Dodano: 2007-03-20 22:51
już o tym wspomniałam :) a co do Kata- to z Panem Beckiem mają podobno nagrywać na nowo cały Oddech ? :/ ciekawe co to będzie 
"Kto ma miękkie serce, musi mieć twardą dupę"
Dodano: 2007-03-21 18:56
| margott napisał(a): |
już o tym wspomniałam :) a co do Kata- to z Panem Beckiem mają podobno nagrywać na nowo cały Oddech ? :/ ciekawe co to będzie ![]() |
O k***a to oznacza , że chcą usunąć z historii KATa Romka to nie dobrze.
Zacznie się od " Oddech Wymarłych Światów" a skończy na "666" albo ch** wie co oni chcą zrobić.
Dodano: 2007-03-21 20:11
| GAD napisał(a): |
| Disturbed zajebiście przerobił jeden kawałek genesisa z lat 80 , kawałek nosi nazwę LAND OF CONFUSION , kolesie z disturbed bardzo wzmocnili ten kawałek i wyszło im to świetnie.
|
Zgodzę sie z tobą - ta przeróbka naprawdę Disturbed wyszła. Oryginał lubię a tą wersję tak samo, jak nawet nie bardziej :twisted:
Słyszałem jeszcze wersję In Flames ale chyba za bardzo wzmocnili. Jakoś im nie wyszło za fajnie Disturbed zagrali to lepiej.
"You gotta put your faith in a loud guitar..."
Dodano: 2007-03-22 15:06
ciekawie brzmi Hunter- Hey Ya (oryginalnie Outcast) wczoraj to grali w Mega normalnie hajna x)
Dodano: 2007-03-22 20:36
PIERDOłY TAM nie ma to jak You Shook Me All Night Long AC/DC w orginale AC/DC HEHEHEHEHEHEHEHEHEE YEAHHHHHHHHHHHHHHHH ROCK N ROLLLLLLLLL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D :D :D :D :D :D
Wódki nie pij, trawy nie pal, słuchaj tylko HEAVY METAL
Dodano: 2007-03-22 20:45
| margott napisał(a): |
| ciekawie brzmi Hunter- Hey Ya (oryginalnie Outcast) wczoraj to grali w Mega normalnie hajna x) |
hehe jak zagrali tego Outkasta u nas to naprawdę mnie pozytywnie zaskoczyło:D Zastanawiałem się jak im ten cover wyszedł i szczerze mówiąc wypadło lepiej niz to sobie wyobrażałem :D
"You gotta put your faith in a loud guitar..."
Dodano: 2007-03-22 22:10
1. Fafał, wydaje mi się, czy ty już Metalmanię obchodzisz i pijesz? Zresztą, ty zawsze pijesz :)
2. Oj tak, mój pierwszy kontakt z tym kawałkiem był właśnie na Mystic Tour. Szczerze mówiąc zorientowałam się dopiero po refrenie co to :lol: ale było nieźle. :)
Dodano: 2007-03-22 22:27
właśnie niedawno wróciłem i za 30 min znów wychodze chlać dalej i masz w 100% racje ja juz mam metalmanie :D yeahhhhhhhhhhhhh
Dodano: 2007-03-22 22:33
rock'n'roll :] i tego się trzymamy, co Fafael? :)
Dodano: 2007-03-22 22:43
WłAśNIE ;] ok fafał zdupczo pić dalej ;]
Dodano: 2007-03-23 09:10
Żebyś nie zapomniał na metalmanie pojechać z tego picia :lol:
Dodano: 2007-03-23 11:30
SPOKOJNA TWOJA ROZCZOCHRANA ;]
Wiecie jaki jest fajny cover hehehe jak "Whisky" śpiewane przezemnie jak jestem nadupczony hehehehe :lol: :lol: :lol:
Dodano: 2007-03-23 12:05
o boże lepsze jest "enter sandman" albo "hero of the day" w wersji sasi 
Dodano: 2007-03-27 18:55
| zet napisał(a): |
| [quote:bbcfb61789="shamankha"](...) a słyszał ktoś a perfect circle diary of a madman?(pierwotnie lovesong the cure). Zajebisteee :) (...) |
Ano rewelacyjna to przeróbka to fakt jednak nie zgodzę się, że w oryginale to jest The Cure. Wykonywał to Ozzy Osbourne ze swoją solową kapelą.[/quote:bbcfb61789]
aaaa, to ja nie wiedziałam,że Ozzy maczał w tym palce...ja tam usłyszałam tylko the Cure zanim mi a perfect circle przytaszczyli...
Dodano: 2007-03-27 19:16
"High Hopes" Pink Floyd w wykonaniu Nightwish (ale na szczęscie bez Tarji :D )
"Make Foch Not War" "Nic nie może się zmarnować"
Dodano: 2007-03-29 22:54
Oto mój zestaw coverów jakie tylko pamiętam i póki co, znam. Jak coś jeszcze znajde to dam znać. Enjoy:
Dreadful Shadows - Twist In My Sobriety (nie pamietam wykonawcy)
Love Like Blood - 7 Seconds (nie pamietam wykonawcy)
Love Like Blood - Black No 1 (Type O Negative)
Lacuna Coil - Enjoy The Silence (Depeche Mode)
Paradise Lost - Small Town Boy (nie znam wykonawcy)
To Die For - Passion Rules The Game (Scorpions)
Sentenced - Creep (Radiohead)
Sentenced - Digging The Grave (Faith No More)
Sentenced - House Of The Rising Sun (Animals)
Sentenced - I Wanna Be Somebody (Wasp)
Graveworm - Losing My Religion (R.E.M.)
Graveworm - Christian Woman (Type O Negative)
End Of Green - Black No 1 (Type O Negative)
Guns N Roses - Since I Don't Have You (James Bond)
Vader - Reign In blood (Slayer)
Anal Stench - Stripped, Raped And Strangled (Cannibal Corpse)
Anal Stench - Territory (Sepultura)
Acid Drinkers - N.I.B. (Black Sabbath)
Acid Drinkers - Highway Star (Deep Purple)
Acid Drinkers - Deuce (Kiss)
Acid Drinkers - Ace Of Spades (Motorhead)
Acid Drinkers - Another Brick In The Wall (Pink Floyd)
Acid Drinkers - Whole Lotta Rosie (AC/DC)
Acid Drinkers - Run Run Away (Slade)
"God made me a cannibal to fix problems like you."
Dodano: 2007-03-29 23:13
| shamankha napisał(a): |
| [quote:8df5ffe7e5="zet"][quote:8df5ffe7e5="shamankha"](...) a słyszał ktoś a perfect circle diary of a madman?(pierwotnie lovesong the cure). Zajebisteee :) (...) |
Ano rewelacyjna to przeróbka to fakt jednak nie zgodzę się, że w oryginale to jest The Cure. Wykonywał to Ozzy Osbourne ze swoją solową kapelą.[/quote:8df5ffe7e5]
aaaa, to ja nie wiedziałam,że Ozzy maczał w tym palce...ja tam usłyszałam tylko the Cure zanim mi a perfect circle przytaszczyli...[/quote:8df5ffe7e5]
Aaaano :D w 1982 roku Ozzy Osbourne wydał swój drugi solowy album, który nazywał się "Diary Of Madman", nie trudno się domyślić, że znalazł się tam kawałek tytułowy o takiej właśnie nazwie i takim wydźwięku jak ten prezentowany przez Maynarda i spółkę :twisted:
| KostucH napisał(a): |
| Acid Drinkers - N.I.B. (Black Sabbath) |
O popatrz, nawet nie wiedziałem, ze oni to grali
Not everyone likes metal... FUCK THEM!!!
Dodano: 2007-03-30 04:16
| zet napisał(a): |
|
[quote:29216127e0="KostucH"]Acid Drinkers - N.I.B. (Black Sabbath) |
O popatrz, nawet nie wiedziałem, ze oni to grali
[/quote:29216127e0]
zet za taką niewiedze do lochu pójdziesz. No jak można niewiedzieć tak oczywistej rzeczy
coś ty Fishdicka nie słyszał ??
Dodano: 2007-03-30 15:45
Taaa...Dickfisha jest zajebisty. Co to coverów to jescze oragnąłbym dodać "Born Wild" w wykonaniu Slayera.
Dodano: 2007-03-30 15:58
| KostucH napisał(a): |
|
Dreadful Shadows - Twist In My Sobriety (nie pamietam wykonawcy) Love Like Blood - 7 Seconds (nie pamietam wykonawcy) Paradise Lost - Small Town Boy (nie znam wykonawcy) |
Kolejno:
Tanita Tikaram
Neneh Cherry i Youssou N'Dour
Bronsky Beat
Dodano: 2007-03-30 16:01
Serdecznie dziękuje i z przyjemnoscią odnotuje sobie owe informacje :)
Dodano: 2007-04-02 08:24
W sumie cos napisze. Covery maja to do siebie, ze sa dwojakiego rodzaju. Albo sa robione toczka w toczkę. I to niekoniecznie jest fajne. Albo sa zrobione w klimacie zespolu, ktory je robi.
Dimmu Borgir - Burn in Hell ( Twisted Sister), to moj numer jeden od dlugiego czasu. A potem dlugo dlugo nic
To nie moje są słowa, to legenda ludowa.
Dodano: 2007-04-02 14:11
zgadzam się jak najbardziej. Born in hell wyszło im świetnie i w ich stylu i tak jak piszesz, że covery mają to do siebie, że albo sa plagiatem totalnym albo są grane w klimacie zespołu który je robi. I dlatego zawsze byłem za coverami kwasożłopów!!
Dodano: 2007-04-04 23:04
Właśnie natrafiłam na cover kawałka "Catch U" Kosheen w wykonaniu Mady feat. Seefeld na youtube:http://www.youtube.com/watch?v=jWwCHjgwQVc&mode=related&search=
ale ta laska ma dziwny głos...
"Make Foch Not War" "Nic nie może się zmarnować"
Dodano: 2007-05-04 08:11
| minawi napisał(a): |
|
ale ta laska ma dziwny głos... |
ja bym powiedział, że jej wokal jebie waflem
a co sądzicie o jednym z najzjebszych coverów Enjoy the Silence w wykonaniu Entwine 8)