Ostatnio.... Strona: 70

Dodano: 2013-05-31 17:02

w końcu się udało zmotywować

Czasami warto uciec od zycia...

Dodano: 2013-06-02 01:02

fistnaut (Bicz)
fistnaut
Strg ~ Szcz ~ Poznań

Prometeusz!
Wielkie, zacne dzieło.

Polecam duńskie "Polowanie". Świetna kondensacja skandynawskiej "postępowości".

Dodano: 2013-06-02 09:07

Dodano: 2013-06-02 13:22

fistnaut napisał(a):
Prometeusz!
Wielkie, zacne dzieło.

przyznam że ciekawie sie oglądało

Dodano: 2013-06-02 14:22

Prometeusz, no cóż nie jest to zacne dzieło, a tym bardziej "Wielkie" a szkoda bo potencjał był naprawdę spory.

Kochaj bliskich twemu sercu,tak szybko odchodzą...

Dodano: 2013-06-02 22:09

HardKill napisał(a):
Prometeusz, no cóż nie jest to zacne dzieło, a tym bardziej "Wielkie" a szkoda bo potencjał był naprawdę spory.

udało sie że nie był przekombinowany

Dodano: 2013-06-04 14:06

Pedro Almodóvar - "Przelotni kochankowie". Trochę za dużo motywów gejowskich, ale równocześnie bardzo zabawny film.

Suffer the pain of discipline or suffer the pain of regret!

Dodano: 2013-06-05 08:23 Zmieniono: 2013-06-05 08:25

CrommCruaich napisał(a):
Pedro Almodóvar - "Przelotni kochankowie". Trochę za dużo motywów gejowskich, ale równocześnie bardzo zabawny film.

Takich tematów u niego to wiele, nierzadko z lekko ukrytych.
Polecam wczesniejsze filmy.

jam cłek wolny lec ślebodny ;)

Dodano: 2013-06-05 20:01

"Detroit Rock City" - pozycja obowiązkowa dla fanów KISS!

"Ja wybierając los mój, wybrałem szaleństwo."

Dodano: 2013-06-07 12:13

JancioWodnik napisał(a):
[quote:21b3580462="CrommCruaich"]Pedro Almodóvar - "Przelotni kochankowie". Trochę za dużo motywów gejowskich, ale równocześnie bardzo zabawny film.

Takich tematów u niego to wiele, nierzadko z lekko ukrytych.
Polecam wczesniejsze filmy.
[/quote:21b3580462]

Pewnie dlatego, że sam jest gejem i zna dobrze ten temat.
To rewelacyjny reżyser i raczej wszystkie jego filmy są świetne.
W dużej mierze ze względu na jego wrażliwość postaci kobiet kreuje wyśmienicie, nieprzeciętnie.
Ja bym poleciła wszystkie jego filmy, bo to kino ambitne.

Co do filmu "Prometeusz", to zgodzę się z HardKillem, że to żadne dzieło. Zwykła kicha i tyle : /

Dodano: 2013-06-10 10:55

Ceiphied (Bicz)
Ceiphied
Nowa Sól - Zielona Góra

Film Tonyego Kaye’a ''Detachment'' (2011) nie należy do nowości jednak , moim zdaniem warto poświecić ponad godzinę , obserwując pana A.Brody, w roli specyficznego pedagoga, który zmaga się z trudna młodzieżą różniących się charakterem, przekonaniami, mentalnością, priorytetami czy kolorem skóry. W skrócie - Banalny opis o powszechnej tematyce, trudnej produkcji.

''Sztylet rani ciało, słowo - umysł.'' - Menander

Dodano: 2013-08-11 13:07

"Sklep dla samobójców" - bardzo przyjemna animacja. Nie wiem dlaczego film dostał tak niskie oceny na Filmweb.pl. Mi się bardzo podobał. Być może ze względu na świetny dubbing.

Dodano: 2013-08-11 13:24 Zmieniono: 2013-08-11 13:26

Ostatnio dwa filmy o wampirach jednego dnia. Gallowwalkers czyli Blade na dzikim zachodzie Niezbyt udana produkcja - strasze dłużyzny wiec przyznaję, że nie dotrwałem do końca. Drugi do Byzantium. Tu już lepiej - film z klimatów Anne Rice. Całkiem udana próba nawiązań do wywiadu z wampirem itp. do tego dość dobrze wygląda wizualnie zważywszy na to, że film obył się praktycznie bez efektów specjalnych.

Life is complex: it has both real and imaginary components

Dodano: 2013-09-19 23:11

Blue Jasmine - ostatni film Allena. Wróciłem właśnie z kina i nie żałuję. Film raczej smutny, ale jest też trochę zabawnych momentów. Aktorzy dali z siebie wszystko. Nawet Alec Baldwin. Postać nieco w tle, ale zagrana bardzo przekonująco. A grająca główną rolę Cate Blanchett wypadła jeszcze lepiej.

Dodano: 2013-10-13 16:46 Zmieniono: 2013-10-13 16:53

Legenda Kaspara Hausera. Pokręcony film, który jest raczej wizualizacją do muzyki. Dziwne, ale miło się oglądało.

Z opisu filmu:
Surrealistyczna wariacja na temat tajemniczej postaci Kaspara Hausera, który w XIX w. nagle pojawił się w Norymberdze, do dziś pozostając zagadką. Filmowy Kaspar Hauser, ubrany w dres i słuchawki, pojawia się na prawie bezludnej plaży na wyspie „X" nad morzem „Y" w roku „0". Szeryf (w tej roli Vincenta Gallo), który jest jednocześnie DJ-em, rozpoznaje w nim Mesjasza. Księżna, władająca niewielką społecznością, czuje się zagrożona przez blond chłopca i wysyła przeciw niemu kryminalistę, wielkiego fana disco, o znamiennym imieniu The Pusher (w tej roli także Vincent Gallo) aby rozwiązał problem Kaspara. Minimalizm, surrealistyczne dialogi i czarno-białe surowe krajobrazy opuszczonych plaż.

Dodano: 2013-10-18 14:50

Fajny filmik na poprawę humoru w jesienny, zimny wieczór

Dodano: 2013-10-26 00:26

Tylko kochankowie przeżyją - dosyć nietypowy film o wampirach. Jarmusch odzyskał formę. Dobra muzyka i świetne zdjęcia. Mam ochotę obejrzeć ten film jeszcze raz.

Dodano: 2013-11-19 15:40

Ostatnio "Adwokat". Połączone siły Cormaca McCarthy i R. Scotta. Polecam bardzo.

Dodano: 2013-11-20 17:02

Wczoraj wieczorem oglądałam wstrząsający dokument Andrzeja Fidyka - "Yodok Stories".
Opowiada on o pracy nad musicalem na temat obozów koncentracyjnych znajdujących się w Korei Północnej.
Przy okazji ludzie pracujący nad musicalem wracają do koszmarnych wspomnień z czasów gdy sami byli więźniami obozów i ujawniają własne, osobiste tragedie.
Nie da się oglądać bez emocji.
Polecam obejrzeć każdemu kto uważa, że wie co to znaczy życie w strachu.
Ale reszcie też.
Dokument można znaleźć na Planete, lub choćby na Youtubie.

Dodano: 2013-11-21 09:58

"Labirynt" z polskiego tłumaczenia, oryginał "Prisoners".
Wyśmienita gra Hugh Jackmana i Jake'a Gyllenhaal'a.

Dodano: 2013-11-21 11:20

JancioWodnik napisał(a):
"Labirynt" z polskiego tłumaczenia, oryginał "Prisoners".
Wyśmienita gra Hugh Jackmana i Jake'a Gyllenhaal'a.

Dobry film.

Dodano: 2013-11-21 20:54 Zmieniono: 2013-11-21 20:54

"Rush" - tudzież "Wyścig" - polecam, świetna rola D. Bruehla i można popatrzeć na ciacho Hermswortha

"Make Foch Not War" "Nic nie może się zmarnować"

Dodano: 2013-11-21 21:05

LEMMY,-
zabawna historia

Dodano: 2013-11-22 00:44

La migliore offerta

Polecam

Life is complex: it has both real and imaginary components

Dodano: 2013-11-22 12:17

czyli po naszemu "Koneser"
G.Rush jest niesamowity.