Wracać wciąż do domu Le Guin
Zmierzch Bogów

Eurowybory 2009. Strona: last

Eurowybory 2009 Wysłany: 2009-06-04 12:35

Niedzielne wybory sa chyba najwiekszymi wyborami dotychczas na świecie. Wpłyną one na przyszłość i codzienne życie blisko 500 milionów Europejczyków.

Jeśli nie zagłosujesz ktoś inny będzie decydował o twojej przyszłości. Czy wybierasz się na wybory, czy warto, czy czujesz się obywatelem zjednoczonej Europy?

Life is complex: it has both real and imaginary components

Wysłany: 2009-06-04 12:56

Przyznaje, ze specjalnie nie dodalem. "Wyskocznie" czegos co uniemozliwia oddanie glosu osobiscie uwazam za malo prawdopodobne. Chyba ze rozumiemmy przez to wyskoczenie na piwo czy na BBQ z rodzina co rowne jest - nie glosuje.

Wysłany: 2009-06-04 13:21

Od wczoraj chyba juz nie mozna. Ja tez bede glosowal poza granicami naszego kraju. Ale moze są ludzie, którym nic nie wyskoczy?

Wysłany: 2009-06-04 13:58

Głosować pójdę, tylko pozostaje pytanie: na kogo? Przeglądałem różne partie, zrobiłem parę testów wyborczych dostępnych w internecie. I co? Nadal nie wiem. Po prostu nie mam na kogo głosować. Wybierać mniejsze zło? Ehh...

"To me, everything is a joke but very serious"

Wysłany: 2009-06-04 14:06

A gdybys mogl stworzyc liste idealna kandydatow. Jak by wygladala? (zaznacza, nie pytam jak by NIE wygladala)

Wysłany: 2009-06-04 16:08

[quote:10009084f8="amorphous"]A gdybys mogl stworzyc liste idealna kandydatow.[/quote:10009084f8]
Dla mnie idealnym kandydatem który w 100% prezentuje moje poglądy jestem ja sam więc może w przyszłych wyborach się pokuszę o start :twisted: :twisted:

forever alone immortal

Wysłany: 2009-06-04 16:50

Chetnie sie zapoznamy. Mozesz liczyc na poparcie

Wysłany: 2009-06-04 17:05

minawi (Moderator)
minawi
Poznań / Iława

[quote:09e9eec1ea="rozbit"][quote:09e9eec1ea="amorphous"]A gdybys mogl stworzyc liste idealna kandydatow.[/quote:09e9eec1ea]
Dla mnie idealnym kandydatem który w 100% prezentuje moje poglądy jestem ja sam więc może w przyszłych wyborach się pokuszę o start :twisted: :twisted:[/quote:09e9eec1ea]

lepiej nie, bo zakażą alkoholu i wszędzie bedzie jeno SOK BANANOWY, o zgrozo :!: 8O

"Make Foch Not War" "Nic nie może się zmarnować"

Wysłany: 2009-06-04 17:43

NIE WYBIERAM SIĘ...!!! na żadne p********e wybory...!!! :P

[img:44cefda2fe]http://www.clanofxymox.com/images/xydial.gif[/img:44cefda2fe]

Kochaj bliskich twemu sercu,tak szybko odchodzą...

Wysłany: 2009-06-04 17:51

Ludzie skad wy sie bierzecie...

Wysłany: 2009-06-04 17:57

z bocianow.

ja wpadam. szkoda, ze zapowiada sie taka zenujaca frekwencja

"Zwycięskie wojska radzieckie wracają spod Berlina na paradę zwycięstwa w Moskwie. Nagle po drodze słychać wybuchy i strzelaninę. - Czyżby to już strzelano na wiwat? - Nie, to 6 Armia w dalszym ciągu zdobywa Wrocław."

Wysłany: 2009-06-04 18:39

Wampgirl (Bicz)
Wampgirl
Kraina Dreszczowców :Kraków

No ba, na wybory pierwsza polecę. Zastanawiałam się, czy uda się "pożyczyć" dowód od mamusi i zagłosować dwa razy, skoro ona się nie wybiera

"I lived the life of a drifter waiting for the day/ When I'd take your hand and sing you songs/ And may be you would say/ Come lay with me and love me/ And I would surely stay." "A ty z tej próżni czemu drwisz, kiedy ta próżnia nie drwi z ciebi

Wysłany: 2009-06-04 18:40

mi już babcia powiedziała na kogo mam głosować (babcia moher rzecz jasna :D ) to nic ze nie znam gościa ale jak ma rekomendacje mojego własnego "bereta" to nic mi wiecej nie trzeba :P :P :twisted:

Wysłany: 2009-06-04 18:43

Wampgirl (Bicz)
Wampgirl
Kraina Dreszczowców :Kraków

No patrz, a mnie się podobają ładnie i ambitnie brzmiące hasła Antyklerykalnej Partii Postępu Racja
ale skąd wiadomo, że to partia bez przyszłości...

"I lived the life of a drifter waiting for the day/ When I'd take your hand and sing you songs/ And may be you would say/ Come lay with me and love me/ And I would surely stay." "A ty z tej próżni czemu drwisz, kiedy ta próżnia nie drwi z ciebi

Re: Eurowybory 2009 Wysłany: 2009-06-04 18:45

[quote:34de2f79d4="amorphous"]Niedzielne wybory sa chyba najwiekszymi wyborami dotychczas na świecie. Wpłyną one na przyszłość i codzienne życie blisko 500 milionów Europejczyków.

Jeśli nie zagłosujesz ktoś inny będzie decydował o twojej przyszłości. Czy wybierasz się na wybory, czy warto, czy czujesz się obywatelem zjednoczonej Europy?[/quote:34de2f79d4]

Nie czuję się żadnym europejczykiem, uważam takie określenia za bzdurne. Jeszcze nie wiem, na kogo będe głosował, oczywiście na kogoś z prawicy, nie wiem tylko konkretnie z jakiej partii.

Forever Begins.

Wysłany: 2009-06-04 20:07

Diesel (Anciliae)
Diesel
Generalna Żubernia

Ja na pewno na wyborach będę, bo jestem Przewodniczącym Okręgowej Komisji Wyborczej nr 72 w Poznaniu :) Zaczynam o 6.30 w Urzędzie Miasta od odebrania liczonych dzisiaj kart wyborczych, a zakończę pewnie po północy po wypisaniu setek protokołów itp.

Alkoholowi mówię stanowcze: CZEMU NIE

Wysłany: 2009-06-04 20:34

RRrany, Dizel, strach iść do tej komisji :P

Ja się nie wybieram, jestem wstrętnie na "NIE" dla całego szamba :P Nawet już nie chce mi się wysilać z myśleniem, na którego hipokrytę głosować, bo to i tak ciągle te same gęby.

Tak, wiem, niezbyt to głębokie :P

Re: Eurowybory 2009 Wysłany: 2009-06-04 21:01

[quote:0c18f88474="amorphous"]

Jeśli nie zagłosujesz ktoś inny będzie decydował o twojej przyszłości. Czy wybierasz się na wybory, czy warto, czy czujesz się obywatelem zjednoczonej Europy?[/quote:0c18f88474]
Jak nie zagłosuje to ktos inny bedzie decydował o mojej przyszłosci,a jak zagłosuje to mój kandydat bedzie o niej decydował.Wale ich i sam sie poprowadze przez życie :wink:

Wysłany: 2009-06-04 22:58

odrade (Bicz)
odrade
Trójmiasto

A mnie mierzi kwestia tych wszystkich roszad i nagłych wyborczych migracji. Dlaczego niby piękny Marian i Kurski startują z innego woj. skoro są z Pomorskiego? A ja właśnie specjalnie chciałam mieć Kurskiego na liście, żeby na niego nie zagłosować :wink:
Chyba jako pierwsza zagłosuję w niedzielę rano bo ktoś pracuje, by głosować mógł ktoś...

In meiner Badewanne bin ich Kapitän.

Re: Eurowybory 2009 Wysłany: 2009-06-05 05:22

[quote:76e1f857cd="amorphous"]
Jeśli nie zagłosujesz ktoś inny będzie decydował o twojej przyszłości. Czy wybierasz się na wybory, czy warto, czy czujesz się obywatelem zjednoczonej Europy?[/quote:76e1f857cd]
Jeśli zagłosujesz napewno nie zadecydujesz o swojej przyszłośći. To hasło i jak cała proeuropejska kampania to agresywna propaganda wmawiana od dłuższego czasu obywatelom. Na kogokolwiek zagłosujesz NIC to nie zmieni, ty możesz tylko zadecydować który polityk otrzyma ciepłą posadkę w europarlamencie i będzie sprzedawał się zakulisowym elitom władzy.
Zjednoczona Europa... żarty. UE to zbrodnicza organizacja, która pod pretekstem finansowej pomocy i pseudorozwojowych programów ma na celu centralizację władzy, wzmacnianie jej i stanowienie ponadnarodowego prawa, kształtowanego przez korporacje i elity. Ostatecznie jest nieodzowynym elementem wprowadzania Nowego Porządku Świata ( New World Order). Nie dajmy się nabrać na powtarzane frazesy jak "obywatel zjednoczonej Europy".

Rzadko tu bywam, ale panny modelki zapraszam na: www.dryp.maxmodels.pl

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło