Dodano: 2008-03-02 16:52
Nie miałam na myśli siebie, ale innych myszko. Jeśli ktoś sam nie wie o czym mówi, a udaje że wie, to jest śmieszny i niewiarygodny. A zasłanianie się jakąś terminologią nie ma nic do inteligencji, świadczy raczej o kompleksach. Nie ma lepszego sposobu na kamuflaż niż sypnięcie paru terminów ze słownika lub encyklopedii. Ale nie chce mi się tracić czas i tłumaczyć, bo jesteś dla mnie za młoda, myszko. Zresztą to mój czas na żarełko, więc mykam. A jeśli chciałaś mnie obrazić to ci się nie udało.
Dodano: 2008-03-02 18:09
| sphinxia napisał(a): |
| Nie miałam na myśli siebie, ale innych myszko. Jeśli ktoś sam nie wie o czym mówi, a udaje że wie, to jest śmieszny i niewiarygodny. A zasłanianie się jakąś terminologią nie ma nic do inteligencji, świadczy raczej o kompleksach. Nie ma lepszego sposobu na kamuflaż niż sypnięcie paru terminów ze słownika lub encyklopedii. Ale nie chce mi się tracić czas i tłumaczyć, bo jesteś dla mnie za młoda, myszko. Zresztą to mój czas na żarełko, więc mykam. A jeśli chciałaś mnie obrazić to ci się nie udało. |
Oj małolato.. dla ciebie to musza byc rzeczy ze slownika lub encyklopedii?? Wyobraz sobie, ze srednio oczytany czlowiek po prostu ma pewien zasob slownictwa i nie musi siegac do wspomnianych wczesniej zrodel.W tym momencie to Ty jestes "smieszna i niewiarygodna".
Ale pisz tu dalej, dawno nie widzialem jak ktos tak sie błaźni na forum :) Wreszcie jakas rozrywka, he he
Poki co wlasnie Cie szufladkuje jako forumowicza "smiesznego, nie zabawnego". Amen.
Dodano: 2008-03-02 18:10
Amen. :twisted:
"Tonight's the night..."
Dodano: 2008-03-02 22:57
Przede wszystkim radzę wam najpierw nauczyć się czytać tekst ze zrozumieniem. Na razie jednak skoro widzę, że tego nie potraficie, nie widzę sensu dyskusji z wami. Pewnie niepotrzebnie, ale żal mi takiej ograniczonej ciemnoty, która jeszcze rzuca "amen"-ami. Z katolikami jednak nie da się dyskutować.
Dodano: 2008-03-02 23:11
Ja cie!! Az poszedlem poryczec sie do kąta...
*
*
*
*
[mineła chwila]
Juz. Juz wrocilem z mojego emo-kąta. Masz racje, po prostu az mi Cie szkoda, jest tyle fajnych forów z ludzmi na poziomie, a ty musisz sie uzerac z nami - ograniczona ciemnota.
Gratuluje kojarzenia faktow - niewatpliwie uzycie slowa "amen" oznacza ze jestes,my katolikami, ba! nawet sluchamy radia Maryja i nosimy moherowe gacie.
A tak naprawde,to slowo "amen" znalezlismy z kolega Phantomem w slowniku wyrazow obcych, poniewaz zgadzamy sie z toba, ze "nie ma lepszego sposobu na kamuflaż niż sypnięcie paru terminów ze słownika lub encyklopedii". Fajne, obce slowo, od razu widac ze czlowiek ma kompleksy, nie? :D
Dodano: 2008-03-02 23:26
No coz zatem i jak udam sie do swego emo-kata:
cut
cut
cut
cut
[minela chwila]
Wrocilem juz z mojego "zaciemnionego kata" i czuje sie jakby oswiecony. Podcinajac sobie moje emo-zyly wpadlem na pomysl, iz przeciez nasza wspaniala Polska armia moglaby podczas dzialan w Iraku czy Afganistanie nieustannie uzywac terminow ze slowniczka lub encyklopedii co zapewnilo by im najlepszy kamuflaz jaki tylko istnieje. Ha! moj geniusz jest nieoceniony. A slownikiem wyrazow obcych chetnie sie z toba podzielimy bys rowniez mogla sie zakamuflowac i juz nigdy wiecej nie zasmiecala forum swoimi postami.
Niedosc, ze z kolega Ruczajem jestesmy fanatycznymi katolikami prowadzonymi glosem Ojca Dyrektora to jeszcze piastujemy najwyzsze stanowiska w Swietej Inkwizycji! AMEN! (Słownik wyrazów obcych i zwrotów obcojęzycznych W.Kopaliński)
"Tonight's the night..."
Dodano: 2008-03-03 10:49
| Phantom napisał(a): |
| Źle. Definitywnie źle. Tak tragicznego podzialu nie wymyslilby nawet Macius z Klanu. Jedno zajebiscie ale to zajebiscie wazne pytanie: po co tworzysz jakies nowe z dupy wyjete definicje podzialow, podczas gdy owe definicje juz sa od dawien dawna i maja sie calkiem niezle??
Czekam na jakas bardzien ambitna odpowiedz niz "bo tak". |
Niewatpliwie ją dostaniesz. A dałam ten podział z czystej złośliwości, bo jak wiesz, ludzie to istoty którym nic nigdy zawsze nie pasi^^
"I'm not crazy. My reality is just different than yours" Alice in Wonderland "Amor ex oculis oriens in pectus cadit" Szkarłatny Kwiat
Dodano: 2008-03-03 10:51
| NightAngel napisał(a): |
| nic nigdy zawsze nie pasi^^ |
Właśnie udupiłaś dorobek języka polskiego.....
"Tonight's the night..."
Dodano: 2008-03-03 10:56
| sphinxia napisał(a): |
| No właśnie widzę, ale już mi nie żal. |
O Jeżu kolczasty! 8O
Ty tak na poważnie?
Nie widzisz, że Phantom z Ruczajem sobie z Ciebie jaja robią?
No nie, ja stąd uciekam, bo mnie też zaraz weźmie na złośliwości.
A co do tzw. szuflad - są potrzebne, by wiedzieć, czego się słucha. Problemy powstają wtedy, gdy dana muzyka łączy w sobie wiele gatunków, ale kwestionowanie sensu podziału na gatunki jest cokolwiek nieracjonalne.
I prefer to remain silent
Dodano: 2008-03-03 12:16
No pożartowaliśmy sobe
Proponował bym chyba przeniesienie czesci tego tematu do forum muzka bo troche odbieglismy od tematu.
| Nenar napisał(a): |
| Szufladki są po to aby wiedziec co gra zespół w przybliżeniu, ale jak jest taka sytuacja jak np Light wave, którym ochrzcili fani Dvar i prawdopodobnie tylko oni znajdują się w tej szufladce? Przecież nic ci nie powie ten gatunek muzyki.
Dla mnie niektórzy zbyt się rozdrabniają |
Nautralna koleja rzeczy jest odciecie jakiegos nurtu od nurtu glownego gdy pare kapel gra podobnie i troche to nie przypomina tego co gra reszta. Z rocka robi sie hard rock, prog rock. A z metalu gothic metal itp.
Jest to tez stara jak swiat metoda wykorzystywana przez artystow i przemysl by sie wylansowac. Boisz sie zniknac w czelusciach szuflady Electronic Body Muscic wymyslasz Techno Body Music i modlisz sie by nazwa sie przyjeła
Pary krytyków muzycznych to powtórzy i juz można cieszyć sie nowym gatunkiem muzycznym reprezenotowam przez jeden zespół
Na razie bo szuflady są spore i znajdzie sie miejsce dla naśladowców.
Dobrymi przykładmi są tu: "melodic death metal" czy też też "neoclassical shred mohommad suicmez theory arpeggio deathmetal metal brutal solo guitar grindcore powerful enegetic enery thrash heavy hardcore rock technical technique doom metal"
Life is complex: it has both real and imaginary components
Dodano: 2008-03-03 16:49
| Phantom napisał(a): |
| [quote:82c75634bc="NightAngel"]nic nigdy zawsze nie pasi^^ |
Właśnie udupiłaś dorobek języka polskiego.....[/quote:82c75634bc]
I niezmiernie się z tego cieszę^^
"I'm not crazy. My reality is just different than yours" Alice in Wonderland "Amor ex oculis oriens in pectus cadit" Szkarłatny Kwiat
Głębiej w etymologię nazwy Goth. Dodano: 2008-07-02 19:03
Goth, Gothar (pisane także Goþar lub Goðar {l. mnoga Gothi, Goþi, Goði}) u ludów germańskich zamieszkujących tereny dzisiejszych Niemiec, Pn. Francji i Skandynavii oznaczało w średniowieczu "wiernego, wyznawcę" czy też "kapłana".
Chrześcijańscy kronikarze z Południa zapożyczyli greckie litery "þ,ð" (używane do dziś np. w Islandii) na nieużywaną w Italii głoskę powszechnie znaną dziś (dzięki angielskiemu) jako "th".
Chosen by death don't disagree.
Dodano: 2008-07-02 19:59
| AbrimaaL napisał(a): |
| Gówno prawda. Ąby utwór nasił miano "gotyckiego" zesspół mudi prxestrać kilku reguł.
Po pirwsze - tempo, nie może być to doom'owe przynudzanie ani powermetalowe skrzeki, Po drugie - intrumentarium może być dowolne od ciężkiej elektroniki a'la Dead Can Dance po gitarową masturbację w stylu Crematory. Nie jest nigdzie napisane jaki zespól gra Gothic, a jaki nie, to się samo wykrystalizowało. Therion po latach fascynacji Gothic Metalem gra teraz heavy, Anathema gra Art Rock, Moonspell gra prawie death
Jedyni wierni to Nephilim, ONI stworzyli ten styl i ONI prowadzą do dzisś, a nie Crüxshadows czy Suicide Commando ![]() |
Oj, to pijaństwo, wybaczcie mi przyjaciele, nawet nie pamiętam że takie bzdury mogłem napisać na forum.
Chosen by death don't disagree.
Dodano: 2008-07-03 20:03
| NightAngel napisał(a): |
| [quote:e15df23d0e="Phantom"][quote:e15df23d0e="NightAngel"]nic nigdy zawsze nie pasi^^ |
Właśnie udupiłaś dorobek języka polskiego.....[/quote:e15df23d0e]
I niezmiernie się z tego cieszę^^[/quote:e15df23d0e]
ZXa takie podejście powinni skazywac na chłostę
Ja mam 20 lat, ty masz 20 lat ... i tak wszyscy umrzemy
Wrażenie Dodano: 2010-07-24 21:00
Dzięki artykułowi poznałem drobinkę filozofii, tradycji, mody i sztuki. Jestem wręcz zachwycony, że znalazłem artykuł tutaj. Bawmy się dalej, a ciemność niech wiele ma odcieni! Pozdrawiam wszystkich!
W zależności od sytuacji, motto zmienne bywa.
Dodano: 2010-12-30 21:47
| amorphous napisał(a): |
| Zgadza sie. I sporo osób chodzi na mroczne dyskoteki tylko i wylacznie z tego powodu ze na zwyklej dostali by regularny wpierdol. Ale to nie nie jest tak, ze prawdziwych imprez gotyckich juz nie ma. Owszem sa tyle, ze nie zawsze organizatorzy sa zainteresowani reklamowaniem sie. Wlasnie po to by nie sciagac ludzi szukajacych alternatywnej dyskoteki by robic dokladnie ten sam syf co na zwyklej. |
Niby gdzie w takim razie są owe prawdziwe imprezy gotyckie? W Polsce bynajmniej ich nie widzę.
Za to "disco diablo" i różne rodzaje electro, (które może i w pewnym sensie gotyckie jest, ale nie lubię "dyskotekowych" klimatów) doszczętnie zdominowało CP. Ku mojemu wielkiemu rozczarowaniu. Alexander
Do what you will if it harm none.
Dodano: 2010-12-30 22:10
PS W Polsce jest jakikolwiek lokal w kilmatach bat-cave? Najlepiej w Warszawie, choć nie obrażę się jeżeli wskażecie mi jakikolwiek. Alexander
Do what you will if it harm none.
Who am I Dodano: 2011-11-04 15:30
Moje gratulacje, artykuł godny uwagi! Nie jestem orłem w tym temacie, ale wiem jedno - ten artykuł pomoże nie jednej osobie, która ma problem typu...kim jestem, czy mogę powiedzieć o sobie,że jestem gotem?...miałam ten problem...nie jestem już nastką i nie potrzebuję psa przewodnika, aby znaleźć zamierzony czarny ciuch w mojej szafie(aczkolwiek, ten kolor tam dominuje),nie zastanawiam się który odcień czerni ubrać dzisiaj,ale...chyba jednak jestem gotką...muzyka którą słucham,książki które czytam, filmy które lubię, moje podejście do świata i ludzi czy kolor moich włosów,glany i czarny, długi płaszcz...zresztą, nie raz słyszałam na ulicy...AVE SATAN...więc...kim jestem? Wiem, sobą!
Who am I Dodano: 2011-11-04 21:58 Zmieniono: 2011-11-04 22:02
| AmyBird napisał(a): |
| ten artykuł pomoże nie jednej osobie, która ma problem typu...kim jestem, czy mogę powiedzieć o sobie,że jestem gotem? |
Wystarczy zapytać rodziców, oni Ci powiedzą, kim jesteś.
| nie jestem już nastką i nie potrzebuję psa przewodnika, aby znaleźć zamierzony czarny ciuch w mojej szafie |
Widzisz, należy tylko poukładać ubranka
| zresztą, nie raz słyszałam na ulicy...AVE SATAN... |
Nie raz słyszałam na ulicy "DZIEŃ DOBRY" ...
| więc...kim jestem? Wiem, sobą! |
Jesteś tego pewna?...................Mhm.... Ja też !!! Ja też !!! Ja też jestem!!! Suuuuper, no nie???
Who am I Dodano: 2011-11-05 06:48
| SanguineVenari napisał(a): |
| [quote:f2f166c15d="AmyBird"]ten artykuł pomoże nie jednej osobie, która ma problem typu...kim jestem, czy mogę powiedzieć o sobie,że jestem gotem? |
|
Wystarczy zapytać rodziców, oni Ci powiedzą, kim jesteś. |
Ty pewnie od razu jak zaczęłaś mówić to się zapytałaś.
| nie jestem już nastką i nie potrzebuję psa przewodnika, aby znaleźć zamierzony czarny ciuch w mojej szafie |
|
Widzisz, należy tylko poukładać ubranka |
Prawdziwy mistrz panuję nad chaosem, nawet w szafie.
| zresztą, nie raz słyszałam na ulicy...AVE SATAN... |
|
Nie raz słyszałam na ulicy "DZIEŃ DOBRY" ... |
A mi się wydawało że "NIECH BĘDZIE POCHWALONY"
| więc...kim jestem? Wiem, sobą! |
|
Jesteś tego pewna?...................Mhm.... Ja też !!! Ja też !!! Ja też jestem!!! Suuuuper, no nie??? |
WOW też mogę być sobą? Choć ja nie mam zamiaru tego wykrzykiwać.
[/quote:f2f166c15d]
Dodano: 2011-11-05 12:26
Do SanguineVenari
Widzę,że poczucie humoru jest ci zupełnie obce. Zdarza się.
Może ty masz bajzel w szafie, ja nie. A nie potrzebuję psa przewodnika, ponieważ nie mam aż tak powalającej ilości czarnych ciuchów abym potrzebowała pomocy w ich znalezieniu.
I owszem, słyszę ma ulicy "dzień dobry" ,ale "ave satan" jest dość częste, co zresztą wcale mnie nie wkurza, wręcz rozbawia.
Bawi cię czy może dziwi, stwierdzenie, że po prostu jestem sobą? Wg. mnie to dobrze. Czy wg. ciebie mam ulegać kanonom, bo tego się ode mnie wymaga? Bo to czy tamto mi nie pasuje? Bo jestem za stara na takie rzeczy? Może i mam nastoletnią córkę, może i mam już zbyt wiele siwych włosów, ale czyż nie mamy tyle lat na ile się czujemy?
Dodano: 2011-11-06 00:38
| Do SanguineVenari
Widzę,że poczucie humoru jest ci zupełnie obce. Zdarza się. |
Dobry żart tynfa wart.
| Bawi cię czy może dziwi, stwierdzenie, że po prostu jestem sobą? |
Nieee, nooo zawsze uważałam to za normalne. Jeszcze nie spotkałabym kogoś, kto identyfikowałby się jako swój sąsiad.
E... y..... tak. Dodano: 2013-02-25 11:52
"Współczesne imprezy gotyckie zostają często prawie całkowicie zdominowane przez aggrotech, futurepop i synthpop. Atmosfera przypomina też pod każdym względem wnętrze tradycyjnych dyskotek. Mroczny refleksyjny nastrój zastąpiła dobra zabawa, a indywidualizm - naśladownictwo.:
Z doświadczenia mogę napisać iż jest to nieprawdą. Tj mam na mysli ostatnie zdanie. Sami uczestnicy już dają niezły klimat :D Ale imprezy tez nie kojarzą sie z typową dyskoteką ;|
Pomijam Depeche mode, bo juz wcześniej skomentowano ten błąd.
Jesli chodzi o naśladownictwo, to prędzej gothic metal.
Na metalu gotyckim typu Nightwish ,opierają sie kindergoci -,-
E... y..... tak. Dodano: 2013-02-25 14:19
| Darxet napisał(a): |
| "Współczesne imprezy gotyckie zostają często prawie całkowicie zdominowane przez aggrotech, futurepop i synthpop. Atmosfera przypomina też pod każdym względem wnętrze tradycyjnych dyskotek. Mroczny refleksyjny nastrój zastąpiła dobra zabawa, a indywidualizm - naśladownictwo.:
Z doświadczenia mogę napisać iż jest to nieprawdą. Tj mam na mysli ostatnie zdanie. Sami uczestnicy już dają niezły klimat :D Ale imprezy tez nie kojarzą sie z typową dyskoteką ;| Pomijam Depeche mode, bo juz wcześniej skomentowano ten błąd. Jesli chodzi o naśladownictwo, to prędzej gothic metal. Na metalu gotyckim typu Nightwish ,opierają sie kindergoci -,- |
Pomijając, że Nightwish żadnego gothic metalu nie gra xd