Kącik Oldschoolowego Deathmetalowca. Strona: 18

:) Dodano: 2009-11-22 21:58

Z Nightfall to pozycje no 1 zajmuje bezapelacyjnie Lesbian Show :)

If i can`t be my own i feel better dead.

Re: :) Dodano: 2009-11-22 22:03

Sumo666 napisał(a):
Z Nightfall to pozycje no 1 zajmuje bezapelacyjnie Lesbian Show :)

nie żartuj, Lesbian Show jak sama nazwa wskazuje jest show dla homo hehe

:) Dodano: 2009-11-22 22:06

Mowie calkowicie poważnie :) Wkładka do płyty jest całkiem fajna :)

Re: :) Dodano: 2009-11-22 22:24

Sumo666 napisał(a):
Mowie calkowicie poważnie :) Wkładka do płyty jest całkiem fajna :)

mam koleżankę lesbijke w pracy, którą bardzo lubie i czasami ją wącham, ona mnie też hehe, myślę że to milsze zajęcie niż wąchanie okładek płyt :-)
a wracając do płyty to przesłuchałem "Lesbian Show" przed chwila i podtrzymuje opinie że daleko jej do "Athenian Echoes" , poza wokalem to własciwie zupełnie inny rodzaj estetyki, to już typowa biesiada niewiele mająca wspólnego z konkretnym łojeniem, napewno sprawidziłaby się ta płyta pod koniec imprezy do wspólnego zawodzenia po 8 piwach :-)

:) Dodano: 2009-11-22 22:30

Hehehe :) Mnie sie bardziej podoba :)
A jak mam ochote na lojenie to stary Unleashed, albo Dismember zapuszczam i jestem happy :)

Dodano: 2009-11-22 22:41

"Where No Life Dwells" i "Like An Ever Flowing Stream" piękne płyty ze starych dobrych szwedzkich czasów gdy liczyła się szybkość, brud i ciężkość a nie jakieś melodyjne hybrydy
Dożuciłbym jeszcze debiut Entombed i Comecon

:) Dodano: 2009-11-22 22:43

Left Hand Path to czysta poezja :) Jestem szczesliwym posiadaczem 1 wydania :)

Re: :) Dodano: 2009-11-22 22:51

Sumo666 napisał(a):
Left Hand Path to czysta poezja :) Jestem szczesliwym posiadaczem 1 wydania :)

ładnie pachnie?

:) Dodano: 2009-11-22 22:54

Fenomenalnie

Dodano: 2009-11-23 08:41

Wy sie podniecajcie Szwecją, a u mnie dalej króluje debiutancki album Solstice zatytułowany po prostu Solstice. Swietny death/thrash z elementami core. Mięcho jest, wysoki poziom wykonawczy jest, pizda jest ... szczerze polecam :))płyta może nie zabija, ale jest bardzo dobra :)) w szczególnosci fani Demolition Hammer i Death z czasów "Spiritual"/"Human" powinni to obadac :)

.

:) Dodano: 2009-11-23 10:08

Bo dobra Szwecja nie jest zua :)

Dodano: 2009-11-23 11:26

Solstice daje rade a jakże :-) old shoolowy death core
, jakby zmieszać "Spiritual Healing" z "System Of The Animal" ciekawe jak będzie brzmiała nowa?
Ja tym czasem wałkuje magnum opus Deicide "Legion" :-)

Re: . Dodano: 2009-11-23 11:27

cellar_door napisał(a):
zapodałem sobie wczoraj Nightfall "Athenian Echoes"
może nie jest to stricte death metalowy album ale z całej dyskografi tej kapeli moim skromnym zdaniem zdecydowanie najciekawszy.

Hej CELLARze,a gdzie MACABRE SUNSETS?O wiele bardziej brudny,o wiele bardziej tajemniczy o wiele bardziej pikny i bardziej surowy,chyba szczytowe osiagniecie tej ekipy w kontekscie DM czy BM grania,bo w takiej stylistyce sie na poczatku poruszali

Dodano: 2009-11-23 11:34

:arrow: System of an animal ?? czyje to ??
:arrow: Macabre Sunsets nie znaju .. co to ?

.

Re: . Dodano: 2009-11-23 12:17

cellar_door napisał(a):
zapodałem sobie wczoraj Nightfall "Athenian Echoes"
może nie jest to stricte death metalowy album ale z całej dyskografi tej kapeli moim skromnym zdaniem zdecydowanie najciekawszy. Wogóle ta płyta jest nawet dziś dośc orginalna w przekazie uwarzam.

No w sumie death metalu tutaj niewiele choć zgrzewe browarów temu kto zakwalifikuje ten band pod jakikolwiek gatunek.Athenian Echoes to zacna płyta dość chwytliwa a zarazem połamana (klawisze w
Aye Azure)
Cytat:

Wcześniejsze ich dokonania są miałkie i nudne a późniejsze melodyjne i nudne hehe.

Ja uwielbiam wszystko do Athenian, z późniejszych najbardziej przypada mi do gustu Lyssa.
Ogólnie Grecja to kopalnia zajebistych kapel może nie są one tak liczne jak np. w Skandynawii ale większość z nich ma coś do zaoferowania,z tych nawiązujących do brudnego, dziewiczego death metalu na pewno mozna zaliczyć Dead Congregation.

Dodano: 2009-11-23 12:19

Harlequin napisał(a):
:arrow: System of an animal ?? czyje to ??
:arrow: Macabre Sunsets nie znaju .. co to ?

System of.....-PYREXIA-toze nie znaju.
MACABRE....-NIGHTFALL-jak wyzej :wink:

Re: . Dodano: 2009-11-23 12:42

DEMONEMOON napisał(a):
[quote:7ba2c971d2="cellar_door"]zapodałem sobie wczoraj Nightfall "Athenian Echoes"
może nie jest to stricte death metalowy album ale z całej dyskografi tej kapeli moim skromnym zdaniem zdecydowanie najciekawszy.

Hej CELLARze,a gdzie MACABRE SUNSETS?O wiele bardziej brudny,o wiele bardziej tajemniczy o wiele bardziej pikny i bardziej surowy,chyba szczytowe osiagniecie tej ekipy w kontekscie DM czy BM grania,bo w takiej stylistyce sie na poczatku poruszali[/quote:7ba2c971d2]

cholera musze zwrócić honor :-)
Nie ukrywam że "Macabre Sunsets" przesłuchałem pobieżnie kilka lat temu na mp3, nie wychowałem się na niej tak jak na "Athenian" i wrzuciłem do tego samego wora co "Parade Into Centuries" która ewidentnie jest słabą płytą.
Teraz jak sobie słucham na spokojnie i w skupieniu "Macabre" musze przyznać że to świetna płyta, może i nawet lepsza od "trójki", napewno nie skarzona tak przebojowością jak późniejsze dokonania, a cholernie klimatyczna, jeszcze bardziej przypomina "Non Serviam" choć to raczej Rotting Christ sie wzorował z racji chronologi hehe.
Naprawde świetna płyta i miło sie jej słucha, uspokajają mnie jakoś te greckie klimaty, miło odkryć coś starego po latach :-)
dzieki Demonemónowi

Pyrexia "System Of The Animal" - nie jest może powalająca płytą, własciwie jest to dla mnie hard core z wpływami death niż odwrotnie
Za to ich debiut "Sermon of Mockery" bardzo mocno inspirowany był pierwszą płytą Suffo, więc jak kto lubi debiut Suffo to odsyłam do debiutu Pyrexi
PS. Maltańskie Beheaded też gra na podobnobą nutę teraz mi się przypomniało

Dodano: 2009-11-23 13:07

Beheaded niestety nie daje rady i jest paskudnie niuskullowe, obabrane nieświeżym kałem po deeds of flesh.

a co sądzicie o kultowym Ripping Corpse ? Wydali jeden album, który chyba bardziej znany jest z tego, że rutan tam grła niz z poziomu muzycznego, który jest mizerny

.

Dodano: 2009-11-23 13:14

Harlequin napisał(a):
Beheaded niestety nie daje rady i jest paskudnie niuskullowe, obabrane nieświeżym kałem po deeds of flesh.

a co sądzicie o kultowym Ripping Corpse ? Wydali jeden album, który chyba bardziej znany jest z tego, że rutan tam grła niz z poziomu muzycznego, który jest mizerny

no Beheaded żeczywiście dupy nie urywa, zawiodłem się na nich bo w reckach wszedzie porównywali ich do Suffo. Mimo że ewidentnie się na nich wzorują to ich muza jest wyprana z pomysłów na riff i ogólnie nudna.
Ripping Corpse znam chyba tylko z nazwy bo nie kojarze ich muzyki, w wolnej chwili obczaje. Natomiast teraz jest w trakcie odsłuchu polecanego przez pana Trędowatego DEAD CONGREGATION.
I powiem krótko - o kurwa!!!
Ta płyta zajebiście trafia w mój gust, pięknie zatyka lukę po osttanich słabych dokonaniach Incantation, ta sama estetyka, duchota, mulistość, smoła jednak zdecydowanie większa technika. Poza Incanttaion porównałbym ich jeszcze do Execration i Excommunion ( ach te nazwy :-D ) Zajebista płyta, gęsta, ektremalna, techniczna i duszna - taki powinien być death metal wg mnie.
Kurewska radochę sprawia mi odłuchiwanie tych dzwięków :-D
Jeszcze raz dzięki Leprosy za zwrócenie uwagi na tę zajebista kapele :-)

Dodano: 2009-11-23 13:19

Ok ,też sobie wypozycze DG w darmowym sklepie internetowym :) obadam

.

Dodano: 2009-11-23 13:25

cellar_door napisał(a):
Jeszcze raz dzięki Leprosy za zwrócenie uwagi na tę zajebista kapele :-)

Drobiazg :) .

Dodano: 2009-11-23 13:42

Nie wiem czy pisałem, ale moze sie powtórzę:

słyszął ktoś z Was Repugnant - Epitome Of Darkness ? Płytka z 2006 roku, a już niezły rare. Szwedzki death podbarwiany thrashem - jest brud, jest flajsz, jest pizda i power ... w sumie chyba najlepsze tego typu wydawnictwo w ostatnich latach :))

.

Re: . Dodano: 2009-11-23 14:38

cellar_door napisał(a):

miło odkryć coś starego po latach :-)
dzieki Demonemónowi

Hehehe,qłurwa ale zapunktowałes stary,nie zawstydzaj mnie :oops: :wink:
Wracajac do MS,to grecki klimat bijacy z tej płytki powala.

Ja obczaje teraz DEAD CONGREGATION

Dodano: 2009-11-23 17:31

po to chyba jest ten kącik aby się wzajemnie adorować, polezmizować i polecać :-D
przesłuchałem RIPPING CORPSE i zdecydowanie na minus, strasznie archaiczna muzyka, death/thrash inspirowany mocno Slayerem, w tamtym okresie było setki takich kapel a Ripping niczym się nie wyróżniał
PS. Ruttan nigdy jakoś nie był dla mnie bodzcem przyciagającym do odsłuchania tego w czym maczał palce, Morbid Angel bez niego nic nie traci/traciło a Hate Eternal poza debiutem nie stworzyło niczego ciekawego. Kiedyś była taka kapela Alas - taki metal klimatyczny którą załozył Rutan, równierz nic ciekawego moim skromnym zdaniem :-)

Dodano: 2009-11-23 18:20

cellar_door napisał(a):
po to chyba jest ten kącik aby się wzajemnie adorować, polezmizować i polecać :-D

Polemizowac i polecac,tak z tym sie zgodze,ale adorowac?Qłurwa a feeeeeee, hehe :wink:

RIPPING CORPSE? A nie ma krzywdy,lubie archaiczne granie,taka krzyżówka SLAYER i INFERNAL MAJESTY,z tym ze 91 rok to zeczywiscie póżno na taki stuff,ale idzie tego słuchać tym bardzie ze chłopaki cos tam grają.

Tak grzebałem troche w pamieci zeby cos tu wrzucić ciekawego z tamtych lat i przeciez nikt nie wspomniał o DISEMBOWELEMENT który swietnie łaczył kilka ekstremalnych stylów w dziwna i oryginalną bryłe muzyczna,wydali jedna kultowa w swiatku płytke do której wracam czesto,o ile sobie przypomne o tej ekipie hehe

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło