Cała prawda o Metalu ;-). Strona: 3

Dodano: 2006-04-27 16:13

Ale to oetycko określiłes, KostucHu :) Ale zgadzam się w sumie poraz kolejny :)
Zastanawiam się tylko, dlaczego ludzie metal tak ściśle korelują z satanizmem...

Meraviglisa creatura Sono sola al mondo

Dodano: 2006-04-27 22:43

To wynika z nietolerancji. Świat w dzisiejszych czasach jest bardziej nietolerancyjny i wrogi nież kiedykolwiek.

"God made me a cannibal to fix problems like you."

Dodano: 2006-04-29 18:46

Dlaczego u większości spełeczeństw Metal=Satanizm? Może dlatego że ten świat schodzi na psy i ludzie już nie potrafią zrozumieć że muzyka nie zawsze musi sie do czegos odnosić. W dzisiejszych czasach tolerancja traci na znaczeniu bo ludzie mają coraz mniej wyobraźni i sa coraz bardziej stereotypowi.....no ale cush...nie ma sensu prubowac zmieniać świata i wpajac ludziom czegos czego nie zrozumieją..cieszmy się tym że nie wszyscy patrzą na ten temat tak krótkowzrocznie =]

Dodano: 2006-04-29 21:50

Stareotypowi sa nasi rodzice. Ale nasi rówieśnicy słuchający techno i hip hop wcale tacy nie są. Są czysto nietolereancyjni. Są rasitami, nazistami, bandytami z łysymi czaszkami. Gdyby Hitler żył, oni pierwsi byliby w jego szeregach. Oni nieśliby jego sztandary, oni zmietliby mniejszosci narodowe, oni poszliby na wojne, oni odnosiliby sukcesy, oni mordowaliby, oni przegraliby...a my na nowo musielibyśmy wszysktko odbudować. Zapomnieliscie, ze historia zataczą kręgi? Poczekajcie jeszcze trochę...ujrzycie sami. Strzeżcie się dnia kedy ujrzycie ponowny marsz brunatnych koszul przez ulice miast, kedy na nowo zapłoną stosy książek o demokracji, kedy zapłoną pierwsze iskry w piecach krematoriów...

Dodano: 2006-04-29 21:56

Czytając to co napisałeś właśnie LostuChu pozostaje mi tylko przyznać ci rację i ubolewać nad stanem tolerancyjnym naszego zubożałego umysłowo społeczeństwa.

Dodano: 2006-04-29 22:16

Nie wiem czy trochę nie przekoloryzowałem bo jestem obecnie w ogóle bez nastroju wiec mi się jakoś zebralo na bzdurne proroctwa. Ale tak jak już wspomniałem, współczesne społeczeństwo jest bardziej nietolerancyjne niż kiedykolwiek.

Dodano: 2006-04-29 23:11

Bosz... Wy mnie tu Hitlerem nie straszcie... o metalu mamy rozmawiać, a nie nazistach... blee...

Ja rozumiem, że czerń, odważne makijaże, etc nieodłącznie kojarzą się z szatanem, no ale bez przesady... żeby tak stereotypizować ?? Tragedia...

Dodano: 2006-04-30 13:26

eh stereotypy były i bedą...własciwie dla mnie to strasznie żałosne jesli ktoś widzi kogos ubranego "mrocznie" i mysli automatycznie "pewnie jakis satanista"...a z drugiej strony wiele ludzi(generalizuje ale mam nadzieje ze zostatnie mi to wybaczone) nosi na koszulkach , bluzach itd...jakies wymyslne "znaczki" 8O nawet nie wiedząc co znaczą...

a pozatym co jakis czas trafią sie jacys totalni idioci którzy za sprawą swej "wiary w czorta rogatego" staja sie pokarmem dla mediów i plotek

a co do nietolerancji...to osobiscie spotykam sie z tym coraz żadziej ...moze dlatego ze w poznaniu jeszcze nie jest az tak zle jesli o to chodzi...

.lidocain god.

Dodano: 2006-04-30 15:07

To tylko Ci zazdroscić Neph'ie, że tak ta nietolerancja u was nie razi. Bo u mnie wali równo po gałach i uszach. I zgadzam się z Tobą co do nieznajomości znaczenia pewnych symboli, które niektórzy przyczepiają sobie do ciuchów.

Dodano: 2006-05-03 19:09

Troszkę temat okrążę, ale nie mogę powstrzymac się od opowiedzenia Wam pewnej bardzo 'zabawnej' historii... otóż mój "znajomy" :? jako początkujacy członek Czarnej Braci kupił sobie kostkę oraz mnóstwo naszywek. Któregoś dnia zszokowana sąsiadującymi ze sobą naszywkami: pacyfistyczną oraz swastyką zapytałam o co chodzi.. a mój znajomy wytłumaczył mi, że bardzo lubi Mercedesy, a to drugie (???).. hmm... spodobało mi się poprostu...

pozostawiłam to bez komentarza....

Dodano: 2006-05-03 19:43

hehe...chciałem się dołączyć do wypowiedzi Angarii...mój znajomy słucha techna, a w swoim podpisie ma anarchie i znak skinów...

inny od innych

Dodano: 2006-05-03 19:45

głupi są..tyle mam na nich do powiedzenia...

inny od innych

Dodano: 2006-05-03 21:08

ta druga odpowiedz miała być do innego posta...o naukowcach...ale cos sie staneło i lipa...

inny od innych

Dodano: 2006-05-04 11:55

Hmm... zabawna jest cała ta para-metalowa subkultura - tzn jej odłam 'zrzeszający' ludzi którzy chcą tylko pokazać, jacy to sa mroczni, straszni etc...
Wczpraj np. w ponad 20-to stopniowym upale mijałam chłopaka w czarnym skórzanym płaszczu do kostek.. i po co to wszystko ???

Dodano: 2006-05-04 19:12

za dużo matrixa sie naoglądał...

inny od innych

Dodano: 2006-05-04 20:25

No cush....temat nieTolerancji proponuje pozostawić bez komentarza bo świat nie jest tolerancyjni i nam pozostaje się z tym pogodzić...A co do ogulnego pozerstwa i "podobania się" to załamuje ręce jak takie coś widze..ja np mam na koszuli anarchie dlatego ze sam w to wierze a nie dlatego ze mi sie podoba.

Dodano: 2006-05-04 20:35

...a mnie to tacy ludzie ani nie grzeją ani nie chłodzą...jak lubią pozere to proszę bardzo...

inny od innych

Dodano: 2006-05-05 11:02

No ale po co to wszystko ?? Jaki widzisz w tym sens ?? Ja ubieram się tak jak lubię i słucham tego, co lubię... bez sensu robić to wszystko na pokaz. Tym bardziej, ze i tak zawsze wyjdzie na jaw, że nie ma się o tym pojecia... wystarczy zapytać pierwsze go lepszego metala ubranego w gorrący, lipcowy dzień w skóre, ect czego słucha, a on Ci odpowie, że.. Tokio Hotel...
Żaden normalny człowiek nie będzie się męczył w upale w czerni tylko po to, że słucha metalu...

Dodano: 2006-05-05 17:30

Nie było mnie troche czasu na forum i zupełnie wypadłem z forum. Lipne to życie jak nie wiem co. Pozostaje mi poezja. Ale to nawet dobrze...na temat muzyki nie chce się wypowiadac.

Dodano: 2006-05-31 09:03

Dobra powiem Wam dlaczego oni sie ubieraja w te czarne plaszcze w 30 stopniowym upale Albowiem kazdy chce przynalezec do jakiegos rodzaju grupy ktora bedzie go akceptowac, z ktora bedize mogl sie identyfikowac, ktora bedzie go popierac i wzmacniac jego psychike. Osoby silne czuja swoja pryznaleznosc bez uzewnetrzniania tego na pokaz.Mozna slcuhac sobie black metalu a nie pic co rano swiezej krwi , ciac sie nak ocnertach, rozwalac matke boska siekiera itd.w gre wchodzi ideologia. Na pewno byliscie na blackowych koncertach . tam doskonale widac jak muzycy to wykorzystuja.Wezmy za przyklad koncert behemotha.Nergal sprzedawal doskonala gatke, publika jadla mu z reki. Oczywiscie mowie o tych ktorzy pragrna ideologii pragna akceptacji. Jak metal pozer widzi drugiego takeigo samego to wie ze to co robi jest dobre, ze jest czescia tego wszystkiego i ze jest akceptowany. A pewnie w odmu chodzi w dresie oglada JOhnnego Brawo i czyta anie z zielnego wzgorza
Ale sa tez tacy ktorzy naprawde w to wszystko wierza i to sa dopiero niebezpieczni psychole Nie chce nikogo urazic bo kazdy ma swoj sposob wyrazania siebie ale czasem jak widze na kocnertach nawet gotyckich jednostki przypominajace wygladem nietoperza czy mortiisa to jestem zmasakrowany

jak sam nick wskazuje;-)tajemniczy;-)

Dodano: 2006-05-31 09:46

Ach ta przynależność... to powoli staje się śmieszne..jesteśmy jacy jesteśmy....A ubieranie się w czarne kolory w 30 stopniowym upale to żeczywiście idiotyzm i pozerstwo przedewszystkim...;

Dodano: 2006-05-31 10:28

Piękny tekst Bracie Forumowiczu, takiego "kinder metala" miałem w klasie, który dosłownie uczył się tekstów Behemotha na pamieć a potem pier(#) głupoty czego to on by nie zrobił strojąc przy tym miny i wywalając białka nawierzch jak u necrofila. Gad damn it, ale czasem miałem z niego śmiechawe. Mi jest go szkoda, naprawde. Ten człowiek jest tak pusty, ograniczony umysłowo. On widzi tylko to co Behemoth, Satyriocon i Danny Filth ukazali w swoich tekstach. Och, jak mogłem zapomniec, jeszcze Oklutyzm Petera z Vader dochodzi. Ale kiedy się go nie zobaczy to zawsze na czarno, nawet w 30 stopniowy upał. Ja tam mam to wszystko gdzieś. Z nikim się nie utożsamiam i słucham kapel, które zostały założone przez muzyków a nie rzemieślników. Grunt to być sobą, nie dac się zwariować i nie dac sobie przykleić etykietki do jakiej subkultury należe.

Dodano: 2006-05-31 11:14

nie ma co ukrywać, że ludzie słabi emocjonalnie poszukują wsparcia na wszelkie sposoby i jeśli oznacza to chodzenie w długim skórzanym płaszczu przy 30 stopniowym upale to widocznie widzą w tym cel... a nam zostaje jedynie im współczuć...

a swoja drogą to ja kiedyś znałam dziweczynę, której tak spodobał sie styl i subkultura metalu, że jak wychodziła z domu to zawsze siadała na takim drążku do trzepania dywanów, bo tak robią prawdziwi metal... słyszeliście kiedyś taka bzdurę?? a może ktoś popiera jej ówczesne stwierdzenie??

Hexe ist ein Beruf mit Zukunft. ;)

Dodano: 2006-05-31 19:10

Hehe, dobre. U mojej babci na ogrodzie jest taki drazek ale ja go używałem do podciagania się a nie do siedzenia choć ostatni raz podciagłem 3 lata temu ale to szczegół. Nie no ja takich numerów nie robiłem, nie robie i robić nie będe aby chodzić w czarnych ciuchach non stop nawet w 30st, upale. Dla mnie to jest nienormalne i totalny brak szacunku dla własnego zdrowia bo wyobrażam sobie jak się człowiek musi pocić w takim płaszczu w dodatku w lecie. Glany tam ok...ale są pewne granice. Współczuje tym ludziom.

Dodano: 2006-05-31 19:49

No cush&#8230rzyznam się wam że sam kiedyś miałem podobnie…teraz już dałem sobie spokuj…nie ubieram się zawsze na czarno…tylko zawsze mam pieszczocha na ręku..to wszystko… w mojej szkole nie ma prawie metali..ale na szczęście te pare osobników to normalni są…=]

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło