Patriotyzm. Strona: 3

Dodano: 2012-07-09 16:14

Nie mówię tu o cudzoziemcach, a tym bardziej ksenofobii...

Na początek mówię tu o NIEpolakach, którzy szkodzą polakom, wyjdźcie na ulice i zobaczcie kogo mijacie przechadzając się podczas spaceru czy do pracy

Trochę tego jest...

Dodano: 2012-07-09 16:40

Sirido napisał(a):
Nie mówię tu o cudzoziemcach, a tym bardziej ksenofobii...

Na początek mówię tu o NIEpolakach, którzy szkodzą polakom, wyjdźcie na ulice i zobaczcie kogo mijacie przechadzając się podczas spaceru czy do pracy

Jak szkodzą, poprzez jakie działanie ? Kimże jest nie- polak ? Jakie są kryteria polskości ? Naiwne gadanie nie ukazujące prawdziwego problemu, a jest nim krótko rzecz ujmując stary układ. Okrągły Stół nie przyniósł pełnej demokratyzacji. Obalono rząd Olszewskiego bo był niewygodny. Noc teczek'92 był nie na rękę tym, którzy pchali się do władzy. I w taki oto sposób pod płaszczykiem demokratów lub też liberałów swój urząd piastują byli agenci.

Dodano: 2012-07-09 19:20

Moja babka ze strony matki jest rodowita Niemka, dziadek rodowitym polakiem-Wroblewski, od strony ojca dziadkowie z pochodzenia Ukraina i Białorus. To kurwa znaczy ze jestem polakiem tylko w jakims tam procencie??
Wyjechalem w wieku 19 lat do holandii gdy rozczarowaly mnie studia tj. kierunek politologia. Pracowalem tam 2 lata i wrocilem. Nie z tego wzgledu ze zarabialem malo. Mieszkalem i pracowalem z holendrami ktorzy byli dla mnie mili. Mialem wsrod nich wielu znajomych z ktorymi swietnie bawilem sie spedzajac weekendy na dyskotekach czy barach ale... Nigdy nie czulem sie tam rownie dobrze jak w Polsce. Holendrzy maja inna mentalnosc. Tesknilem za ta szara Ojczyzna ktora rozczarowywala mnie czestokroc jezeli chodzilo o znalezienie pracy. Za tymi madrymi ludzmi, przyjaciolmi, dziewczynami. Polacy w holandi to czesto patologie ktore uciekaja z polski. Przyjezdzajac tam pija, cpaja, kradna i umacniaja tym samym stereotypy o Polakach.
Po dwoch latach wrocilem bo strasznie tesknilem za Polska.
Dzis pracuje za polowe tego co zarabialem tam, mieszkam z dziewczyna, wynajmujemy mieszkanie. Widze mnostwo ludzi ktorzy radza sobie i malymi kroczkami dorabiaja sie. Kupuja dobre samochody i buduja domy. Nie wiem co przyniesie przyszlosc, zmienilbym wiele w naszym kraju bo boli mnie korupcja w rzadzie, zawisc wsrod politykow, zachlannosc elit, fanatyzm religijny. Kocham Polakow za ich zaradnosc mimo nieudolnosci rzadu. Czy jestem patriota??
Napewno nie rasista, katolikiem. Jezeli obcokrajowcy integruja sie z nami, szanuja nasz kraj i czuja sie w nim dobrze to nie mam nic do nich. W koncu sa inteligentni i zaradni jesli opuszczaja swoj kraj i rozkrecaja dochodowy interes w Polsce. Jesli homoseksualisci nie sieja zgorszenia i nikogo nie krzywdza to rowniez nic nie mam do nich.
Chcialbym zeby kazdy mogl zyc w moim kraju godnie i tak jak chce...

Niepuszczone baki cofaja sie do mozgu i stad sie biora posrane pomysly... :P

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło