowe. Jak dla mnie GT4 to "jeszcze wiecej tego samego"- względem poprzednika. Zmieniła sie na lepsze grafa, liczba tras i dotępnych pojazdów. Model jazdy tez został poprawiony ale BRAK ZNISZCZEŃ klasyfikuje u mnie tę grę daleko daleko za BR.
Dlatego polecam Ci właśnie Burnout Revenge.
Dodano: 2006-11-26 18:47
Co do innych gier wciągających na długo.....polecam np:Resident Evil 4 , Pro Evolution Soccer 5, Tekken 5, Splinter Cell-Chaos Theory.
To są gry na długie, długie tygodnie grania...
Dodano: 2006-11-26 18:55
A no właśnie, Burnouta dopiero ściągam
Grałem kiedyś chwilę w dwójkę i podobała mi się.
Z gier pecetowych lubię jeszcze America's Army, jak dla mnie najlepszy onlajnowy fps. Niestety, nowsze wersje na moim sprzęcie cienko przędą, więc póki co sobie nie pogram 
Dodano: 2006-11-26 18:58
No to teraz widze że wreszcie mam z kim pogadac o grach...... :D
Dodano: 2006-11-26 20:59
hmmm... gry. Gram relaksacyjnie. Mało mam czasu na to, ale jak już znajdę to gram sobie w rozszerzenie Diablo II. Lubię znajdywać unikatowe przedmioty.
W Diablo II gram od 4-ch lat i jak do tej pory jeszcze nie znalazłam wszystkich unikatów :evil: Mąż gra dłużej ode mnie i też wszystkich nie znalazł
oprócz tego Kult karcianka.
między fiordami a fieldami
Dodano: 2006-11-26 21:06
oo taak Diabllo 2 .. przeszłam z 3 razy wszystkie poziomy
Ale juz dawno w to gralam.. chyba sobię ja spowrotem zainstaluje jak nie bede miala co robic :)
"Nie ma nieba, wielkiej jasności, i piekła w którym smażą sie grzesznicy. Tu i teraz jest nasz dzień panowania. Tu i teraz jest dzień naszej radości. Tu i teraz jest nasza okazja. "
Dodano: 2006-11-26 22:18 Zmieniono: 2006-11-26 22:50
Co do gier to byłem kiedyś fanatykiem. Nadal je bardzo lubię ale juz nie wariuję na widok nowych zapowiedzi
(moze z wyjatkiem Gothica III... na którego mam za słaby sprzet
). Obecnie gram sobie w Max Payna 2 z modyfikacją zamieniającą go w Equilibrium (miód aż się wylewa z monitora :D:D:D ). Poza tym czekam na Majora's Mask na N64 bo w końcu znalazłem ją na Allegro i zakupiłem z biegu (swoją drogą uwielbiam N64... ah te stare dobre czasy :) )... o grach mogę gadać i gadać jak widać
Niestety na nowe konsole szkoda mi forsy a sprzęt ( czytaj. komp) juz się starzeje więc o najnowszych grach niewiele wiem... co do Chaos Theory... hmm jest dobra ale czy na wiele wieczorów? Bez przesady... jedynka mnie bardziej kręciła
Prince od Piasków Czasu poprostu ubustwiam i zagrywałem się w Warrior Within i Dwa Trony przez naaaaaaaaprawdę długi czas (w Piaski też oczywiście... przeszedłem je dobre 10 raz :) ). Te trzy częsci stały sie dla mnie kultowe i pewnie niewiele będzie gier juz które tak mnie oczarują (bo jedynymi które tak na mnie podziałały to Goldeneye i Zelda Okaryna Czasu na Nintendo 64 a no i MAx Payne.. pewnie jeszcze kilka ich było i moze z czasem mi się przypomni
).
Dodano: 2006-11-26 22:32
kiedyś grałem namiętnie ale jakoś mi przeszła miłość do gier. ale czasem lubię porać sobie np. w Simsy 2
uwielbiam je. nie przepadam za super trudnymi grami typu jakieś wielce skomplikowane rpgi bo zamiast mnie bawić stresują mnie
lepsza jest dla mnie głupia platformówka niż jakiś baldur 
Dodano: 2006-11-26 22:51
Baldur pierwszy był bardzo wciagajacy i mi się bardzo podobał... dwójka to tak jak mówisz... była zby rozbudowana jak dla mnie i zamiast bawic tylko stresowała 
Dodano: 2006-11-26 23:11
ja miałem ostatnio dostać w łapy batltefielda 2142 powiem jedno jest to chyba jednych z najlepszych strzelanek które dotychczas wyszły choć nic nie przebije starego dobrego Q2
Nie moge się doczekać jak mi w łapy wpadnie nowy Warchammer 40 000 dark cruisade.
Bądź miły dla swojego wroga nic bardziej go nie wkurwi
Dodano: 2006-11-26 23:24
Właśnie mi się przypomniała gra, która jakiś czas temu niesamowicie mnie wciągnęła - Fahrenheit (a.k.a Indigo Prophecy). Przygodówka z elementami zręcznościowymi, ciekawie rozwiązanym sterowaniem, ciekawą fabułą (w czasie gry na zmianę kontrolujemy 3 postacie - główny bohater, mimowolny morderca oraz dwójka policjantów próbujących rozwiązać sprawę) i dobrym klimatem. Jedyną wadą gry jest to, że za szybko się kończy, a chciałoby się grać jeszcze i jeszcze :)
Co do Diablo - niedawno widziałem filmik pokazujący rekordowy czas przejścia gry - coś około 18 minut
Autorem rekordu jest zdaje się jakiś Polak 
Dodano: 2006-11-27 09:51
A ja nadal jestem fanatyczką xD moje ulubione gierki to Diablo II, Black & White, World of Warcraft (mmmniam), poźniej gry na game boya - Pokemon (wszystkie wersje od Red na GBP do Emerald na GBA) z PS Harvest Moon no i jeszcze z PC to The Sims i The Sims 2 :) no i inne gierki typu Sadist 2 :twisted:
Gdy długo spoglądamy w otchłań, otchłań spogląda również w nas. - Fryderyk Nietzsche
Dodano: 2006-11-27 14:02
| SoulHunter napisał(a): |
Co do gier to byłem kiedyś fanatykiem. Nadal je bardzo lubię ale juz nie wariuję na widok nowych zapowiedzi (moze z wyjatkiem Gothica III... na którego mam za słaby sprzet ). Obecnie gram sobie w Max Payna 2 z modyfikacją zamieniającą go w Equilibrium (miód aż się wylewa z monitora :D:D:D ). Poza tym czekam na Majora's Mask na N64 bo w końcu znalazłem ją na Allegro i zakupiłem z biegu (swoją drogą uwielbiam N64... ah te stare dobre czasy :) )... o grach mogę gadać i gadać jak widać Niestety na nowe konsole szkoda mi forsy a sprzęt ( czytaj. komp) juz się starzeje więc o najnowszych grach niewiele wiem... co do Chaos Theory... hmm jest dobra ale czy na wiele wieczorów? Bez przesady... jedynka mnie bardziej kręciła Prince od Piasków Czasu poprostu ubustwiam i zagrywałem się w Warrior Within i Dwa Trony przez naaaaaaaaprawdę długi czas (w Piaski też oczywiście... przeszedłem je dobre 10 raz :) ). Te trzy częsci stały sie dla mnie kultowe i pewnie niewiele będzie gier juz które tak mnie oczarują (bo jedynymi które tak na mnie podziałały to Goldeneye i Zelda Okaryna Czasu na Nintendo 64 a no i MAx Payne.. pewnie jeszcze kilka ich było i moze z czasem mi się przypomni ). |
Dodano: 2006-11-27 20:12
Aha no to sorki
Ale nie da się ukryć że była to przyjemna gra... ale mimo to jakoś szybko o niej zapomniałem... pewnie dlatego zę nie maiałem za bardzo z kim w MP grać :? A co do WOWa bo widzę że ktos o nim wspominał.. ahhh gra jest przecudowna i idealna w każdym calu... i nie mogę sie juz Krwawych Elfów doczekać wraz z dodatkiem :D :twisted: (bo ja uwielbiam Elfy
Każde z wyjatkiem Złotych 8) ) Szkoda tylko że nie mam obecnie czasu grac... matura temu nie sprzyja 
Dodano: 2006-11-27 20:51
A teraz pytanko: Czy ktos z Was był kiedys na turnieju ( takim dla profesjonalnych graczy)?
Dodano: 2006-11-27 22:47
| SoulHunter napisał(a): |
| A co do WOWa bo widzę że ktos o nim wspominał.. ahhh gra jest przecudowna i idealna w każdym calu... i nie mogę sie juz Krwawych Elfów doczekać wraz z dodatkiem :D |
o tak tak, dodatek już w styczniu :jupi:
Gdy długo spoglądamy w otchłań, otchłań spogląda również w nas. - Fryderyk Nietzsche
Dodano: 2006-11-27 23:07
Hehe nawet w roku maturalnym chwile znajdę żeby zobaczyć dodatek :D Swoją drogą jaką masz ulubiona rasę? Ja jak idzie się domyśleć Nocne Elfy
Ale lubię też Orków i Trolli :)
A co do turnieju to byłem w tą sobotę na Poznań Game Arena... był turniej Warcrafta III ale ze względu na beznadziejną organizację całości nawet nie umiem stwierdzić czy to było profesjonalne