Dodano: 2006-09-05 12:40
wlasnie odkrylem swietna kapele - Mastodon
to chyba juz jest metal... nooo ale mozna by to podciagnac do hard rocka;]. ich styl to taki stoner metal czasami zajezdzajacy hardcorem (tylko sie tym hardcorem nie zrażajcie;])... do tego czasami utwory sa dosyc złożone, "pogięte" i w stylu typowym dla progresywnej muzyki.
naprawde polecam... szczegolnie tobie Minawi - mysle, ze to ci sie spodoba.
najnowsza ich plyta "blood mountain" rozwalila mnie:)
I'm rolling like a stone... never creep.
Dodano: 2006-09-05 13:12
Mastodon rzadzi 8) ale ta ostatnia plyta jest taka sredniawa, IMO lepsze sa: Remission i Leviathan
hardcorem sie nie zrazamy bo hard core uwielbiamy :wink: tak bajdełej to chyba w Mastodon gra ziomek (albo ziomki) ktory gral albo gra w Today Is The Day a to byla miaaaazga :evil: chyba ze mi sie z innym bandem pomerdalo :wink:
-------------------
A.F.I.-The Despair Factor
united we stand divided we fall
Dodano: 2006-09-05 13:34
Nie pogmatwało ci sie Alec :twisted: ale "Blood mountain" bardzo mnie rozczarował, dla mnie najlepsza jest "Remission". Odsyłam na forum MASTODON - REMISSION :D , które już istnieje
.
Dodano: 2006-09-06 10:43
Kapelki rockowe? czy Alice In Chains było juz wymienione?
"God made me a cannibal to fix problems like you."
Dodano: 2006-09-06 10:50
Dziękuje, dziękuje. Czy majac Twoje poparcie moge startowac na Ksiecia DP?
Dodano: 2006-09-06 11:19
| KostucH napisał(a): |
| Kapelki rockowe? czy Alice In Chains było juz wymienione? |
Cóż teoretycznie nie powinna być ta kapela na owym forum nadmieniona, gdyż w zasadzie to ona nie istnieje już ok 10 lat. Tak, tak możecie powiedzieć, że nastąpipła reaktywacja, działają współcześnie, koncertują i tak dalej jednak Alice In Chains bez Staleya to już nie Alice In Chains. Więc ja przynajmniej nie zaliczam ich do współczesnych, aczkolwiek wiadomo, że ich muzyka płynie w nas zawsze i trwać będzie po wieczność.
Not everyone likes metal... FUCK THEM!!!
Dodano: 2006-09-06 11:25
W sumie masz racje Zet. Alicja bez Staleya to już nie to samo. Ale ich muzyka wciąz gra i grać będzie :)
Dodano: 2006-09-06 11:46
zgodze sie z toba Zet. to, ze zagrali teraz kilka koncertów to nie znaczy, ze znowu istnieja. jak dla mnie to ich koncertowanie niedawne mialo charakter taki raczej "wspominkowy". poza tym wolal bym, zeby nie reaktywowowali sie z tym wokalem pod stara nazwa. jezeli juz bardzo by chcieli cos nagrac to lepiej jak by to zrobili pod nowa nazwa bo mysle, ze w Alice in Chains bardzo duze znaczenie miala warstwa tekstowa (+wykonanie czyli wokal).
Dodano: 2006-09-06 11:49
| KostucH napisał(a): |
| Dziękuje, dziękuje. Czy majac Twoje poparcie moge startowac na Ksiecia DP? |
Jak najbardziej :twisted:
.
Dodano: 2006-09-06 13:23
Kostuszku!! Ty na księcia? Super
A Alice In Chains posłucham sobie jak uporam się z robotą, bo to dobra współczesna muzyka rockowa 
Dodano: 2006-09-07 14:28
Pare osób wymieniło Kyussa i Qotsa idąc dalej w tym klimacie to polecam:
Brant Bjork - perkusita Kyussa grał tez w Fu Manchu chyba a tera nagrwa solo
Nebula - swietny band lekko psychodeliczny.
Roadsaw - mało znana kapela typowe stonerowe granie
Orange Goblin - dla mnie rowny partner dla Kyussa :)
i moj ulubiony zespół wogóle - Clutch - genialna sprawa zespół kultowy
na początku swojej działalnosci grali (pocz lat 90) surowego rocka pozniej coraz bardziej soczyste podsycone bluesm rockowe łojenie.Wokalista Neil Fallon raz ze jest genialnym spiewakiem a dwa pisze zajebiste teksty.Polecam tą kapele.
Dodano: 2006-09-17 11:04
Coheed & Cambria polecam. Wlasnie odkrylem;]
ciekawie grany rock i do tego ciekawy wokal. najbardziej mi pasuje ich najnowsza plyta, ktorej tytulu nie pamietam.
Dodano: 2006-09-21 00:14
Lifehouse, Creed (RIP), to co powstalo z Creeda czyli Alter Bridge, Audioslave, 3 Doors juz bylo, Goo Goo Dolls, Incubus, Staind, The Calling :), Days Of The New ... itd. Jak mi sie przypomni to dopisze. Troche poznawo ogolnie i spac by trzeba bylo juz. Dobrej nocy darkplaneciarze
.
Chcesz wiedziec? Odezwij sie na GG :)
Dodano: 2006-10-04 20:07
| stanki napisał(a): |
| i moj ulubiony zespół wogóle - Clutch - genialna sprawa zespół kultowy
na początku swojej działalnosci grali (pocz lat 90) surowego rocka pozniej coraz bardziej soczyste podsycone bluesm rockowe łojenie.Wokalista Neil Fallon raz ze jest genialnym spiewakiem a dwa pisze zajebiste teksty.Polecam tą kapele. |
Sprawdzilem ta kapele i totalnie mnie rozwalili. Swietna muzyka. I do tego ten klimat mi bardzo pasuje. Nie czesto sie slyszy cos tak dobrego. Polecam również. Z całego serca;] - Clutch
Dodano: 2006-10-04 21:27
| horseman napisał(a): |
| Coheed & Cambria polecam. Wlasnie odkrylem;]
ciekawie grany rock i do tego ciekawy wokal. najbardziej mi pasuje ich najnowsza plyta, ktorej tytulu nie pamietam. |
Nie dziwie sie ze nie pamietasz tytulu bo goscie znani sa z tego ze tytulu plyt i niektorych kawalkow maja mega dlugie :wink:
ja ze swej strony do listy dobrych kapel dorzucam Stone Sour, niedawno wydali drugi album, ktory miazdzy :mrgreen:
---------------
Hatebreed-A Call For Blood
Dodano: 2006-10-08 19:20
| frija napisał(a): |
| co do zespołów rockowych to mam do powiedzenia tylko jedno: coma i nic dodać, nic ująć :D |
Coma owszem... ale teksty ich to z leksza przerost formy nad treścią... szołmeństwo itd... Lubię ich nawet bardzo ale w tym kraju rządzi inna kapela mniej "szołmeńska" a bardziej dla uszu. Mowa o Riverside :)[[/b]
"umysł jest jak spadochron, działa tylko wtedy gdy jest otwarty"
Dodano: 2006-10-08 21:53
Riverside obowiązkowo:D a ciekawe czy ktoś słuchał INDUKTI..jakby nie było Duda gościnnie udziela się tam wokalnie w kilku kawałkach
Dodano: 2006-10-08 22:19
Ktos sluchal Indukti :wink: bardzo fajna muza, pierwszy raz uslyszalem ich jakies 5 lat temu to bylo cos naprawde ciekawego :wink:
------------------
Sikth-Another Sinking Ship
Dodano: 2006-10-08 22:36
Indukti jak najbardziej.... aczkolwiek bardziej od samego S.U.S.A.Ra podoba mi sie kawałek Mantra... aż sobie zapodam bo dawno nie słuchałem 
Dodano: 2006-10-08 23:06
Mantra to był pierwszy kawałek jaki ich słyszałam
jest kapitalny, marzy mis ię zobaczyć kiedyś Indukti na żywo :wink:
Dodano: 2006-10-08 23:17
Indukti na żywo ale najlepiej to z Dudą na wokalu :) A słyszał ktoś może hipgnosis ?? bardzo ciekawie sie zapowiadający zespol. :)
Dodano: 2006-10-14 14:31
Dodano: 2006-10-19 14:13
Zna ktos cos dobrego w stylu huntera i metallici ???? :)
"Nie ma nieba, wielkiej jasności, i piekła w którym smażą sie grzesznicy. Tu i teraz jest nasz dzień panowania. Tu i teraz jest dzień naszej radości. Tu i teraz jest nasza okazja. "
Dodano: 2006-10-20 01:25
| Karola napisał(a): |
| Zna ktos cos dobrego w stylu huntera i metallici ???? :) |
moze Megadeth, Voivod albo Death Angel.