Ostatnio.... Strona: 69

Dodano: 2013-01-22 11:54

Również słyszałam negatywne opinie na temat Hobbita. Mimo to byłam na nim i muszę przyznać, że oglądałam go ze sporą przyjemnością. W tym temacie jestem jednak totalnie nieobiektywna, więc nie wątpię, że zdania innych odnośnie filmu będą podzielone. Ja łyknęłam i czekam na kolejne części...

Dodano: 2013-01-22 14:46

Moi rodzice byli na Annie Kareninie i bardzo sobie chwalili Też zamierzam obejrzeć przy najbliższej okazji

"You are what you create... ... you create what you are",

Dodano: 2013-01-24 12:12

Ceiphied napisał(a):
Co do Hobbita, słyszałam że to wielkie G.... , ale cóż, póki nie zobacze, nie bede oceniać. Kwestia gustu.

Bez przesady... podobne teksty leciały gdy wchodził do kin Władca.
Moim zdaniem 3 godziny bez zmęczenia tyłka w kinowym fotelu i nawet nie zauważyłem kiedy minęło owe 3 godziny.
Jeden zarzut... Końcówka I części jak "z dupy" :/

jam cłek wolny lec ślebodny ;)

Dodano: 2013-01-25 05:30

Lincz vs Forum, ; )

a Jack of all trades is master of none

Dodano: 2013-01-25 22:37

Piła powraca

The Collection (2012)

Kochaj bliskich twemu sercu,tak szybko odchodzą...

Dodano: 2013-01-28 17:26

Co do "Hobbita" to straszne..,że nawet nie przeczytałam książki(ale niedługo postaram się to nadrobić). Widząc pierwszy raz zwiastun stwierdziłam,że dupy nie urywa,ale widząc go coraz częściej nabrałam ochoty,zeby zobaczyć ten film i wyrobic sobie własne zdanie-tak najlepiej.Wychodząc z kina byłam bardzo zadowolona

"Zawsze na siebie zdani, swoje szczęście tworzymy sami"

Dodano: 2013-01-29 00:23

jestem wielkim fanem Tolkiena, i film Władca Pierścieni jak najbardziej spełnił oczekiwania, jest po prostu wspaniały, Hobbit książka była dedykowana dla młodszego czytelnika-film jak dla mnie tez jest świetny szczerze mówiąc nie spodziewalem się kichy-ten sam reżyser, te same miejsca zdjeć i częściowo ci sami aktorzy, z kina wyszedłem mega zadowolony, tym bardziej, że jeszcze będą 2 części

Dodano: 2013-02-07 21:33

Ostatnim czasem-"Django",swietna zabawa :) :),
no i próbuje znalezc troche czasu dla "Lincoln",podobno swietna rola DAY-LEWISa.

Dodano: 2013-02-08 00:08

Dwa horrorki, które łączy wspólny motyw - w spokojne życie amerykańskiej rodzinki nagle wkrada się demon czychający na niewinne dziecię.
Polecam oba, bo trzymają w napięciu:

"SINISTER" - wielki plus dla Ethana Hawke.

"POSSESSION"- polsko-żydowski motyw, co raczej rzadkie w amerykańskich horrorach.

Dodano: 2013-02-11 00:57

Nie jestem fanem oryginalnej serii ale podobało mi sie Caprica. Film ten natomiast to zupełnie nowa jakość.

Life is complex: it has both real and imaginary components

:) Dodano: 2013-02-13 22:07

no klasyki nad klasykami

Dodano: 2013-02-16 19:54

Prześwietny film, fantastyczna rozrywka i przyjemność z oglądania, skandynawskie kino ma się dobrze! Poleca minawi

"Make Foch Not War" "Nic nie może się zmarnować"

Dodano: 2013-02-24 14:01

Dodano: 2013-02-24 14:27

Właśnie..Czy ktoś już oglądał "Mamę"?Czy film jest równie dobry jak zwiastun?

"Zawsze na siebie zdani, swoje szczęście tworzymy sami"

Dodano: 2013-02-24 23:56

nutka666 napisał(a):
Właśnie..Czy ktoś już oglądał "Mamę"?Czy film jest równie dobry jak zwiastun?

Świetny, od samego nieomalże początku. Spodziewałem się jakiegoś schematyzmu, szablonowości....których pełno w wychodzących od jakiegoś czasu produkcjach. Spoilować Ci nie będę, ale pomysł na upiora z Hellvetii chorobliwie zazdrosnego o nie swoje pociechy i dręczącego kogo się da był całkiem całkiem

Dodano: 2013-03-08 22:50 Zmieniono: 2013-03-09 21:30

Horrorek na piątkowy wieczorek Silent Hill: Apokalipsa (2012) *_*

To kontynuacja Silent Hill (2006) który był dla fanów elektronicznej rozrywki jedną z najbardziej oczekiwanych produkcji 2006 roku. Powstały w oparciu o bestsellerową serię gier wideo Silent Hill.

Horrorek na sobotni wieczorek *_* The Possession (2012)

W mistycyzmie i folklorze żydowskim, Dybuk jest w śród nas (zjawisko zawładnięcia ciałem żywego człowieka przez ducha zmarłej osoby)

Kochaj bliskich twemu sercu,tak szybko odchodzą...

Dodano: 2013-03-09 21:42 Zmieniono: 2013-03-10 22:46

The Possession (2012) (pol. Kronika opętania) akurat widziałam w "poprzednio sobotni" wieczorek. Rzeczywiście przyzwoity.
Choć ostatnimi czasy największe wrażenie zrobił na mnie Sinister. Horrory z dziećmi rozwalają.

Dodano: 2013-03-26 14:54

Ceiphied (Bicz)
Ceiphied
Nowa Sól - Zielona Góra

sphinxia napisał(a):
Dwa horrorki, które łączy wspólny motyw - w spokojne życie amerykańskiej rodzinki nagle wkrada się demon czychający na niewinne dziecię.
Polecam oba, bo trzymają w napięciu:

"SINISTER" - wielki plus dla Ethana Hawke.

"POSSESSION"- polsko-żydowski motyw, co raczej rzadkie w amerykańskich horrorach.

Właśnie takich filmów mi ostatnio brakuje - będe miała co oglądać !

''Sztylet rani ciało, słowo - umysł.'' - Menander

Dodano: 2013-04-05 23:00

Może to nie nowość, bo widziałam już ten film dwa razy, ale wywarł na mnie takie wrażenie, że pewnie obejrzę i trzeci:

MAŁY WIELKI WOJOWNIK - może za trzecim razem się nie popłaczę

No i :
INCEPCJA - może faktycznie śnimy, choć o tym nie wiemy?

Dodano: 2013-04-06 10:08

WYGLADA OBIECUJACA!SPRAWDZE W NAJBLIZSZY WOLNY WIECZOR

Świeżo ogolony wkładam nowy strój. W lustrze wykrzywiony uśmiech już nie mój. Idę pochylony, a za mną obcy cień. I jest mnie dwóch i jest mnie o dwóch mniej.....

Dodano: 2013-05-09 22:42

Tytułu zapomniałam, ale jakiś czas temu oglądałam film gdzie grał zespół Nightwish i nawet muzę do produkcji zrobili.
Filmik nawet ciekawy, mocno psychodeliczny.
Polecam wszystkim emo i fanom mrocznych klimatów.

Dodano: 2013-05-11 12:47 Zmieniono: 2013-05-11 12:48

Iron Man 3, nawet spoko, można obejrzeć z przyjemnością. Jedynka jednak wciąż lepsza :)

Oblivion aka Niepamięć hyh dziwny film, najfajniejsze to były drony :) film tez ok, można oglądać

Żyć tak, aby niczego nie żałować. Szkoda czasu na zmartwienia. To co tu i teraz jest najważniejsze, przeszłość i przyszłość jest tylko abstrakcyjna. Każdy krok tworzy historie i otwiera nowe możliwości.

Dodano: 2013-05-12 00:27

fistnaut (Bicz)
fistnaut
Strg ~ Szcz ~ Poznań

Nadrabiam zaległości i ostatnio obejrzałem "Rzeź" Polańskiego.
Błyskotliwy kino. Zabawne dialogi, "mocowanie się" bohaterów na riposty są bez wątpienia atutami filmu.

Wczoraj udało mi się jeszcze obejrzeć "Rachunek sumienia".
Żadna nowośc, film bodajże z 2003 r. klimatem przypominający "Imię róży".

Dodano: 2013-05-14 22:09

Polecam "Pokłosie".
Znowu przewija się temat Żydów, ale taka widać ostatnio "moda".
Fenomenalna historia, prawda o ludzkiej naturze, no i fantastyczna rola młodego Stuhra.
Zakończenie ebitne.

Zapomniałam też dodać wcześniej, że oglądałam bajkę Burtona "Frankenwinnie". Ubawiłam się nieźle.
A już myślałam, że tylko ja wróżę z kocich kupek

<lol>

Dodano: 2013-05-19 17:53

Może nie tak ostatnio, bo jakieś 2 tyg temu oglądałam film - horror komediowy można powiedzieć, z 2009 roku - "Suck" (pol. "Koszmar").
Film opowiada perypetie poczatkującego zespołu rockowego (w filmie sporo fajnej muzyczki ), który z czasem wplatuje się w historię z wampirami :)
Do tego Alice Cooper jako wiekowy krwiopijca oraz Iggy Pop.
Polecam :)

"Ja wybierając los mój, wybrałem szaleństwo."

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło