Wracać wciąż do domu Le Guin
Zmierzch Bogów

Kosmetyki. Strona: 1

Kosmetyki Wysłany: 2009-03-13 21:53

Wampgirl (Bicz)
Wampgirl
Kraina Dreszczowców :Kraków

Stwierdziłam, że dogodzę wszystkim paniom, bo skoro istnieje temat o ciuchach, ten także ma jak najbardziej prawo bytu.
Chodzi o to, by wystawiać opinie kosmetykom, polecać - lub wręcz przeciwnie. Bo ileż razy się zdarzyło, że super szampon powodował łupież, a tusz do rzęs uczulał oczy? Właśnie podobnym wypadkom ma przeciwdziałać ten temat, a z doświadczenia wiem, że nie będzie świecił pustkami.
To może zacznę: duży plus dla szamponów Gliss kur ( stosowałam ten do włosów brązowych i kompletną regenerację 19). Oba się sprawdziły. Bardzo przyjemnie pachną, mają fajną konsystencję. Włosy są po nich miękkie i lśniące, zdrowiej wyglądają i łatwo się rozczesują.

"I lived the life of a drifter waiting for the day/ When I'd take your hand and sing you songs/ And may be you would say/ Come lay with me and love me/ And I would surely stay." "A ty z tej próżni czemu drwisz, kiedy ta próżnia nie drwi z ciebi

Wysłany: 2009-03-14 11:23

Dobry temat :)
Jeśli o szampon chodzi - Clairol Herbalal Essence - świetnie pachną :)
A jeśli chodzi o tusz - Rimmel Extra Super Lash czy jakoś :wink: Wbrew pozorom jest tani, bo ojciec mi na święta kupił :lol:
Podkład - pierwszy raz kupiłam mus z Avonu - 25zł :?
Ale jaki efekt!!! Nic nie ma widać - a ja mam i cienie pod oczami, i blizny, i pryszcze.
Polecę jeszcze róż do policzków Miss Sporty 18 - ciężko dostać, ale jest świetny, bo nie idzie przesadzić. Ale gothkom róż chyba nie potrzebny :wink:

Aliquando praeterea rideo, jocoro, ludo, homo sum.

Wysłany: 2009-03-14 18:23

nooo....... :D całkiem ciekawy nawet...naprawdę....:)

Generalnie stosuję różne kosmetyki,jednak generalnie uwielbiam Old Spice...:) i czasem Tabac...^_^

[img:395c04f3e3]http://www.clanofxymox.com/images/xydial.gif[/img:395c04f3e3]

Kochaj bliskich twemu sercu,tak szybko odchodzą...

Wysłany: 2009-03-14 18:46

WOW 8O no nie żle...:) ja niestety nie stosuję lakierów do paznokci...

[img:6acb9ff958]http://www.clanofxymox.com/images/xydial.gif[/img:6acb9ff958]

Wysłany: 2009-03-14 19:47

Vika - musisz nieżle z kasą stać. Gratuluje :wink:
Jeśli o lakier chodzi to Lovely odżywka wybielająca - świetna i się świeci w uv - więc trza równo malować czasem :wink:
Wibo to taka bliska mi firma - nie wiedziałam, że na całą Polskę produkcja idzie.

HardKill - może zacznij stosować lakiery itp? OldSpice? Człowieku... :lol:

Wysłany: 2009-03-14 20:07

Ale myślałam, że tylko u mnie w Rosmanoskim. Bo to firma z Kartuz - "parę kroków" ode mnie. Rosmanoskiego odkryłam dzięki ojcu 8O

A HardKill to może pomadki jakies powinien używać? On się tak lubi śmiać :lol:
Buahahaha :lol: :lol: :lol:

Wysłany: 2009-03-16 19:09

Jeśli lakiery to tylko Inglot... :wink: Warte swojej ceny a kolory piękne.

Co Cię nie zabije to Cię wzmocni. Zbliżam się ku nieśmiertelności.

Wysłany: 2009-03-17 00:30

Oki to oczekuję na propozycje dziewczyny...:) co do pomadki...:) w końcu wy wiecie lepiej co jest dobre....:) ^_^

[img:ba157c63fc]http://myspace-250.vo.llnwd.net/01090/05/28/1090858250_m.gif[/img:ba157c63fc]

Wysłany: 2009-03-17 17:06

Jeśli chodzi o pomadki ochronne to polecam Neutrogenę - bez smaku, bez zapachu, świetnie nawilża i natłuszcza usta.

Usta maluję najczęściej bezbarwnym błyszczykiem, mam też w zapasie bordo szminkę, na specjalne okazje :twisted:

Do malowania oczu używam czarnej kredki lub cienia Astor. Co do tuszu to narazie nie będe się wypowiadać, bo idealnego dla siebie jeszcze nie znalazłam.

Paznokcie - bezbarwny, bordo lub czarny lakier Inglot, jak mi się chce to czasem kombinowany manicure.

Co do szamponów to mogę polecić H&S. Bardzo fajnie działa też nafta kosmetyczna - świetnie wzmacnia włosy, są potem bardziej miękkie i puszyste. Tylko trzeba się troche namęczyć, żeby porządnie ją spłukać

Prawda jest córą czasu poczętą w przypadkowym i krótkotrwałym romansie ze zbiegiem okoliczności.

Wysłany: 2009-03-17 19:22

Bo naftę (parafinę czy jak to tam) nakłada się na końce wlosów - tzn. z 10 cm od skóry głowy - tak jak każdą odżywkę. I szamponem jak zmyjesz to łatwo idzie:)
HardKill - głupio wygląda facet z pomadką - kup sobie wazelinę kosmetyczną w takim mały pudełeczku - zmiękczy usta, a to daje efekt przy pewnej czynności :wink:

Wysłany: 2009-03-18 16:21

thistle89 Napisał:
Bo naftę (parafinę czy jak to tam) nakłada się na końce wlosów - tzn. z 10 cm od skóry głowy - tak jak każdą odżywkę. I szamponem jak zmyjesz to łatwo idzie:)quote]

Teraz już nabrałam wprawy, więc idzie łatwo. Początki były trochę meczące, ale wszystko trzeba trenować

Prawda jest córą czasu poczętą w przypadkowym i krótkotrwałym romansie ze zbiegiem okoliczności.

Wysłany: 2009-03-22 21:13

Wampgirl (Bicz)
Wampgirl

Założyłam temat, w którym chyba najmniej się będę udzielać. Stosuję tylko kosmetyki pielęgnacyjne ponadto jakąś delikatną szminkę. Nigdy nie bawiłam się z podkładami, eyelinerami, cieniami itp. Raczej nie umiem się malować, jestem leniwa i uważam to za zbędne
Mogę polecić matujący krem o zapachu gruszkowym firmy Perfecta no problem. Do tego jest w serii maseczka, ale nie zauważam żadnych efektów po jej użyciu.

"I lived the life of a drifter waiting for the day/ When I'd take your hand and sing you songs/ And may be you would say/ Come lay with me and love me/ And I would surely stay." "A ty z tej próżni czemu drwisz, kiedy ta próżnia nie drwi z ciebi

Wysłany: 2009-03-23 19:18

Wampgirl (Bicz)
Wampgirl

Ja szminki nie używam na spotkania z facetem, bo ani 2 minut by się nie utrzymała A włosy faktycznie się lepią, zwłaszcza do błyszczyków. W tym roku użyłam tuszu może 2-3 razy, a jak na mnie to i tak bardzo dużo z cieniami nie chce mi się bawić, bo nie umiem, pomniejszam sobie oczy, nie wiem jak robić kreski pod oczami itp. - nie znam się na tym, przy czym jeśli już mi się zdarzało, to tak, żeby było widać, czyli nakładałam cienia sporo i chyba niezbyt rewelacyjnie to wyglądało. Cóż ze mnie za kobieta?! :D

Wysłany: 2009-04-25 18:55

Wampgirl (Bicz)
Wampgirl

Mam pytanko: czy stosowałyście wzmacniającego szamponu do włosów Neril firmy Garnier? Wpadł mi przypadkiem w ręce, ale w internecie spotkałam się ze skrajnie różnymi opiniami, więc nie wiem, czy warto się tym paprać.

Wysłany: 2009-05-01 18:05

Nie wiem Wampgirl:/
Alee co mogę polecić - zaje*isty piling pod prysznic - Rossman'owski wyrób firmy Isana - Dusche coś tam - z wit. E.
Kosztuje parę złociszy a jest wydajny, świetnie pachnie i zostawia tak miękka skórę, że szał :)

Wysłany: 2009-05-01 18:20

O.... 8O to coś dla mnie... :D thistelko.... :wink:

[img:a289da0860]http://www.clanofxymox.com/images/xydial.gif[/img:a289da0860]

Wysłany: 2009-05-01 21:10

Wampgirl (Bicz)
Wampgirl

i jeszcze "-umyj mi plecki". :P

Wysłany: 2009-05-01 22:25

No fajnie by było Wampgirl :wink: nie powiem :D :D :D to by było milusie...:wink: :D

[img:8953c6c8ef]http://www.clanofxymox.com/images/xydial.gif[/img:8953c6c8ef]

Wysłany: 2009-05-02 09:28

:D :D :D

[img:a334ee44d7]http://www.clanofxymox.com/images/xydial.gif[/img:a334ee44d7]

Wysłany: 2009-05-02 11:21

Wampgirl (Bicz)
Wampgirl

thistle, ale masz wzięcie

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło