Lublin - jakieś wspólne piwo może?. Strona: 4

Dodano: 2013-01-16 20:32

rob1708 napisał(a):
dlatego,rzuciłem pomysł spotkania przy okazji wiekszego koncertu niekoniecznie w Lublinie

Koncepcja jest jak najbardziej sensowna. Duży koncert zawsze ściąga ludzi z całej Polski. Idealna okazja, żeby się zgromadzić. Ja też w innym wątku wspominałam, żeby wspólnie pokombinować z koncertami. Tyle tylko, że tez wyszła z tego marnizna... Stąd moja obecność tutaj. Myśłam, że łatwiej będzie spotkać się ludziom lokalnie. Też kicha.
Chyba więc czas popełnić harakiri bądź sepuku strzałem z łuku...
Ale jak już ktoś wybiera się na jakiś czaderski koncert, to piszcie i kuście pozostałych.

. Dodano: 2013-01-16 21:07

saurus (Diabolista)
saurus
Stare Bojanowo//Leszno//Poznań

Ja twardo jestem za starym pomysłem
choć bym mial sam przyjechać to przyjadę
Skóra plecak miód piny i do przodu.

Ludzie byli dawniej bliżsi sobie. Musieli. Broń nie niosła daleko.

Dodano: 2013-01-16 21:28

tez pewnie przyjade,zycie bez ryzyka byłoby nudne najwyzej troche pofotografuje walne browca

Kropla drąży skałę

. Dodano: 2013-01-16 21:35

saurus napisał(a):
Ja twardo jestem za starym pomysłem
choć bym mial sam przyjechać to przyjadę
Skóra plecak miód piny i do przodu.

Jak dla mnie można skorzystać z obu pomysłów. Od przybytku głowa nie boli. No chyba, że jest to nadmiar miodu pitnego...

Dodano: 2013-01-16 21:44 Zmieniono: 2013-01-16 21:46

do Rob1708 i Saurus

super, zapraszamy, Lublin to naprawdę fajne miasto z bardzo oryginalną starówką (jedno z najstarszych miast w Polsce) poza tym to miasto studenckie, najwieksze zagłębie uniwersyteckie wschodniej Polski, no i mamy genialne piwo miejscowe żeby nie reklamować .....chmielowa smaczna i zdrowa

Dodano: 2013-01-16 21:54

rob1708 napisał(a):
tez pewnie przyjade,zycie bez ryzyka byłoby nudne najwyzej troche pofotografuje walne browca

Ale bosko!! Pardon. To znaczy piekielnie super!!!
To można powoli zostanowić się nad terminem. Z koncercikiem czy bez?
Jakby uzbierało się nieco więcej osób, to można by spróbować zarezerować pewien mikro lokalik i posiedzieć przy własnej muzie.

. Dodano: 2013-01-17 09:16

saurus (Diabolista)
saurus

Miodku nigdy za mało.
Ja powiem tak ją pojadę napewno jesienią.
Będę mial wolny czas wtedy a po zatym
będę chcial się odstresowac po sezonie
rycerskim i po ostrych częstych
wymiarach słownych z rycerzykami którzy
noszą zbroje za kilka tysięcy świecą jak pawiej
a miecza e dłoni trzymać nie umieją.
A czy będzie koncert czy nie to się przystępuje
poprostu.
Grunt by klimat był i co ważne Towarzystwo.

Lublin i okolice (inne miasta też mile widziane) Dodano: 2013-01-17 22:05

Drathir (Anciliae)
Drathir
Lublin/radom(rzadko ;p)/czasami krakow

LuthienYavetil napisał(a):
Ja trochę obok tematu…
Kilka miesięcy temu zrodził się plan zorganizowania gotyckiej imprezy, która zjednoczyłaby wszystkich opętanych przez klimatyczną muzę. Potrzeba zaistniała w obliczu dość mizernej ( i na pewno nie wystarczającej) ilości miejsc, w których można by rozkoszować się ulubionym klimatem. Istotnym motywem jest również stworzenie możliwości gromadzenia się i poznania ludzi ogarniętych mrokiem. Zdaje się, że wielu spośród nas czuje się dość osamotnionym. Mam na myśli niedawne wpisy dotyczące Łodzi i próbę poznania nowych mrocznych (chwała za to Daniel-k). Myślę, że w wielu miastach sytuacja wygląda podobnie.
Zatem jest koncepcja zorganizowania imprezy gotyckiej w Lublinie (najprawdopodobniej jesienią). Z tego co czytałam w tym wątku coś tam się działo na mieście, ale chyba niezbyt często i chyba warto by było nad tym popracować… Byleby tylko znaleźli się chętni. Zgadzam się z przedmówcami, że Lublin powinien się zjednoczyć.
Choć pochodzę z innego miejsca, miasto to całkowicie mnie zauroczyło. Jest dla mnie wyjątkowo klimatyczne. Kryje się w nim magia… Szczególnie o zmroku staje się niezwykle tajemnicze. Kiedy spaceruję wieczorami pośród starych kamienic zawsze odnoszę wrażenie, że znalazłam się w innym wymiarze. Idealne miejsce na zlot fanów gotyckiej i metalowej muzyki.
Piszcie co na temat imprezy sądzicie (obejmowałaby koncert plus after party). Co na to Lublin i okolice? Ciekawa jestem czy ludzie z innych miast mieliby ochotę dołączyć. Super, gdyby impreza przerodziła się w coś cyklicznego. Miło by było gdyby aktywowały się również inne miasta.
To na razie projekt. Może uda się przerodzić go w coś konkretnego.
Poniżej podaję play listę potencjalnej imprezy:
Bauhaus, Clan of Xymox, Closterkeller, Covenant, Deathcamp project, Deathstars, Depeche mode, Diary of dreams, Dimmu Borgir, Diorama, Draconian, Epica, Fields of the Nephilim, Joy Division, Lacuna coil, London after midnight, Moonlight, Moonspell, New Model Army, Paradise lost, Pride and fall, Rammstein, Rotting christ, Sepultura, Siekiera, Sisters of mercy, Soufly, Star industry, System of a down, Tool, Theatre of tragedy, Theatre des Vampires, Therion, Tiamat, The cure, The mission, The 69 eyes, Type'o'negative, VNV nation, XIII.stoleti. Plus dodatkowe propozycje innych zaaangażowanych forumowiczów: Laibach, God is lsd , Agressiva 69, Desdemoma, Santa hates you, Velvet acid christ, Project hate, stary Pain, Aesthetic perfection, Tales of Dark, Within temptation,Bathory, Unheilig, Crematory, Hammerfall,
Będę wdzięczna za każdy komentarz.

Piszesz o zorganizowaniu imprezy gotyckiej...do tego cyklicznej. Na chwile obecna istnieja 2 takowe, o ktorych mi wiadomo + industrialna, czyli łacznie 3. Przez pare lat przewijalo sie kilka innych (rowniez cyklicznych) ale umarly.

CARPE NOCTEM***do everything what you want...but please, don't look into my eyes...*** fata viam invenient***"Od muzyki piekniejsza jest tylko cisza"***"a pitiful person, allowing her soul to be manipulated with an illusion called love&quot

Lublin i okolice (inne miasta też mile widziane) Dodano: 2013-01-17 22:36

Drathir napisał(a):
[quote:3b621c4664="LuthienYavetil"]Ja trochę obok tematu…
Kilka miesięcy temu zrodził się plan zorganizowania gotyckiej imprezy, która zjednoczyłaby wszystkich opętanych przez klimatyczną muzę. Potrzeba zaistniała w obliczu dość mizernej ( i na pewno nie wystarczającej) ilości miejsc, w których można by rozkoszować się ulubionym klimatem. Istotnym motywem jest również stworzenie możliwości gromadzenia się i poznania ludzi ogarniętych mrokiem. Zdaje się, że wielu spośród nas czuje się dość osamotnionym. Mam na myśli niedawne wpisy dotyczące Łodzi i próbę poznania nowych mrocznych (chwała za to Daniel-k). Myślę, że w wielu miastach sytuacja wygląda podobnie.
Zatem jest koncepcja zorganizowania imprezy gotyckiej w Lublinie (najprawdopodobniej jesienią). Z tego co czytałam w tym wątku coś tam się działo na mieście, ale chyba niezbyt często i chyba warto by było nad tym popracować… Byleby tylko znaleźli się chętni. Zgadzam się z przedmówcami, że Lublin powinien się zjednoczyć.
Choć pochodzę z innego miejsca, miasto to całkowicie mnie zauroczyło. Jest dla mnie wyjątkowo klimatyczne. Kryje się w nim magia… Szczególnie o zmroku staje się niezwykle tajemnicze. Kiedy spaceruję wieczorami pośród starych kamienic zawsze odnoszę wrażenie, że znalazłam się w innym wymiarze. Idealne miejsce na zlot fanów gotyckiej i metalowej muzyki.
Piszcie co na temat imprezy sądzicie (obejmowałaby koncert plus after party). Co na to Lublin i okolice? Ciekawa jestem czy ludzie z innych miast mieliby ochotę dołączyć. Super, gdyby impreza przerodziła się w coś cyklicznego. Miło by było gdyby aktywowały się również inne miasta.
To na razie projekt. Może uda się przerodzić go w coś konkretnego.
Poniżej podaję play listę potencjalnej imprezy:
Bauhaus, Clan of Xymox, Closterkeller, Covenant, Deathcamp project, Deathstars, Depeche mode, Diary of dreams, Dimmu Borgir, Diorama, Draconian, Epica, Fields of the Nephilim, Joy Division, Lacuna coil, London after midnight, Moonlight, Moonspell, New Model Army, Paradise lost, Pride and fall, Rammstein, Rotting christ, Sepultura, Siekiera, Sisters of mercy, Soufly, Star industry, System of a down, Tool, Theatre of tragedy, Theatre des Vampires, Therion, Tiamat, The cure, The mission, The 69 eyes, Type'o'negative, VNV nation, XIII.stoleti. Plus dodatkowe propozycje innych zaaangażowanych forumowiczów: Laibach, God is lsd , Agressiva 69, Desdemoma, Santa hates you, Velvet acid christ, Project hate, stary Pain, Aesthetic perfection, Tales of Dark, Within temptation,Bathory, Unheilig, Crematory, Hammerfall,
Będę wdzięczna za każdy komentarz.

Piszesz o zorganizowaniu imprezy gotyckiej...do tego cyklicznej. Na chwile obecna istnieja 2 takowe, o ktorych mi wiadomo + industrialna, czyli łacznie 3. Przez pare lat przewijalo sie kilka innych (rowniez cyklicznych) ale umarly.[/quote:3b621c4664]

no to oświeć chłopie gdzie i kiedy się odbywają i z jaką muzą bo ja wzdłuż i wszerz internet przewaliłem i tylko starocia znalazłem

Lublin i okolice (inne miasta też mile widziane) Dodano: 2013-01-17 23:36

Drathir napisał(a):

Piszesz o zorganizowaniu imprezy gotyckiej...do tego cyklicznej. Na chwile obecna istnieja 2 takowe, o ktorych mi wiadomo + industrialna, czyli łacznie 3. Przez pare lat przewijalo sie kilka innych (rowniez cyklicznych) ale umarly.

Myślę, że jedno drugiego nie wyklucza. Jeśli chodzi o imprezę industrialną, to ten temat można zostawić. Nie jestem zainteresowana klimatami Post-Punk, EBM, Powernoise, Harsh-Electro, Synthpop, Futurepop itp. Niech tą działką zajmują się inni. Jeśli chodzi o wspomniane dwie gotyckie imprezy, to chodzi mi o coś nieco odmiennego od tych, które w tej chwili istnieją... O ile mamy te same imprezy na myśli... Być może nie wiem o wszystkich i odbywa się coś, co w 100 % pokrywa się z moją wizją...

Dodano: 2013-01-18 04:33

Czasami mozna odwiedzic rockoteke? Zalezy od gustu. Ostatnio nawet sa rozni prowadzacy. Jesli jest ktos zainteresowany i trafi przy odrobinie szczescia w dobry set mozna przyjemnie spedzic wieczor w gronie milych dziewczyn. ; )

a Jack of all trades is master of none

Dodano: 2013-01-18 09:42 Zmieniono: 2013-01-18 09:44

w końcu udało mi się coś znaleźć, pewnie piszecie o Mind of Gothic w Publice, impreza odbywa się od niedawna, trzeba będzie się wybrać, strasznie ciężko było znaleźć, okazało się, że info było na fejsie którego jakoś nie trawię

Dodano: 2013-01-18 10:00

nemeyeth napisał(a):
w końcu udało mi się coś znaleźć, pewnie piszecie o Mind of Gothic w Publice, impreza odbywa się od niedawna, trzeba będzie się wybrać, strasznie ciężko było znaleźć, okazało się, że info było na fejsie którego jakoś nie trawię

Nie wiem o czym pisał Drathir, ale ja miałam na myśli:
1. Unholy grace - Dark independent party (Harsh EBM | Gothic | EBM | Electro-Industrial | Futurepop | Synthpop | Post-punk)
2.Gothic night w Zbrojowni
3.Mind of gothic w Publice.
Imprezy te odbywają się w miarę cyklicznie. Np. kolejna edycja Mind of gothic jest wstępnie zaplanowana na 8 lutego. Chyba sobie podejdę...

Do Vintera - myślę, że na na Mind of gothic będzie dużo miłych-bladolicych-wiotkich-pięknie zrobionych gotek . Do wyboru do koloru...

. Dodano: 2013-01-18 14:00

saurus (Diabolista)
saurus

Powiedzcie mi tylko jedną rzecz jeśli to nie za
wcześnie to jaki jest na celowniku pub?
I jak tam dotrzeć?
Sami wiecie człowiek z pomorskiego buszu
przyjedzie do miasta więc sami rozumiecie..
:-)

. Dodano: 2013-01-18 15:31

saurus napisał(a):
Powiedzcie mi tylko jedną rzecz jeśli to nie za
wcześnie to jaki jest na celowniku pub?
I jak tam dotrzeć?
Sami wiecie człowiek z pomorskiego buszu
przyjedzie do miasta więc sami rozumiecie..
:-)

Widzę, że miłe-bladolice-wiotkie-piękniezrobione gotki wabią i kuszą...
Jedna z imprez, o których pisałam odbywa się w Klubie Publika na ul. Olejnej 5. To jest Starówka. Trzeba przejść przez Bramę Krakowską i ulicą Bramową udać się w stronę Rynku. Olejna będzie - zdaje się druga - po lewej stronie. Jeśli coś mi się pomyliło, to rodowici Lubliniacy poprawcie mnie. W każdym razie dość łatwo tam trafić.
Jeśli chodzi o termin imprezy, to trzeba go na bieżąco sprawdzać. Z tego co wyczytałam najbliższa impreza planowana jest na 08.02, ale termin na razie nie jest 100% potwierdzony.

. Dodano: 2013-01-18 19:44

saurus (Diabolista)
saurus

Czy górki Kusza?
Cóż Piekne Damy zawsze rycerzy kusił :-)
A tak na serio to coś tam wymysle .

Dodano: 2013-01-19 12:35

z tego co sprawdziłem masa ludzi w klimacie przeniosła się na fejsa, szkoda bo jakoś nie przepadam za tym

. Dodano: 2013-01-19 14:25

saurus (Diabolista)
saurus

To tak jak i ją.
Jakoś rejsy czy nk to mnie odpycha w sumie
to nawet na sama myśl o tym piwo nie wchodzi.
Szkoda że ludzie w klimacie mając taki
portal dla siebie jakim jest Darkplanet
błądzą gdzieś po czymś innym.
Lecz to tylko ma opinia.
Wasze zdrowie.......

Dodano: 2013-01-20 19:59

11.styczmia była impreza w Publice- Mindof Gothic.

Bo ja z przeklętych jestem tego świata, Ja bywam dumny i hardy

Dodano: 2013-01-20 20:22

black_gothic napisał(a):
11.styczmia była impreza w Publice- Mindof Gothic.

Super, że się odezwałaś. :-)
Styczniowa impreza niestety mnie ominęła, ale mam nadzieję, że będę na najbliższej. :-)
A byłaś może na poprzednich? Z tego co wiem do tej pory były cztery. Ciekawa jestem jak tam jest pod względem muzycznym. Chyba całkiem przyzwoicie - nie lecą po sztampie. To duży plus. :-)

Impra mind of gothic Dodano: 2013-01-24 12:53

Właśnie znalazłam potwierdzenie, że najblizszy mind of gothic odbędzie się 15 lutego br. (w Publice). Jeśli ktoś ma ochotę wpaść, to piszcie. Super byloby spotkać się większą ekipą w realu.

Dodano: 2013-01-25 05:28

Genialnie, ; )

a Jack of all trades is master of none

Dodano: 2013-01-25 11:31

LordLard (Anciliae)
LordLard
Biała Podlaska\Lublin\Kuldahar

Szkoda, że mnie nie będzie, bo po ukończeniu sesji, wracam na ferie do domu. I tak musiałbym sam wpaść.

Życie jest wyjątkową grą RPG - żyjesz żeby się rozwijać i przetrwać!

Dodano: 2013-01-25 12:43

LordLard napisał(a):
Szkoda, że mnie nie będzie, bo po ukończeniu sesji, wracam na ferie do domu. I tak musiałbym sam wpaść.

To nic straconego. Mind of gothic odbywają się mniej więcej raz w miesiącu. Wystarczy rzucać hasło przed imprezami i zawsze uda się zmontować mniejszą lub większą ekipę. :-)
Zresztą znalazłam również zapowiedź mocniejszej impry - w klimacie metalowym. Jest planowana na pierwszy piatek lutego. Na razie nie mam informacji odnośnie kapeli, które będą grane (czekam na odpowiedź organizatora). Wstępne info będzie w ten weekend.
W każdym razie wszyscy zainteresowani piszcie jeśli macie ochotę na "zgrupowanie". Jak na razie jest kilka osób chętnych na spotkanie 15 lutego (Mind of Gothic). :-)

Dodano: 2013-01-25 12:44 Zmieniono: 2013-01-25 13:04

Vinter napisał(a):
Genialnie, ; )

No pewnie, że genialnie. :-) Już zaczynam pastować glany...

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło