Wracać wciąż do domu Le Guin
Zmierzch Bogów

Najlepsze anime. Strona: 5

Wysłany: 2011-02-27 15:21

Ceiphied (Bicz)
Ceiphied
Nowa Sól - Zielona Góra

[quote:29cdd10d8a="Freakstranger"]Noo, jeśli mowa o najlepszych anime to ecci i drama Great Teacher Onizuka. Polecam także 12-epkowe Shingetsutan Tsukihime, obydwa anime wbrew pozorom dla raczej wymagających fabularnie. [/quote:29cdd10d8a]

Widziałam, potwierdzam , jest co obejrzeć ! ;-D

''Sztylet rani ciało, słowo - umysł.'' - Menander

Wysłany: 2011-08-20 21:19

Wysłany: 2011-08-20 23:25

LordLard (Matuzalem)
LordLard
Biała Podlaska\Lublin\Kuldahar

Dragon Ball (wszystkie serie) oraz Naruto i Naruto Shippuuden rządzi jako najlepsze japońskie anime na świecie.!!!!!!!!!!!!!!!!

Życie jest wyjątkową grą RPG - żyjesz żeby się rozwijać i przetrwać!

Wysłany: 2011-08-21 11:16

A ja wolałem Jiraye i Orochimaru:). Do dziś twórcom nie umiem wybaczyć uśmiercenia tego pierwszego

Wszystko się kiedyś kończy

Wysłany: 2011-08-21 12:04

Tym niemniej bardzo mnie dotknęła jego śmierć i pewnie nie tylko mnie, bo wielu go uwielbiało:).

Wszystko się kiedyś kończy

Wysłany: 2011-08-21 13:55

[quote:f4b1eec03a="Masterdeath"]Jestem zażenowany że naruto shippuuden tak rzadko padł w waszych topach ; ([/quote:f4b1eec03a]
Mi się kojarzy z Pokemonami, tylko dla troszkę starszych dzieci, wielu polecało więc jakoś poszło ze 20-30 odcinek i próbowałem cokolwiek znaleźć w tej serii, ale tam nie ma nic... Poza tym odcinki są kurewsko na siłę przeciągane, odciągając intro, powtórkę z poprzedniego odcinka, outro itd. daje jakieś 15min reszty. Ciągnie się ten serial jak telenowela, jak dla mnie to fabuła się nie rozwija prawie w ogóle, w tym związki emocjonalne między bohaterami. Naruto zarówno w pierwszych odcinkach jak i w teraźniejszym "szarpiedrutem" jest bohaterskim idiotą, Sakura egoistyczną beksą, która pierdoli cały czas o Sasuke, a Sasuke po prostu przystojnym dupkiem. Tam chyba jest cały czas ten sam wątek...

Wysłany: 2011-08-21 14:24

[quote:4fbbdec67c="Masterdeath"]I to jest w tym piękne autentyczność bohaterów - ich uczucia - są tacy realni, namacalni, świat anruto wydaję się prawdziwym - przeciaganie?? ono jest potrzebne by wyrazić uczucia.[/quote:4fbbdec67c]
Wybaczta, ale nie mam ochoty oglądać anime w którym w sumie mam 15min. odcinka z czego może 5min. to walka + popchnięcie fabuły do przodu, a 10min. to pojękiwanie różowej i tłumaczenia dlaczego beczy.

Wysłany: 2011-11-06 23:11

Krwawy (Anciliae)
Krwawy
Poznań || Konin

-Neon Genesis Evangelion - końcówka ryje psyche
-Fay Stay Night
-Hellsing Ultimate
-Serial Experiments Lain - cyberpunkowo
-Black Lagoon - piraci w dzisiejszych czasach :D

http://pantheion.pl/

Wysłany: 2011-11-11 13:11

Jak dla mnie to będą już wcześniej wspomniane:
- Hellsing Ultimate (nadzieja co do wampirzego gatunku - żadnego brokatu)
- Death Note
- Code Geass
- Black Lagoon
- FMA

Wysłany: 2014-02-28 20:28 Zmieniony: 2014-02-28 20:29

Ceiphied (Bicz)
Ceiphied
Nowa Sól - Zielona Góra

[quote:96f8ba4ef4="Nadine1986"][quote:96f8ba4ef4="Ceiphied"][quote:96f8ba4ef4="sphinxia"]"Sailor Moon" oglądałam, jak miałam naście lat!
Pamiętam to jak przez mgłę, ale był tam gadający czarny kotek i w ogóle fajne postaci. Musze sobie to przypomnieć [/quote:96f8ba4ef4]

Czarny kot , biały - Luna i Artemis ! Jeszcze był taki jeden malutki szary hmhmh...o Diana ![/quote:96f8ba4ef4]

Tak, zgadza się, jako dziecko bardzo lubiłam "Sailor Moon" oraz inne anime takie bardziej skierowane do dziewczyn, jak np. "Czarodziejskie Zwierciadełka", "Sally Czarodziejka", "Syrenka Mako", "Candy, Candy".[/quote:96f8ba4ef4]

Ponoć od lipca tego roku ma być nowa seria Sailor Moon ! Albo kinówka - cholera wie . Może zwariowałam, ale będę oglądać.

''Sztylet rani ciało, słowo - umysł.'' - Menander

Wysłany: 2014-03-02 09:38

GreenEyed (Bicz)
GreenEyed
Jelenia Góra

Mi obecnie chyba najbardziej podobają się Shingeki no Kyojin (Attack on Titan) i Elfen Lied.
Ostatnio oglądałam Shinsekai yori (From the new world) i w sumie także bardzo bardzo mi się spodobało. Wciągnęło i nawet zaskoczyło.

A tak sentymentalnie zawsze będę wspominać Full Metal Panic! :)) od tego w sumie zaczęłam, nie do końca dlatego że wybrałam akurat to, w każdym razie pamiętam że było się z czego pośmiać :)

Wysłany: 2014-10-07 16:02

Haha Dragon Ball xD

Ew, jeszcze Full Metal Alchemist :)

Raz się żyję :)

Wysłany: 2014-10-07 20:53

Hellsing Ultimate i Death Note najlepsze !

"Czyż życie nie jest snem, który się śni we śnie?" - E.A. Poe.

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło