Dodano: 2009-11-23 18:24
| DEMONEMOON napisał(a): |
| [quote:84bb5584b8="cellar_door"]po to chyba jest ten kącik aby się wzajemnie adorować, polezmizować i polecać :-D
|
Polemizowac i polecac,tak z tym sie zgodze,ale adorowac?Qłurwa a feeeeeee, hehe :wink:
RIPPING CORPSE? A nie ma krzywdy,lubie archaiczne granie,taka krzyżówka SLAYER i INFERNAL MAJESTY,z tym ze 91 rok to zeczywiscie póżno na taki stuff,ale idzie tego słuchać tym bardzie ze chłopaki cos tam grają.
Tak grzebałem troche w pamieci zeby cos tu wrzucić ciekawego z tamtych lat i przeciez nikt nie wspomniał o DISEMBOWELEMENT który swietnie łaczył kilka ekstremalnych stylów w dziwna i oryginalną bryłe muzyczna,wydali jedna kultowa w swiatku płytke do której wracam czesto,o ile sobie przypomne o tej ekipie hehe[/quote:84bb5584b8]
:arrow: Ripping Corpse ==> dla mnie kupa na maxa, brzMieie fatalne, muza tez
:arrow: Infernal Majesty ==> dobra muza, ale brzmienie troche kuleje. Jednak da rade słuchac. taki przyzwoity thrash/death
:arrow: Disembowelment ==> faktycznie nikt nie wspominał, a fajkna kapela grajaca cos z pogranicza doom i death, ale mieli świetny feeling i robili dobry klimat :))
.
Dodano: 2009-11-23 19:09
Ja się ostatnio zachwycam Atheist... :)
"The fear is not the fate I seek. My destiny will build upon, the mighty turbulence beyond. If I fall I will rise again"
Dodano: 2009-11-23 20:08
| Freakstranger napisał(a): |
| Ja się ostatnio zachwycam Atheist... :) |
To obadaj jeszcze rodzime Violent Dirge - Craving. Taki polski Atheist, który wydawał materiał tylko na MC niestety
jak nie bedziesz miał jak zdobyc to zgłoś sie do mnie :>
.
Dodano: 2009-11-23 21:51
Co w tym cmentarnym temacie,przesiakniętym zapachem piekielnej smoły i trupa w rozkładzie robi Atheist :? ?
Dodano: 2009-11-23 21:57
w temacie jest "olkskull", a nie "smoła" :)) a Atheist to bardziej oldskull niz Dead Congregation, które podobno przypomina deathmetalowego dziadka juz za młodu :))
p.s. jeszcze DC nie słuchałem, wypowiem siew srode :)
.
Dodano: 2009-11-23 22:05
| Harlequin napisał(a): |
| w temacie jest "olkskull", a nie "smoła" :)) a Atheist to bardziej oldskull niz Dead Congregation, które podobno przypomina deathmetalowego dziadka juz za młodu :))
p.s. jeszcze DC nie słuchałem, wypowiem siew srode :) |
myślę że zarówno stary, grzeczny i poukładany Atheist ma tu racje bytu ( bądz odbytu jak kto woli :-D ) jak i młody, duszny i niechlujny Dead Congregation może równierz zasiąść w loży old schoola
Dodano: 2009-11-24 13:45
Tej ziomki, znacie Molested - Blood Draum ? Norweski decior z muzykami Borknagar w składzie. Spodziewałem sie czegoś naprawde na poziomie, bo i o tej płycie piszą jako tako dobrze, ale kurwa .. posłuchałem i miałem wrazneie, że cały czas leci jedno i to samo. Marnosć, łomot, bulgot ... jak znacie to podzielcie sie traumatycznymi doswiadczeniami 
.
Dodano: 2009-11-24 15:32
MOLESTED? A jaki to tam decior?No chyba ze ogarniety norweskim duchem lat 90tych czyli blackdecior hehe.Tak to wtedy musiało byc zagrane i tak musiało brzmiec,jak ANCIENT za swojego najlepszego okresu czyli Svartalvheim, i brzmieniem i duchem przypomina mi tą pozycje z tym ze ANCIENT jest bardziej uduchowiony i nie grał DM.Ja osobiscie słysze tu wiecej blacku,i wtedy moge tą płytke zrozumieć.
ps.Dla mnie bomba,ładuja grubo.
Dodano: 2009-11-24 21:53
| DEMONEMOON napisał(a): |
| MOLESTED? A jaki to tam decior?No chyba ze ogarniety norweskim duchem lat 90tych czyli blackdecior hehe.Tak to wtedy musiało byc zagrane i tak musiało brzmiec,jak ANCIENT za swojego najlepszego okresu czyli Svartalvheim, i brzmieniem i duchem przypomina mi tą pozycje z tym ze ANCIENT jest bardziej uduchowiony i nie grał DM.Ja osobiscie słysze tu wiecej blacku,i wtedy moge tą płytke zrozumieć.
ps.Dla mnie bomba,ładuja grubo. |
to Ancient miał jakiś najlepszy okres? :-D
mam ich "The Cainian Chronicle" na MC ( zakupiony 13 lat temu gdy byłem nieświadomym, nie zbilansowanym chemicznie metalowcem hehe ) i jest to mega syfista kupa jakich mało, a teledysk do utworu "Lilith Embrace" powinien dostac stolcowego oskara :-D
zainteresowanych zapraszam do projekcji :-D
http://www.youtube.com/watch?v=yHK4HpuK6Qo
Dodano: 2009-11-24 22:39
| cellar_door napisał(a): |
| [quote:9882208c93="DEMONEMOON"]MOLESTED? A jaki to tam decior?No chyba ze ogarniety norweskim duchem lat 90tych czyli blackdecior hehe.Tak to wtedy musiało byc zagrane i tak musiało brzmiec,jak ANCIENT za swojego najlepszego okresu czyli Svartalvheim, i brzmieniem i duchem przypomina mi tą pozycje z tym ze ANCIENT jest bardziej uduchowiony i nie grał DM.Ja osobiscie słysze tu wiecej blacku,i wtedy moge tą płytke zrozumieć.
ps.Dla mnie bomba,ładuja grubo. |
to Ancient miał jakiś najlepszy okres? :-D
mam ich "The Cainian Chronicle" na MC ( zakupiony 13 lat temu gdy byłem nieświadomym, nie zbilansowanym chemicznie metalowcem hehe ) i jest to mega syfista kupa jakich mało, a teledysk do utworu "Lilith Embrace" powinien dostac stolcowego oskara :-D
zainteresowanych zapraszam do projekcji :-D
http://www.youtube.com/watch?v=yHK4HpuK6Qo[/quote:9882208c93]
Hehehehe troche oswiecenia by sie przydało :wink:
Pisałem tylko o SVARTALVHEIM,pierwsze i jedyne godne uwagi wydawnidzctwo tej ekipy,oczywiscie jeszcze z GRIMMEM w składzie,zanim sie nie urwał z ANCIENT,piekna i kultowa płytka.Niestety niejaki APHAZEL pózniej spakował graty i ruszył za ocean aby pitolic dla kasy taki syf na który własnie sie nadziałes 13 lat temu,oj tez byłem bardzo rozczarowany kierunkiem w jakim podazył ANCIENT,ale wtedy doceniłem GRIMMA który zanim wyciagnał kopyta zdazył namieszac na rodzimej scenie,ale o czym gadka nie ten temat i nie ta bajka hehe
Ps a tą kasetke wrzuć moze na ALLEGRO,moze ja łyknie jakis nieswiadomy i nie zbilansowany muzycznie goth hehe :wink:
Dodano: 2009-11-25 09:41
| Harlequin napisał(a): |
| A ja Ancient też nie znam :] |
Majac na uwadze Twoje zainteresowania muzyczne to chyba i dobrze ze nie znasz hehe,tak na powaznie tylko pierwsza płytka w klimacie norweskim mnie złapała jakis czas temu i to dosc mocno,reszcie juz brak spontanicznosci i co wazniejsze oryginalnosci
KOD Dodano: 2009-11-25 11:05
Ancient to norweskie pitolenie 
If i can`t be my own i feel better dead.
Re: KOD Dodano: 2009-11-25 11:51
| Sumo666 napisał(a): |
Ancient to norweskie pitolenie ![]() |
Ta,z chamerykanckim podejsciem do napierdalania siepy
:) Dodano: 2009-11-25 12:18
A Malevolent Creation :) Całkiem sympatyczny band :) W sam raz do obiadu :)
Dodano: 2009-11-25 12:23
Co do Malevolent musze powiedziec, ze naprawe lubie album "Stillborn" ,który przeciez ma raczej słaba prase :) moze i brzmienie ie jest najwyzszych lotów, ale muzycznie jest to kawał naprawde dobrego deciora :)
.
KOD Dodano: 2009-11-25 12:27
Jedynka jest pyszniusia :) I zaraz po Morbidzie poleci :)
Dodano: 2009-11-25 12:35
Nie no pierwsze 3, a nawet pierwsze 4 malevolenty dobre są :) "The will to kill" tez jest kawałem miecha, ale ten vaderowy wokal troche mnie odrzucam tam. Ostatnie 2 płyty troche jakies kulawe są z deka :/
.
Dodano: 2009-11-25 12:52
MC?Jakos nigdy ich powaznie nie brałem,cos tam słyszałem,ale glebiej nie wchodziłem,ale przyjdzie czas..... :wink:
KOD Dodano: 2009-11-25 13:35
Warto warto :) Szczególnie podczas konsumpcji obiadu :)
Dodano: 2009-11-25 16:01
Atheist Piece of Time powala.
Ze staroci to Hazael jest wart posłuchania. Zwłaszcza jego początkowa tworczość. Numer jeden polskiego death początku lat 90 tych. Betrayer. Płyta Calamity powala. Ma wszystko co dobre w tej muzie. Poprzedniczka - Necronomical Exmortis również warta uwagi. Kto słyszał, znaczy że przeżył już swoje i może umierać szczęśliwy.
KOD Dodano: 2009-11-25 16:49
Hazael - Thor tę płytkę słyszałem i mam ją nawet :)
AAAA nie można zapomnieć o Vital Remains robaczki :)
Dodano: 2009-11-25 17:25
Armagedon. Stara polska kapela. Nowa płyta teraz wyszła. Stara z bodajże 92 roku to kult już. Terrorizer stary jest jeszcze:)
Dodano: 2009-11-25 17:42 Zmieniono: 2009-11-25 17:46
Armagedon ... debiut był naprawde dobry, ale powrót juz bardzo sredni
Edit: Sumek, chcesz ojebac Hazaela ? mozemy sie policyctowac 
.
KOD Dodano: 2009-11-25 17:43
Armageddon to ja w pokoju miałem