HOCICO Wysłany: 2006-08-29 12:59
Zainteresowanie muzyką electro na tym forum nie jest chyba zbyt wielkie. (mało tematów do dyskusji- i nizbyt wielu chętnych do wyrażanie swoich opini na istniejące już tematy). No nic :) Może ten temat sprawi, że coś się tutaj 'ruszy'
[b:38a180fad2]HOCICO[/b:38a180fad2]
Meksyk, Erka Aicrag (teksty piosenek, wokal) i Racso Agroyam (programowanie), istnieje już ponad 10 lat. Zespół bardzo 'płodny' , posiadają bowiem bogatą dyskografię. Z tego co wiem zaszczycili Polskę koncertem na Castle Party 2002 (?)
Mój tato non stop myli ich z równie genialnym Suicide Commando. Myślę, że gdybym miała porównywać ich do jakiegoś zespołu to właśnie do SC.
Ich muzyka z tego co słyszałam to głównie harsh elecrto (słyszałam w sumie niewiele, bo z 16 płyt jakie mają na swoim koncie posiadam tylko 2- niestety).
(jeśli ktoś ma jakieś ich płyty- inne od "Cursed Land" (1998) i "Signos de Aberracion" (2002) byłabym wdzięczna gdyby chciał się nimi podzielić)
Moje ulubione utwory to : Instincts of Perversion, Bloodshed, Forgotten tears, Wounds.
Co sądzicie o tym zespole :?: Lubicie :?: Może byliście na koncercie i chcecie się podzielić wrażeniami :?: :?: :?: BYŁOBY FAJNIE :)[/b]
"Muminek wyobraził sobie, że jest Buką. Zgięty wpół posuwał się wolno przez stosy martwych liści, a potem stanął, rozpościerając wokoło siebie mgłę. Wreszcie westchnął i spojrzał tęsknie w okno. Czuł się najbardziej samotnym stworzeniem na świecie."
Wysłany: 2006-08-31 23:53
Witaj!
Jak dla mnie nie musisz załować, ze nie posaidasz 16płyt Hocico! Ja mam 14i nie róznią się AŻ tak mocno...;-P
A poważnie lubię ten zespolik, ale tylko na imprezach, bo w innych warunkach nie bardzo to ma dla mnie sens. 8)
A co do tematów o 'electro'..hmmm...są zbędne w dużych ilościach, bo wystarczy, ze electro zalewa-niestety-wszystkie imprezy!
:evil:
Pozdrawiam :wink:
Mon Mari...666 [img:dd992acbb5]http://img2.epuls.pl/images/smilies/mood_vampire_big.gif[/img:dd992acbb5] ...^V^
Wysłany: 2006-09-03 20:43
mam chyba cala dyskografie owego zespolu....starsze plytki takie sobie im nowsze tym lepiej brzmia.
PS. Czyzby Alkor doczekal sie swojego zenskiego odpowiedniak ?
"Tonight's the night..."
Wysłany: 2006-09-06 11:00
[quote:c1d3b7ee0e="Phantom"]PS. Czyzby Alkor doczekal sie swojego zenskiego odpowiedniak ?[/quote:c1d3b7ee0e] :?:
Mozesz rozwinąć? :wink:
Pozdrawiam
Mon Mari...666 [img:dd992acbb5]http://img2.epuls.pl/images/smilies/mood_vampire_big.gif[/img:dd992acbb5] ...^V^
Wysłany: 2006-09-06 20:09
wypowiadasz sie tak samo jak alkor :P te same narzekania (to nie jest przytyk)
"Tonight's the night..."
Wysłany: 2006-09-06 20:27
[b:ff5977f174]Hocico[/b:ff5977f174] daje rade :wink: szatan w wersji electro hue hue 8) dobra rzecz dla nieco mniej ortodoxyjnych metalofcuf :lol:
mialem przyjemnosc widziec ich na [b:ff5977f174]BFF[/b:ff5977f174] w Poznaniu jakos ze dwa lata temu - zagrali calkiem fajnie nie powiem :wink:
----------------
Deadsy-Carrying Over
united we stand divided we fall
Wysłany: 2006-09-12 14:53
[quote:fba4355480="Phantom"]wypowiadasz sie tak samo jak alkor :P te same narzekania (to nie jest przytyk)[/quote:fba4355480]
Hej :wink:
Kurcze, strasznie mnie zaciekawiło kim jest ów Alkor??? :?: Może cos więcej o moim ''męskim odpowiedniku''? 8) :wink:
Wysłany: 2006-09-12 18:45
To taki dziadek z trojmiasta, straszy konserwatysta jesli chodzi o tematy gotyku itp. polecam poszukac sobie jego postow na forum
"Tonight's the night..."
Hocico Wysłany: 2006-09-29 15:21
Właśnie nie tak dawno wpadł mi w ucho i ściągam całą dyskografię, niestety póki co nie mam dostępu do orginałów. Dyskografia w mp3 to jakieś 2,5 giga ale warto i warto rozglądać się za orginałami
Wysłany: 2006-09-29 22:31
HOCICO całkiem, całkiem lubię :D :D ale nie tak, żeby parę płyt pod rząd okładać. :wink:
[quote:435c1dc552="Phantom"]To taki dziadek z trojmiasta[/quote:435c1dc552]
heh Alkor super imprezy robi :) To co chciałam usłyszeć to zawsze usłyszałam (pomimo, że to "starszy konserwatysta") :D :D Zawsze świetnie się na DE bawiłam.
między fiordami a fieldami
Wysłany: 2006-09-29 23:44
[quote:2f91eccb92="noone81"]Ciekawe czy 21 września byłaś :)?[/quote:2f91eccb92]
miałam na myśli starsze czasy coś tak 2002 , 2003...czyli czasy Yesterday'a i Rudego Kota; ostatnio byłam w lipcu rok temu :wink:
między fiordami a fieldami
Wysłany: 2006-10-07 18:03
Hocico bardzo lubię. na imprezach zawsze mnóstwo ludzi się przy nich bawi. bardzo długo był to mój ulubiony zespół. nadal lubię sobie ich słuchać ale już nie tak często jak wcześniej. płyta Wrack and Ruin jest genialna moim zdaniem. podoba mi się dosłownie każda piosenka na łycie.
hocico Wysłany: 2006-10-17 18:35
HOCICO przyjemne bardzo przyjemne.Ich wystep na CP2002 pobudzil moj apetyt. Kazde intro tej dwojki jest klimatyczne, fabryczne i jakos tak dziwnie niepokojace> -------------------------------------------->>>>ozniej juz tylko swidruje wiruje plynie<<<-------------->>>>czyli to co lubie najbardziej:)
.............................................Sangre Hirviente < sucios pensamientos >....................
Wysłany: 2006-11-18 17:56
hocico dla mnie jakies takie . negatywne hoc mieli fajna jedna piosneke jusz tytulu nie pamietam ... i to tyle moge napisac ..:]
Wysłany: 2007-05-16 16:51
Ja niedawno się spotkalem z tym zespołem z ameryki południowej (o ile pamiętam dobrze :)) Ale ich muzyka bardoz mi się podoba, a trafiłem na nich oczywiście w radiu internetowym.
Wysłany: 2007-05-16 17:35
meksyk to raczej srodkowa :lol:
Wysłany: 2007-05-16 17:38
zacznijmy od tego ze w polsce jakiekolwiek plyty kupic to jest problem.
ale na ebay.com jest wszystko,z wysylka do polski tez nie ma problemu,koszty stosunkowo normalne od 3-4 euro.
Wysłany: 2007-08-17 09:35
Kapela cudaczna. Czyli coś co lubię :)
Co do płyt to niestety jak wszyscy jadą na mp3 to sklepy muzyczne bankrutują i trzeba sprowadzać z zagranicy.
"istnieją dwaj znani bogowie Orków, Gork i Mork. Jeden z nich to cwany bóg brutalności, drugi zaś to brutalny bóg cwaniactwa. Różnią się tym że jeden Wali w łeb gdy się na niego patrzy, a drugi wali po łbie jak się na niego nie patrzy"
Wysłany: 2007-08-21 13:14
a ja swoje 3 grosze:
hocico to wg. mnie jedna wilka kasza z mlekiem: nudy nudy nudy!! setki plyt i kazda taka sama (najlepiej zeby miala w tytule kill, murder,death albo cos w tym stylu :lol: )
mialem okazje ich widziec na zywca i to tylko utwierdzilo mnie w fakcie ze sa ciency jak barszcz -klasyczny bit 'na jeden' :D
jedyne co w nich dobre to intra i outra kawalkow, bo kazdy 'srodek' jest prawie identyczny
dlatego tez (z powodu tych 'intr' i 'outr') wole Dulce Liquido, ale nie zebym szalal odrazu z zachwytu:)
a tak po prawdzie to troche nierozumiem 'fenomenu' hocico :lol:
pozdro
[url=http://www.lastfm.pl/user/kmasz/?chartstyle=kma52] [img:c2908a8e4f]http://imagegen.last.fm/kma52/recenttracks/5/kmasz.gif[/img:c2908a8e4f] [/url]
Wysłany: 2007-08-27 08:37
[quote:3a9c71c9f9="kmasz"]: nudy nudy nudy!! setki plyt i kazda taka sama (najlepiej zeby miala w tytule kill, murder,death albo cos w tym stylu :lol: ) [/quote:3a9c71c9f9] i za to ich uwielbuam
"istnieją dwaj znani bogowie Orków, Gork i Mork. Jeden z nich to cwany bóg brutalności, drugi zaś to brutalny bóg cwaniactwa. Różnią się tym że jeden Wali w łeb gdy się na niego patrzy, a drugi wali po łbie jak się na niego nie patrzy"