Dodano: 2006-11-24 04:36
3 Doors Down
"God made me a cannibal to fix problems like you."
Dodano: 2006-11-25 08:53
Dzięki horseman, ostatnio poznałam kilka fajnych zespolow ale co z tego jak nie mam z kąd wziąśc płyt, z neta nie moge a na orginalne płyty mnie nie stać bo troche by ich było.. A PErfect circle jest nawet fajne..
"Nie ma nieba, wielkiej jasności, i piekła w którym smażą sie grzesznicy. Tu i teraz jest nasz dzień panowania. Tu i teraz jest dzień naszej radości. Tu i teraz jest nasza okazja. "
Dodano: 2006-11-26 21:52
Goatsnake - lekko stonerowy rock
"Make Foch Not War" "Nic nie może się zmarnować"
Dodano: 2006-11-27 14:33
Polecam Ci żono taką kapele jak Skid Row, a w szczególnosci ich kawałek "18 And Life" oraz kapele Kix z utworem "Don't Close Your Eyes".
Dodano: 2006-11-27 15:08
Ejże Mieszku, ale Skid Row, a już na pewno ten kawałek, to taki znowu za bardzo współczesny nie jest, bo przecież z końca lat '80. Jednak nic mu nie ujmując, jest to wspaniały numer, niewątpliwie dobry i jak najbardziej rockowy. I polecenia godny, bo zawsze uważałem, że jeśli chodzi o muzykę (ale i nie tylko) to najcudowniejsze rzeczy już zostały dawno zrobione i za bardzo nie ma co się zachwycać nowościami.
Not everyone likes metal... FUCK THEM!!!
... Dodano: 2006-11-27 15:37
na dzien dzisiejszy to moge stwierdzic ze z tych nowych tzw. rockowych kapel nie ma zadnej dobrej (np. słynny "Tokio Hotel" lub "Killerplize" których nawet do rocka załaczyc nei mozna a niektórzy mówia nawet ze to jest punk...:| - wiara jest porabana ) ,
według mnie najlepszymi rockowymi kapelami sa te najstarsze.
Zwłaszcza Polski Rock i jego pod gatunki ( np. hey, o.n.a. , moonlight, milczenie owiec, coma, b.e.t.h , closterkeller , itd. )
Jednym słowem stare kapele sa najlepsze!
takie jest moje zdanie.
Dodano: 2006-11-27 15:42
Coma starą kapelą? coś chyba ci się, droga Doris, pokręciło
Dla mnie starą kapelą jest powiedzmy taka, która gra z 10 lat. Choć wszystko jest względne :lol:
Kostuchu - Skid Row, owszem, słyszałąm, choć jak na dzień dzisiejszy chyba żadnych mp3 nie posiadam.
Dodano: 2006-11-27 15:53
Jak sama Minawi powiedziałaś, wszystko jest względne, no a Coma się produkuje już od ośmiu lat, więc do takich świeżych jednak nie należy, no ale nie jest też jakimś znowu weteranem.
Dodano: 2006-11-27 15:55
Zet, Coma zadebiutowała płytą w 2004 roku... wcześniej to co najwyżej po garazu się produkowali :wink:
Dodano: 2006-11-27 16:04
Racja...Zet, Skid to już nie współczesność...ale słucham tego ostatnio i tak jakoś pod palce na klawiature mi sie wślizgneła.
No to co tu do współczesnych dać?
Pearl Jam...
Dodano: 2006-11-27 16:13
Co tu dać do współczesności, sam nie wiem, nie wyznaję się na nowościach. Dla mnie muzyką współczesną jest taka której słucham obecnie, na dzień dzisiejszy, czyli teraz, a to że niejednokrotnie są to kapele już nie istnieje od kilku dobrych lat, nie za bardzo mnie już odchodzi.
Drogo Minawi, to że "Pierwsze wyjście z mroku" ukazało się w 2004 roku, nie zaprzecza powstaniu Comy w 1998, myślisz, że przed pojawieniem się tej płyty na rynku siedzieli cały czas w piwnicy? Szczerze wątpię, trochę lat już mieli jako kapela i niewątpliwie zagrali niejeden koncert, więc staż już leciał, a to że robiło się o nich głośno po 2004 to już inna kwestia.
Dodano: 2006-11-27 16:18
No...przez te 6 lat to chłopaki napewno oszlifowali i opracowali materiał od A do Z wiec zakładam, że sesia nagraniowa nadto wiele czasu im nie zajęła ale kto wie. Co do współczesności to zgodze sie z Toba Zet. Mało obecnie jest dobrej muzy i człek zmuszony jest wkółko odgrzewać to co ma już dobrze osłuchane.
Dodano: 2006-11-27 17:30
Współczesna kapela to taka, która istnieje obecnie, nie koniecznie musi być nowa. Wiadomo, że pojawia się raz na jakiś czas coś wartego uwagi, a za to mnustwo kapel niewiele sobą prezentujących, lub po prostu nieznanych. To chyba nie zmienia się aż tak bardzo, po prostu wieadomo, że większy wybór jest wśród twórczości powstałej w ciągu wielu minionych lat, niż w danym momencie. Do tego znene są raczej te seospoły, które były na pewnym poziomie, co ne oznacza, ze nie było wówczas mnustwa szajstwa. Przyznaję jedak, że moji ulubieni wykonawcy nie należą do młodych, jeśli vhodzi o staż.
AMO ERGO SUM / "najlepszy sposób na uniknięcie krytyki- nic nie robić i nic nie znaczyć" / "Every passing minute is another chance to turn it all around"
Dodano: 2006-11-27 18:55
ja natomiast pojecie "wspolczesna" odnosze do muzyki a nie do kapeli. jasne jest, ze jest troche zespolow, ktore graja ciagle to samo od 20-30 lat ale sa zespoly stare (lecz nieliczne), ktore robia jakies zupelnie inne rzeczy od tego co robili kiedys. takim metalowo-rockowy przykladem jest np. Metallica.
do tego zdarzaja sie kapele, ktore wyprzedzaja swoja epoke (jak np. Kobong) i gdyby ten zespol gral do tej pory to ich album "Kobong" z 1995r. zaliczył bym do wspolczesnych. ocena czy cos jest wspolczesne tak naprawde jest dosyc plynna. no oczywiscie istnieja pewne granice.
co do Comy to dla mnie jest to zespol ewidentnie grajacy wspolczesna muzyke. mnostwo kapel gra muzyke kilka lat przed wydaniem pierwszej plyty ale tak naprawde liczy sie pierwsze szersze zaprezentowanie swojej muzyki (pierwsze wyjscie z mroku:) ) czyli wydanie plyty. to jest chyba celem kazdej kapeli i ta muzyka ich reprezentuje.
A Goatsnake przyznam, ze dobry jest :). Czasami troche za bardzo przymulony ale i tak mi sie podoba.
I'm rolling like a stone... never creep.
Dodano: 2006-12-03 23:29
Dobra muza rockowa, z kręgu bardziej progresywnej (instrumentalna) - Contain & Restrict - kawałkow mozna posluchac na ich profilu myspace'owym: http://www.myspace.com/constrainandrestrict
Jak ktos lubi Riverside, to się to spodoba
Jeszcze ta kapelka jest b. przyjemna: http://www.myspace.com/restrainedmusic
Dodano: 2006-12-11 12:44
Wtrące tylko słówko w ta rozmowe....
Jakoś dziwnie nieumie sobie skojarzyć czegos naprawde dobrego co by miało tak a naprawde rockowa żyłke w sobie Może to co kiedys nazywało się rockiem lub hard rockiem nieistnieje. Podajcie chodź naprawde jeden kawałek który by mi przypomniał co to jest rockowe granie bo jak narazie to ja tylko słysze Come co gra "ponoć" rockowo a prawda jest taka że to juz takie gwiazdory że gdyby w tym lub przyszłym roku miała zagrac Metallica na stadionie śląskim to założe sie że coma by ich supportowała. Bo gdzie by niespojrzeć wszędzie oni. Ale nie o tym chciałem napisac.... a wieć teraz słychac tylko mocnego rocka z wykopem niesamowitym lub smęcenie i granie do kołyski. Jakoś nieumie się znalesc gdzie ta muzyka uciekła gdzie te granie typu świetnego Bon Jovi na poczatku 90 lat (keep the faith) gdzie fenomenalne def leppard gdzie te skid row niema znikło jakies pierdołki teraz sa a niewspomne o Alice Cooperze gdy nagrywał płyte (HEY STUPID) No nic moje małe słówko przerodziło się w troche wiecej słów no ale trudno
dziękuje za uwage i pozdrawiam...
Wódki nie pij, trawy nie pal, słuchaj tylko HEAVY METAL
Dodano: 2006-12-16 01:12
Whitesneak, Scorpions, Europe, Dire Straits, W.A.S.P., AC-DC, KISS, Led Zeppelin, Motorhead
Dodano: 2006-12-19 21:44
No cóż. Wszystko idzie do przodu. Muzyka też sie rozwija. Niektorym sie to podoba, innym mniej. Ja osobiscie wolę zostać przy starszych zespołach, jeśli chdozi o muzykę rockową. :wink:
( Now drink the cyanide! )
Dodano: 2006-12-21 19:34
Następna miła dla ucha kapelka z myspace - tym razem baaaardzo stricte rockowa ze Szwecji (a jakże :twisted: coraz bardziej lubię ten kraj!) - sami długowłosi kolesie 8) JAk ktoś lubi taką muzę: http://www.myspace.com/deathrattlesix
Zwłaszcza polecam Zetowi i Horsemanowi :twisted: W końcu bracia :D moi 8)
Dodano: 2007-01-04 16:30
A mężowi nie powiesz co :evil: :?: Pejcz i kajdanki pójdą w ruch :twisted:
Ja se jakiś czas temu przypomniałem o takij dosyć skocznej angielskiej rockwej kapelce co sie zowie Hundred Reasons. Polecam utwór "If I Could" aby sie przekonać.
Dodano: 2007-01-04 16:32
| KostucH napisał(a): |
| A mężowi nie powiesz co :evil: :?: Pejcz i kajdanki pójdą w ruch :twisted:
|
KostucH, no nie wiem, czy by ci się ta muza spodobała po rpostu
Ty wolisz cięższą :twisted:
Dodano: 2007-01-04 16:47
| minawi napisał(a): |
KostucH, no nie wiem, czy by ci się ta muza spodobała po rpostu Ty wolisz cięższą :twisted: |
...a świstak siedział bo wiewiórka była nieletnia :roll:
Dodano: 2007-01-16 17:56
Właśnie zaopatrzyłam się w album "Dare I Say" zespołu Hermano (2004r.) -----> kapela byłego wokalisty KYUSS
Polecam dla fanów stonerowego grania :twisted: :twisted: :twisted:
Dodano: 2007-01-25 20:18
| Cyanide napisał(a): |
| No cóż. Wszystko idzie do przodu. Muzyka też sie rozwija. Niektorym sie to podoba, innym mniej. Ja osobiscie wolę zostać przy starszych zespołach, jeśli chdozi o muzykę rockową. :wink: |
No oczywiście że lepsza jest stara Pod lupe np. można wziasc stare Bon Jovi z takimi przebojami jak np. Keep the Faith czy Living in the player a nowe bon jovi gdzie tytułów niejestem w stanie zapamietac bo to już nie ten sam świetny rock jak kiedyś
Wódki nie pij, trawy nie pal, słuchaj tylko HEAVY METAL
Dodano: 2007-03-05 18:19
Następna dobrze brzmiąca kapela stricte rockowa (zalatuje Soundgarden), polecona mi przez kumpla
: zajrzyjcie na http://www.myspace.com/comeswiththefall
8)