Zmierzch Bogów
Wracać wciąż do domu Le Guin

Najgorsze kawałki. Strona: 2

Wysłany: 2007-12-25 16:59

[quote:406d7d32f0="Solitary"]Zagrobelny... [/quote:406d7d32f0]A co to jest?
To chyba jakiś radiowy hiciorant z ostatnich 2 miesięcy, prawda?
Bo jak wiesz nie jestem zupełnie w temacie 8)

... myślę nad problemem tym, czy można być bez duszy złym ...

Wysłany: 2007-12-25 17:36

[quote:26c7ba43cd="Little_China_Girl"][quote:26c7ba43cd="Solitary"]Zagrobelny... [/quote:26c7ba43cd]A co to jest?
[/quote:26c7ba43cd]
Tak, radiowy hiciorant usilnie promowany przez Radio Zet. Nie wiem juz od jakiego czasu, nie interesuje mnie to. Wiem tylko, ze tego sie sluchac nie da.

I prefer to remain silent

Wysłany: 2007-12-25 18:34

http://pl.youtube.com/watch?v=ZeN0asylyHc

[color=red:fcb4f6aff0]o to mój typ na najbliższe kilka tygodni - dopiero się zaczyna - polska wersja TOKIO SZMOTEL... LITOŚCI...[/color:fcb4f6aff0]

pozamieniałam się z amebą na rozum.

Wysłany: 2007-12-25 21:59

Praktycznie wszystko co podoba się mojej siostrze, a ma taki zwyczaj, ze wrzuci do winampa 2-3 kawałki i lecą cały dzień.

Wiec ostatnio Ewa Farna i Ala Boratyn

Chcę nieświszczuka!!

Wysłany: 2007-12-25 22:07

AngelOfDeath (Bicz)
AngelOfDeath
gdzieś w Gnieznie

[quote:84ae240751="cross-bow"]http://pl.youtube.com/watch?v=ZeN0asylyHc

[color=red:84ae240751]o to mój typ na najbliższe kilka tygodni - dopiero się zaczyna - polska wersja TOKIO SZMOTEL... LITOŚCI...[/color:84ae240751][/quote:84ae240751]

haha masz racje. Ale cóż nastolatki polskie tez muszą mieć swoje Tokio Szmotel do piszczenia na koncertach i uwielbiania :D :D :D

Odważni nie żyją długo, ale tchórzliwi nie żyją wcale..

Wysłany: 2007-12-25 22:14

[quote:e02ce5f4a5="cross-bow"]http://pl.youtube.com/watch?v=ZeN0asylyHc

[color=red:e02ce5f4a5]o to mój typ na najbliższe kilka tygodni - dopiero się zaczyna - polska wersja TOKIO SZMOTEL... LITOŚCI...[/color:e02ce5f4a5][/quote:e02ce5f4a5]

ło kutwa!
właśnie sobie to przesłuchałam :? normalnie... widzisz i nie grzmisz :roll: ja rozumiem, ze wszystko jest dla ludzi, ale bez przesady!

Yttligare Ett Steg Närmare Total Jävla Utfrysning...

Wysłany: 2007-12-25 22:45

[color=red:1add76b95c]niestety mam specyficzne zdolności przewidywania tego typu historii z piosenkami które puszczają do zarżnięcia...
na szczęście ostatnio nie oglądam w ogóle telewizji ani nie słucham radia - więc trochę jestem spokojniejsza :D[/color:1add76b95c]

Wysłany: 2007-12-25 22:50

[quote:b4ac469d60="cross-bow"][color=red:b4ac469d60]na szczęście ostatnio nie oglądam w ogóle telewizji ani nie słucham radia - więc trochę jestem spokojniejsza :D[/color:b4ac469d60][/quote:b4ac469d60]

ja też nie, dlatego dopiero teraz do tego dotarłam
:D uff... co za ulga - może już nigdy tego nie usłyszę :D

Yttligare Ett Steg Närmare Total Jävla Utfrysning...

Wysłany: 2007-12-27 10:58

cały pop i hh w radiu no i last christmas... żygać się chce dosłownie

"Życie jest zbyt krótkie aby postępować według zasad. Wolę mieć zmarszki ze śmiechu niż z płaczu. Jeść ile wlezie, obijać ile się da, być sobą mimo wszystko, robić to na co ma się ochotę a wszystkich co się śmieją ze mnie mieć w dupie".

Wysłany: 2007-12-27 11:14

deathorglory (Bicz)
deathorglory
behind the mirror

nie przepadam za hip hopem, rapem(chyba to samo :wink: )Techno, dance, i tym podobnym, nie rozumiem co może się w tej muzyce podobać..Przyznam, że kiedyś słuchałem tego wszystkiego :wink:
Jednak jest takie powiedzenie "Chcesz coś znienawidzieć...najpierw to poznaj :wink:

Wysłany: 2008-02-12 13:56

AngelOfDeath (Bicz)
AngelOfDeath
gdzieś w Gnieznie

[quote:28952197f5="deathorglory"]nie przepadam za hip hopem, rapem(chyba to samo :wink: )Techno, dance, i tym podobnym, nie rozumiem co może się w tej muzyce podobać..Przyznam, że kiedyś słuchałem tego wszystkiego :wink:
Jednak jest takie powiedzenie "Chcesz coś znienawidzieć...najpierw to poznaj :wink:[/quote:28952197f5]

Chyba większość z osób na Forum nie przepada za Hip hopem i tym podobnym.
Ale muszę ci przyznać rację żeby coś krytykować najpierw trzeba to poznać.
Obecnie telewizja i radio robią pranie mózgu ludziom puszczając cały ten kicz nie dostrzegając innych gatunków muzycznych.
Na szczęście nie wszyscy są tresowanymi małpkami co jak im się pluje w twarz to mówią że pada :D :D :D

Odważni nie żyją długo, ale tchórzliwi nie żyją wcale..

Wysłany: 2008-02-12 14:43 Zmieniony: 2008-02-12 14:52

Będę nudna: LAST CHRISTMAS :evil: to po pierwsze,
po drugie: MNIEJ NIŻ ZERO.

Po trzecie, "artystka" wywołująca u mnie Czerwoną Mgłę: IN GRID (czy jak to się toto pisze), której tfurczość polega na dodawaniu "UMC UMC" tudzież "UMPA UMPA" i "TARARA" do utworów Edit Piaf i innych klasycznych piosenek francuskich, które DO TEJ PORY bardzo lubiłam :evil:

Jak słyszę "Milord" w wykonaniu In Grid to mnie strzela...

Jak ja nie cierpię takich remiksów :evil:

Wysłany: 2008-02-12 14:50

Nemezis666 (Diabolista)
Nemezis666
Bydgoszcz / Toruń

Niestety, jest wiele osób, które słuchają gównianej muzyki, bo lepszej po prostu nie znają. Włączają radio czy telewizję, a tam w kółko rąbanka i komera... :cry: Skąd mają wiedzieć, że istnieje coś lepszego? Pamiętam, jak byłam dzieckiem, w telewizji w godzinach popołudniowych wciąż puszczali rockowe a nawet metalowe teledyski. A teraz? Gdzie nie spojrzeć, wszędzie tylko różowa plastikowa popkultura :evil:

If life is a dream be afraid to wake up... You would wish to sleep again

Wysłany: 2008-02-12 18:11

[color=red:5cf45c6263]Ja bym nikogo nie usprawiedliwiała mówiąc, że ktoś nie zna to nie słucha większość osób nie wnika w muzykę, nie skupia sie na technice, umiejętnościach, warsztacie, doświadczeniu - ładnie brzmi i ślicznie wygląda - to do przodu ;0 i jedziemy

poza tym co jest gówniane a co nie... hm. dla mnie większość tru and a lot of dark pseudo technicznych jednoriffowych i "do przodu" black metalowych kapel z cyklu "jesteśmy tacy mroczni i źli" jest nieHALO i nie słucham po prostu bo się nie da nie mówiąc już o tym, że zrywam boki na sam widok takowych bandów a czasem iść trzeba
ale ale... to nie znaczy, że wszystko wykreślam z tego nurtu oó!

shity są zarówno w popkulturze jak i nazwijmy to oględnie w ciężkim graniu nie da się tego uniknąć w żadnym gatunku poza tym kwestia gustu i parapet tolerancji mogę nie trawić behemoth bo od ich muzy prostują mi się zwoje w mózgu, ale cenie ich za to co robią, z drugiej strony na widok dody która jest wszędzie doznaje reakcji "omFg znowu ona" ale z drugiej strony uważam, że to co robi i jak robi daje jej to do czego dążyla tyle czasu - czy to jest ładne, właściwe? czy ja bym tak postępowała - z całą pewnością nie! ale to jest jej czas, moment chwila i wykorzystuje to tak, jak potrafi najlepiej.

piosenki te najgorsze:
Kredki - Temptejszyn - nie mówiąc już o teledysku... na same pierwsze dźwięki tego gniota robi mi się nieHALO w uszach![/color:5cf45c6263]

Wysłany: 2008-02-15 23:22

Nightwish - "Wish I Had An Angel"........ tragedia... normalnie noz sie w kieszeni otwiera jak to slysze

Wysłany: 2008-02-16 01:54

Nemezis666 (Diabolista)
Nemezis666
Bydgoszcz / Toruń

[quote:47b7337671="dr_Faustus"] nemezis3x6 - podaj mi definicje gownianej muzyki. Czy gowniana muzyka jest kazda inna, ktora tobie nie pasuje? Jesli tak to tym tokiem myslenia idac -> Co powiesz, jesli stwierdze, ze mi nie pasuje twoj sposob rozumowania? Jest gowniany? Chyba, nie o to tutaj chodzi...[/quote:47b7337671]
Nie jestem pewna czy mam ochotę odpowiadać komuś, kto nie ma zielonego pojęcia o kulturze dyskusji i najwyraźniej czerpie przyjemność z obrażania innych :? Ale skoro się przyczepiłeś, powiem Ci, że jest wiele gatunków muzyki, która mi nie odpowiada a którą bardzo szanuje, np. jazz. A gówniana muzyka to "hity" produkowane na sprzedaż, o których po roku nikt nie pamięta. Poza tym uważam, że muzyka powinna być jednak tworzona przez ludzi, nie komputery.

Wysłany: 2008-02-16 01:58

Nemezis666 (Diabolista)
Nemezis666
Bydgoszcz / Toruń

[quote:69aea3faf5="Isaan"]Nightwish - "Wish I Had An Angel"........ tragedia... normalnie noz sie w kieszeni otwiera jak to slysze[/quote:69aea3faf5]
Niestety masz rację, to była totalna kompromitacja jednego z moich ulubionych zespołow :cry:

Wysłany: 2008-02-16 12:46

dla mnie nightwish to w ogole byla kompromitacja. poza paroma utworami kicz zawierajacy tony lukru i klimat rodem z opowiadan fantasy, ktore pisalem jak mialem 15 lat. uwazam, ze zmiana wokalistki i uproszczenie kompozycji zdecydowanie wyszlo im na dobre. choc pewnie w tej opinii tez jestem osamotniony........ coz, bywa.

Wysłany: 2008-02-17 01:49

[quote:dd87963c90="Isaan"]dla mnie nightwish to w ogole byla kompromitacja. poza paroma utworami kicz zawierajacy tony lukru i klimat rodem z opowiadan fantasy, ktore pisalem jak mialem 15 lat. uwazam, ze zmiana wokalistki i uproszczenie kompozycji zdecydowanie wyszlo im na dobre. choc pewnie w tej opinii tez jestem osamotniony........ coz, bywa.[/quote:dd87963c90]

to że nightwish się powoli komercjalizował, a nowa wokalistka to apogeum tej choroby - to fakt. Ale (wyłączając ostatni album) nightwish nie był kiczem, tworzył własną, wyjątkową muzykę, z nieprzeciętnym wokalem (trochę fałszującym na koncertach, ale nieprzeciętnym). I gdzie tam tyle fantasy? Weźmy taki album "once" - znajdziesz tam trochę komercji, ale jest i klimat i takie riffy, których nie znajdziesz na ulicy, pokazali że umieją stworzyć przyzwoitą muzę.
Jeśli chodzi o nowy album to nie wytrzymam minuty z jakimkolwiek kawałkiem.

A tak w ogóle to nightwisha kiedyś tylko słuchałem, zmieniłem klimaty... oj zmieniłem i to bardzo.

A co do muzyki która mnie wkurza: muzyka ze zwykłego radia, którą katował mnie instruktor na kursie prawka. Raz powiedział żebym przyniósł swoją płytę, wziąłem BLS i przerzucił na radio po 2 kawałkach :)

Wysłany: 2008-02-17 14:14

Nemezis666 (Diabolista)
Nemezis666
Bydgoszcz / Toruń

[quote:963a5a6271="Dalucan"]to że nightwish się powoli komercjalizował, a nowa wokalistka to apogeum tej choroby - to fakt. Ale (wyłączając ostatni album) nightwish nie był kiczem, tworzył własną, wyjątkową muzykę, z nieprzeciętnym wokalem [/quote:963a5a6271]
Z tym się w pełni zgodzę, zwłaszcza płyty 'Oceanborn' i 'Wishmaster' były wyjątkowe - przepiękne połączenie klasycznego metalu z folkiem i elementami symfonicznymi :) Takiego Nightwisha pewnie już nigdy nie usłyszymy, ale za to co kiedyś stworzyli należy im się uznanie.

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło