Czym się różni od siebie Brutal Metal od Death Metal???. Strona: 2

Dodano: 2006-12-04 16:09

No Kat to stanowczo zalicza się do Brutal metal
Z Panterą to miałem problem

Dodano: 2006-12-04 16:27

nie wierzcie kolezance z dolu bo ja wcale nie randkuje:)
a co to ogolnej dyskusji to nie slyszalem nigdy w zyciu o czyms takim jak brutal metal...jezeli juz to o BRUTAL DEATH METAL kotry rozni sie od death metalu tym na co nazwa wskazuje-BRUTALNISCIA:) . niewiem kto wpadl na pomysl nazwania kata i tym innych wymienionych "brutal metalem" a np tower Death metalem. takwiec mowie-nie ma czegos takiego jak brutal metal,chyba ktos sam sobie to wymyslil dla wlasnych potrzeb albo czegos innego:)
pozdrawiam:)

motto

Dodano: 2006-12-04 16:39

mowie-nie ma czegos takiego jak brutal metal

No może ty tak sądzisz ,ale w moim miesie każdy metalowiec , którego znam wie o odmianach metalu i między innymi o Brutal Metal.
Nieiwiem może oni wszyscy są w błędzie a jest ich wiele na to pytanie trzeba by było zapytać jakiegoś eksperta .

---------------------------
Tower - The Swan Princess

Dodano: 2006-12-04 16:43

GAD napisał(a):
No Kat to stanowczo zalicza się do Brutal metal
No ale jak posluchasz sobie płyte "666" czy "Bastard" to nie zalatuje brutalnoscią tylko trash metalem.

"God made me a cannibal to fix problems like you."

Dodano: 2006-12-04 16:45

no jezeli u ciebie w miescie sa sami tacy kindermetalowcy jak ty sluchajacy cypress hill i ogolnie jakiegos gangsta rapu to sie nie dziwie ze tak mowia.
a kat to jest nic innego niz black metal (jezeli chodzi o texty) i thrash metal jesli chodzi o muzyke.zaden kurwa brutal metal.skad zes ty wziol wogole taka nazwe?z forum hip hopowcow? :)

motto

Dodano: 2006-12-04 16:51

Oh, Jezz...
to mi nadepneliscie na odcisk.

nie lubie takiego rozdrabniania sie, za brutal + Opeth posiekam
a sama zabawa w takie wyliczanki, to tak, jakby od teraz rozrozniac 'piano metal' i zaliczyc do ow gatunku wszystkie kapele, ktore w kawalkach wykorzystuja klasyczny instrument klawiszowy.
hi-hat metal - polecam milosnikom dobrego grania, wyroznia sie tym, ze talerze w perce sa bardziej zaakcentowane i wystepuja gesciej niz w brutal metalu.
agrresive metal - pisze sie ktos na wymiane kapeli?

heh

Dodano: 2006-12-04 16:57

Vincent napisał(a):
'piano metal'

No np, nightwish...albo... :roll: (koniec pomysłu) :lol:

Dodano: 2006-12-04 17:38

Powiedz mi Levan czy ty się uważasz za jakiegoś króla metalu czy coś w tym stylu bo gadasz jak byś się na wszystkim najlepiej znał a zawsze się znajdzie ktoś od ciebie lepszy :twisted: :evil: :twisted: :evil: :twisted: :evil: :twisted: :evil: :twisted: :evil: :twisted:

Dodano: 2006-12-04 17:41

A co do mnie to lubie urozmaicać moje życie muzyczne
zamiast na okrągło słuchać tylko jednego rodzaju muzyki to se słucham dwa
i co kurwa nie wolno mi bo odrazu jakiś ze mnie jakaś Kinderniespodzianka czy jaki tam chuj

Dodano: 2006-12-04 18:24

Wporzadku, nie unoś sie kolego, nie ma takiej potrzeby. Też jestem otwarty na różne gatunki muzyczne tylko powiem Ci jak ja to widze. Otóż Metal to jest ogół jakim określamy cięzsze od rockowych brzmienia, nie prawdaż? Do tego ogółu zalicza sie jak sam doskonale wiesz trash, heavy, black, death, brutal death, progresywny, symfoniczny, gotycki (i jeszcze inne odmiany) metal. Zatem sam zauważ że nie sposób do ogółu dodac jeszcze jakiś jej rodzaj jak "brutal". Stad poprostu nie potrafie Ci odpowiedzieć...czym sie różni "brutal metal od death metalu". Nie chce sie z Toba kłócić, to jest forum, porozmawiajmy o tym w sposób rzetelny. Popieram zdanie Levana, że można odróżnić brutal death metal od death metalu ale brutal metal...to pojęcie, które niczego nie opisuje. Fakt, że są kapele, które nie wiadomo co grają i do czego je zakwalifikować jak np, Fear Factory? Do czego ich zakwalifikujesz? Bo jakby nie patrzeć to też w niektórych utworach, na płytach grają brutalnie. Osobiście kwalifikuje ich do heavy metalu. Teraz Twoja kolej GAD. Co o tym sądzisz co myśle?

Dodano: 2006-12-04 18:29

No myslę , że masz rację
No to w takim razię z kąd się wzioł ten Brutal Metal
bo ja ten " rodzaj metalu " znam od bardzo dawna i wydawało mi się , że jest coś takiego i nie tylko mnie
napewno jakaś ilości uzytkowników tej strony też

Dodano: 2006-12-04 18:32

Szczerze powiedziawszy tez sie z nim nie raz spotkalem ale nigdy nie mogłem pojąć co do dokładniej jest prócz tego, że jest brutalne :wink:

Nie wiem czy kojarzysz taką kapele jak Brujeria. Oni właśnie grają takie nie wiadomo co ale jest to w każdym bądź razie brutalne, heh.

Dodano: 2006-12-04 18:37

A słyszałeś Belfedora to jest sieka
nie wiadomo za bardzo jaki rodaj metalu grają ale napewno to nie jest HEAVY METAL jak od nie których ludzi słyszałem
Mi to podchodzi właśnie do death metal kojaży mi się z Brutal metal chodź moze czegoś takiego nie ma , trzeba by jakiegoś prawdziwego eksperta zapytać

Dodano: 2006-12-04 18:41

Zawsze przed heavy możesz postawić brutal i będzie wiadomo co to jest :) To Twoja interpretacja i to Ty decydujesz czym to dla Ciebie jest chyba, że już sam zespół mówi z jakim gatunkiem sie utożsamiają to już inna bajka.

Dodano: 2006-12-04 18:44

Gdzieś kiedyś czytałem o Historii Kata i tam pisało coś o brutal metalu , że chcieli zrobić zespół z mocnym językiem zacytuje

" Chcemy Grać muzykę dla ludzi , którzy wytrzymają nie zwykle szybkie rytmy i nie zwykle odważne teksty CHCEMY GRAĆ BRUTAL!!!! "

to było jak mi się wydaje z roku 1986

Dodano: 2006-12-04 19:03

Wiesz, ja przez brutal rozumiem bardzo cięzkie brzmienie, growl, perke na dwie stopy. W 1986 roku w Polsce jeszcze nie istaniała zadna kapela prócz Kata, która tworzyłaby taką muzyke jak oni. Brutal w ich przypadku oznaczałby nowe brzmienie i ostre kontrowersyjne teksty dla ludzi znudzonych zwykłym rock'owaniem perfectu i innych tego pokroju. Tak ja to widze.

Dodano: 2006-12-04 21:12

Kostuch wyjełes mi to z ust
:lol:

Dodano: 2006-12-04 21:33

No Kat to za swoich czasów nieźle dawał , kształtował młode pokolenie
tak samo jak TSA , Exodus
tylko że KAT był najmocniejszym z tych co wymieniłem.

Teraz KAT nie jest już taki swietny jak za dawnych lat bo gitarzysta zmarł i wokalista odszedł

I teraz KAT jest Amerykańskim zespołem pod polską nazwą KAT

Dodano: 2006-12-04 23:18

"brutal metal - dzwiek ocierajacych sie o siebie kling mieczy i innego morderczego oreza walczacych gladiatorow. Prawdziwi fani brutal metalu powinni pic na codzien sok z orzechow wloskich, przygotowany przedtem wlasnorecznie. brutal jest w pipke" ~source: www.vincentopedia.ru

no i prosze, po sprawie
teraz zaden Kat nie gra brutal metalu :D

Dodano: 2006-12-05 00:30

GAD napisał(a):
No Kat to za swoich czasów nieźle dawał , kształtował młode pokolenie
tak samo jak TSA , Exodus
tylko że KAT był najmocniejszym z tych co wymieniłem.

Teraz KAT nie jest już taki swietny jak za dawnych lat bo gitarzysta zmarł i wokalista odszedł

I teraz KAT jest Amerykańskim zespołem pod polską nazwą KAT

HAHAHAHAHA zabrzmiało jak wyliczanka przedszkolaka... bo się stało to i to i teraz jest gorzej bo wtedy było lepiej bo wtedy to było a teraz nie jest. Nie bierz tego do siebie... mnie zawsze rozśmiesza kiedy ktos sie tak zakręci
Co do tego szufladkowania na siłę... ktoś już tu pisał jakos na początku, że to jest w sumie zbędny zabieg bo liczy sie muzyka i to co komu wpada w ucho. Też lubię sobie hip- hopu posłuchać (zwłaszcza tego z okresu początku lat 90. bo ten co jest teraz to samakra jakaś imprezowa cholera jedna wie co... no ale niewazne ) ale po kiego czorta to układać na półki, rodzielać, segregować... to jest sztuka i tak jak prawdziwą sztukę nie da się tego zaszufladkwać.
Z Death Metalu to słucham głownie Children Of Bodom.... no ale czy to jest "typowy" death? Nie powiedziałbym...
Podsumowując moja wypowiedź- po co szufladkować i się zastanawiać nad jakaś śmiechową nazwą jak liczy się brzmienie i to czy ono Ci odpowiada... a określanie typu muzyki granej przez dana grupę zostawmy ludziom który w niej grają

Dodano: 2006-12-05 08:28

a dlaczego od razu najeżdżasz na hiphopowców przecież im to raczej wisi ten wasz brutal czy jakiś deth metal. Oni mają swoje tematy i swoje podziały więc luz. Tolerancja to raczej nie jest twoja dobra strona, ty to pewnie jesteś brutalnym deth metalowecem, który leje po pyskach wszystkich co nie mają długich herów ;-D (bez urazy) wyluzuj nieco i sie nie wkurzaj. Jak ktoś słucha czegoś i se myśli, że to jest brutal, no to słucha brutal i tyle, jego sprawa. Po co od razu sie kłócić. Generalnie pewnie i tak macie takie same zainteresowania tylko nieco wasze szufladki nie pasują do siebie, ale to akurat nie jest problem.

Dodano: 2006-12-05 09:10

Ta.. powstaje tylko pytanie do kogo kierowana była ta wypowiedź...? :wink:
No bo chyba nie do mnie nie? Ja do nikogo nic nie mam i jestem przeciwnikiem dzielenia wszystkiego na kawałeczki które teoretycznie mają tworzyc uporządkowana całość...

Dodano: 2006-12-05 11:20

nie no spoko do leavena czy jakoś tak on tam cośo hiphopowcach zaczął wtrącać
;-D

Dodano: 2006-12-05 12:26

No ,ale sie nie mówi na kogoś że jest Kindermetalowcem to jest obraźliwe no normalnie tego to ja zdzierżyć nie mogę jest wiele metalowców , którzy słuchają conajmniej 2 rodzaje w muzyki .
Są ludzie którzy mają te "samouwielbinie" i nie akcetują jak ktoś se urozmaica życie muzyczne .

Dodano: 2006-12-05 14:44

SoulHunter napisał(a):
Z Death Metalu to słucham głownie Children Of Bodom.... no ale czy to jest "typowy" death? Nie powiedziałbym...

Ja bym w przypadku Childrem Of Bodom Przed "DM" dodał jeszcze progresywny. Bo jakby nie patrzeć, to blastów tam na parce nie idzie znaleźć a i wariacko karkołomnych przejśc też nie ma. W ogóle to czemu zakwalifikowałeś ich do DM? Pytam z czystej ciekawosci...

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło