Witajcie! Dodano: 2008-12-15 07:50
Według mnie dosyć ciekawym zespołem jest Kings Of Leon. Proponuje posłuchanie, a szczególnie piosenki pod tytułem Charmer. Większości się spodobała... :twisted:
Re: Witajcie! Dodano: 2009-02-08 11:56
| Dark_Degenerate napisał(a): |
| Według mnie dosyć ciekawym zespołem jest Kings Of Leon. Proponuje posłuchanie, a szczególnie piosenki pod tytułem Charmer. Większości się spodobała... :twisted: |
No to ja należe do mniejszości bo ta piosenka mnie cholernie podirytowała...miałam ochote wepchnąc wokaliście szmate w gardło żeby tylko przestał tak piszczeć XD.
Dodano: 2009-02-08 14:55
sto razy przewinęła się tu Coma, więc ja proponuję b.e.t.h i Lido.
| ScathNox napisał(a): |
| zna moze ktos jakies grupy grajace gothic-rock ale po francusku ? |
Dodano: 2009-02-10 00:11
hmm , Editors to fajny zespół angielski z Birmingham , trochę zrzynają z Joy Division , ale w ich muzyce jest większy pierwiastek taneczności. wydali 2 albumy. w 2005 i 2007 8)
njark njark
Dodano: 2009-02-10 00:37
Dobra muzyka rockowa to pojecie względne. Każdemu wg gustu. Czy sprzedą zmilionów płyt jest wyznacznikiem?? Czy może koncerty gdzie przychodzi 20 osób??
Dla mnie ze współczesnych... Black Water, Rootwater, Acid Drinkers, Ścianka, Pustki, Rush, SBB... i jeszcze mnogo.... Nowi... Rzadko kto ma niezły wykop... Może Retrospective, Blood Red Shoes, Lipali, The Racounters, Totentanz, Zywiołak... Kurcze, poniżej 4-5 lat ciężko coś znaleźć...
Dodano: 2009-02-10 02:47
| _ina_ napisał(a): |
| [quote:f3fee4fedb="ScathNox"] zna moze ktos jakies grupy grajace gothic-rock ale po francusku ? |
Dark Sanctuary to raczej neoklassical, dark ambient, ale napewno nie rock gotycki :lol:
Non interest, quid morbum faciat, sed quid tollat
Dodano: 2009-02-10 13:38
| SolitaryAngel napisał(a): |
| Dark Sanctuary to raczej neoklassical |
Dla mnie to może być nawet neomrocznyicierpiącybarokmetal, jak zwał, tak zwał i tak tego nie lubię 8)
Dodano: 2009-02-10 13:49
| _ina_ napisał(a): |
| [quote:a530b1cdbe="SolitaryAngel"]Dark Sanctuary to raczej neoklassical |
Dla mnie to może być nawet neomrocznyicierpiącybarokmetal, jak zwał, tak zwał i tak tego nie lubię 8)[/quote:a530b1cdbe]
Najmniej mnie obchodzi jak szufladkujesz ten zespół
ale z koro już piszesz, a najwyraźniej nie wiesz co, to chociaż nie pisz głupot :twisted:
Non interest, quid morbum faciat, sed quid tollat
Dodano: 2009-02-10 14:52
| SolitaryAngel napisał(a): |
| Najmniej mnie obchodzi jak szufladkujesz ten zespół |
Dodano: 2009-02-15 20:19
Dziś zapoznałam się z częścią twórczości dwóch polskich, bardzo dobrze ro(c)kujących zespołów:
:arrow: God's Favorite Drug - bardzo garażowe, grunge'owe granie ze Śląska, wyraźne inspiracje Alice In Chains: [url]www.myspace.com/godsfavoritedrug[/url]
:arrow: Vanity - niesamowicie eksperymentalne podejście do metalowej progresywy, wprawdzie wokal growlujący, ale za to wielkie bogactwo kompozycyjne! http://vanity.com.pl
"Make Foch Not War" "Nic nie może się zmarnować"
Dodano: 2009-02-16 10:26
No to musze to Vanity obczaic, bo coś czuje, ze mnie sie spodoba :)
.
Dodano: 2009-03-02 02:17
Współczesne rockowe zespoły? Osobiście polecam Interpol, Black Rebel Motorcycle Club...
In these days I’m breathing stone
Dodano: 2009-03-02 10:13
Interpol bardzo przecietny i bardzo wtórny jak dla mnie. Ciekawsze jest TV On The Radio
.
Dodano: 2009-04-03 11:17
Alter bridge wydali świetną nową płytę, tak samo Whitesnake, byłem na koncercie w wawie, coś cudownego- 50paro letni Dave dawał czadu, tak samo, jak 20 lat temu, niesamowity show. Pierwszy post tak baj de łej, cześć wszystkim :>
... "If my heart was still alive I know it would surely break ..." ..." What do you mean I don't support your system? I go to court when I have to" ...
Dodano: 2009-04-03 11:43
Szwedzki nowo-falowy The Search jest niezły. Miłośnicy The Cure, New Order czy młodszych Editorsów i Interpolu na pewno znajdą tu coś dla siebie. Chłopaki grają z pasją i ogromną wrażliwością. Mimo słyszalnych inspiracji w.w. grupami, zespół potrafi stworzyć własny, marzycielski, specyficzny klimat.
dla ciekawskich, zespół za darmo udostępnił utwory z ostatniej płyty:
http://www.archive.org/download/afm009_thesearch_distant/afm009_thesearch_distant_192kb_mp3.zip
Dodano: 2009-06-16 10:10
| ProgRock napisał(a): |
| Polecam Sieges Even - The Art of Navigating by the Stars a także Sylvan X-rayed. Tak na początek :-) |
o tak Sylvan jest swietny jak dla mnie. X-rayed ale takze inne plyty. A moja ulubiona piosenka z x'rayed jest This world is not for me- cos pieknego!
Trzeba się w górę piąć. choć męczy życie, a kiedy przyjdzie paść to paść na szczycie
Dodano: 2009-06-24 16:58
Hmm... zespoły rockowe? Billy Talent, Rise Against, Thousand Foot Krutch, i wiele innych :) Ale te wymienione wyżej są zarąbiste 
Dodano: 2009-08-01 19:35
The Horrors. powstała w 2005 roku nowa nadzieja horror punku. wydali 2 albumy w 2007 i 2009. Drugi "Primary colours" to świetne połączenie brzmień rodem z klubu Batcave i transowego brzmienia Joy Division. zespół się rozwija. polecam gorąco!
http://www.youtube.com/watch?v=yoZSp914Fl4
njark njark
Dodano: 2009-08-23 19:06
Kasabian, Klaxons, Franz Ferdinand, Gorillaz(mocno eklektyczny oczywiście).
Forever Begins.
Dodano: 2010-01-03 16:49
Myśle, że The Poodles ze Szwecji moge tu śmiało wymienić jako dobrą muzyke rockową. Również na uwage zasługuje Grand Design i i ch płyta "Time Elevation".
Wódki nie pij, trawy nie pal, słuchaj tylko HEAVY METAL
Dodano: 2010-01-05 10:46
Maylene And The Sons Of Disaster - northern rock w dośc ciekawym wydaniu - dobre riffy - ciekawe garki - wokalista dysponujący dużą wyobraźnią i możliwościami :)
polecam
[youtube]<object width="425" height="344"><
aram name="movie" value="http://www.youtube.com/v/UQX57tL4Y-Y&hl=pl_PL&fs=1&color1=0x234900&color2=0x4e9e00"></param><
aram name="allowFullScreen" value="true"></param><
aram name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/UQX57tL4Y-Y&hl=pl_PL&fs=1&color1=0x234900&color2=0x4e9e00" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>[/youtube]
go Hard or go Home
Dodano: 2010-01-05 11:38
| 0Kidd0 napisał(a): |
| Maylene And The Sons Of Disaster - northern rock w dośc ciekawym wydaniu - dobre riffy - ciekawe garki - wokalista dysponujący dużą wyobraźnią i możliwościami :)
polecam |
nooo. świetne. aż sobie ukradnę.
rzeczywiście bardzo dobry, ciekawy wokal.
a tak na marginesie to chyba southern a nie northern rock :)
I'm rolling like a stone... never creep.
Dodano: 2010-01-05 12:42
Horse The Band - taki alternatywny hardcore ... ciekawe - niezła żonglerka stylami :)
.
Dodano: 2010-01-05 12:55
| horseman napisał(a): |
| [quote:e2ab64b903="0Kidd0"]Maylene And The Sons Of Disaster - northern rock w dośc ciekawym wydaniu - dobre riffy - ciekawe garki - wokalista dysponujący dużą wyobraźnią i możliwościami :)
polecam |
nooo. świetne. aż sobie ukradnę.
rzeczywiście bardzo dobry, ciekawy wokal.
a tak na marginesie to chyba southern a nie northern rock :)[/quote:e2ab64b903]
oczywiście southern :)
pisząc słuchałem "the northern" Alexisonfire to chyba dlatego ....
go Hard or go Home
Dodano: 2010-01-06 21:53
a dla mnie najlepszy rock to nasz PROLETARYAT - właściwie łykam każdą płytkę ale najlepsza (chyba sentyment) "Czarne szeregi" a no i taki koszaliński zespół GdzieCikwiaty z pierwszą płytką fajny:)
kąt padania równa się kątowi odbicia