Cała prawda o Metalu ;-). Strona: 2

Dodano: 2006-04-16 16:01

Jak to kiedys powiedzieli w MTV o P.O.D "dr0zyna pana boga" Z początku to ich wysmialem ale potem wslochalem sie w ich teksty i zeczywiscie...spora wiekszosc jest o bogu a ksiądz od religij w moiej szkole uwaza mnie za szatana bo czasem tego słucham.

NOWOŚCI BEZ OŚCI Dodano: 2006-04-17 18:57

Hey! Rzeźnicy i wszyscy fani szwedzkiego frontu! Czy kojarzycie może taką kapele jak Unmoored?? Jeśli nie to winniście w trybie natychmiastowym zdobyć ich płyte "Kingdoms Of Greed", a komu posmakuje ten północny wiatr ten zdecyduje się o dokładke pod postacią krążka "Cimmerian" oraz "Indefinite Soul Extension".

"God made me a cannibal to fix problems like you."

Dodano: 2006-04-17 19:18

Ktoś tu jakąś rzeźnię otwiera ???

:twisted: :twisted: :twisted:

Meraviglisa creatura Sono sola al mondo

Dodano: 2006-04-17 20:44

Tak, ja tu mam zamiar rzeźnie otworzyć bo klientów praktycznie nie brakuje a ruch jest cały czas. Będzie się nazywać: Masarnia u KostucH'a a dla przyajciół "Uncle Butch" nie mylić z Uncle Benc...

Dodano: 2006-04-18 00:32

Taaa.. i bedziesz świeże mięsko masował w tej masarni, a towarzyszyć Ci będzie prawdziwa satanistyczna (relaksacyjna) muzyka wyszczególniona w poście nr 1 ?? Czyż nie mam racji ?? [/url]

Dodano: 2006-04-18 15:10

Co prawda nie wszystko mi będzie z tej listy towarzyszyć ale napewno znajdzie się tam pare pozycji, które pozwolą mi nadać odpowiednie tempo do siekania mięsa :twisted: A co do jego jakości to oczywiście, że wyłącznie świeże u mnie będzie się znajdować, a jak dla Angarii to może być to jeszcze chodzace po ulicy...:D

Dodano: 2006-04-18 15:37

No nie gadaj!!!!!! To ja się pisze na stanowisko naczelnego psychola zakładu...oczyiście zaraz po tobie szefie

Dzisiaj doszedłem do bardzo szokującego wniosku że przecież szyscy m jesteśmy satanistami....!!!!!..jestem pewien że sam Benio SiXtin po cichu podsłuchuje sobie Kata lub Slayera =]

Dodano: 2006-04-18 15:40

Cytat:
a jak dla Angarii to może być to jeszcze chodzace po ulicy...

hehe.. czuję się wyróżniona, dziękuję Kostuchu... ale pamiętaj, mięso musi być wyprawione tylko i wyłącznie przy Satyriconie... i to jeszcze przy Nemesis Divina... inaczej nie tknę nawet kijem...

A co do tego, że wszyscy jesteśmy po trosze satanistami, to oczywiście się zgadzam, nie znam nikogo, kto nie miałby w głowie szatańskich myśli :twisted:

Dodano: 2006-04-18 19:53

Alez naturlich ze przy Satyriconie oraz Nemesis Divina. Od siebie dodam jeszcze trochę kunsztu Apocalypticy i będziesz mieć uczte leprzą niż, król żyjacy kiedykolwiek na świecie :twisted: A se idź Dravenie na psychologa to od czasu do czasu wezmę od Ciebie z zakładu jakiegos obłakanego (bez obrazy) biednego człowieczka i przerobie go przekąski dla tych co lubią towary z wyższej półki. A to, że klientowi nie będzie smakowac to już nie będzie moja wina, że to co przerzówa było i tak niezdrowe :twisted:

Dodano: 2006-04-18 20:40

Heheh.. tożto ja się po mięsku przyprawionym taką muzyką zostanę najprawdziwszym satanem

A co do Apocaliptyci to życzę sobie Cult :)

Dodano: 2006-04-18 21:11

Jak sobie Madame życzy, czy Reflections też Pani sobie do dania głównego życzy? To będzie najprawdzisza "bittersweat feasy" przy nutkach Nevermore, zapewniam Madame, że problemów z trawieniem nie będzie :twisted:

Dodano: 2006-04-18 23:02

A ja tam bym wolał pracować w Polmosie jako degustator...ehh to byłaby fucha... 8)

Pytanie: co to jest - "665,95" Odpowiedź: szatan z Biedronki:-P

Dodano: 2006-04-19 07:46

No my tu o muzyce, a Ty o wódce :twisted: Wiesz co, byś się wstydził !!

A co do Reflections, to oczywiscie jak najbardziej może być.. jestem za a nawet przeciw !!!
Btw mam słabość do metalu w towarzystwie orkiestry symfonicznej, będziesz zatem musiał KostucHu zapodać mi choćby jakąś Metallica S&M lub innymi (tak poza Apocaliptycą oczywiście).

Dodano: 2006-04-19 16:26

Eee, spoko, spoko! Ja kupuje na przejsciu granicznym w Paczkowie 8km ode mnie Spirytus z Lubelskiego Polmosu (1L za 28zł) i jest całkiem fajnie. Madame o dodatkowe porcje nastrowej muzyki nie musi sie martwić, jako szef kuchni zadbam o odpowiednie nutki... :twisted: A Ciebie Eye _of_the_storm zatrudniłbym jako dostawce najleprzych trunków i of corse na stanowisku testujacego je również:D

Dodano: 2006-04-19 16:36

Hehehe.. ja się czuję niemalże jak księżniczka !!!
hehe czyżbyśmy zaczynali przekształcać ten temat metalowy na alkoholowy ?? heheheh

ja tam lubię żołądkową wiem, ze to nieładnie jak na kobiete, ale co tam... vivat szaleństwo !!!
Ale pijam tylko przy dobrej muzyce

Dodano: 2006-04-19 17:34

Żołądkowa nie ładnie jak na kobiete? O czym Ty Angario mówisz? Po raz pierwszy Ciebie nie rozumiem a po drugie po raz pierwszy się z Toba nie zgodze i to zapewne będzie ostatni raz:] Wolałbym nie zaczynać tematu odnośnie alkoholu gdyz jest to temat rzeka, a wszyscy doskonale wiemy, że potrafimy dużo wypić i się świetnie bawić a wymienianie nazw wypitych trunków i ich ilość nie jest czymś nadzwyczajnym. Tak, nie ma nic przyjemniejszego niż picie przy dobrej muzyce bądź na świeżym powietrzu w jakimś fajowym dla nas miejscu:)

P.S.: Prosze nie rozwijac moich myśli odnośnie alkoholu gdyż jest to zbyteczne:) Pogadajmy o muzyce; jesteśmy na forum metalu, a nie w karczmie wiec ja temat kuchni również porzucam...

Dodano: 2006-04-19 21:45

hehe dzieki za wyróżnienie KostucH!Trzymam Cię za słowo :lol:

Pytanie: co to jest - "665,95" Odpowiedź: szatan z Biedronki:-P

Dodano: 2006-04-20 10:24

Idac za potrzeba stworzony został wątek alkoholowy.Tutaj mozna kontynuaowac mało już metalową dyskusje

Life is complex: it has both real and imaginary components

Dodano: 2006-04-20 12:05

Nie, prosze, tylko nie wywody na temat alkohlu...przydałoby się jeszcze jedno forum ale odnosnie używek typu alkohol, zioło, amfetamina, tablety i dopisujcie sobie jeszcze co chcecie. Tam by się gadało na te tematy, polemizowało, wyrażało opinie ale czy tutaj? Daj spokój amorphusie:] Mało alkoholu masz już we krwi? :twisted:

Dodano: 2006-04-20 13:03

Heheh Kostuchu... :lol:
pod 'tutaj' jest odnośnik do nowego tematu właśnie o alkoholu :)

Dodano: 2006-04-20 17:25

Co do całej prawdy o metalu...to Skąd właściwie wzięła się nazwa metal??;]

Dodano: 2006-04-20 18:24

Wiem co nieco na temat heavy metalu, ale samego metalu nie bardzo.. o ile ma to jakieś znaczenie

Otóż istnieje kilka różnych wersji co do pochodzenia pojęcia HEAVY METAL:
1) poraz pierwszy nazwano tak muzykę Jimmy'ego Hendrixa - brzmienie jego gitary to: 'heavy metal falling from the sky' (wg Rolling Stone),
2) mówi się, iż nazwa wywodzi się z tekstu utworu "Born To Be Wild" - użyto tam pojęcia 'heavy metal thunder' określając odgłos pędzących motocykli,
3) nazwa wzięła się od heavy music - określenia utworów z wolnym tempem oraz przezterowanym, wzmocnionym dźwiękiem gitary.

To tyle co wiem...Salve

Dodano: 2006-04-21 15:36

A czy to ważne skad sie ta nazwa wzięła? Cieszcie sie, że słuchacie tego czego słuchacie a nie techno, hip-hop, ram and more. Wejdźcie na wikipedia i tam sobie sprawdźcie takie pojecie jak "metal". Tyle gatunków ile wam wyskoczy (bo sam sprawdzałem) to głowa mała. Naprawde, nie warto wnikać.

Dodano: 2006-04-21 16:55

Mnie się wydaje, ze warto poznać genezę czegoś, czym się interesujemy... zwłaszcza że jest ciekawa i bogata, tak właśnie jak w kwestii metalu.
Ty się tu lepiej nie wymądrzaj, tylko sam się dowiedz... heheheh

Dodano: 2006-04-26 17:07

Najlepiej muzyke porównac do samochodu. Metal należy akurat do marki takich samochodów, które mają ekxtreamlnie podrasowany silnik, mają wielce zaawansowane wyposarzenie, mase gadżetów i wiele, wiele innych przyjemności. Co prawda spala potężne ilości paliwa ale tym paliwem są wszyscy rockowi i metalowi muzycy, którzy przyczyniaja się do tego aby ten silnik nigdy nie gasł. My zas jesteśmy jego pasażerami, którzy nigdy nie mają dość ostrej aczkolwiek czasem spokojnej jazdy :twisted:

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło