Czym się różni od siebie Brutal Metal od Death Metal??? Dodano: 2006-12-02 12:02
Dodano: 2006-12-02 12:09
death metal: np. Death, Atheist, Morbid Angel
brutal death metal: np. Cryptopsy, nile - ten styl uprawiaja zazwyczaj zespoly nowofalowe, ktore tworza swoj styl na podwalinach Suffocation. Ich muzyka jest szybsza, wokal czesto bardzo glebokie, czesto nieczytelne riffy, soloki nie wpadaja w ucho
.
Dodano: 2006-12-02 12:18
Jak słuchałem Cannibal Corpse to stwierdziłem , że ten zespół był by lepszy bez wokalu.
Grają zajebiącie ale wokal wszystko piepszy powoduje , że muzyka nie wpada w ucho.
Dodano: 2006-12-02 12:49
Ja za Kanibalami niespecjalnie przepadam, zbut jednostajne dla mnie ;/
.
Dodano: 2006-12-02 13:17
Cannibal Corpse to jest Death metal gdyby wokal cannibali był nieco bardziej zrozumiały to by to był o wiele lepszy zespół.
Dodano: 2006-12-02 20:45
ja nie odróżniam tych wszystkich nazw deathdoomblacktrashshit metalu, dla mnie dobry metal to dobry metal i nie nazwa się liczy, ale chętnie sie czegoś nauczę od kolegów :wink:
Dodano: 2006-12-02 22:02
A po kiego wała wogóle takie wywody, definicje, szufladki?? Granice pomiędzy gatunkami są już nieraz tak zatarte że doszukiwanie sie na siłe niema wiekszego sensu.... Podoba sie to słuchamy nie??
Dodano: 2006-12-02 22:04
nie mam pojęcia czym się rózni, ale mam nadzieje, ze nigdy tego nie usłyszę :twisted: (ani jednego ani drugiego

)
Dodano: 2006-12-02 22:11
| alphar napisał(a): |
nie mam pojęcia czym się rózni, ale mam nadzieje, ze nigdy tego nie usłyszę :twisted: (ani jednego ani drugiego![]() ![]() ) |
Ech dziewcze złote.......... Więcej otwartości :wink: Dosyć brutalna i bezkompromisowa sztuka ale jak sie tak troche zagłębić w temat to można polubić :wink:
Dodano: 2006-12-02 22:21
metal jakos tak obleśnie mi się kojarzy.... no nie wiem... tak... jakos... z Manowar.
Mam obraz takiego napakowanego, wielkiego faceta w skórze, który mysli tylko o swoim haremie kobiet, które trzyma na smyczach, pali smierdzące papiesoy i w ogole jest fe. Własnie dzięki Manowar mam taki obraz metalu
Nie wspominając, już o tym, ze tej muzyki po prostu nie trawie (a jesli juz to z wielkim trudem
). Metal jest po prost złem. Takie wewnętrzne bzie
Zeby nie było- jest to moja opinia, a moja szydera jest tylko zartem
nie mam złej opinii o nikim za to, ze słucha metalu :) To taki zarcik.
Dodano: 2006-12-02 22:32
Nie no Manowar nie może być tutaj przykładem, gdyż oni byli beznadziejni zanim jeszcze powstali. Nie pomogl im nawet sterydzik w postaci Corhydronu. Teraz Jelfe udupili, to chłopaki nie beda mieli czym sie szprycowac ...
.
Dodano: 2006-12-02 22:43
Mimo wszystko- Manowar jest dla mnie ikoną Metalu:D
Ale prawda jest taka, ze nie lubie gitar...
Dodano: 2006-12-02 22:49
bez gitar czasami muza brzmi dobrze ...np. Sabrina "Boys"
.
Dodano: 2006-12-02 23:09
Vanessy nigdy nie slyszalem :? a do Sabriny mam słabość :wink:
.
Dodano: 2006-12-02 23:39
Ludziska!! Zostawta wkońcu tego Manowara bidnego........... Fakt że chłopaki wsiowo wyglądają, ich teksty traktują o smokach i braterstwie w walce przeciwko tyranii :wink: ale wciąż jest to fajnie zagrany, prosty i szczery heavy metal :D normalnie aż sie łezka w oku kręci przy takich numerach jak Hail &Kill czy Black Wind Fire & Steel :D
Dodano: 2006-12-03 00:13
vanessa paradise
moze jole taxi ?? 
Dodano: 2006-12-03 10:49
Dodano: 2006-12-04 09:15
| NorwegianWinter napisał(a): |
vanessa paradise moze jole taxi ?? ![]() |
dokładnie to przeszło mi przez myśl:D tylko to znam
koniec offtopu"
Dodano: 2006-12-04 12:35
A mnie się wydaje, że brutal metal jest chwile przed death metalem. Już tłumaczę dlaczego.
Wyobraźmy sobie, że metal (gatunek muzyki) to morderca. Spotyka cię w ciemnej bramie i katuje na różne sposoby. Jest od ciebie silniejszy, większy i bardziej cię przeraż. Po pewnej chwili ten modrerca przeradza się w potwora i nie ma ochoty dłużej się z tobą bawić i zaczyna powoleńku wbijać ci swoje noże. To w serce, to w brzuch. Zdychasz powoli w bramie i okazuje się, że najpierw był brutalny, a po chwili śmiertelny.
Nie wiem na ile to zobrazowało różnice ale może komuś to coś mówi hehehehehehehehhehehehehehe[/img]
Dodano: 2006-12-04 15:46
Zespoły brutal metal
-KAT
- Opeth
-Pantera
Zespoły Death Metal
- Belfedor
- Cannibal Corpse
- Tower
- Decide
Dodano: 2006-12-04 15:54
hihi, zabawny temat. Mój dobry kolega Levan mógłby się chyba wypowiedzieć (ale nie ma czasu bo randkuje
), bo on wykonuje zarówno jedno jak i drugie w kapeli :lol:
Haniu, słyszałam gorsze rzeczy niż Manowar - akurat oni są przesympatycznie zabawni, a najbardziej zabawny jest filmik parodiujący ich teledysk
ale oni nie są ani brutal ani death. Kiedyś byłam na koncercie takiego zespołu 3 chłopaków z Chile w Bazylu - to była dopiero miazga (chyba Undercroft się zwali czy jakoś tak)... Do muzy mieli mocny łeb (że im czachy nie rozsadziły głośniki...), ale za to do wódki słaby :lol: :lol: :lol:
Ale, że ktoś pisze, że Opeth to brutal metal?!? 8O Proponuję posłuchać "Damnation"...
"Make Foch Not War" "Nic nie może się zmarnować"
Dodano: 2006-12-04 15:57
Dodano: 2006-12-04 15:58
| GAD napisał(a): |
| Zespoły brutal metal
-KAT - Opeth -Pantera |
Ke?
Ta...Minawi, Decimated Rządzi :twisted:
"God made me a cannibal to fix problems like you."