Wybory w Polsce Wysłany: 2007-10-02 20:29
:D a miałem taką cichą nadzieję że tu ucieknę od polityki
że tu znajdę wyłącznie azyl muzyczny
Kochaj bliskich twemu sercu,tak szybko odchodzą...
Wysłany: 2007-10-02 20:48
@Dasstin; ok, to nie idź na wybory, ale potem nie marudź :)
edit: popełniłam powyższym zdaniem trzykrotny plagiat. Skjuzmi.
Co do pytania na kogo głosować... ja też już sama nie wiem. Byćmoże nic się nie zmieni. Ale jeśli chociaż w mały sposób mój głos ma sprawić, że Ziobrze będzie trudniej zostać znów Ministrem Sprawiedliwości.. to warto.
Certa amittimus, cum incerta petimus.
... Wysłany: 2007-10-02 21:35
Tak czy inaczej trzeba pojsc na wybory. Narzekac maja tylko prawo CI, ktorzy oddali swoj glos, reszta moze miec do siebie pretensje ze zyjemy w takim syfie. To wlasnie dzieki tym ktorzy nie glosowali ostatnio DEWOCI doszli do wladzy. Wiec nie narzekaj tylko zrob cos czlowieku a nie mysl ze od Ciebie nic nie zalezy, myslac i dzialajac w ten sposob tylko pomagasz PiS-owi.Wiem ze nie ma "dobrej" partii,ale trzeba cos wybrac-czarne albo biale-szarosc nie istnieje!!!!
Lepiej mieć Parkinsona i porozlewać, niż mieć Alzheimera i zapomnieć że w ogóle się piło :P
Wysłany: 2007-10-02 21:36
[quote:7f879ee46a="Mandy"]
PO - ostatnia ostoja spokoju i mozliwosci naprawy Polski wewnatrz jak i na arenie miedzynarodowej.
[/quote:7f879ee46a]
każdy by chciał żeby to była prawda ...
Ja mam 20 lat, ty masz 20 lat ... i tak wszyscy umrzemy
Wysłany: 2007-10-03 11:20
[quote:56dbda39ef="Dasstin"]Po pierwsze: Nie ide oddac glosu bo nic on nowego nie wniesie oprócz tego, ze skalam sie i upodlę oraz złamię własne zasady.[/quote:56dbda39ef]
Nie ma nic gorszego od niewiary w możliwość i skuteczność swojego działania. Oddanie głosu jest aktem woli wywierającym doniosłe skutki prawne. To ważne, choć dla mnie jeszcze ważniejsze jest poczucie, że mogę mieć wpływ (bo mam) na to, co się dzieje w kraju. (To, że w tych wyborach nie ma obiecującej opcji politycznej jest już inną kwestią)
I pomyśleć, że kiedyś nawet nie można było na ten temat rozmawiać ani wyrażać swoich poglądów... bo akt wzięcia udziału we wyborach jest tym samym, co wolność wypowiedzi, wyznania, zrzeszania się itd. Nie pozbawiajmy się tego prawa.
[quote:56dbda39ef="Dasstin"]Po drugie: Zamierzam marudzić i narzekać tym bardziej, ze nie ide na wybory.Dzieki.[/quote:56dbda39ef] To zmień to i idź na te wybory. Oczywiście mamy również prawo do marudzenia Tylko po co ?
... myślę nad problemem tym, czy można być bez duszy złym ...
Wysłany: 2007-10-03 15:05
Nie chce mi się czytać całego tematu, więc napiszę tylko to co myślę, nawet jeśli już ktoś to wcześniej napisał
Osobiście uważam, że wybory prawie nic nie zmienią. Pozycja PiS wygląda na niezachwianą i nawet gdyby doszło do koalicji z PO to będzie według mnie marna koalicja, bo w PiSie siedzą tak zakompleksieni ludzie, którym słowo kompromis jest obce. Innej koalicji, która będzie w stanie mieć wystarczającą do rządzenia większość (przynajmniej w teorii) nie widzę. Bo gdyby nawet doszło do koalicji PO z jakąś mniejszą partią (może PSL) to według mnie nic solidnego z tego nie będzie (chociażby dlatego, że tradycją naszego sejmu jest problem z egzekwowaniem frekwencji i dyscypliny partyjnej)
Swój głos oddam na PO, ale przez to, że partia ta nie zdobędzie dominującej pozycji po wyborach nie wierzę, że coś się w tym kraju zmieni na lepsze. Wszelkie koalicje w naszych realiach według mnie są mitem.
za to sobie obstawię wyniki w top3
1.PiS
2.PO
3.LiD
Fuck you dude!
Wysłany: 2007-10-06 12:31
[quote:5938d6b1c6="Paskievicz"]mi jedyne co podobało się w PiSiakach była ich niechęć do pedałów i to chyba ich jedyny jak dla mnie plus, bo wszystkie sukcesy gospodarcze, którymi się tak chwalą były zbudowane dzięki wcześniejszemu rządowi
teraz prawdopodobnie poprę partię Kwacha bo widać, że to spoko kolo - jak trzeba, to wypić się nie wstydzi 8) hehe, choć zobaczę wpierw jak wypadnie kolejna debatka :wink:
niestety po upadku PiSiaków lepiej będą miały pedalce ale chyba wybiorę to jako mniejsze zło - bo z ciotami i lesbami można zawsze sobie poradzić samemu 8)[/quote:5938d6b1c6]
tak sie zastanawiam nad ta twoja niechecia do "pedalow" a zauwazylem u ciebie dosc interesujacy wasik spod znaku "blekitnej ostrygi"
taka refleksja
"Tonight's the night..."
Wysłany: 2007-10-06 13:29
[quote:772797690e="Phantom"]a zauwazylem u ciebie dosc interesujacy wasik spod znaku "blekitnej ostrygi"
taka refleksja [/quote:772797690e]Aleś pojechał Phantom :twisted: No Pask, teraz Twoja kolej :wink: :twisted:
"God made me a cannibal to fix problems like you."
Wysłany: 2007-10-06 14:57
[quote:c18b7bac72="Paskievicz"][quote:c18b7bac72="KostucH"][quote:c18b7bac72="Phantom"]a zauwazylem u ciebie dosc interesujacy wasik spod znaku "blekitnej ostrygi"
taka refleksja [/quote:c18b7bac72]Aleś pojechał Phantom :twisted: No Pask, teraz Twoja kolej :wink: :twisted:[/quote:c18b7bac72]
no akurat jesli chodzi o nasze foty i wygląd phantomie to gwarantuję, że to twe więcej osób określa mianem gejowskich 8) lub co najmniej metroseksualnych
ale wróćmy do tematu 8)[/quote:c18b7bac72]
zróbcie sobie ankiete na forum - Kto jest bardziej gejowaty? :P
Wysłany: 2007-10-06 17:35
A tak wracając do tematu to nie wiem czy w tym roku zagłosuję, bo w sumie to nie mam na kogo. Nikt mnie jakoś nie przekonuje
Wysłany: 2007-10-07 20:22
Wygra PIS i tyle na ten temat.
Forever Begins.
Wysłany: 2007-10-07 22:36
LiD to farbowane lisy, oni ciągle zmieniają nazwy, ale to jest ta sama drużyna wciąż. Oni nas nauczą demokracji - członkowie systemu komunistycznego. :roll:
Forever Begins.
Wysłany: 2007-10-08 06:45
przecież oni od zawsze grają tymi samymi składami tylko czasy sie zmieniają i wszystko co przechodziło kiedyś gładko, dziś nie zawsze jak chce - PARODIA
Wysłany: 2007-10-08 16:16
Sondaże przecież przeprowadza się na wybranej grupie osób ... i ta wybrana grupa z reguły nie jest przypadkowa ...
Wysłany: 2007-10-08 17:21
Dzisiaj na wykładzie mój profesor opowiedział o swoim spotkaniu z Czesławem Kiszczakiem. Ich rozmowa zeszła na demokratyczny przewrót w 89 roku. W pewnym momencie Kiszczak powiedział, że oni oddali władzę odpowiedzialnej części opozycji. Profesor spytał się , jak ma to rozumieć. Na to Kiszczak mu odpowiedział, że jak wszedł do sali obrad sejmu,kiedy premierem był Mazowiecki, i spojrzał na prawo- jego agenci, na lewo- jego agenci , przed siebie- jego agenci.
Forever Begins.
Wysłany: 2007-10-10 14:21
Nie wierzę że coś się zmieni... PiS zapewne wygra i co dalej??? W PO-PiS nie wierzę! A jakby wygrała PO (jeżeli już to zapewnie minimalnie z PISem) to też nieciekawie może być - PO-LID. Choć w przypadku wygranej PO wolałbym aby zawiązali koalicję z LIDem niż z PISem! PIS należy odsunąć od władzy za to co robili przez te zmarnowane dla Polski 2 lata!!! Tych ludzi nie można po prostu dopuścić do władzy ponownie! NIECH WYGRA PO!!!! TO JEDYNA SZANSA NA PRZYWRÓCENIE NORMALNOŚCI W NASZYM KRAJU!!! AMEN!
"Niech Mrok bedzie z Wami"
Wysłany: 2007-10-17 19:19
Ja pójdę zagłosować tylko po to, aby PiS miał jak najmniejsze poparcie i nie wygrał ponownie wyborów. Co do partii to w sumie nie wiem, dla mnie nikt nie jest na tyle wiarygodny, aby powierzyć mu rządzenie Polską.
Wysłany: 2007-10-17 22:01
[quote:bf51b779ba="efunia"]Ja pójdę zagłosować tylko po to, aby PiS miał jak najmniejsze poparcie i nie wygrał ponownie wyborów. Co do partii to w sumie nie wiem, dla mnie nikt nie jest na tyle wiarygodny, aby powierzyć mu rządzenie Polską.[/quote:bf51b779ba]
Nie obraź się,ale twoja wypowiedź jakoś dziwnie koresponduje z twoim avatarem. :P
Forever Begins.
Wysłany: 2007-10-20 11:40
[quote="Sleeping_Giant"][quote="efunia"]Ja pójdę zagłosować tylko po to, aby PiS miał jak najmniejsze poparcie i nie wygrał ponownie wyborów. Co do partii to w sumie nie wiem, dla mnie nikt nie jest na tyle wiarygodny, aby powierzyć mu rządzenie Polską. Nie obraź się,ale twoja wypowiedź jakoś dziwnie koresponduje z twoim avatarem. :P <br /><br />Nie obrażam się, ale każdy ma prawo mówić i myśleć co chce. Chyba po to jest formu, aby móc wyrażać swoje poglądy.
Wysłany: 2007-10-20 12:32
[quote="efunia"]Ja pójdę zagłosować tylko po to, aby PiS miał jak najmniejsze poparcie i nie wygrał ponownie wyborów. Co do partii to w sumie nie wiem, dla mnie nikt nie jest na tyle wiarygodny, aby powierzyć mu rządzenie Polską. <br />zagłosuję na niego, żeby tamten nie wygrał ...<br />ech <br />