Zmierzch Bogów
Wracać wciąż do domu Le Guin

VNV Nation. Strona: 1

Wysłany: 2006-08-23 11:31

Foxy (Bicz)
Foxy
Włocławek

Koncert na CP2006 był jednym z lepszych jakie kiedykolwiek widziałam :)
Ogólnie nie przepadałam za VNV, chociaż są kawałki, które powoduja ciarki na plecach (dla mnie objaw poruszającego klimatu muzyki). Ale wytrzymałam cały koncert, co więcej - doskonale się bawiłam! Co bardziej wrażliwi - płakali podczas Beloved (sama widziałam!)

VNV to IMO kapela z mocno ugruntowaną pozycją na scenie muzycznej, ludzie utalentowani, którzy potrafili znaleźć swój niepowtarzalny styl. A teraz ... znajdują wielu naśladowców.

I był to dobry wybór na gwiazdę CP - dla mnie największą.

I can't look it in the eyes Seconal, Spanish fly, absinthe, kerosene... Cherry flavored neck and collar I can smell the sorrow on your breath, The sweat, the victory... and sorrow The smell of fear, I got it.

Wysłany: 2006-08-23 21:13

Na beloved to myslalem ze sie sam rozplacze:P ale wystep naprawde elegancki...widac bylo ze goscie graja bo lubia i robia to z sercem, a nie dlatego ze im zaplacili za 1,5 godziny materialu do odegrania......Zawsze chcialem ich zobaczyc na zywo i nie sadzilem ze moje marzenie stanie sie tak szybko rzeczywistoscia.....a no i ten wystep w duecie z wokalista funkervogt....cos wspanialego...powialo rodzinna atmosfera:P

"Tonight's the night..."

Wysłany: 2006-08-24 09:03

Foxy (Bicz)
Foxy
Włocławek

[quote:fc72ab6561="Phantom"]a no i ten wystep w duecie z wokalista funkervogt....cos wspanialego...powialo rodzinna atmosfera:P[/quote:fc72ab6561]

Bosh... miałam zamiar czymś ciężkim rzucić kiedy Jens wskoczył na scenę. Pasował tam jak pięść do nosa conajmniej.
Zachował się jak pajac IMO.

I can't look it in the eyes Seconal, Spanish fly, absinthe, kerosene... Cherry flavored neck and collar I can smell the sorrow on your breath, The sweat, the victory... and sorrow The smell of fear, I got it.

Victory Not Vengeance Wysłany: 2006-08-24 10:09

Fakt - Jens mogl troche pospiewac jak juz tam sobie biegał Publicznosc tez mi sie podobala - nie wiem czy tak licznie zebrali se sami fani VNV ale wszyscy sie ladnie bawili. Fajna konferensjerka tylko ten tekst z wódka i piwem prymitywny.

Life is complex: it has both real and imaginary components

Wysłany: 2006-08-24 15:35

Admin no co ty wodki nie lubisz ?:P

"Tonight's the night..."

Wysłany: 2006-08-29 12:43

VNV Nation dał cudowny koncert. Byłam na całym i świetnie się bawiłam. Mimo, że już ja i moi znajomi ledwo na nogach staliśmy (zabawa do ostatnich sił na koncercie Agressivy 69) znaleźliśmy jeszcze jakieś rezerwy i bawiliśmy się w tłumie :) było cudownie. Ogromnie ucieszyłam się, że koncert rozpoczął się od mojego ulubionego utworu- Genesis. Miałam nadzieje usłyszeć także Legion ... i usłuszałam (te pierwsze dźwięki-ciary po plecach przeszły) :)
Beloved też zrobił na mnie przeogromne wrażenie, ale nie popłakałam się.
Ryczeć to zaczęłam na koncercie WOLFSHEIM, jak zagrali "kein Weg zuruck" (ale to już temat na innego posta )

"Muminek wyobraził sobie, że jest Buką. Zgięty wpół posuwał się wolno przez stosy martwych liści, a potem stanął, rozpościerając wokoło siebie mgłę. Wreszcie westchnął i spojrzał tęsknie w okno. Czuł się najbardziej samotnym stworzeniem na świecie."

Wysłany: 2006-10-07 18:36

niestety nie byłem na CP i bardzo żałuję. vnv bardzo lubię. najbardziej płytę Empires

Wysłany: 2006-10-07 18:49

minawi (Moderator)
minawi
Poznań / Iława

Koncert VNV na Castle był bardzo dobry - można było się świtnie pobawić i potańcować 8)

Moje ulubione kawałki:

Darkangel (w obydwu swietnych wersjach - gabriel i azrael)
Lightwave
Electronaut
Legion (wersja Janus)
Endless Skies
Chrome - choc mi sie juz przeżarł ten kawałek
Epicentre

"Make Foch Not War" "Nic nie może się zmarnować"

Wysłany: 2006-10-08 11:53

VNV zagralo swietny koncert, akurat przed nimi zgubilem znajomych ale poznalem innych ciekawych ludzi i znimi bawilem sie przy dzwiekach VNV :)

Wysłany: 2007-05-16 16:37

Ja żałuję, że rok temu mnienie było na castle, ale w tym roku będę na 100%, ale VnV bym zobaczył, szczególnie wlaśnie za kawałek Epicentre, ale inne też mają ciekawe..

Wysłany: 2007-05-16 17:01

minawi (Moderator)
minawi
Poznań / Iława

IMO przeżyję, byle nie EMO 8O Jeszce chyba nikt gatunku emo electro na szczescie nie wymyslil...

"Make Foch Not War" "Nic nie może się zmarnować"

Wysłany: 2007-05-16 17:06

IMO - In My Opinion - Moim zdaniem
IMHO - In My Humble Opinion - Moim skromnym zdaniem

EMO electro na szczescie nie ma jeszcze :P

"Tonight's the night..."

Wysłany: 2007-07-14 03:08

Z innej beczki...
co sądzicie o Judgement, nowej płytce VNV?
bo dla mnie to taki troche mało świeży albumik..
szczególnie mając w pamięci genialną EPkę "Burning Emipres (Standing)" z genialnym po prostu kawałkiem [b:093c7f5de2]Saviour (Vox)[/b:093c7f5de2]

Trochę szersszą opinię (moją, jak ktoś chce, to może przeczytać o tu:
http://www.last.fm/user/shaiiboos/journal/2007/04/10/392438/

Dla tych, którym nie chce się czytać, jednym słowem: wtórne..

A Wasza opinia?

Bring war to the world, let people kill themselves, make some room for ME!! [url=http://www.last.fm/user/shaiiboos/?chartstyle=Bones][img:074b44e828]http://imagegen.last.fm/Bones/recenttracks/3/shaiiboos.gif[/img:074b44e828][/url]

VNV Nation Wysłany: 2008-01-01 17:45

Byłem na koncercie na CP i na drugim 9 września w Łodzi.Na wszystkich świetnie się bawiłem.Na tym ostatnim było zupełnie kameralnie.Zespół potrafi nawiązać kontakt tak,że wszyscy podrywają się do lotu.

ł

...umieranie trwa,więc żyjmy za życia życiem...jeśli jest.

Wysłany: 2008-01-02 20:35

qrde.. jak zaluje ze nie pojechalem jednak do Lodzi.. no ale na CP dali swietny koncert

http://last.fm/user/managarm666

Wysłany: 2008-01-02 20:40

w Łodzi było genialnie, a potem zeszli do nas na after i chyba z godzinę trwało focenie i rozmawianie - spoko goście :)

VNV Nation Wysłany: 2008-01-02 21:28

Koncert w Dekompresji moim zdaniem potwierdza to,że zespół potrafi poderwać swoich fanów nawet jeśli nie są to tłumy.Ronan w czasie koncertu robi na scenie chyba tyle kilometrów,że mógłby startować w maratonie.Wielki Mark natomiast wyciska ze swej perkusji maxxxxa.My natomiast szalejemy i świetnie się bawimy.Nad ranem kiedy trzeba było wracać,trudno było nam wydobyć głos w taxi,gdyż nasze gardła były nie do użytku,a i ze słuchem od potęgi decybeli było kiepsko...co fajne VNV Nation bawił się równie dobrze z Nami i potem jak już wspomniałeś na after.Impreza była przednia.Itylko mieć nadzieję,że kiedyś do Nas znów wpadną.

...umieranie trwa,więc żyjmy za życia życiem...jeśli jest.

Re: VNV Nation Wysłany: 2008-01-02 21:33

[quote:27ad98d13b="aegis"](...)VNV Nation bawił się równie dobrze z Nami i potem jak już wspomniałeś na after.Impreza była przednia.I tylko mieć nadzieję,że kiedyś do Nas znów wpadną.[/quote:27ad98d13b] ....dlatego tak właśnie żałuję, że tegoroczny CP odbędzie się bez VnV Nation.
Koncert w Łodzi był genialny, potwierdził klasę samą w sobie i chętnie zobaczyłabym ich raz jeszcze na żywo.

... myślę nad problemem tym, czy można być bez duszy złym ...

Wysłany: 2008-01-02 21:41

[quote:b9f9e37732="Paskievicz"]no charyzme to goście mają, nie powiem [/quote:b9f9e37732]Oj, mają charyzmę zabójczą i widać to na koncertach.

Do tego można odczuć, że naprawdę kochają to, co robią i chcą mieć kontakt z publicznością.

Kiedy poszłam podziękować Ronan'owi za koncert, on myśląc że chcę tylko sobie pstryknąć z nim fotkę (a nie miałam nawet aparatu ze sobą) stwierdził "I love my job" :lol:

... myślę nad problemem tym, czy można być bez duszy złym ...

Re: VNV Nation Wysłany: 2008-01-02 21:49

[quote:e093c55f08="Little_China_Girl"][quote:e093c55f08="aegis"](...)VNV Nation bawił się równie dobrze z Nami i potem jak już wspomniałeś na after.Impreza była przednia.I tylko mieć nadzieję,że kiedyś do Nas znów wpadną.[/quote:e093c55f08] ....dlatego tak właśnie żałuję, że tegoroczny CP odbędzie się bez VnV Nation.
Koncert w Łodzi był genialny, potwierdził klasę samą w sobie i chętnie zobaczyłabym ich raz jeszcze na żywo.[/quote:e093c55f08]

Za dobrze byśmy mieli :twisted: Koncert w Łodzi był pierwsza klasa, bez dwóch zdań. Podobno w Bolkowie A.D. 2006 r. było jeszcze lepiej - nie wiem, nie było mnie tam, więc nie mam skali porównawczej.

Ale już widzę oczami wyobraźni, co się tam musiało dziać :twisted: :D

I prefer to remain silent

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło