Dodano: 2007-10-26 13:17
| rosier napisał(a): |
| łahahahah... wszystkich czeka takie samo przeznaczenie = KOSTUCHA :twisted: |
| Rubi napisał(a): |
| Nie miałam na myśli zwalania wszystkiego na przeznaczenie i bronienia się słowami- "tak miało być". Mamy swoje przeznaczenie, które przynosi nam wzloty i upadki, dlatego nie warto się załamywać, jeżeli coś pójdzie nie tak. Wystarczy powiedzieć sobie, że tak to było pisane, ale ja się nie poddam i kroczyć na przekór wszelkim niepowodzeniom. Owszem, zgadzam się, że trzeba walczyć o swoje i nie dać się powalić. |
"God made me a cannibal to fix problems like you."
Dodano: 2007-10-26 17:33
Dla mnie życie to nasza własna "układanka" i od nas zależy jak się potoczy...
Nie tłumaczę sobie jeśli coś nie wyjdzie, że taki był "los" tylko patrzę dlaczego tak się stało i jakie popełniłam błędy.
Człowiek kiedy nie potrafi czegoś wyjaśnić to zrzuca winę na siły wyższe, niewytłumaczalne... w tym wypadku na przeznaczanie. Takie małe ułatwienie życia. :)
"Człowiek rozsądny przystosowuje się do świata, nierozsądny stara się przystosować świat do siebie. Stąd wszelki postęp pochodzi od nierozsądnych. " G.B. Shaw
Dodano: 2007-10-27 14:27
| Aria_de_Bloodvarie napisał(a): |
| Dla mnie życie to nasza własna "układanka" i od nas zależy jak się potoczy...
Nie tłumaczę sobie jeśli coś nie wyjdzie, że taki był "los" tylko patrzę dlaczego tak się stało i jakie popełniłam błędy. Człowiek kiedy nie potrafi czegoś wyjaśnić to zrzuca winę na siły wyższe, niewytłumaczalne... w tym wypadku na przeznaczanie. Takie małe ułatwienie życia. :) |
Dodano: 2007-10-27 16:23
| KostucH napisał(a): |
| [quote:fc31843565="Aria_de_Bloodvarie"]Dla mnie życie to nasza własna "układanka" i od nas zależy jak się potoczy...
Nie tłumaczę sobie jeśli coś nie wyjdzie, że taki był "los" tylko patrzę dlaczego tak się stało i jakie popełniłam błędy. Człowiek kiedy nie potrafi czegoś wyjaśnić to zrzuca winę na siły wyższe, niewytłumaczalne... w tym wypadku na przeznaczanie. Takie małe ułatwienie życia. :) |
I ja się pod tym podpisuję, bo sama wcześniej wyraziłam taki pogląd :wink: :)))
Dodano: 2007-10-27 18:07
Nie wierzę w horoskopy ani wróżki...
Niektórzy ludzie chodzą do wróżek aby poznać przyszłość... potem boją się swojej przyszłości... i dziwnym trafem sami dążą do tych złych sytuacji... bo święcie wierzą, że się sprawdzą. Nic nie robią...
Sama jestem panią swojego losu... :)
"Człowiek rozsądny przystosowuje się do świata, nierozsądny stara się przystosować świat do siebie. Stąd wszelki postęp pochodzi od nierozsądnych. " G.B. Shaw
Dodano: 2007-10-27 18:11
Dodano: 2007-10-27 18:19
Jak można poznać przyszłość skoro my sami ją budujemy?
Znam osoby, które podejmują swoje decyzje po przeczytaniu horoskopu... gdzie w tym miejsce dla rozumu?
Dodano: 2007-10-27 18:38
Znam osoby, które piszą horoskopy :lol:
robią to zazwyczaj za karę, bo sie spóźniły do redakcji...
Dodano: 2007-10-27 18:42
:lol: hehe ładnie...
a co z tymi, którzy je czytają? I co gorsza... ślepo w to wierzą?
Dodano: 2007-10-27 19:16
horoskopy czytam z czystej ciekawości...
Wyobraźcie sobie, że codziennie spotykam swoją miłość xD dupne to :wink:
Dodano: 2007-10-27 20:06
To miłości Ci nie zabraknie... :lol: hehe
Pośmiać się zawsze można...
Dodano: 2007-10-27 20:08
| rosier napisał(a): |
| Wyobraźcie sobie, że codziennie spotykam swoją miłość xD dupne to :wink: |
Dodano: 2007-10-27 20:14
| :lol: hehe ładnie...
a co z tymi, którzy je czytają? I co gorsza... ślepo w to wierzą? |
A no cóż... zapewne kończą jako redaktorzy naczelni :twisted:
Dodano: 2007-10-27 20:18
| Osobiscie nie przywiazuje wagi do horoskopów i czasami jak gdzieś siedze to poczytam z nudów i oczywiscie lew jak zwykle wkrótce pozna swoją miłość życia, ze jest piękny, silny, inteligentny...no ku**a lepiej dupska nie mogli wylizać, naprawde. |
Piszą to co ludzie chcą usłyszeć...:lol:
W końcu takie rzeczy mają się przede wszystkim sprzedawać... a zawsze ktoś się znajdzie kto chętnie to poczyta i podniesie swoje poczucie wartości...
choć osobiście nie popieram takiego "doceniania się".
Najwidoczniej niektórym daje to nadzieje... na szczęście... i tak czekają jakby samo miało przyjść, bo przecież tak w horoskopie było napisane...
hehe :lol: ach ta naiwność ludzka...
Dodano: 2007-10-27 20:43
| Piszą to co ludzie chcą usłyszeć...(...) a zawsze ktoś się znajdzie kto chętnie to poczyta i podniesie swoje poczucie wartości...
choć osobiście nie popieram takiego "doceniania się". Najwidoczniej niektórym daje to nadzieje... na szczęście... i tak czekają jakby samo miało przyjść, bo przecież tak w horoskopie było napisane... hehe :lol: ach ta naiwność ludzka... |
Dodano: 2007-10-27 20:48
Gdyby tak wszyscy myśleli...
Świat byłby piękny... Ale nie wymagajmy zbyt wiele... :lol:
Śmiech to zdrowie. :wink:
Dodano: 2007-10-27 20:55
| Gdyby tak wszyscy myśleli...
Świat byłby piękny... Ale nie wymagajmy zbyt wiele... :lol: Śmiech to zdrowie. :wink: |
Dodano: 2007-10-27 21:10
Hehe :lol:
Lepiej się śmiać niż płakać.
Dodano: 2007-10-27 21:16
| Lepiej się śmiać niż płakać. |
Dodano: 2007-10-27 21:18
Racja... zawsze można...
:D
czasem nawet bez specjalnej okazji... (choć to już dla większości dziwnie wygląda)
Dodano: 2007-10-27 21:23
| czasem nawet bez specjalnej okazji... (choć to już dla większości dziwnie wygląda) |
Dodano: 2007-10-27 21:32
| Owszem, znam ten płacz bez powodu...ale to nie jest miejsce by o tym opowiadać :wink: |
Miejsce i czas... mm... pojęcia dość niejednoznaczne...
Ale wracając do tematu...
"przeznaczenie" czy jak kto woli "los" jest formą wyjaśnienia sobie tego, czego nie potrafimy wyjaśnić...
Pod tym względem człowiek niewiele się zmienił od stuleci...
Dodano: 2007-10-27 21:36
| "przeznaczenie" czy jak kto woli "los" jest formą wyjaśnienia sobie tego, czego nie potrafimy wyjaśnić... |
Dodano: 2007-10-27 21:53
Nie w każdym przypadku, patrz. wypowiedzi Rubi
Zgadzam się z nimi, może dlatego że jednak w coś wierzę.
Dodano: 2007-10-28 00:13
| nimdraug napisał(a): |
| Nie w każdym przypadku, patrz. wypowiedzi Rubi
Zgadzam się z nimi, może dlatego że jednak w coś wierzę. |