Zmierzch Bogów
Wracać wciąż do domu Le Guin

Dobre gry. Strona: 5

Wysłany: 2011-01-02 00:38 Zmieniony: 2011-01-02 01:02

U mnie podobnie jak u Kuby,w kółko mogę grać w Half-Life 2, Fallout 3 bardzo sobie cenię i też chyba ponownie sobie w to zagram. Niestety w Fallout New Vegas jeszcze nie miałem przyjemności pograć.Do tego dorzucę jeszcze wszystko z Call Of Duty i Medal Of Honor, co jeszcze...? aha > Crisis i Dead Space, i co jeszcze..? Gears Of War, oczywiście jeszcze S.T.A.L.K.E.R. & Battlefield: Bad Company 2 no i to chyba wszystko...?

Tak z ciekawości ilu z was jedzie na Viście lub Windows 7...?

Nicky_Humanity to wiem na czym jedzie,cwaniaczek

[img:af08d62f41]http://www.clanofxymox.com/images/xydial.gif[/img:af08d62f41]

Kochaj bliskich twemu sercu,tak szybko odchodzą...

Wysłany: 2011-01-02 01:20

Ja od czasu wymienienia kompa jade głównie na Windows 7, ale do starszych gier używam starszego XP

Wszystko się kiedyś kończy

Wysłany: 2011-01-02 11:57

Zephirus (Bicz)
Zephirus
Za siedmioma cmentarzami

Dobra gra to szachy! :P

"I will sing my worst southamerican song at your funeral"

Wysłany: 2011-01-03 01:46

minawi (Moderator)
minawi
Poznań / Iława

zainstalowałam sobie po latach baldur's gate 2 - myslalam że na viście mi się zbuntuje, a tu wszystko ok
przypominam sobie stary klimat, najlepsza gra fabularna 4ever

"Make Foch Not War" "Nic nie może się zmarnować"

Wysłany: 2011-01-03 09:38

No ja już 2 raz gram w Fallout 3
S.T.A.L.K.E.R. nadal czeka na instalacje i czas.
Disciples III też polecam, aczkolwiek rozczarowałem się trochę, mniej nacji i brak używania wykreowanych postaci.

Według mnie to rynek gier jest teraz tak duży, że każdy bez problemu coś dla siebie potrafi znaleźć. I każda gra nawet mało popularna jest dobra jeżeli, ma się czas.

Wysłany: 2011-01-03 19:08

odrade (Bicz)
odrade
Trójmiasto

Portal, and the cake is a lie

In meiner Badewanne bin ich Kapitän.

Wysłany: 2011-01-04 00:15

Severance: Blade of Darkness - to fakt - gra wyprzedziła swoje czasy.

Life is complex: it has both real and imaginary components

Wysłany: 2011-01-04 12:08

Nie znam tego,więc nie mogę się z tym zgodzić :)

[img:6e0d9e0eaa]http://www.clanofxymox.com/images/xydial.gif[/img:6e0d9e0eaa]

Wysłany: 2011-01-04 15:36 Zmieniony: 2011-01-04 15:36

Jak nie znasz, to co najwyżej nic nie możesz. Zagrywałem się w nią do upadłego. Gra musiała wtedy konkurować z dużo popularniejszym (prostszym w sterowaniu i bardziej widowiskowym graficznie) Rune, który w sumie też do wybitnych gier należy. W sumie to zaraz zainstaluję obie :D.

Co nas nie zabije, to nas sponiewiera.

Wysłany: 2011-01-04 21:55

Eye_of_the_storm (Bicz)
Eye_of_the_storm
Zawiercie/Wrocław

[quote:944ec5f40b="Naqara"]Według mnie to rynek gier jest teraz tak duży, że każdy bez problemu coś dla siebie potrafi znaleźć. I każda gra nawet mało popularna jest dobra jeżeli, ma się czas.[/quote:944ec5f40b]

Nie zgodzę się,
w ostatniej dekadzie rynek mocno się zmienił - masz albo wysoko budżetowe produkcje gigantów rynkowych typu EA czy Activision, albo produkcje bardzo niszowe.
I wydaje mi się, że z tej pierwszej grupy coraz trudniej znaleźć choćby grę b.dobrą (nie mówiąc o wybitnej) - ci programiści stali się rzemieślnikami, a ich gry wtórne, a co gorsza KRÓTKIE!!! (koniec offtopu)

z dobrych gier to polecam Plants vs Zombies

Pytanie: co to jest - "665,95" Odpowiedź: szatan z Biedronki:-P

Wysłany: 2011-01-04 23:08

Nie do konca sie zgodze. Byla kiedys taka tendencja, ze gry stawaly sie coraz krotsze ale rynek wymusil od tworcow zeby porjekty milay swoja grywalnosc. Teraz przed powstaniem gry planuje sie ile godzin grania minimalnie byc powinno. Zawsze wiadomo ze RPG ukradnie nam troche z zycia.

Wysłany: 2011-01-04 23:41

Tu coś dla tych, którzy uważają, że dzisiaj gry są za krótkie, a kiedyś to były długie, że hoho:]

Wszystko się kiedyś kończy

Wysłany: 2011-01-05 15:29

Eye_of_the_storm (Bicz)
Eye_of_the_storm
Zawiercie/Wrocław

Gdzieś już ten filmik widziałem,
ponoć rekordzista miał 8:15
pytanie tylko "po co?"
Swoją drogą ewolucja gier to byłby dobry, osobny temat...

Kuba: temat do rozwinięcia "live" za 2 tyg.

Pytanie: co to jest - "665,95" Odpowiedź: szatan z Biedronki:-P

Wysłany: 2011-01-05 17:13

[quote:d75df78f57="jedras666"]Tu coś dla tych, którzy uważają, że dzisiaj gry są za krótkie, a kiedyś to były długie, że hoho:]
[/youtube][/quote:d75df78f57]
To nie dowodzi niczego oprócz prostego geniuszu pierwszych falloutów. Z resztą żeby to zrobić, trzeba przejść grę wiele razy, przedyskutować z ludźmi wiele jej aspektów zanim obierze się optymalną ścieżkę i metodologię. Nie da się spędzić przy F1 mniej niż 80 dupogodzin przy pierwszym podejściu.

Co nas nie zabije, to nas sponiewiera.

Wysłany: 2011-01-06 19:39 Zmieniony: 2011-01-06 19:40

Yngwie (Diabolista)
Yngwie
Wrocław / Częstochowa

[quote:afe6efcf80="FreddyKruger"][quote:afe6efcf80="jedras666"]Tu coś dla tych, którzy uważają, że dzisiaj gry są za krótkie, a kiedyś to były długie, że hoho:]
[/youtube][/quote:afe6efcf80]
To nie dowodzi niczego oprócz prostego geniuszu pierwszych falloutów. Z resztą żeby to zrobić, trzeba przejść grę wiele razy, przedyskutować z ludźmi wiele jej aspektów zanim obierze się optymalną ścieżkę i metodologię. Nie da się spędzić przy F1 mniej niż 80 dupogodzin przy pierwszym podejściu. [/quote:afe6efcf80]

Fallouty to były jedne z moich ulubionych gier, gdy jeszcze grywałem w jakiekolwiek. Najciekawsze były historie i cała otoczka, klimat. Przejść tego typu grę "w skrócie" to jak przeczytać książkę przygodową omijając niektóre rozdziały.

od czasu do czasu warto wrócić do źródła

Wysłany: 2011-01-22 21:04

LordLard (Matuzalem)
LordLard
Biała Podlaska\Lublin\Kuldahar

A ja wam napisze w co ja grałem i gram:
Dungeon Keeper 1 i 2(klasyka)
THe Settlers 2 i 7(klasyka)
Carmageddon(tylko tu ludzi rozjeżdżać)
Diablo 2(genialna i dobrze policzona)
Warcraft 3(dla mnie raj)
Starcraft 1 i 2(niesłychanie dobra)
Heroes of Might & Magic 3 i 5(tylko wiecznie grać)
IGI Project 1 i 2(zajebiście realny FPS)
WarHammer 40k i dodatki(w empiku widziałem za 20zł antologie)
Icewind Dale 1 i 2(moja ulubiona RPG)
i inne RPG w które nie grałem...

Życie jest wyjątkową grą RPG - żyjesz żeby się rozwijać i przetrwać!

Wysłany: 2011-04-17 23:23

A ja polecę tę krótką grę:
http://www.molleindustria.org/everydaythesamedream/everydaythesamedream.html

Who is The Pied Piper?

Wysłany: 2011-04-17 23:42 Zmieniony: 2011-07-31 22:01

Medal Of Honor (wszystko)
Call Of Duty (wszystko)
Battlefield Bad Company 2
S.T.A.L.K.E.R. (wszystko)
Gears Of War > 1 & 2 i ten co będzie > 3
Crysis & Warhead + Crysis 2
Jericho
Fallout (wszystko)
Half - Life 2 + dodatki
Resident Eevil
F.E.A.R 1 + F.E.A.R. 3
Bioschock 1,2
Max Payne 1,2
Silent Hill
Blood Rayne > tylko pierwsza część
Dead Space 1 & 2

i wiele wiele innych :)

[img:0e6389f34a]http://www.clanofxymox.com/images/xydial.gif[/img:0e6389f34a]

Wysłany: 2011-04-18 09:00

A ja właśnie zakupiłem sobie "Just Cause 2" i musze przyznać, że od czasu "Far Cry 2" nie widziałem czegoś równie pięknego. Tysiące kilometrów, które można eksplorować pieszo, pojazdami kołowymi i samolotami, porządna fizyka i niezła rozpierducha. Pierwsze kilka dni po prostu sobie łaziłem i podziwałem widoczki

Wysłany: 2011-04-18 16:00

SolitaryAngel (Bicz)
SolitaryAngel
Zachodniopomprskie

[quote:ea9d7fe2bb="amorphous"]A ja właśnie zakupiłem sobie "Just Cause 2" i musze przyznać, że od czasu "Far Cry 2" nie widziałem czegoś równie pięknego. Tysiące kilometrów, które można eksplorować pieszo, pojazdami kołowymi i samolotami, porządna fizyka i niezła rozpierducha. Pierwsze kilka dni po prostu sobie łaziłem i podziwałem widoczki [/quote:ea9d7fe2bb]

Zdecydowanie zróżnicowanie mapy jak i jej ogrom nie pozwoli na szybkie zapomnienie o tym tytule:)
Mnie natomiast miło zaskoczyła oprawa graficzne w crysis2 a właściwie to ten silnik craytecka, który pozwala grać płynnie w ta grę nawet przy słabszym komputerze za to duży plus w przeciwieństwie do silnika graficznego np NFS Shift2 gdzie bez ekstremalnego komputera nie ma, po co podchodzić.

Non interest, quid morbum faciat, sed quid tollat

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło