Wracać wciąż do domu Le Guin
Zmierzch Bogów

DarkPlanet Night IV. Strona: 2

Artykuł: DarkPlanet Night IV

Wysłany: 2010-01-19 11:15

Dobra - Wy tu bla bla, a ja mam poważne pytanie - Bazyl znajduje się na ul. św. Wojciecha, tak?
Ktoś mi powie ile to km od dworca pkp?

Tak patrzę na mapę Poznania to mi to wygląda na jakieś 50 km ;D (Nie ma tej pomiarki śmieszej i nie mogę policzyć :| )

Aaa - i ktoś by mógł mnie ewentualnie przekimać? :D
Bo znajomy nie wie, czy będzie akurat w Poznaniu :/

Aliquando praeterea rideo, jocoro, ludo, homo sum.

Wysłany: 2010-01-19 11:18

minawi (Moderator)
minawi
Poznań / Iława

z dworca jakies 25minut piechotą albo z 10 minut autobusem/tramwajem

"Make Foch Not War" "Nic nie może się zmarnować"

Wysłany: 2010-01-19 11:23

No to mały spacerek przydatny po 6 godzinach w opciągu :)

Wysłany: 2010-01-19 16:43 Zmieniony: 2010-01-19 16:44

zobacz czy pociąg którym będziesz jechać nie zatrzymuje się przypadkiem na dworcu poznań garbary. bo jeżeli tak to z tamtąd jest 10 minut na piechtę do bazyliszka

forever alone immortal

Wysłany: 2010-01-19 17:13

Dzięki za chęci :)
Sprawdziłam - opciągi z Gdyni jadą na Pzn Główny i wtedy trzeba się przesiąść do innego na Garbary :)
A za nim taki pojedzie to jestem na miejscu :)

Wysłany: 2010-01-19 17:35

Poznań choć ma ponad 0,5 mln mieszkańców jest bardzo kameralny i praktycznie wszędzie można dojść na piechotę w przyzwoitym czasie

forever alone immortal

Wysłany: 2010-01-19 17:54

No mam nadzieję, że się nie zgubię z mapą w dłoni :D Bo to możliwe :)

A co do noclegu to jakby ktoś mógł mnie przenocować to priv. (Tak chciałabym mieć awaryjne wyjście)

Wysłany: 2010-01-19 18:03

Pod dworcem, najlepiej wyjść z zachodniego, wsiadasz w tramwaj linii nr 5 w kierunku STOMIL i jedziesz do przystanku Wrocławska. Stamtąd przez Stary Rynek do Bazyla właściwie prosta droga - looknij sobie na mapce

"Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone..." "Lubię oczęta twe, kochanie, Ich blasków zmienność tajemniczą, Gdy je podnosisz niespodzianie I niby modrą błyskawicą Ogarniasz ziemię aż po kraniec....."

Wysłany: 2010-01-19 18:35

@thistle89

Wiesz ja rozumiem, że pierwszy raz w nieznanym mieście ale... istnieją w internecie takie strony jak mapy Google, które prowadzą cię za rękę z punku A do punktu B (możesz sobie wydrukować) oraz coś tak niebywałego jak rozkład jazdy poznańskiego MPK.

Strzelam, że masz 21 lat. W tym wieku wypadałoby już być bardziej zaradnym.

"Tonight's the night..."

Wysłany: 2010-01-19 18:37 Zmieniony: 2010-01-19 18:37

josefine (Anciliae)
josefine
Poznań [SlutGarden]

[quote:6b9e8f5e6e="thistle89"]No mam nadzieję, że się nie zgubię z mapą w dłoni :D Bo to możliwe :)[/quote:6b9e8f5e6e]

polecam http://poznan.jakdojade.pl/ :)

Gdy długo spoglądamy w otchłań, otchłań spogląda również w nas. - Fryderyk Nietzsche

Wysłany: 2010-01-19 20:15

Envy -> :D

Phantom -> mapkę mam, trasa opracowana - nie musisz się tak martwić Poradzę sobie - naprawdę :)

josefine -> Dzięki :)

Jacy Wy wszyscy pomocni :) Aż się ciepło na sercu robi :D

Wysłany: 2010-01-19 20:24

Diesel (Anciliae)
Diesel
Generalna Żubernia

[quote:f653e7e0b6="Raven"]Pod dworcem, najlepiej wyjść z zachodniego, wsiadasz w tramwaj linii nr 5 w kierunku STOMIL i jedziesz do przystanku Wrocławska. Stamtąd przez Stary Rynek do Bazyla właściwie prosta droga - looknij sobie na mapce [/quote:f653e7e0b6]
To już lepiej z tego samego przystanku wsiąść w 8 i dojeżdża się na Plac Wielkopolski, a stamtąd 5 minut pieszo, bo bliżej się nie da dojechać.

Alkoholowi mówię stanowcze: CZEMU NIE

Wysłany: 2010-01-19 20:28

josefine (Anciliae)
josefine
Poznań [SlutGarden]

e tam.. w poznaniu i tak wszystkie drogi prowadza do bazyla :D

takze na bank kazdy trafi na imprezke :D aha, no i trzeba nadmienic, ze BAZYL nie ma szyldu, wchodzi sie w [color=RED:9448fc077f]BRAME GINEKOLOGICZNA[/color:9448fc077f]! to taka ciekawostka, bo w sumie sama ulice latwo znalezc, gorzej z wejsciem do klubu :D

Gdy długo spoglądamy w otchłań, otchłań spogląda również w nas. - Fryderyk Nietzsche

Wysłany: 2010-01-19 20:28

Jeśli spotkamy się na dworcu głównym w Poznaniu to spoko Monic ^_^ wiem gdzie mieści się Bazylek ;-D
Mam nadzieję że moje plany wypalą i pojawię się na urodzinowej imprezce DP ;-D

[img:cae3c7557e]http://www.clanofxymox.com/images/xydial.gif[/img:cae3c7557e]

Kochaj bliskich twemu sercu,tak szybko odchodzą...

Wysłany: 2010-01-19 20:34

[quote:752cea7fac="josefine"]e tam.. w poznaniu i tak wszystkie drogi prowadza do bazyla :D

takze na bank kazdy trafi na imprezke :D aha, no i trzeba nadmienic, ze BAZYL nie ma szyldu, wchodzi sie w [color=RED:752cea7fac]BRAME GINEKOLOGICZNA[/color:752cea7fac]! to taka ciekawostka, bo w sumie sama ulice latwo znalezc, gorzej z wejsciem do klubu :D
[/quote:752cea7fac]

Poczytałam - wiem już o tym :)

U mnie jest jeden lokal zapewne w podobnym stylu jak Bazyl, a wejście do niego jest opatrzone nazwą "1001 drobiazgów" a po drodze na korytarzu ciuchy sprzedają :D

Wysłany: 2010-01-19 20:54

hahaha a w Kwietniu chyba co niektórzy z was przyjadą do Szczecina na jedyny koncert w tym roku w Polsce pewnej znanej kapeli ;-D nanana ^_^

a dokładnie 10.04.2010 r. ;-D

p.s. > zjarałem się tą urodzinową imprezką DP ^_^

[img:a3068ea5b1]http://www.clanofxymox.com/images/xydial.gif[/img:a3068ea5b1]

Wysłany: 2010-01-19 21:12 Zmieniony: 2010-01-19 21:13

Diesel (Anciliae)
Diesel
Generalna Żubernia

[quote:6c6f3e9b99="HardKill"]hahaha a w Kwietniu chyba co niektórzy z was przyjadą do Szczecina na jedyny koncert w tym roku w Polsce pewnej znanej kapeli ;-D nanana ^_^[/quote:6c6f3e9b99]

Haha, a dzień wcześniej niektórzy przyjadą do Łodzi na pierwszy w tym roku koncert pewnej jeszcze bardziej znanej kapeli :P
Po czym poprowadzą after party i pośpiesznie wrócą do Poznania, żeby pograć na urodzinach DP :>

Alkoholowi mówię stanowcze: CZEMU NIE

Wysłany: 2010-01-19 21:28

[quote:9538746c08="Diesel"]
Haha, a dzień wcześniej niektórzy przyjadą do Łodzi na pierwszy w tym roku koncert pewnej jeszcze bardziej znanej kapeli :P [/quote:9538746c08]

Ta - przez koncert R+ to mi się plan wyjazdu cały zmieszał :/

HardKill - Ty się tak nie podniecaj :D

Wysłany: 2010-01-19 21:46

No wiesz Monic ^_^ zawsze jak jestem w Poznaniu, to zahaczam zawsze o pizzerie która znajduje się nie daleko dworca i hal targowych,na przeciwko jest przystanek tramwajowy i o tą pizze mi szczególnie chodzi ,aha no i do tego dzbanuszek piwka ;-D

[img:9e7aa268ef]http://www.clanofxymox.com/images/xydial.gif[/img:9e7aa268ef]

Wysłany: 2010-01-19 21:57

[quote:4dbdb79a6a="HardKill"]No wiesz Monic ^_^ zawsze jak jestem w Poznaniu, to zahaczam zawsze o pizzerie która znajduje się nie daleko dworca i hal targowych,na przeciwko jest przystanek tramwajowy i o tą pizze mi szczególnie chodzi ,aha no i do tego dzbanuszek piwka ;-D
[/quote:4dbdb79a6a]

No widzisz - i kanapek nie muszę brać :D :D

Dobra - koniec gadki dla dojeżdżających - jak ktoś jeszcze przyjedzie na Główny ok. 17:00 - 18:00 to na priw - w kupie siła :D

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło