Umierający romantyzm. I kilka pomysłów na randkę. Dodano: 2011-08-27 01:38
Masz ode mnie 5 za doprowadzenie mnie do łez.
Nienawidzę Cię za przypomnienie mi o pewnych rzeczach
Fuck!
Dodano: 2011-08-27 02:19
Kobity z moich doświadczeń nie chcą wcale kreatywnych pomysłów na randki w ogóle... Zabrać gdzieś w nocy nad jezioro, to już w ogóle puka się w łeb i wymyśla miliard rzeczy żeby nie iść, a co tu gadać o jakichś przebierankach czy wymysłach jak obiad na dachu, czy zwiedzanie opuszczonych miejscówek (to była najbardziej chujowa randka jaką miałem, bo partnerka po moich namowach zgodziła się po czym srała ze strachu i strzeliła focha na długi okres). Sukces jest jak chociaż wie co to pad i potrafi grać na Xbox'sie.
Dodano: 2011-08-27 02:29
| Rochu napisał(a): |
| Kobity z moich doświadczeń nie chcą wcale kreatywnych pomysłów na randki w ogóle... Zabrać gdzieś w nocy nad jezioro, to już w ogóle puka się w łeb i wymyśla miliard rzeczy żeby nie iść, a co tu gadać o jakichś przebierankach czy wymysłach jak obiad na dachu, czy zwiedzanie opuszczonych miejscówek (to była najbardziej chujowa randka jaką miałem, bo partnerka po moich namowach zgodziła się po czym srała ze strachu i strzeliła focha na długi okres). Sukces jest jak chociaż wie co to pad i potrafi grać na Xbox'sie. |
No tak... bo dzisiaj małolaty bez wyobraźni są i w ogóle wszystko takie "realistyczne", albo wygodne po prostu (czyt.leniwe) tylko przed kompem by siedziało (uwaga - grozi fałdkami <lol> )
Nie wiadomo czy współczuć, czy zazdrościć?
A może po prostu najpierw poznaj taką, zanim zostanie "twoją kobietą"?
Po wuja męczyć się z kimś, kto neguje każdy twój pomysł i ciągle ripostuje?
Dodano: 2011-08-27 05:14
A mnie wydaje się, że jednak romantycy nie wyginą. Zbyt daleka droga od romantyka do dinozaura
Zresztą, dinozaury jak to dinozaury - najedzą się i są szczęśliwe...
Surrealizm światów współistniejących, jest odyseją na granicy wyobraźni. Quelque chose de divin et de bestial.
Dodano: 2011-08-27 10:02
Też mi się zdaje, że nie wyginą, na szczęście. Co prawda aktualnie świat zmierza do tego, że za wszystko trzeba (będzie) płacić, pieniędzmi, ale to ślepa uliczka.
Ja właśnie lubię liczby, wykresy, itp., ale od ciągłego przyrównywania wszystkiego do zera szybko można zgnuśnieć :-/.
Czasami jestem romantykiem, zawsze może mi coś odbić i przechodząc koło rzeki w październiku może mi się zachcieć popływać, pójść na łyżwy o 5 rano, jeśli w pobliżu jest zamarznięte jeziorko, Sylwestra spędzić w letnim namiocie w górach w śniegu niż na zwykłej imprezie. Najgorzej jak jestem daleko od domu i akurat wpadnie mi do głowy jakiś pomysł na riff i melodię, muszę sobie nucić, żeby nie zapomnieć i zdążyć zapisać, ufff, hehe.
Ale w czarny romantyzm się (już) nie bawię, to zbyt niebezpieczne albo trzeba być bardzo inteligentnym emocjonalnie, żeby trafnie odgadywać czyjeś intencje. Romantyzm dobrze jest dozować.
Z pomysłów na randki najciekawiej brzmi wyprawa po skarb, hehe.
od czasu do czasu warto wrócić do źródła
Dodano: 2011-08-27 10:22
Ja myślę że tak szybko dusza romantyczna się nie podda, ale będzie o nią coraz trudniej. Za duży pęd na kasę i ułatwianie wszystkiego na żywca!!!. Kariera, pieniądze zdrowy rozsądek "no i przecież trzeba się dobrze wyspać, prawda?".
Tacy są teraz młodzi ludzie, ci którzy wychowują kolejnych, w przyszłości młodych ludzi. Wszystko ma być od zaraz, szybko i od razu ładne i atrakcyjne, jeśli nie, szkoda zachodu - tak jest z kontaktami, znajomościami, seksem, pracą, przyjaźnią. Nie chce się nikomu o nic powalczyć, lepiej sięgnąć po to, co jest łatwo dostępne, bez zastanowienia i co gorsza bez emocji. Takich ludzi jest coraz więcej, romantyk ma dziś niestety troszeczkę przechlapane... Ale są wyjątki...
Dodano: 2011-08-27 11:09
oj spacerki nocą i gwiazdki ^^ to chyba jedne z fajniejszych randek
maraton filmów o zombiakach przerabiałam, ale w sumie nie wiedziałam że był to romantyczny wieczór :D
a i granie w tekkena wspólne też było fajne
ooo i w heroes III - ale czy to też jest romantyczne?
ja to chyba mam dość ograniczony obraz romantyzmu.
wyprawy zamkowe, skałkowe i inne takie - super.
znam kilka "romantycznych duszyczek" aczkolwiek mogę policzyć na palcach i są to w dużej mierze kobiety :)
.. Dodano: 2011-08-27 11:36
Tak trzeba, bo żałosne dopiski w profilach o seksie, działają chyba na mniej dojrzałych...
Dodano: 2011-08-27 11:49
Artykuł bardzo mi się podoba..Pomysły na randkę również..
Problem może być jedynie z ich realizacją.. Niestety miałem podobne doświadczenia co kolega Rochu.. Np: Jest za zimno, za daleko, za gorąco, pada deszcz, jest mokro, pójdziemy innym razem, oszalałeś?, jesteś nienormalny, itd.. O spacerach po zmroku lub do lasu można było tylko pomarzyć..
Ciężko jest w dzisiejszych czasach.. Lub z dzisiejszymi kobietami.. A spotkać tą odpowiednią wydaje się mało prawdopodobne..
Dodano: 2011-08-27 12:15
Facet po przejściach z dziewczynami nastawionymi na realizm traci zapał i zmienia swoje zachowanie. Trafia na dziewczynę romantyczną i znowu nie mogą się wpasować 
Dodano: 2011-08-27 12:19
Ja tam uważam że spotkać tą odpowiednią można, tylko trzeba się postarać - cierpliwość!!!!! kobiety to nie klocki lego z gotową instrukcją obsługi. Jestem przekonany że wiele dziewczyn czeka na romantyczne propozycje i potrafi je docenić, trzeba tylko skierować strumień uczuć w stronę odpowiedniej osoby i zrobić to delikatnie, w żadnym wypadku szybko i nachalnie!!!, spokój, cierpliwość i odrobina finezji!!

Dodano: 2011-08-27 13:53 Zmieniono: 2011-08-27 13:56
| Cytat: |
| jednorożce wymierające w dobie zer i jedynek, pruderii i wyuzdania o zapachu pieniędzy. |
To króluje zatem pruderia czy wyuzdanie?
Ponadto pruderia jest charakterystyczna właśnie dla poprzednich epok. Współcześnie jest znikomym zjawiskiem.
Dodano: 2011-08-27 14:06 Zmieniono: 2011-08-27 14:17
Króluje nieznajomość znaczenia słów. :D
Osobiście, zmiażdżyła mnie opozycja między "gotyzmem" i "gotycyzmem" - wtf? :D
Chciałbym przy okazji wspomnieć, że prawdziwi Goci ubierali się w kozie skóry i cuchnęli ich tłuszczem. [*]
Co cię nie zabije, to cię wkurwi
Dodano: 2011-08-27 14:18
| Durante napisał(a): |
| Chciałbym przy okazji wspomnieć, że prawdziwi Goci ubierali się w skórę kóz i cuchnęli ich tłuszczem. [*] |
ach to dopiero musiało być romantyczne xP
Dodano: 2011-08-27 14:42 Zmieniono: 2011-08-27 14:49
A jakież to na wstępie autorka daje jest zaproszenie, wywołuje wilka z lasu.
Podbudowana tymże tekstem, zacznę chyba doceniać miłosne uniesienia i werterowskie tragedie.
| Wspólna degustacja czekolady, dla miłośników słodyczy, |
A Snickers na pół też się kwalifikuje?
| Romantyzm nigdy nie był życiowy. Był z założenia nieżyciowy i w ogóle dziwny. Epoka ludzi strzelających sobie w głowę z miłości(...)nikt tego już dziś nie pamięta. |
Jest nad czym ubolewać. Przecież to takie słodkie i tajemnicze, gdy ludzie popełniają samobójstwa. Moim zdaniem najbardziej atrakcyjni i godni uwagi są wisielcy. Tak romantycznie dyndają na gałęzi bez życia.
Dodano: 2011-08-27 15:04 Zmieniono: 2011-08-27 15:18
Romantyzm w ujęciu werterowskim stanowił swoistą odpowiedź młodych na dzieła Goethego. " Cierpienia młodego..." poruszyły odbiorcom do tego stopnia, iż wielu z nich starało się upodobnić do głównego bohatera czy to w sposób ubioru czy to idealizując potencjalne wybranki. Moda, najzwyklejsza moda, która całe szczęście przeminęła.
Romantyzm moim skromnym zdaniem nie podlega żadnym sztywnym kanonom, a przynajmniej nie powinien. Myślę jednak, że w czasach wszechobecnej znieczulicy, pogoni za pieniądzem ludzie wrażliwi, którymi z całą pewnością są owi romantycy nie mają wcale lekko. Sparzywszy się raz i drugi starają się nie wychylać zanadto ze swoim romantyzmem, który po prostu nie popłaca - jak to ktoś wcześniej trafnie ujął jest całkowicie nieżyciowy. Nie dotyczy to jednak wyłącznie czasów współczesnych, tak było od zawsze.
Nie potępiam jednakowoż romantyków - łyżka miodu w beczce dziegciu.
Dodano: 2011-08-27 15:46 Zmieniono: 2011-08-27 15:49
Durante, Sanguine! Błagam!! Reanimujcie mnie!!! ( przy okazji niech ktoś zwróci uwagę na ten romantyczny, parnasistowski układ wykrzykników w moim wołaniu ).
<lol>
Trawestując sphinxię: również się popłakałem.
Ze śmiechu.
“History,Stephen said, is a nightmare from which I am trying to awake”
Dodano: 2011-08-27 15:49 Zmieniono: 2011-08-27 15:51
| DonVitteo napisał(a): |
| Romantyzm moim skromnym zdaniem nie podlega żadnym sztywnym kanonom, a przynajmniej nie powinien. |
Oczywiście. Uważam jednak, że wizja romantyzmu podana przez tę panią jest bardzo naiwna. Sugeruje egzaltację i wyidealizowanie poprzednich epok jako jego główny wyznacznik. Jakoby nasi pradziadowie tylko sercem i szlachetnością się kierowali.
| szarl napisał(a): |
| Durante, Sanguine! Błagam!! Reanimujcie mnie!!!
<lol> Trawestując sphinxię: również się popłakałem. Ze śmiechu. |
Umieraj z godnością, to będzie oznaka, że romantyzm współcześnie jeszcze nie jest pogrzebany.:D
Dodano: 2011-08-27 16:21
jedna z propozycji na randkę brzmi: "odwiedzenie nawiedzonego miejsca"...odpada, jeśli ktoś nie wierzy w duchy
Dodano: 2011-08-27 16:31
Wystarczą opuszczone hangary, albo magazyny. 
Dodano: 2011-08-27 16:32
| Rochu napisał(a): |
Wystarczą opuszczone hangary, albo magazyny. ![]() |
albo opuszczony budynek po zakładzie mięsnym...jeżeli ktoś już naprawdę upiera się na takie miejsca :)
Dodano: 2011-08-27 16:57
Postanowiłem jednak nie umierać. Tylko po to by zapamiętać, że na następną randkę muszę pójść z chińczykiem ( grą planszową ), żelkami owocowymi, noktowizorem, by czasem nie wpaść w jakąś dziurę w starym zamczysku, podczas kontemplowania nietoperzy i oczywiście łopatą - by skarb wykopać. Rrranyy. So romantic.
Dodano: 2011-08-27 17:13
| szarl napisał(a): |
| Postanowiłem jednak nie umierać. Tylko po to by zapamiętać, że na następną randkę muszę pójść z chińczykiem ( grą planszową ), żelkami owocowymi, noktowizorem, by czasem nie wpaść w jakąś dziurę w starym zamczysku, podczas kontemplowania nietoperzy i oczywiście łopatą - by skarb wykopać. Rrranyy. So romantic. |
Takkk, zabierz to wszystko, byleby miejsca na kondomy starczyło jeszcze hahaha LOL. Autorka ma taką kiczowatą i oklepaną wersję romantyzmu jak widać
Dodano: 2011-08-27 17:47 Zmieniono: 2011-08-27 17:48
NIE! Sex nie jest romantyczny!! To takie ponowoczesne, kiedyś dziewczyna mogła uprawiać z chłopakiem seks, jak ten już udowodnił swą miłość czytaj: strzelił sobie w łeb. To jedyna dozwolona forma seksu dla romantyczki, bo jest też od razu mhhhhhhhhhhhhhhhhhhroczna
.
Dodano: 2011-08-27 18:16
Cały artykuł jest tak infantylny, że nie mogłam przed niego przebrnąć bez uczucia zażenowania... Niektóre pomysły randek mnie poraziły po prostu<lol> (układanie kwiatków na grobach? - klasyczne wtf) Fakt, zanika sztuka romansowania, ludzie podchodzą bardziej konsumpcyjnie do życia. Nie zmienia to faktu, że tak jak i kiedyś w tej chwili można znaleźć wyjątki.
A w średniowieczu romantyczne były tylko książki:)