Mężczyzna... gatunek obcy.. Strona: 5

Dodano: 2011-09-21 11:08

Ja się będę upierał, że główną przyczyną jest nieradzenie sobie z problemami. Łatwiej się rozstać i zwalić winę na niedopasowanie niż się postarać.

Suffer the pain of discipline or suffer the pain of regret!

Wojna Dodano: 2011-09-21 11:28

bibunia napisał(a):
Się przeje...
Oczywiście miałem na myśli ten w towarzystwie danej osoby, a nie w ogóle.
bibunia napisał(a):
A tak na poważnie to fakt porozumienie i jeszcze raz porozumienie-psychiczne i duchowe.Wspólne zainteresowania,wspólne spedzanie czasu,chęc dialogu...Wszystko to są bardzo dobre pomysły na zwiazek tylko zastanawiam się ile osób w rzeczywistości kieruje się tyni przesłankami skoro obserwujemy coraz większą wojnę płci na każdym planie życia nie wyłączając związków,które lawinowo się rozpływają.

Były i wciąż nierzadko zdarzają się takie związki, które oparte są w przeważającym stopniu na sensualności i atrakcyjności fizycznej - w 99% rozpadają się prędzej, czy później(np. gdy jedna ze stron, co normalne, z czasem straci na urodzie) .
Wojna płci jest masowo stymulowana przez marketing i ogólnie kulturę masową, włączając w to media - po prostu sztucznie dzieląc ludzi na zwalczające się obozy można im sprzedać znacznie więcej kitu.Stąd żałosne pisma "dla mężczyzn" i analogiczne głupawki "dla kobiet".

Do not quote - think for yourself

Dodano: 2011-09-21 20:13 Zmieniono: 2011-09-21 20:18

Lupp nie napisałam,ze sex jest jedyną i najważniejszą wartościa w zwiazku:) Uważam ,ze jest jedna z najwazniejszych a to różnica.Ponadto pisałam też ,ze najważniejsze jest porozumienie się i obojga partnerów ot i wszystko .
--------------------------------------------------------------------------------

CrommCruaich napisał [/quote:060771f17b]Ja się będę upierał, że główną przyczyną jest nieradzenie sobie z problemami. Łatwiej się rozstać i zwalić winę na niedopasowanie niż się postarać.[/quote:060771f17b] i tu mogę podpisac się dwoma rękoma i przyklasnąc :).

Dodano: 2011-09-21 20:28

Facet może być
1. czasoumilacz w dzień i w nocy
2. Termofor w zimowe noce gdy kaloryfer odmówi współpracy
3. Towarzysz do kufelka pienistego płynu.
4. Sprawca chaosu i hałasu wszelkiej maści.
5. Wyjadacz resztek z lodówki o ile takowe są.
6. Tragarz potrzebny na niedzielne zakupy.
7. Monter złota rączka...albo monter bez rączek( też się zdarza)
8. Palacz...o ile posiadamy piec...albo palacz do płucny o ile pali heheh.
9. Wierny towarzysz doli i niedoli.
10. Wyciągacz kasy heheh
11. Pożyteczne stworzenie bez którego nie da się żyć.

Resztę można dopisać według uznania...proponuję rozwinąć wyobraźnie heheh

Dodano: 2011-09-21 21:11

Oj nie można aż tak krytykowac facetów:) przeciez to też tylko ludzie A z tego co tu sie dowiedziałam istnieją osobniki,które mają mózgi a nie tylko móżdżki :)

Dodano: 2011-09-21 21:59

Ależ to było raczej sympatyczne heheh

Dodano: 2011-09-21 22:25

jak najbardzieiej fajna charakterystyka zwłaszcza pkt 1,3,9-11wsumie od tego jestesmy

Kropla drąży skałę

Dodano: 2011-09-21 22:50

Zawsze można rozwinąć listę...jest ona jak najbardziej otwarta heheh...Ogólnie życie bez facetów byłoby nudne i bez sensu...choćczasem bywają wkurzający...:-)

Dodano: 2011-09-21 22:55

arachne666 napisał(a):
Ogólnie życie bez facetów byłoby nudne i bez sensu...choćczasem bywają wkurzający...:-)

Ciekawe, że my to samo myślimy o Was :)

Suffer the pain of discipline or suffer the pain of regret!

Dodano: 2011-09-21 23:01

I tak powinno być...powinniśmy się uzupełniać a nie ze sobą konkurować tylko wtedy będzie oki. :-)

Dodano: 2011-09-21 23:07

my myslacy tak niektorzy widza problemy tylko
u partnera nawet po ludzku nie umieja rostac

Kropla drąży skałę

Dodano: 2011-09-21 23:11

A to już ich problem...jak są błędy to zawsze po obydwu stronach.

Dodano: 2011-09-21 23:24

na szczescie tak ich cyrk ich malpy ale
niektore historie lepsze od filmow rzecz
jasna komedii

Kropla drąży skałę

Dodano: 2011-09-21 23:27 Zmieniono: 2011-09-21 23:28

rob1708 napisał(a):
na szczescie tak ich cyrk ich malpy ale
niektore historie lepsze od filmow rzecz
jasna komedii

Tia... można się nie raz nie źle pośmiać, o ile ktoś lubi czarny humor...hehehe

Dodano: 2011-09-21 23:32

ja takze
zycie jest jakie jest troche tylko zbyt krotkie
w normalnej formie psychicznej i fizycznej no aw Polsce jeszcze politycy i gospodarka
trz otworzyc zimne jasne ZDROWKO

Kropla drąży skałę

Dodano: 2011-09-21 23:35

rob1708 napisał(a):
ja takze
zycie jest jakie jest troche tylko zbyt krotkie
w normalnej formie psychicznej i fizycznej no aw Polsce jeszcze politycy i gospodarka
trz otworzyc zimne jasne ZDROWKO

Zdrówko...ja już wypiłam...a moja połówka śpi za plecami moimi...na szczęście nie chrapie hehehe...

Dodano: 2011-09-21 23:47

moja na szkoleniu wiec luz tylko trocze zbyt wesole glosy kac trudno

Kropla drąży skałę

Dodano: 2011-09-22 01:17

arachne666 napisał(a):
Zawsze można rozwinąć listę...jest ona jak najbardziej otwarta heheh...Ogólnie życie bez facetów byłoby nudne i bez sensu...choćczasem bywają wkurzający...:-)

zgadzam się...z kogo bym się ponabijała, gdyby nie oni?:) a tak poważnie - brakowałoby mi też tej chropowatości jeśli chodzi o charakter i wygląd, nudno by mi bez tego było, poza tym z kim bym wtedy wódkę piła? z laskami to na ogół piwo i Martini hehe albo kawa hehehe

Dodano: 2011-09-22 14:39

Chyba wszystkie kwestie poruszyliście. Trochę o związkach, seksie, kobietach i facetach. Ja popieram bambola w myśli, że faceci myślą tylko o przyjemnościach. Nie zaprzeczę tak właśnie jest. Z wszystkiego co robimy musimy czerpać przyjemności, lub robimy to aby później czerpać przyjemności.
Jeżeli chodzi o związki. To nawet jako facet czasami bardziej od seksu, potrzebuje dostać uczucia i się po prostu do kogoś przytulić. I też sprawia mi przyjemność bycie razem, a nie tylko grzmocenie się.

Dodano: 2011-09-22 16:13

Naqara napisał(a):
Chyba wszystkie kwestie poruszyliście. Trochę o związkach, seksie, kobietach i facetach. Ja popieram bambola w myśli, że faceci myślą tylko o przyjemnościach. Nie zaprzeczę tak właśnie jest. Z wszystkiego co robimy musimy czerpać przyjemności, lub robimy to aby później czerpać przyjemności.
Jeżeli chodzi o związki. To nawet jako facet czasami bardziej od seksu, potrzebuje dostać uczucia i się po prostu do kogoś przytulić. I też sprawia mi przyjemność bycie razem, a nie tylko grzmocenie się.

Prawda połowiczna...człowiek jest takiej konstrukcji, że lubi sprawiać sobie przyjemności...i tu akurat nie ma podziału na płeć :-)

Dodano: 2011-09-22 18:51

Wiec wychodzi na to,ze obie płci lubią sex.Faceci cokolwiek robia robia z myśla o seksie i to czasem moze wkurzac kobiety,ale też są osobniki obu płci,które lubią czułostki w postaci przytulania ...Wiec wychodzi na to,ze problem jest tylko w tym,ze nie wszyscy potrafią rozmawiac,więc rozwiazywac problemów wspólnych i przez to wspierac sie wzajemnie,więc wszystko ulega powolnej śmierci i związki przez to sie rozpadają...Pomijam wczesniej wspomniane temperamenty itd :)

Dodano: 2011-09-22 18:55

bibunia napisał(a):
Wiec wychodzi na to,ze obie płci lubią sex.Faceci cokolwiek robia robia z myśla o seksie i to czasem moze wkurzac kobiety,ale też są osobniki obu płci,które lubią czułostki w postaci przytulania ...Wiec wychodzi na to,ze problem jest tylko w tym,ze nie wszyscy potrafią rozmawiac,więc rozwiazywac problemów wspólnych i przez to wspierac sie wzajemnie,więc wszystko ulega powolnej śmierci i związki przez to sie rozpadają...Pomijam wczesniej wspomniane temperamenty itd :)

O tak o seksie i upodobaniach trzeba rozmawiać...inaczej się nie da. Czasem fałszywy wstyd może uczynić wielkie szkody w związku.

Dodano: 2011-09-22 19:00

Nie miałam na mysli tylko sexu ;D ,ale zgadzam sie z tym twierdzeniem :) Jednak byłabym za tym,aby jednak rozmawiac zwłaszcza w sytuacjach podbramkowych :)

Dodano: 2011-09-22 19:02

bibunia napisał(a):
Nie miałam na mysli tylko sexu ;D ,ale zgadzam sie z tym twierdzeniem :) Jednak byłabym za tym,aby jednak rozmawiac zwłaszcza w sytuacjach podbramkowych :)

Jestem zdania, że jak para nie potrafi się dogadać w drobnych sprawach to w ciężkich sytuacjach będzie tylko gorzej...

Dodano: 2011-09-22 19:06

A to logiczne :) Dlatego nie mówie o sytuacjach już tak zatrutych,ze nie ma wyjscia jak rozstanie.Skupiam sie na sytuacjach kiedy wszystko nabiera dopiero rozpedu w zwiazku. I ludzie raczej sie dogadują na codzień,ale nie bardzo rozwiazuja sytuacje patowe... Bo z tej drogi to juz myśle,ze jak z górki... do końca

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło