Zmierzch Bogów
Wracać wciąż do domu Le Guin

Wegatarianizm-jedzonko. Strona: 1

Wegatarianizm-jedzonko Wysłany: 2007-07-18 09:44

Death_Dealer (Bicz)
Death_Dealer
Gdańsk/ Włocławek

Moi drodzy tutaj mozecie podawać sobie przepisy , nazwy potraw ktore sa godne polecenia :twisted: Oczywiscie wegatariańskie

Schuld und Sühne

Wysłany: 2007-07-19 11:07

Death_Dealer (Bicz)
Death_Dealer
Gdańsk/ Włocławek

Caly czas ziemniakow jesc bym nie mogla
Zreszta teraz nabralam wstretu do ogorkow xD

Schuld und Sühne

Wysłany: 2007-07-19 11:51

Z zielonego najbardziej lubię: szparagi (w wkadej ilości ipostaci), ogórki małosolne, brokuły, inne takie strączki i absynt.

Supersmaczne i superproste są panierowane (albo w cieście naleśnikowym) patisony smażone na oliwce z dodatkiem sosu czosnkowego i troszki ziemniaczkoof.
Zamiast sosu czosnkowego ja preferuję uzycie sosu tzatziki. Mogę szczerze polecić - naprawdę tanioszka.

I can't look it in the eyes Seconal, Spanish fly, absinthe, kerosene... Cherry flavored neck and collar I can smell the sorrow on your breath, The sweat, the victory... and sorrow The smell of fear, I got it

Wysłany: 2007-07-19 13:46

to moze pasztecik sojowy mojego brata:)

każdy moze dązyć ale nie każdy do celu............

Wysłany: 2007-07-20 07:56

[quote:8d294ccaa1="Paskievicz"][quote:8d294ccaa1="manthus"]to moze pasztecik sojowy mojego brata:)[/quote:8d294ccaa1]

oh yes 8) czosnkowy najlepiej yee :idea:[/quote:8d294ccaa1]

tak wogóle czosneczek rządzi
nawet pokuszę się o stwierdzenie, że moje życie byłoby bez niego prawie niemożliwe

I can't look it in the eyes Seconal, Spanish fly, absinthe, kerosene... Cherry flavored neck and collar I can smell the sorrow on your breath, The sweat, the victory... and sorrow The smell of fear, I got it

Wysłany: 2007-07-20 13:57

z czosneczkiem .....hmmm nie wiem nie próbowałem ale czemu nie

Wysłany: 2007-07-20 14:57

Death_Dealer (Bicz)
Death_Dealer
Gdańsk/ Włocławek

Hm...nie dla mnie czosnek ..=D jak pozniej sie pokazac ludziom :twisted:

Schuld und Sühne

Wysłany: 2007-07-20 18:32

guma orbit lub pietruszka

Wysłany: 2007-07-20 21:15

Death_Dealer (Bicz)
Death_Dealer
Gdańsk/ Włocławek

A gdzie ja z pietruszka do szkoly bede latac ? xD hehe
Hm..w gazecie zalapalam przepis na kluski slaskie
Lubi ktoś ?

Schuld und Sühne

Wysłany: 2007-07-21 16:45

oczywiście i takze mojego brata

Wysłany: 2007-08-10 15:47

http://www.wegeprzepisy.yoyo.pl/

If you don't live for something, You'll die for nothing.

Wysłany: 2007-08-10 16:28

KrolowaSalamandra (Anciliae)
KrolowaSalamandra
Sucha Beskidzka/Kraków

co jest z tym wegetarianizmem.....mnie tez już od dawna wzięło, ale do tej pory są pretensje.....
ja bardzo lubię brokuły, szparagi, groszek cukrowy....i wiele innych. Bardzo dobra jest zapiekanka z ziemniaków obsypana pełnym bukietem różnorodnych warzyw, a także z rybą:D

"To see a World in a Grain of Sand And A Heaven in a Wild Flower, Hold Infinity in the palm of your hand And Eternity in an Hour." , my master

Wysłany: 2007-08-10 16:48

[quote:fc4c6b710e="androgyne"][quote:fc4c6b710e="Paskievicz"][quote:fc4c6b710e="manthus"]to moze pasztecik sojowy mojego brata:)[/quote:fc4c6b710e]

oh yes 8) czosnkowy najlepiej yee :idea:[/quote:fc4c6b710e]

nawet pokuszę się o stwierdzenie, że moje życie byłoby bez niego prawie niemożliwe[/quote:fc4c6b710e]

to musimy kiedys cos upichcic z czosnkiem

malo to vampiryczne i mhroczne ale ja tez lubie czosnek :)

"Tonight's the night..."

Wysłany: 2007-08-10 16:56

[quote:9b26793b1f="Phantom"][quote:9b26793b1f="androgyne"][quote:9b26793b1f="Paskievicz"][quote:9b26793b1f="manthus"]to moze pasztecik sojowy mojego brata:)[/quote:9b26793b1f]

oh yes 8) czosnkowy najlepiej yee :idea:[/quote:9b26793b1f]

nawet pokuszę się o stwierdzenie, że moje życie byłoby bez niego prawie niemożliwe[/quote:9b26793b1f]

to musimy kiedys cos upichcic z czosnkiem

malo to vampiryczne i mhroczne ale ja tez lubie czosnek :)[/quote:9b26793b1f]

ostatnio zażeram się tzatziki (wybitnie czosnkowym) - jem niemal do wszystkiego, możemy kiedyś popróbować coś czosnkowego, pod jakąś "napitkę" rzecz jasna

Wysłany: 2007-08-10 17:33

Fakt, czosnek jest świetny. Kiedyś dodałam go sporo do jedzonka dla mnie i kolegi też wegetarianina... a tu się okazało, że jest jeszcze taki "szczep" co nawet czosnku nie je... ani octu nie dodaje. Bodajże to jogini niektórzy tak robią...

Wysłany: 2007-08-10 18:32

Death_Dealer (Bicz)
Death_Dealer
Gdańsk/ Włocławek

Zabijecie w sobie tym czosnkiem cząstke swojego wampirzego ego Dziekuje za strone .Może kiedys zrobimy sobie jakiś piknik Vega ? 8)
Ja najbardziej lubie jesc brokuly i brukselki xD nie wiem dlaczego dorosli uwazaja ze nie jedzenie miesa jest chore ( mlodziez pod tym wzgledem tez nie lepsza)

Schuld und Sühne

Wysłany: 2007-08-10 19:32

Death_Dealer (Bicz)
Death_Dealer
Gdańsk/ Włocławek

Noone zrobilam sie przez ciebie glodna a nie mam nic w lodowce .. :D i jak zwykle zawitam poznym wieczorem do sklepu Norma

Schuld und Sühne

Wysłany: 2007-08-10 20:15

kocham brokuły, oliwki, brukselki a najbardziej SZPARAGI! nie wyobrażam sobie bez nich życia

ps. kupuję przepis od noone, jutro wypróbuję :)

Wysłany: 2007-08-11 08:39

Ja za brokuły i pieczarki dałabym się pokroić!!!!!!!!!! Często robię sobie vege pizze z brokułami. Mniam.
Mnie mięso po prostu nie smakuje. I dobrze bo lubię otaczać się żywymi zwierzętami :)

Wysłany: 2007-08-11 13:51

Death_Dealer (Bicz)
Death_Dealer
Gdańsk/ Włocławek

Jesli chodzi o pizze to preferuje hawajską bez szynki =)

Tak Oliwkom !! Dla nich zrobilabym wszystko :]

Schuld und Sühne

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło