Zmierzch Bogów
Wracać wciąż do domu Le Guin

Dlaczego inteligentnym facetom podobają się puste lale?. Strona: 3

Wysłany: 2009-09-04 13:14

Ja mam dość już nawet patrzenia na puste lale, blachary, jak zwał, tak zwał. I nie ma co mówić nawet o związku z kimś takim. Zdaje sobie sprawę, że mogę nigdy nikogo nie znaleźć jak będę tak dalej myślał, ale zawsze doceniałem u kobiet przede wszystkim inteligencję, porządność i sposób bycia, jeśli będzie między mną a nią pociąg intelektualny, to fizyczny przyjdzie naturalnie sam w odpowiednim momencie

"The fear is not the fate I seek. My destiny will build upon, the mighty turbulence beyond. If I fall I will rise again"

Wysłany: 2009-09-05 10:00

[quote:366b4618ea="Aligator"]Hmmm a może to nie do końca jest tak że tu chodzi o inteligencję... może znajdą się jakieś chore kompleksy i np facet woli pokazać się publicznie z dziewczyną ładną a mniej bystrą niż mniej urodziwą a żyletą intelektualną...[/quote:366b4618ea]

Pewnie bywają i tacy

[quote:366b4618ea="Aligator"]Z drugiej strony takie postrzeganie dziewczyny laki jako pustaka bywa zdradzieckie...[/quote:366b4618ea]

Nigdy nie oceniam dziewczyn po samym wyglądzie, muszę porozmawiać lub przynajmniej usłyszeć co ma do powiedzenia i w jaki sposób, wtedy mogę wyrazić o niej swoją opinię. Bo to, że może mieć 75kg tapety na twarzy nie świadczy jeszcze dobitnie o wypraniu z mózgu. Z pewnością niejedna taka lala mogłaby zaskoczyć.

[quote:366b4618ea="Aligator"]Na spokojnie mogę wszystko przemyśleć ale gdy dochodzi do rozmowy z kimś - (zwłaszcza obcymi) to sieczka w mózgu, mina idioty i robię z siebie debila... :evil: [/quote:366b4618ea]

Też tak kiedyś miałem z powodu nieśmiałości, którą zwalczyłem i teraz jestem w stanie w zupełnie obcym gronie rozmawiać prawie jak ze starymi znajomymi
Ale czasem np żałuję, że nie wpadłem od razu podczas rozmowy na jakąś bystrą ripostę, która pojawiła się w mojej głowie dopiero parę minut później gdy już jest za późno żeby wracać do tematu, więc z tym chyba mam podobnie ehh, myśliciele długodystansowcy...

"The fear is not the fate I seek. My destiny will build upon, the mighty turbulence beyond. If I fall I will rise again"

Wysłany: 2009-09-05 14:30

[quote:05feadefc3="Freakstranger"]Ale czasem np żałuję, że nie wpadłem od razu podczas rozmowy na jakąś bystrą ripostę, która pojawiła się w mojej głowie dopiero parę minut później gdy już jest za późno żeby wracać do tematu, więc z tym chyba mam podobnie ehh, myśliciele długodystansowcy...[/quote:05feadefc3]

To pewnie efekt nawału myśli. Mózg jest jak komputer - zamulony działa wolniej. :)

Wysłany: 2009-09-05 17:24

Dowartościowywać to się muszą tylko kretyni, albo faceci, którzy jedynie pozują na inteligentnych. To nie sztuka być super mądrym na tle kaleki umysłowej (wybaczcie określenie) :wink:

Wysłany: 2009-09-05 18:14

[quote:38cd6e9c22="Carmen"]Dowartościowywać to się muszą tylko kretyni, albo faceci, którzy jedynie pozują na inteligentnych. To nie sztuka być super mądrym na tle kaleki umysłowej (wybaczcie określenie) :wink:[/quote:38cd6e9c22]

Prawda, a liczy się tylko prawdziwa inteligencja. Ja lubię wiedzieć, że mogę z dziewczyną porozmawiać dosłownie na każdy temat zarówno w kulturalny sposób jak i w razie konieczności solidnie się powyżywać słownie

Wysłany: 2009-09-06 09:55

[quote:d2588dd922="Aligator"][quote:d2588dd922="Carmen"]Dowartościowywać to się muszą tylko kretyni, albo faceci, którzy jedynie pozują na inteligentnych. To nie sztuka być super mądrym na tle kaleki umysłowej (wybaczcie określenie) :wink:[/quote:d2588dd922]

Tu się nie zgodzę.
Jest dość spora grupa ludzi naprawdę inteligentnych którzy umawiają się z takimi dziewczętami by karmić swoją swoją pychę.
Czy oznacza to że są idiotami? Raczej wątpię po prostu podchodzą do sprawy konsumpcyjnie - sam znam kilka takich przypadków i raczej inteligencji tym ludziom nie odmówię.[/quote:d2588dd922]

Człowiek inteligentny, cywilizowany potrafi zrezygnować ze swojej pychy, bo wie, że ona nic nie znaczy ale faktycznie w jakiś sposób zależy to od skrzywień :P

Wysłany: 2009-09-06 13:20

[quote:3a486f3f11="Freakstranger"]Człowiek inteligentny, cywilizowany potrafi zrezygnować ze swojej pychy, bo wie, że ona nic nie znaczy [/quote:3a486f3f11]

Własnie to miałam na myśli.
Z tego, co znam paru ludzi, to inteligencja i pycha nie idą w parze.

[quote:3a486f3f11="Envy"]No akurat takich to Ci u nas dostatek :)[/quote:3a486f3f11]

Jakaś ty miła :)

Wysłany: 2009-09-06 14:52

[quote:81c1d8d989="Carmen"][quote:81c1d8d989="Freakstranger"]Człowiek inteligentny, cywilizowany potrafi zrezygnować ze swojej pychy, bo wie, że ona nic nie znaczy [/quote:81c1d8d989]

Własnie to miałam na myśli.
Z tego, co znam paru ludzi, to inteligencja i pycha nie idą w parze.[/quote:81c1d8d989]

Dokładnie, ci moi znajomi, których śmiało mogę określić jako inteligentnych to przeważnie ludzie skromni, i chociaż nie pozbawieni pozytywnej dumy to jednak nie kierują się pychą

Wysłany: 2009-09-08 18:26

[quote:80b652eb39="Envy"]" Ruchasz sie, czy trzeba z Tobą chodzić ?" XD.[/quote:80b652eb39]
:lol: :lol: A znam paru co by do nich ten "sposób na podryw" pasował :lol: :lol:

Bo wypadek to dziwna rzecz... Nigdy go nie ma dopóki się nie zdarzy.

Wysłany: 2009-09-08 19:53

Dlaczego? Bo ciągnie puste do pustego. Inteligencja nie ma tu nic do rzeczy 8)

"psy patrzą na nas z szacunkiem, koty z pogardą, a świnie jak na równych sobie"

Wysłany: 2009-09-09 05:51

A z pustego (spustego) to i Salomon nie naleje :lol:

.

Wysłany: 2009-09-09 06:08

może dlatego,że są łatwe? ;]

Zniewolenie ciała uwalnia duszę.

Wysłany: 2009-09-10 07:52

Kurka, chce mi sie dymac ... która ma ochotę wpaśc do mnie po 17.00 ? :lol:

.

Wysłany: 2009-09-10 10:59

[quote:72d005d28e="Bzy"]może dlatego,że są łatwe? ;][/quote:72d005d28e]

[quote:72d005d28e="soundasleep"]i facet idzie na łatwiznę, bo tak wygodniej.[/quote:72d005d28e]

Człowiek inteligentny nie patrzy żeby iść na łatwiznę. Nie zawsze dobre to co wygodne. Wygodnie jest nie iść do pracy, ale za coś żyć trzeba.

[quote:72d005d28e="Harlequin"]Kurka, chce mi sie dymac ... która ma ochotę wpaśc do mnie po 17.00 ? :lol:[/quote:72d005d28e]

Sugeruję używanie innego słowa innego niż "dymać", to jest tak prymitywne, że wystarczy Ci do (ten)tego drzewo (z całym szacunkiem dla drzew), nie potrzeba dziewczyny.

Wysłany: 2009-09-10 11:27

pewnie że prymitywne :lol: tak miało być :lol: ale jeśli kogoś uraziłem, to proponuje zamienić "dymać" na "chędożyć" :lol:

.

Wysłany: 2009-09-10 11:35

[quote:0543105c8e="Harlequin"]pewnie że prymitywne :lol: tak miało być :lol: ale jeśli kogoś uraziłem, to proponuje zamienić "dymać" na "chędożyć" :lol:[/quote:0543105c8e]

O, tak to się przynajmniej polsko z Sapkowskim kojarzy

Wysłany: 2009-09-10 14:32

[quote:d3f10958eb="Harlequin"]Kurka, chce mi sie dymac ... która ma ochotę wpaśc do mnie po 17.00 ? :lol:[/quote:d3f10958eb]
Napisz czy zadziałało :twisted: :twisted:

forever alone immortal

Wysłany: 2009-09-11 06:31

Nie zadziałało, bo na piwo poszedłem xD

.

Wysłany: 2009-09-11 07:42

[quote:ea8e6b7c36="Harlequin"]Nie zadziałało, bo na piwo poszedłem xD[/quote:ea8e6b7c36]

Oj - a jakaś niewiasta stała, czekała, pukała - a Ty piwo wybrałeś ;D

Dlaczego inteligentnym facetom podobają się puste lale?
Bo jak swędzi, a mycie nie pomaga, bo jak ciśnienie duże, a pijawki nie dają rady, to musi jakiś pusty lachociąg "obmyć" i wyssać co-nie-co.
Tylko o rżnięcie chodzi - lol.

Aliquando praeterea rideo, jocoro, ludo, homo sum.

Wysłany: 2009-09-11 07:53

A ja myślałem, że chodzi o to, żeby gonić zajączka, a nie złapać go od razu ...

.

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło