Zmierzch Bogów
Wracać wciąż do domu Le Guin

Charakter zapisany w gwiazdach?. Strona: 1

Artykuł: Charakter zapisany w gwiazdach?

Charakter zapisany w gwiazdach? Wysłany: 2011-08-01 18:34

Bujda na resorach :D Nie wierzę w nic takiego. Charakter człowieka jest wypadkową wielu czynników, żadne gwiazdy nim nie kierują.

Nie da się określić swojego życia jednym mottem.

Wysłany: 2011-08-01 18:53

Hm, jeśli jest nawet jakieś podobieństwo między ludźmi tego samego znaku, to ja bym go i tak nie przypisywała zodiakowi :)

Wysłany: 2011-08-01 18:56

Znaki zodiaku, w tym i mój , nie mają dla mnie najmniejszego znaczenia :)

[img:245129b40a]http://www.clanofxymox.com/images/xydial.gif[/img:245129b40a]

Kochaj bliskich twemu sercu,tak szybko odchodzą...

Wysłany: 2011-08-01 19:46 Zmieniony: 2011-08-01 19:53

Vindicta poszukaj coś dla lwów , a coś by się przekąsiło na kolacje, no drogie Lwice na polowanko papa leon głodny

[img:494be9a6ee]http://www.clanofxymox.com/images/xydial.gif[/img:494be9a6ee]

Wysłany: 2011-08-01 20:14

Lol :D

Co cię nie zabije, to cię wkurwi

Wysłany: 2011-08-01 20:17 Zmieniony: 2011-08-01 20:19

Tu się z tobą droga Vindicta zgadzam , pewnie że Lwiątka są fajne a co z moją kolacją :)

[img:a1b37dd9d9]http://www.clanofxymox.com/images/xydial.gif[/img:a1b37dd9d9]

Wysłany: 2011-08-01 20:32

Jestem zodiakalnym lwem i gardzę mistycyzmem, pozdrawiam. :D

Wysłany: 2011-08-01 20:55

No... niestety nie, forma po prostu byłaby nieco inna. :)

Wysłany: 2011-08-01 21:25

[quote:720febfbb5="1"]
Dla mnie o dupę rozbić wzorce zachowań definiowanych poprzez miesiąc w jakim ktoś się urodził.
[/quote:720febfbb5]

Popieram. To też zrzucanie odpowiedzialności niejako. Zamordowałeś kogoś? To normalne, bo przecież jesteś skorpionem.
Albo dobieranie sobie życiowego partnera według tej teorii, to już patologia.

Wysłany: 2011-08-01 21:37 Zmieniony: 2011-08-01 21:57

Oj, tyle się nazbierało, że nie wiem, na co mam odpowiadać :) To będzie długie

Jak do wielu spraw jestem nastawiona "agnostycznie", czyli ciężko mi się określić z pewnością po którejkolwiek ze stron. Dopiero jak wydarzy się w życiu coś, co przekona mnie mocno, będę w stanie jakąś opcję przyjąć.Absolutnie nie "stawiam" horoskopów i traktuję je jako czystą ciekawostkę, ale, jak już gdzieś pisałam, lubię odrobinę magii, baśniowości w życiu (pozdrowienia dla Durante :) ) i horoskopy nadają pewnego kolorytu.

[quote:c90d1937a0="MentalCage"]Hm, jeśli jest nawet jakieś podobieństwo między ludźmi tego samego znaku, to ja bym go i tak nie przypisywała zodiakowi :)[/quote:c90d1937a0]

Wydaje mi się, że podobieństwa w związku z horoskopem można znaleźć, tylko pytanie, co było najpierw: określenie cech charakteru dla danego znaku, czy określenie profilu na podstawie wspólnego zbioru cech grupy osób?

[quote:c90d1937a0="Vindicta"]A te horoskopy, które można znaleźć w gazetach itd... To czy one w ogóle się nadają czy to jest zwykła bujda na resorach?[/quote:c90d1937a0]

Oczywiście, że są prawdziwe!

Uwaga, przydługie anegdotki.

Wiele lat temu szykowałam ze znajomymi Sylwestra, na które piekłam ciasto. Pichciłam w kuchni polewę, a reszta siedziała przy stole obok czytając kolorowe pisemka w stylu programów TV. Polewa, niestety, zupełnie mi się nie udała. Pytają się znajomi: "Przeczytać ci horoskop?" Ja na to: "Jasne, może się dowiem, czemu mi ta cholerna polewa nie wyszła!" Na co oni czytają: "Czasem, kiedy nam bardzo na czymś w życiu zależy, to niestety nie wychodzi" :P

Natomiast dwa lata temu, gdy po latach spotkałam się ponownie z moją dawną wielką miłością i aktualnym mężem, nasze spotkanie zaczęło się od trwających dwa dni wycieczek na motorze po wybrzeżu gdańskim, latarniach morskich i innych takich. Wycieczki zakończyły się tym, co widzicie Natomiast zaraz po powrocie z wycieczek, kiedy już ptaszki ćwierkały piękniej niż zwykle, kwiatki pachniały mocniej niż kiedyś a moje serduszko trzepotało radośnie, nocując u mojego brata w domu i rozgaszczając się w toalecie, wzięłam do ręki gazetę, która tam leżała (UWAGA: COSMOPOLITAN! :D -mojej bratowej, nie brata :P) i zerknęłam na horoskop: "Jowisz doradza ci wybranie się na wycieczkę objazdową ze znajomymi". Mało z sedesu nie spadłam... :D

Oczywiście, to anegdotki, które opowiadam żartobliwie i absolutnie nie traktuję takich horoskopów jako wytycznych życiowych (a może powinnam?? ) a tylko i wyłącznie jako ciekawostki.

P.S. Maciek do tej pory się ze mnie śmieje, że właśnie w kiosku jest nowy numer mojej ulubionej gazetki to mi kupi :P

[quote:c90d1937a0="Durante"]Jestem zodiakalnym lwem i gardzę mistycyzmem, pozdrawiam. :D[/quote:c90d1937a0]

Na ryby... a można i na lwy-by...
"Starsi Panowie "

[quote:c90d1937a0="bibunia"] Okazało się,ze wiekszosc tych groźniejszych przestępców,siedzących głównie za morderstwa z premedytacją okazała sie zodiakalnymi skorpionami[/quote:c90d1937a0]

No to, Sanguine, faktycznie czeka nas świetlana przyszłość :D

Ciekawostki ciekawostkami, ale muszę przyznać, że w ogromnym stopniu opis mojego znaku zodiaku zgadza się z moim charakterem.

I wcale się nie dziwię wynikom powyższych badań Naprawdę.

Wysłany: 2011-08-01 21:45 Zmieniony: 2011-08-01 21:47

A według mnie te całe horoskopy są pisane w taki sposób, żeby każdemu coś się zgadzało. Paplanina jedna skończona.

Wysłany: 2011-08-01 21:49

[quote:df0d9eb03d="MentalCage"]A według mnie te całe horoskopy są pisane w taki sposób, żeby każdemu coś się zgadzało. Paplanina jedna skończona. [/quote:df0d9eb03d]

Nie mówię "nie" :)

Wysłany: 2011-08-01 21:58 Zmieniony: 2011-08-01 22:00

[quote:5b25a39392="bibunia"][quote:5b25a39392="Alpha-Sco"][quote:5b25a39392="bibunia"] Okazało się,ze wiekszosc tych groźniejszych przestępców,siedzących głównie za morderstwa z premedytacją okazała sie zodiakalnymi skorpionami[/quote:5b25a39392]

No to, Sanguine, faktycznie czeka nas świetlana przyszłość :D

Ciekawostki ciekawostkami, ale muszę przyznać, że w ogromnym stopniu opis mojego znaku zodiaku zgadza się z moim charakterem.

I wcale się nie dziwię wynikom powyższych badań Naprawdę.[/quote:5b25a39392] Powtórzę Ci moja droga :) To były badania na mężczyznach,a wybacz Ty nie wyglądasz mi na Alfa-samca :)[/quote:5b25a39392]

Eeeej, może i trzeba by było przeprowadzić badania w zależności od płci, nie mniej do Alfa-Skorpionicy pasuję prawie idealnie

Aż tak inne? Nie wydaje mi się... W każdy razie wyniki badań mnie nie dziwią i już. :)

Wysłany: 2011-08-01 22:21

@bibunia - bo estetyka i niektóre zazębiające się z moimi preferencjami gatunki muzyczne. :)

Lofciam to, co napisał użytkownik 1 w niniejszym wątku.

Wysłany: 2011-08-01 22:27 Zmieniony: 2011-08-01 22:28

Ta, ale nie zwykłem ideologicznie się żadnym mhrokiem onanizować, jak to wielu przypada w udziale. Innymi słowy - chodzi o dystans do przesadnego waloryzowania "mhrokoof" i miłe ciepełko ogrzewające próżność.

Wysłany: 2011-08-01 22:38

Toteż koniec offtopu.

Wysłany: 2011-08-02 11:57

Czasem... [img:5227f13a8c]http://www.grimuar.org/interface/Grimuar/gfx/emoticons/484a8c313ba24.gif[/img:5227f13a8c]

Wysłany: 2011-08-03 18:39

[quote:9645c6bfdd="Envy"]

A co do skorpionów płci męskiej - mój tato jest skorpionem i to najspokojniejszy człowiek jakiego znam.[/quote:9645c6bfdd]

A wiesz, że większość seryjnych morderców to, w/g zeznań znajomych i sąsiadów, spokojni, mili i uczynni ludzie?

Wysłany: 2011-08-03 19:48 Zmieniony: 2011-08-03 19:55

@Alpha - nie jesteś tak szalenie niesamowita i spektakularna, jak rojenia astrologiczne chciałyby to sugerować, uhihihihi. :D :D :D

No bo jak coś kosmicznego ma wpływać na rozwój psychiki, ba, określać go? Absurd i furda, marzenia pięknoduchów o odpowiedniości porządku wszechświata i porządku umysłu ludzkiego, jako paralelnych układów, w której to paralelności kryje się największa i mistyczna tajemnica. Wyssane z palca, a przetworzone na gruncie greckim nadającym im pozory poprawności, przekonania. Więcej wspólnego już może mieć pogoda w miesięcu w którym ktoś się urodził, ale i tak będzie to przypadkowe, niejednoznaczne uwarunkowanie temperamentu.

Ech, ile onanizmu i braku honoru w znoszeniu faktu własnej człowieczej nieprzynależności do astralnych, mistycznych, tajemnych porządków! Myślenie życzeniowe i zwykła upartość, lepiej już poczytać Hurtouta czy bujdy Montaigne'a.

Wysłany: 2011-08-04 10:07

Na przykład 10-cio tonowa Scania na posępne ciało młodej gotki. \../

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło