SYLWESTER 2008 Poznań + Zlot DarkPlanet. Strona: 4

Dodano: 2008-12-22 21:00

-adalbert- napisał(a):

dla mnie może być i electro spod znaku Hocico, :wumpscut: czy nawet grendel. ale żeby to było electro a nie jakieś goa psy - trance cośtam...

Dobra, dobra... praktyka pokazala (przynajmniej w Poznaniu) ze przy takich ciezkich klimatach parkiet sobie odpoczywa - kiedys eksperymentowalismy z Suicide Commando i jesli nawet przy takim drajwowym kawalku jak Neurosuspension ludzie sie wypisywali z tancbudy to czarno to widze :)
Ale dobra, ja sprobuje z dark electro

Dodano: 2008-12-22 22:09

To jest takie dziwne- pisze się: "nowy album Hocico, Suicide Commando,Combichrist, jest pełen klubowych hitów" a potem tych hitów w klubach ni ma

na hełoween w bazylu sala była pusta na początku a do jakiegoś transu to sie gibałem nawet ja, ale pewnie dlatego ze to drugie było później czyli jak sie impra rozkręciła.

Dodano: 2008-12-22 22:54

Kolega mial chyba na mysli "klubowe=bitowe"

Z moich obserwacji: jak cos ma wiecej niz 120 bpm to jest zbyt szybkie Dlatego nie ma co byc miekka pipa! jedziemy min 140 bpm !! 8)

"Tonight's the night..."

Dodano: 2008-12-22 23:56

-adalbert- napisał(a):
To jest takie dziwne- pisze się: "nowy album Hocico, Suicide Commando,Combichrist, jest pełen klubowych hitów" a potem tych hitów w klubach ni ma

na hełoween w bazylu sala była pusta na początku a do jakiegoś transu to sie gibałem nawet ja, ale pewnie dlatego ze to drugie było później czyli jak sie impra rozkręciła.

No wlasnie.. a kolezanka ktora zaczynala impreze, podobniej jak i nastepna osoba jechaly klimatem dark electro. Potem, jak juz parkiet byl pelen szly wlasnie transy :D

Nie ma co narzekac, trza byc nieco otwartym na nowe doznania muzyczne. No i nie przesadzaj - akurat Combichrista jest az nadto na imprezach. A ze nie ma Hocico i SC?? Ludzie wola latwe i melodyjne komercyjne rzeczy typu Icon of Coil czy vi-en-vi nejszon i tyle.... Chcialem zwrocic uwage, ze od paru plyt Hocico juz nie łupie hitow typu Poltergeist ale kawalki bardzo darkowe. SC poza niemilosiernie zajechanym Hellraiserem tez ma mało chwytliwe rzeczy.
Tez nad tym boleje, ale coz...

Dodano: 2008-12-23 01:32

ja tam sie przyznam - lubie latwe melodyjne kawalki spod znaku Icon of Coil, VNV Nation czy Pride And Fall 8) zwlaszcza wlasnie na imprezach, bo wtedy chodzi przeciez glownie o zabawę :D

"Make Foch Not War" "Nic nie może się zmarnować"

Dodano: 2008-12-23 11:55

Jak juz toczy sie dyskusja na temat Hocico to musze niestety sie wtracic i stwierdzam iz ostatni album najslyniejszych kuzynow swiata zawiera kilka swietnych parkietow kawalkow oto prosze : Spirals Of Time,Fed Up,A Fatal Desire,Blindfold kto byl na koncercie w progresji na poczatku tego roku to wie co sie dzialo pod scena i na scenie :) :) :)

Dodano: 2008-12-23 11:58

To prawda- na koncercie nie byłem. ale Memorias Atras w zbiorach posiadam i zacny to album jest :)

Dodano: 2008-12-23 12:45

Zapraszam na forum electro

A teraz juz bez offtopow

"Tonight's the night..."

Dodano: 2008-12-23 13:16

Witam
Mój pierwszy post i od razu taki smutny.
Z przyczyn niezależnych ode mnie muszę zrezygnować z imprezy. Kumple/Koleżanki zawiedli po całości a podpierać ścian nie lubię.
Więc Życzę udanej imprezy i Wesołych Świat
8)

Dodano: 2008-12-23 13:30

Poltergeist napisał(a):
Jak juz toczy sie dyskusja na temat Hocico to musze niestety sie wtracic i stwierdzam iz ostatni album najslyniejszych kuzynow swiata zawiera kilka swietnych parkietow kawalkow oto prosze : Spirals Of Time,Fed Up,A Fatal Desire,Blindfold kto byl na koncercie w progresji na poczatku tego roku to wie co sie dzialo pod scena i na scenie :) :) :)

No jajco sie dzialo, bylem w niewielkiej grupie szalejacej do nowego materialu, znakomita wiekszosc wiary stala i wytrzeszczala oczy - ozywiali sie tylko jak poszedl material z Signos De Aberracion i starsze rzeczy. Zapamietalem , bo potem w szerszym gronie komentowalismy ze chyba wiara nie zna nowego materialu albo nie lubi, bo byl bezruch pod scena.

Dla mnie nowe Hocico to material wybitny, w czasie wszechogarniajacego syfu na tej scenie ("łatwizna" typu Combichrist czy Nachtmahr) ich plyta jest darkowa, rasowe dark electro w srednich tempach, z duza iloscia srodka, a w niektorych kawalkach slychac partie klawiszy rodem z dark wave (np caly kawalek Metamorphous).

Dodano: 2008-12-23 16:44

No ja akurat bylem pod samymi barierkami i mam inne wrazenia z tego wydarzenia i przy okazji nie ogladalem sie za siebie czy ktos tanczy, stoi, skacze czy nawet lezy! Dla mnie Memorias Atras to w 100% zejebiste Hocico nie zaskoczyli mnie niczym jest doslownie wszystko czego sie spodziewialem i jest to moj album roku ,obecnie teraz jestem na etapie katowania nowej koncertowki Tora!Tora!Tora! ktora rozpierdala mnie za kazdym razem calkowicie :evil: :evil: :evil: No coz obecnie Hocico nie maja sobie rownych na scenie electro i to nie podlega zadnej dyskusji!!! Jak U Bazyla zabraknie Spirals Of Time (kawalek roku) to chyba zwariuje :o :o :o :o :o

Dodano: 2008-12-23 17:24

Poltergeist napisał(a):
Jak U Bazyla zabraknie Spirals Of Time

...do tego nie mozna dopuscic

Dodano: 2008-12-24 22:48

Phantom, pisalam Ci wprawdzie na gadu i na sms, ale jeszcze tu napiszę 8) - przelew ode mnie dojdzie dopiero 29 grudnia, bo neistety jest taki zje..ny inteligo system, ze nie pracuje przez swieta i weekendy :/ Ale liczy sie przeciez data rejestracji platnosci

i tak w ogole to potwierdz jak go dostaniesz ;]

Dodano: 2008-12-24 23:36

jezus fucking christ widzę że termin "ostra muza" faktycznie istnieje i to na dodatek także w realu!!!

Dodano: 2008-12-24 23:36

Tez chcialbym wpasc jeszcze chwilowo UK ale na sylwka dam rade.Mam nadzieje ze bilety beda bo moge kupic dopiero przy wejsciu.Niedam rady wyslac z Anglii aby weszly na czas.Pozdrowienia Marek

Hello !!! Mam na imię Marek interesuję się Depeche Mode i Dark Wave Gothic szczególnie BlutEngel.Bywam i udzielam się na imprezach DM w Klubie IQ Poznań.Staram się tez odwiedzać imprezy Gotyckie w Polsce i Niemczech. Pozdrawiam Wszystkich ~~B~~

Dodano: 2008-12-26 13:13

Poniewaz w mailach zadajecie duzo ciekawych pytan postanowilem na nie odpowiedziec tutaj :)

1. Osoby niepelnoletnie moga brac udzial w imprezie ale nie zostanie im sprzedany alkohol na barze.
2. Nie wolno wnosic wlasnego alkoholu do klubu.
3. Po godzinie 23.00 bedzie mozna opuscic klub ale bezpowrotnie.
4. Sa jeszcze wolne miejsca.
5. Co do miejsc siedzacych panuje zasada "kto pierwszy ten lepszy" - z doswiadczenia wiemy, ze i tak panuje duza rotacja przy stolikach i usadzanie na sztywno gosci nie ma sensu. Miejsc siedzacych jest wiele w bazylu.

Przypominamy, że dziś jest ostatni dzień, w którym można dokonywać przedpłat. Pozostałe wejściówki dostępne będą jedynie w dniu imprezy w cenie 70zł/osoba

"Tonight's the night..."

Dodano: 2008-12-27 17:31

Zgodnie z nowa swiecka tradycja zapoczatkowana podczas Helloween rowniez w Sylwestra obowiazuje bezwzgledy zakaz palenia w sali parkietowej. 8)

"Tonight's the night..."

Dodano: 2008-12-27 18:38

Phantom napisał(a):
Zgodnie z nowa swiecka tradycja zapoczatkowana podczas Helloween rowniez w Sylwestra obowiazuje bezwzgledy zakaz palenia w sali parkietowej. 8)

Zakaz palenia został wprowadzony ze dwa lata temu podczas Panzernachta i odniósł duży sukces. Tak czy owak popieram.

Alkoholowi mówię stanowcze: CZEMU NIE

Dodano: 2008-12-27 18:52

Też popieram, zwłaszcza, że niby ma być żarło :wink:

Dodano: 2008-12-27 19:37

minawi napisał(a):

Też popieram, zwłaszcza, że niby ma być żarło :wink:

No jak.. piwo i zarcie i bez papierosa.. koniec swiata

i'm.the.bitch.you.hate

Dodano: 2008-12-27 19:38

No i ja tez popieram niech sie truja gdzie indziej :o :o :o :o :o

Dodano: 2008-12-27 19:56

na helołyn się sprawdziło, jak ludzie skaczą to i tak jest duszno a przy dymie nie da sie wytrzymac zupełnie

Dodano: 2008-12-27 20:25

Diesel napisał(a):
[quote:51ca70029d="Phantom"]Zgodnie z nowa swiecka tradycja zapoczatkowana podczas Helloween rowniez w Sylwestra obowiazuje bezwzgledy zakaz palenia w sali parkietowej. 8)

Zakaz palenia został wprowadzony ze dwa lata temu podczas Panzernachta i odniósł duży sukces. Tak czy owak popieram.[/quote:51ca70029d]

Zgadza sie, kolega sie pomylil - pierwszy zakaz palenia byl na panzernachcie i sie sprawdzil.
Poza tym bedzie duzo cennego sprzetu elektronicznego, przy ktorym sie nie pali bo elektronice jak czlowiekowi palenie szkodzi.

Dodano: 2008-12-27 23:22

Zwracam honor Diesel :)

Tak pierwszy raz bylo to na PN! Trwajmy w tym :)

"Tonight's the night..."

Dodano: 2008-12-27 23:40

Jako były palacz popieram w całej rozciągłości :D.

Jeszcze tylko parę dni do imprezy roku :D.

Własne skrzydła pożerając oswojon zostałem...

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło