Ostatnio.... Strona: 26

Dodano: 2009-10-11 09:04

DEMONEMOON napisał(a):
DISTRICT 9-tez jestem na plus

nie mam pojęcia co ludzie widza w tym filmie. pomysł całkiem niezły, niestety beznadziejne wykonanie, cały czas mialem wrażenie że ogladam film dla 12-sto latków... dno.

Dodano: 2009-10-11 09:24

Terminator - całkowicie się z Tobą zgadzam, film według mnie beznadziejny, nic specjalnego.

Dodano: 2009-10-11 09:47

Dlaczego jest dobry? Bo bezkompromisowo pokazuje nas takich jacy jesteśmy aż się człowiekowi wstyd robi.

Co nas nie zabije, to nas sponiewiera.

Dodano: 2009-10-11 10:09

"The Lost Boys" 1987

opis [filmweb]:'Miasto Morderstw', rok 1987. Michael, wraz z bratem i matką przeprowadzają się do Santa Carla, miasta znanego z zaginięć i tajemniczych morderstw.
Podczas koncertu Michael zauważa w tłumie piękną dziewczynę, niestety okazuje się, że jest ona związana z tutejszymi 'straconymi chłopcami', lubiącymi kłopoty i dobrą zabawę. Michael nie zważając na to stara się do nich upodobnić. Podczas kolejnego spotkania z piękną Star, David, przywódca grupy, nakłania chłopaka do wybrania się razem z resztą nad urwisko, gdzie Michael, za namową innych, wypija tajemniczy napój. Wkrótce okazuje się, że to, co na pozór było nieszkodliwą zabawą, staje się pułapką bez wyjścia...

Film godny polecenia.

Dodano: 2009-10-13 18:26

Dzisiaj tylko ten fragment :wink:

:arrow: Smoki i potwory w widowiskowym klipie z "Dragon Age: Początek"

:arrow: Electronic Arts zaprasza do zobaczenia zrealizowanego z rozmachem filmu osadzonego w świecie gry "Dragon Age: Początek". Trafi ona do polskich sklepów na początku listopada.

Kochaj bliskich twemu sercu,tak szybko odchodzą...

Dodano: 2009-10-13 19:35

"Dragon Age: Początek" - jak dla mnie bomba. Zapowiada się nieźle.

Dodano: 2009-10-13 21:50

:D noo też tak sobie myślę :wink:

Dodano: 2009-10-19 17:51

"Twierdza" z Connery'm i Cage'm :wink:

Dodano: 2009-10-19 17:58

ostatnio... tzn. wczoraj zakupiłem sobie Maxa Payne'a Antologię i, no cóż, będę musiał (poraz kolejny) nauczyć nowojorskie Menty tańczyć tak, jak im zagrają moje ingramy.

Wierzę w Boga, Ojca Wszechmogącego ...

Dodano: 2009-10-19 18:30

Dopiero wczoraj :wink:

DISTRICT 9

Świetny film Petera Jacksona :D

A dzisiaj :D

FINAL DESTINATION 4 :wink:

Przed chwilą właśnie :lol:

WRONG TURN 3

Dodano: 2009-10-19 21:10

Z polecenia znajomego ostatnio obejrzałam
film "Pozwól mi wejść" (tyt.oryg."Låt den rätte komma in"
Dobre, szwedzkie kino. Niektórych może znudzić, ale naprawdę warto obejrzeć:)

Yttligare Ett Steg Närmare Total Jävla Utfrysning...

Dodano: 2009-10-19 21:15

aaaa...jutro :wink:

wcześniej nie było ku temu okazji 8)

Dodano: 2009-10-19 21:42

HardKill napisał(a):
Dopiero wczoraj :wink:

A dzisiaj :D

FINAL DESTINATION 4 :wink:

Przed chwilą właśnie :lol:

WRONG TURN 3

To samo :) a przed chwilą skończyłem oglądać:

The Thaw :)

Non interest, quid morbum faciat, sed quid tollat

Dodano: 2009-10-20 05:40

Mój ostatni post w tym temacie był - delikatnie mówiąc - niezbyt trafiony. Ostatnio... za jedyne 10 zł! udało mi się kupić rewelacyjny film "Prawo Bronksu" z De Niro. Nie ukrywam, że zależało mi na tym, aby mieć go w swojej kolekcji. I co tu dużo mówić. W weekend go "opracowałem" po raz kolejny. Rewelacyjny obraz. Kto nie widział, niech obejrzy. Polecam chociażby ze względu na genialną grę aktorską i muzykę. Klasyka kina.

Wierzę w Boga, Ojca Wszechmogącego ...

Dodano: 2009-10-20 20:23

tak zupełnie przypadkiem :wink:

Dziennik nimfomanki / Diary Of A Sex Addict

:arrow: Val, już jako nastolatka, przeżywa pierwsze doświadczenia seksualne i bardzo szybko odkrywa, że seks uzależnia ją jak narkotyk. Determinacja w poszukiwaniu zmysłowych doznań z przypadkowymi partnerami rośnie z upływem czasu i sprawia, że Val rezygnuje z ambitnej pracy, aby zostać… prostytutką. Jednocześnie cały czas poszukuje prawdziwej miłości, nie wiedząc, co to słowo tak naprawdę znaczy. Czy w świecie płatnego seksu można odnaleźć miłość swego życia?

Dodano: 2009-10-21 11:08

"Drag me to hell" całkowicie mnie rozczarował.
Może jeden moment straszny, reszta śmieszna.
No i przegięli z tym kotkiem, przez to jeden z niewielu filmów w którym podczas oglądania życzyłam głównej bohaterce śmierci.
Końcówka raczej nie zaskakuje, więc kolejne rozczarowanie, choć nie aż tak ogromne.

Dodano: 2009-10-21 16:35

GAMER

:arrow: Niedaleka przyszłość, w której kontrolowanie umysłów innych ludzi poprzez wysoko rozwiniętą technologię stało się faktem. Kable (Gerard Butler) jest mistrzem gry "Slayers", która pozwala mu na kontrolowanie i wpływanie na działanie innych. Jego poczynania śledzą na żywo miliony wielbicieli lecz z czasem Kable zaczyna toczyć grę o swoją własną tożsamość i atakuje system, który go uwięził.

Dodano: 2009-10-22 07:38

Gothic_sun (Matuzalem)
Gothic_sun
dusza - SOMEWHERE IN THE REALM OF IMAGINATION, cialo - LUND/SZWECJA

Ostatnio obejrzalam wzruszajacy obraz A. Wajdy "Tatarak". Film ciezki, przesycony smiercia i przemijalnoscia..."zycie latwo przechodzi w smierc"

All is only illusion...all except the music! "Music is a place to go to take refuge. It is a sanctuary from mediocrity and boredom. It is innocent and it is a place you can lose yourself in thoughts and memories and intricacies.”

Dodano: 2009-10-23 16:22

Pandorum

:arrow: Bohaterami filmu jest dwójka astronautów, którzy budzą się na statku kosmicznym. Efektem zbyt długiego przebywania w kapsułach we śnie, jest to, iż mężczyźni nie pamiętają niczego co byłoby przydatne. Nie wiedzą jak się znaleźli na statku, kim są i jaki jest ich cel. Próbując zorientować się na czym polega ich misja, szybko odkrywają mroczne tajemnice kosmosu i fakt, że przetrwanie gatunku ludzkiego leży w ich rękach.

Dodano: 2009-10-23 22:08

'Dama Kameliowa' - produkcji polskiej z 1995 roku. Pomijając fantastyczną fabułę Dumas'a, doskonała gra Anny Radwan oraz Jana Frycza dopełnia całości, tego doskonałego filmu.

[link FilmWeb: http://www.filmweb.pl/f4863/Dama+kameliowa,1995]

Stay Negative!

Dodano: 2009-10-24 20:40 Zmieniono: 2009-10-24 20:47

Cytat:
Film o najbrutalniejszym więźniu w Wielkiej Brytanii. Za obrabowanie kiosku Charles Bronson dostał siedem lat. Od tamtej pory ciągle siedzi. Już 34 lata, podczas których zaliczył 122 placówki, wziął 11 zakładników i okaleczył 20 klawiszy. Organizował bunty, okupacje i akcje protestacyjne na dachach. W ramach okupu żądał między innymi: dmuchanej lalki, helikoptera, filiżanki herbaty, samolotu na Kubę, dwóch karabinów UZI, siekiery, kanapki z serem i ogórkiem oraz dwóch cheeseburgerów z keczupem.

Rewelacyjny film, bardzo polecam jesli lubicie oryginalne kino. Bronson to niesamowita postać, nie jest to zwykły przestępca. Bardzo brutalny, chory, ale o artystycznej duszy, dążący do sławy i zdecydowanie nie przystosowany do życia poza więzieniem. Z powodu swojej agresji aż 30 lat spędził w izolatce(!) Na ogromną uwagę zasługuje aktor grający jego postać. Dawno nie widziałem tak świetnego aktorstwa. Do tego wszystkiego wstawki teatralne, doskonała muzyka i unikalny klimat kina klasy B z lat 80-tych.

Dodano: 2009-10-24 20:45

Powinni go spuścić kanalizacja jak gówno, a nie filmy o nim robić.

Dodano: 2009-10-24 20:56

FreddyKruger napisał(a):
Powinni go spuścić kanalizacja jak gówno, a nie filmy o nim robić.

Jasne, idąc tym tropem należałoby też nie robić filmów o Hitlerze i w ogóle wymazać z kinematografii wszystkie negatywne postacie. Bronson to ciekawa osoba, owszem brutalna i agresywna, ale co z tego że kilku klawiszy dostało od niego w pysk? :D Nie wiem na ile wydarzenia z filmu mają się do rzeczywistości, ale próba zamordowania pedofila też nie jest czymś co w moich przeszkadzałoby poświęcić film tej postaci. Tym bardziej że film jest świetny, cokolwiek nie mysleć o jego bohaterze. Jeśli lubicie dobre kino, to powinniscie go obejrzeć.

Dodano: 2009-10-24 21:45

Hitler to jest historyczny przypadek, a to jest zwykły śmieć jak każdy inny. Samego filmu nie oceniam, tylko ideę robienia takich filmów.

Dodano: 2009-10-25 09:26

powrót do MAD MAX'A

Nie wiem czy wiecie ,ale szykuje się kolejna czwarta część MAD MAX'A :lol:

:arrow: WIDEO: Zobacz nowy samochód "Mad Maksa"

:arrow: http://www.filmweb.pl/WIDEO+Zobacz+nowy+samoch%C3%B3d+%22Mad+Maksa%22,News,id=55512

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło