Wysłany: 2006-11-25 17:56
Oj racja tęskni się za tym klimatem :) Ehhh... Moim zdaniem 150 zł właściwie na 4 dni w tym 2 koncertowe to jest niewiele.Za bilet na koncert jednej gwiazdy srednio sie tyle wydaje :) Więc nie narzekajmy :D
...pójść na wrzosowisko i zapomnieć wszystko...
Wysłany: 2006-11-25 21:28
4 dni..?.. to jakie sa tamte drugie 2?..
"Nie ma nieba, wielkiej jasności, i piekła w którym smażą sie grzesznicy. Tu i teraz jest nasz dzień panowania. Tu i teraz jest dzień naszej radości. Tu i teraz jest nasza okazja. "
Wysłany: 2006-11-25 22:04
[quote:bae82a8f76="Karola"]4 dni..?.. to jakie sa tamte drugie 2?..[/quote:bae82a8f76]
zalewanie paly und trzezwienie
a tak serio serio to pierwszy dzien znaczy sie piatek to zwykle dzien z dj'ami, sobota i niedziela koncerty, no jeszcze w czwartek jest warm-up party w jednej spelunie :wink:
-------------
Coco Rosie-By Your Side
united we stand divided we fall
Wysłany: 2006-11-26 19:38
Kiedyś było taniej na CP ale i tak najlepsza impreaz na na tym polu namiotowym z basenem :D noi oczywiście pod zamkiem.
Osobiście będąc pare lat temu bardziej mi sie podobało wśród naj****** metali niż na zamku, chociaż koncert Christ Agony który to zagrał zamiast Lux Oculta był wypasiony. I oczywiście atrakacja całego festiwali różnay "Belzebób" za 2 zł z butelką :D
W sumie w tym roku może i by sie przejechał człowiek hmmmmmm...
We must...
Wysłany: 2006-11-26 19:44
[quote:b07d368f95="Alec-II-Pure"][quote:b07d368f95="Karola"]4 dni..?.. to jakie sa tamte drugie 2?..[/quote:b07d368f95]
zalewanie paly und trzezwienie
a tak serio serio to pierwszy dzien znaczy sie piatek to zwykle dzien z dj'ami, sobota i niedziela koncerty, no jeszcze w czwartek jest warm-up party w jednej spelunie :wink:[/quote:b07d368f95]
Niby tylko z dj'ami ale klimat już sie tworzy :wink:
...pójść na wrzosowisko i zapomnieć wszystko...
Wysłany: 2006-12-07 16:00
a co sądzicie o kapeli Masskotki? co to w ogole jest???
"Niech Mrok bedzie z Wami"
Wysłany: 2007-01-04 00:05
Dla mnie dziewczyny sa nieco...zabawne :wink:
Mon Mari...666 [img:dd992acbb5]http://img2.epuls.pl/images/smilies/mood_vampire_big.gif[/img:dd992acbb5] ...^V^
Wysłany: 2007-01-08 11:20
Zastanawia mnie bardzo czy każdemu z Was się wydaje, że Castle Party jest robione tylko dla Was (to znaczy dla każdego z Was z osobna)? Założeniem festiwalu jest występ zespołów z bardzo szeroko pojętego i zróżnicowanego nurtu independent i oczywiste jest, że nie wszystkie zespoły będą odpowiadać każdemu.
Druga bardzo ważna kwestia... CP NIE JEST OBOWIąZKOWE!!! Jak tak się strasznie komuś nie podoba to po prostu niech nie jedzie i nie marudzi, że tak jest strasznie i tak się będzie biedaczek czy biedaczka męczył. Jeśli jest dla Was za bardzo electro to jedźcie na Metalmanie albo na HunterFest - tam jest metalowo, jeśli jest za bardzo metalowo to zapraszam na Sernsation White lub Black, tam będzie więcej techno, house - transowo.
To by było na tyle...
"Uważaj, żeby nie pomylić nieba z gwiazdami odbitymi nocą na powierzchni stawu."
Wysłany: 2007-01-08 18:10
[quote:1b96c4c237="RuczajDJ"]W tym roku jade tylko na jeden dzien na SC. Poza Belgami naprawde nie widze tam nic godnego uwagi. [/quote:1b96c4c237]
No to to jest twoje zdanie. Ja uważam, że oprócz Suicide Commando godnym uwagi, nawet bardziej jest Diorama i Diary.
Natomiast kwestia jest prosta wszyscy narzekają mają jakieś ''ale", a później frekwencja wygląda tak jak na zeszłorocznym Gothic......no rewelacja :roll:
Wysłany: 2007-01-08 19:50
RuczajDJ rok temu grala Renata Przemyk i bardzo podobal mi sie jej koncert poniewaz jej slucham wiesz ludzie ktorzy tam jezdza nie sluchaja tylko electro badz gotyku slychaja rowniez innej muzyki i mi sie podoba ze zawsze jest jakis zespol z poza tego "klimatu"
Wysłany: 2007-01-31 13:18
[quote="RuczajDJ"profil CP jest bardzo dokladnie okreslony, na stronie oficjalnej w naglowku mamy wymienione: "gothic, electro, industrial, dark music, ebm, alternative, independent, noise, synthpop".
No i właśnie o to chodzi. Wiadomo,że nigdy nie ustawi się takiego składu, żeby wszystkim się podobało, bo to jest niewykonalne, ale jeżeli pisze się coś takiego, to należy się tego trzymać,a nie zapraszać Janerkę, Ścianke i Armie. A jeżeli koniecznie chcą mieć takie kapele w składzie, to można przecież zmienić profil imprezy na bardziej ogólny,a nie pozować na goth, elektro, industrial,itd.
Wysłany: 2007-01-31 16:23
a przepraszam najmocniej Szanownych Panstwa gdzie pisze tfu znaczy sie jest napisane ze CP to goth industrial costam costam łelektro ? bo ja osobiscie nigdzie i nigdy zem takiego info nie uswiadczyl, fest zwie sie (przynajmniej sie ostanio zwal) [i:8a215dc83d]dark independent festival[/i:8a215dc83d] a nie jakies gotiksrotikidiotik tudziez inne wynalazji, wiec wszystko co jest ciemne tudziez niezalezne (uzaleznione? ) raczej pasuje, a ze ktos kreci nosem to cuz nikt na sile nikogo za fiuta nie ciagnie :wink:
-------------
I AM X-The Alternative
Wysłany: 2007-01-31 18:23
[quote:fe9861c569="Alec-II-Pure"]a przepraszam najmocniej Szanownych Panstwa gdzie pisze tfu znaczy sie jest napisane ze CP to goth industrial costam costam łelektro ? bo ja osobiscie nigdzie i nigdy zem takiego info nie uswiadczyl[/quote:fe9861c569]
A jak się wpisze w wyszukiwarke CP albo jak sie już otworzy oficjalna storna to co wyświeyla się na górnej belce? Bo może to tylko u mnie, ale ja widze: "Castle Party - Official WebSite - gothic, electro, industrial, dark music, ebm, alternative, independent, noise, synthpop"
Poza tym dla mnie okreslenie dark independent jest jednak troche odległe od Janerki i Przemyk (pomimo,że tą ostatnią darzę pewną sympatią).
Wysłany: 2007-01-31 21:03
[quote:61f44aa0d8="RuczajDJ"]
Zamiast zgrywac fajnego kola i pieprzyc o fiutach :) lepiej naucz sie dokladnie czytac, bo wychodzisz wlasnie na frajera :) [/quote:61f44aa0d8]
jak mi się ta wrzuta podoba :twisted: aż muszę sobie gdzieś to zapisać :wink: żeby nie zapomnieć :twisted:
heh...a ja myślałam, że wszyscy wiedzą, jakim rodzajem festiwalu jest CP, a tu się okazuję, że na portalu DP są ludzie, którzy jeszcze żyją nieuświadomieni 0_o
...I forgot to remember to forget... /johnny cash
Wysłany: 2007-01-31 23:57
Formula festu sie zmienia co kazdy moze zauwazyc chocby po profilu muzyczny zespolow jakie sa z roku na rok zapraszane. O tym pisalismy juz wiele razy.
"Tonight's the night..."
Wysłany: 2007-02-01 01:15
[quote:89b7fb709f="RuczajDJ"][quote:89b7fb709f="Alec-II-Pure"]a przepraszam najmocniej Szanownych Panstwa gdzie pisze tfu znaczy sie jest napisane ze CP to goth industrial costam costam łelektro ? bo ja osobiscie nigdzie i nigdy zem takiego info nie uswiadczyl[/quote:89b7fb709f]
To tera patrz, zrobilem zrzut ekranowy, co sie pojawia w naglowku strony (chyba tak to sie nazywa) jesli wejdziesz na oficjalna strone:
[img:89b7fb709f]http://img523.imageshack.us/img523/5359/picture2xq9.th.jpg[/img:89b7fb709f]
Zamiast zgrywac fajnego kola i pieprzyc o fiutach :) lepiej naucz sie dokladnie czytac, bo wychodzisz wlasnie na frajera :)
PS mam nadzieje za link do obrazka nie narusza regulaminu forum.[/quote:89b7fb709f]
a wy nie zgrywajcie nie wiadomo kogo, bo banner na stronie głownej czy inne reklamy nie mają odzwierciedlac tego co ludzie chcieliby zobaczyc/uslyszec na CP ale to co mialo miejsce - zwykla technika zastosowania analizy stron internetowych i slow kluczowych... ale co ja bede o tym nudzic... popatrzcie sobie w googla...
zreszta - co to k***a ma do rzeczy?!?! nie podoba Wam sie na CP? to k***a nie jechac! bedzie wiecej piwa dla mie i wiecej ofert kwater do wyboru. tacy jak wy zaczynaja mnie wkurzac :/ francuskie pieski :P jajade dla klmiatu, dla ludzi, dla mniejsc, dla wspomnien, dla atmosfery... a wy dla jakiejs kapeli??? to chore...
"Make Foch Not War" "Nic nie może się zmarnować"
Wysłany: 2007-02-01 08:23
[quote:f0c39ac79d="RuczajDJ"]To tera patrz, zrobilem zrzut ekranowy, co sie pojawia w naglowku strony (chyba tak to sie nazywa) jesli wejdziesz na oficjalna strone: [/quote:f0c39ac79d]
Ojej zrobiles to dla mnie? ale mnie zaszczyt spotkal o rany
[quote:f0c39ac79d="RuczajDJ"]epiej naucz sie dokladnie czytac, bo wychodzisz wlasnie na frajera[/quote:f0c39ac79d]
Ojej chyba sie zamkne w sobie ale mi pojechaleeeeeees normalnie jak Wujek Staszek Mistrz Cietej Riposty, szacun normalnie
[quote:f0c39ac79d="frija"]heh...a ja myślałam, że wszyscy wiedzą, jakim rodzajem festiwalu jest CP, a tu się okazuję, że na portalu DP są ludzie, którzy jeszcze żyją nieuświadomieni 0_o[/quote:f0c39ac79d]
Ciesze sie ze zostalas uswiadomiona, mozesz napisac jak sie z tym czujesz
[quote:f0c39ac79d="Phantom"]Formula festu sie zmienia co kazdy moze zauwazyc chocby po profilu muzyczny zespolow jakie sa z roku na rok zapraszane. O tym pisalismy juz wiele razy.[/quote:f0c39ac79d]
a takze:
[quote:f0c39ac79d="minawi"]bo banner na stronie głownej czy inne reklamy nie mają odzwierciedlac tego co ludzie chcieliby zobaczyc/uslyszec na CP ale to co mialo miejsce - zwykla technika zastosowania analizy stron internetowych i slow kluczowych... ale co ja bede o tym nudzic... popatrzcie sobie w googla... [/quote:f0c39ac79d]
Wystarczy czy trzeba jasniej tlumaczyc?
-------------
OhGr! - MaJik
Wysłany: 2007-02-01 12:38
[quote:eb3a748c30="minawi"]
a wy nie zgrywajcie nie wiadomo kogo, bo banner na stronie głownej czy inne reklamy nie mają odzwierciedlac tego co ludzie chcieliby zobaczyc/uslyszec na CP ale to co mialo miejsce - zwykla technika zastosowania analizy stron internetowych i slow kluczowych... ale co ja bede o tym nudzic... popatrzcie sobie w googla...
zreszta - co to k***a ma do rzeczy?!?! nie podoba Wam sie na CP? to k***a nie jechac! bedzie wiecej piwa dla mie i wiecej ofert kwater do wyboru. tacy jak wy zaczynaja mnie wkurzac :/ francuskie pieski :P jajade dla klmiatu, dla ludzi, dla mniejsc, dla wspomnien, dla atmosfery... a wy dla jakiejs kapeli??? to chore...[/quote:eb3a748c30]
Oczywiście,że banner na stronie głównej nie ma odzwierciedlać tego co ludzie chcieliby usłyszeć na CP bo nie wpisują tego ludzie którzy tam jeżdżą tylko organizatorzy/twórca strony w celu określenia profilu imprezy. Zachcianki uczestników można przejrzeć na takich forach jak to. A czemuś chyba ma służyć jednak takie pozycjonowanie, skoro po wpisaniu takich haseł wyskakuje CP a nie festiwal chopinowski.
Nie widzę powodu dla którego się tak emocjonujesz i rzucasz kur**mi na prawo i lewo. Właśnie z powodu doboru kapel od 2003r nie jeżdżę na CP, bo wolę wydać kasę na inny bardziej odpowiadający mi festiwal/imprezę, a pole do popisu na CP zostawiam ludziom,którzy się tam dobrze czują. A jak dla mnie klimat i atmosfera festiwalu w znaczącym stopniu zależą od tego jakie kapele się pojawiają - jeżeli ty chcesz płacić tyle kasy za posiedzenie sobie na zamku i napicie się piwa ze znajomymi to twoja sprawa.
Wysłany: 2007-02-01 23:55
Robicie sobie jakieś wzajemne kółko adoracji własnych wypowiedzi, czy jak?
Dla mnie muzyka bez klimatu i klimat bez muzyki niczym wart nie jest. A na CP znalazłąm za kazdym razem i jedno i drugie, wiec jesli Wy nie, to przykro mi, pozostaje mi tylko Wam złożyć kondolencje :lol: :lol: :lol:
Widzę , że najbardziej denerwują Was zespoły spoza szeroko rozumianego pojęcia dark independent - granice są niezmeirnie płynne, a poza tym kto powiedział, że osoba słuchająca kapeli X z "klimatu" nie słucha kapeli spoza "klimatu"? Może pora się rozejrzeć a nie trwać tylko w jednym kręgu...
Dlatego w zeszłym roku tak bardzo ucieszył mnie występ Riverside - nie są muzycznie zbyt mroczni (tekstowo jak najbardziej i nie muszą śpiewać o pierdołach), a mimo to sporo ludzi doceniło ich koncert, mimo tez ze wielu wczesniej narzekało.
A poza tym - o gustach się nie dyskutuje, nie?
O tym bannerze, to juz skonczcie, i tak tego nie zmienicie " tak
O" :lol: :lol: :lol: :lol:
Pozdrawiam wszystkich mHrocznych gotHuff <hehe>
"Make Foch Not War" "Nic nie może się zmarnować"
Wysłany: 2007-02-02 00:15
... ech...ludziska... :roll:
Mon Mari...666 [img:dd992acbb5]http://img2.epuls.pl/images/smilies/mood_vampire_big.gif[/img:dd992acbb5] ...^V^