Wysłany: 2008-02-28 09:26
[quote:d78103980a="Andrzej"]Jako kraj zrzeszony w Unii Europejskiej nie możemy budować sojuszy za plecami innych członków owego zrzeszenia ale tu moge się mylić.[/quote:d78103980a]
Pomyłka raczej niewielka, ale UE jest stowarzyszeniem "natury gospodarczej" i nie ma wspólnej polityki zagraniczej. Już bardziej powinniśmy się oglądać na NATO, ale do tej struktury USA należą.
Młodzieży! Czymże Wam dane jest ciąć się w tych jakże nieszczęsnych czasach? O żyletki ciężko, dziadkowa brzytwa zardzewiała, a jednorazówką nie dość głęboko! Jeśli jednak Wam się uda (może widelcem?) to pamiętajcie: wzdłuż żył, a nie w poprzek! Wzdłuż!
Wysłany: 2008-03-02 22:41
[quote:555c10fa0a="Horsea"]Już bardziej powinniśmy się oglądać na NATO, ale do tej struktury USA należą. [/quote:555c10fa0a]NATO jest od spraw wojskowych i tego winni sie trzymać. Poza tym właśnie... dziwie sie, że NATO w ogóle nie zareagowało na ten fakt budowy owych tarcz. Jak widać chłopaki sami sie zgadali co i jak nie biorąc reszty pod uwagę. Unia to jeden wielki handel - tu zrobią, tam zarobią. Takie było założenie jej powstania - gospodarka, ekonomia, rynek pracy. Dopiero teraz Unia zaczęła sie bawić w pokojowe sprawy tylko co z tego? Co oni mogą jak nie oni maja kurek pod ręką.
Yhhh, szkoda gadać...
"God made me a cannibal to fix problems like you."
Wysłany: 2008-08-24 10:22
temat trochę ucichł, a chyba już tych przeciwników i wahających się trochę ubyło :wink:
zdecydowanie jestem za! rosja jak ktoś już wcześniej napisał ma nas głęboko w dupie. nigdy nie mieliśmy z nimi dobrych stosunków, traktowali nas jak nuie samodzielne państwo, często podległe ich interesom (przypomnę, jak po dojściu do władzy poprzedniego rządu, ob rażeni, zablokowali dostawy mięsa...).
lepiej mieć strategiczny punkt, bazę i żołnierzy nato, niż czekać w razie konfliktu na mocniejszy sprzeciw sarcozy'ego :roll:
...jestem jak spadająca gwiazda, tuż przed spełnieniem swej misji rozpryskuję się na drobne kawałki...
Wysłany: 2008-08-24 11:16
Co tu dużo mówić. Przez 50 lat śmiało można przyznać Polska była pod "opieką" sowietów i teraz gdy mieliśmy okazje by być suwerenni pełną gębą to sprzedali nas amerykanom za pier... tarcze
Teraz już na pewno nie mam zamiaru uważać sie za patriotę. Jest mi wstyd, że jestem polakiem. Nie mamy swojej godności.
Wysłany: 2008-08-24 12:08
ja bym na środku tej tarczy posadziła pewnych dwóch braci :wink: zreszta, co by to dało, pojawiliby sie nastepni.
"Make Foch Not War" "Nic nie może się zmarnować"
Wysłany: 2008-08-24 16:52
[quote:14e35d137e="Devilish_Sad"]Przy okazji najblizszych wyborów w odpowiedni sposób podziękujemy palantom z PIS i PO za to, że nas sprzedali.[/quote:14e35d137e]
Towarzyszu. My im podziękujemy ale czy inni też :?: :roll: W tym kraju można liczyć raczej tylko na siebie jeśli patrzeć pod katem tego co sie dzieje tam na górze. Przy okazji najbliższego konfliktu wieje stąd i zmieniam obywatelstwo. Pier... Nie mam zamiaru ginąć za coś czego sobie w tym kraju nie życzyłem.
Wysłany: 2008-08-24 19:52
[quote:ad01501da3] obserwuję, może jeszcze nie wielką, ale jednak rosnąca tendencję do poglądów socjalistycznych wśród młodych ludzi.[/quote:ad01501da3]
Zapraszamy do Korei Polnocnej albo na Kube do socjalistycznego raju. Mam nadzieje, ze dozyje dnia, w ktorym lewizna bedzie tylko zlym koszmarem i wspomnieniem.
A jesli chodzi o temat tarczy to jestem zdecydowanie na [b:ad01501da3]NIE[/b:ad01501da3]
-------------
God Is An Astronaut-When Everything Dies
united we stand divided we fall
Wysłany: 2008-08-24 20:03
Jeśli chodzi o tarczę Antyrakietową to muszę niestety powiedzieć [b:412394a9a3]TAK[/b:412394a9a3] Polska już od dawna jest krajem członkowskim NATO i tylko takie posunięcia mogą zwiększyć jej znaczenie na arenie międzynarodowej i znaczenie jako członek sojuszu, póki co mogliśmy dać co najwyżej kilka żołnierzy i samochodów,teraz będziemy strategicznym punktem o który będzie trzeba dbać i to jest plus dla nas... a ogólnie z idealistycznego punktu widzenia to moim zdaniem wszelkie zbrojenia są bezsensowne, lepiej te fundusze i siły pokładać w rozwoju cywilizacji, ograniczaniu chorób,segregowania odpadów i inne w sumie sensowne rzeczy, bo nie uważam wojen za sensowne przedsięwzięcia
Nauka uczyniła z nas Bogów, zanim jeszcze zasłużyliśmy na to by być Ludźmi...
Wysłany: 2008-08-24 23:25
Jestem za tarczą ,dlaczego a jakie mamy inne wyjście : Rosja -Iran - a może Bin Laden :) nie, nie ma złudzeń potrzebujemy Ameryki innej opcji dla nas nie ma Rosjanie nigdy nam nie wybaczy że przez nas padł mur berliński i rozpadł się Związek Radziecki, musimy nie mamy innego wyjścia trzymać z U.S.A :!: :!: :!: :P czy nam się to podoba czy nie :) wolę bazy Amerykański w Polsce niż Rosyjskie :) a może komuś z was brakuje "KOMUNY" N.A.T.O i U.S.A to w obecnych czasach jedyny dla nas gwarant bezpieczeństwa innej opcji po prostu nie ma."PO PROSTU NIE MA !"
[img:2310575c02]http://www.clanofxymox.com/images/xydial.gif[/img:2310575c02]
Kochaj bliskich twemu sercu,tak szybko odchodzą...
Wysłany: 2008-08-29 11:25
Szkoda tylko, że, będąc członkiem NATO i UE, nie konsultowaliśmy się w tej sprawie z resztą sojuszników. I szkoda, że nie zyskaliśmy za wiele podpisując wstępnie umowę. "Tarcza antyrakietowa" nie ma chronic naszego państwa, tylko przede wszystkim USA. Nam tarcza nie jest potrzebna a Polska jest potrzebna USA tylko ze względu na jej strategiczne położenie geograficzne. Dla Stanów jesteśmy sojusznikiem podobnej kategorii jak dla Polski byłoby Abudabi. Z resztą, jak przyjdzie co do czego, to cały świat i tak się na nas wypnie, łącznie z serdecznymi sojusznikami, bez względu na to, czy będą to USA czy byłaby Rosja.
"Nagość, phoszę państwa, jest demagogiczna, jest wphost socjalistyczna, bo i cóż by było, gdyby gmin odkhył, że nasza dupa taka sama?!"
Wysłany: 2008-08-29 14:51
Mam nadzieję, że USA przestanie kiedyś się w końcu wtrącać gdzie ich nie potrzeba, mam nadzieję, że wygra w Stanach Obama i cos się zmieni w tej sprawie.
"Make Foch Not War" "Nic nie może się zmarnować"
Wysłany: 2008-08-29 15:25
[quote:42b65a8d20="minawi"]Mam nadzieję, że USA przestanie kiedyś się w końcu wtrącać gdzie ich nie potrzeba.[/quote:42b65a8d20]
Nie przestaną, dopóki ich głównym interesem będzie ropa.
"Nagość, phoszę państwa, jest demagogiczna, jest wphost socjalistyczna, bo i cóż by było, gdyby gmin odkhył, że nasza dupa taka sama?!"
Wysłany: 2008-08-30 20:06
Jak przyjdzie co do czego.... jak przyjdzie co do czego to ochrona antyrakietowa gówno nam da, nawet gdyby była, ponieważ w ramach "odwetu" rozpocząłby się nuklearny holocaust... Ameryka nas potrzebuje? hmm nie błdzo,ale jak już w jakimś stopniu,choćby małym, to ciągnijmy z tego jak ze sutka mamusi... bo to jedna z naszych nielicznych szans by się w końcu rozwinąć i nie leżeć na czworakach popadając w coraz większe długi i gówno od niepamiętnych czasów...
Wysłany: 2008-08-30 21:15
[quote:824080d556="Diarmad"]nawet gdyby była [/quote:824080d556]
Nawet gdyby... A do wojny nuklearnej dojdzie prędzej czy później, teraz zaczęło się tylko odliczanie.
[quote:824080d556="Diarmad"] to ciągnijmy z tego jak ze sutka mamusi... [/quote:824080d556]
Widać, póki co, nasz rząd nie umie ciągnąć, bo za dużo tym razem nie wyciągnął.
Wysłany: 2008-08-30 21:44
i tak co by nie było czas i historia pokażą nam czy tarcza jest i czy była lub będzie nam potrzebna , coś musi trzymać na dystans od nas fanatyków Wielkiej Rosji , czy tym czymś okaże się Tarcza Antyrakietowa ? przykład Gruzji musi dawać do myślenia kto dalej ? kto następny ? może i USA a raczej na pewno dbają przede wszystkim o swoje interesy (ropa) jak jednak obecnie wyglądał by świat gdyby nie straszak wobec Rosji w postaci USA i NATO ? nie wszystko jest takie proste jak się nam wydaje .
[img:a95cd731ef]http://www.clanofxymox.com/images/xydial.gif[/img:a95cd731ef]
Wysłany: 2008-08-31 09:57
Taa...mieliśmy I WŚ, potem wielkie organizacje pokojowe by po kilku latach mieć replay, tylko z bardziej morderczą technologią, a co po II WŚ? kolejna wojna, tym razem na zbrojenia, bitwy, o których nikt nie słyszał, a które nie doprowadziły omal do kolejnych katastrof, jedynie kryzys kubański był aż nazbyt głośny,by ludzie mogli pojąć zagrożenie jakie niosły ze sobą zbrojenia... Amerykanie mieli bombę atomową, ale nie wystarczało im to do zastraszenia tak rozległego państwa jak ZSRR, więc wykombinowali bombę wodorową, o ponad tysiąckrotnym rażeniu fizycznym, a promieniowania z niej to byłby taki super gratis, pomyślcie ile rzeczy można by było zrobić na świecie, gdyby kase na zbrojenia użyć np: do nowelizacji rolnictwa na całym świecie, lub do podnoszenia standardów życiowych i sanitarnych... Myślę że gdyby na badania nad rakiem wyłożyć tyle kasy co nad bombą wodorową, to dziś rak byłby jak przeziębienie...(to oczywiście hiperbola,więc nie cytujcie tego z przekąsem). A tarcza antyrakietowa... a niech se będzie, przynajmniej mogą z tego zarobić prości ludzie, choćby na dostawach żywności i zapewnieniu rozrywki oraz relaksu amerykanom z obsługi...zawsze to jakikolwiek plus, choć raczej nieznaczny.
Wysłany: 2008-09-08 10:14
[quote:53f45b03e9="mara"][quote:53f45b03e9="minawi"]Mam nadzieję, że USA przestanie kiedyś się w końcu wtrącać gdzie ich nie potrzeba.[/quote:53f45b03e9]
Nie przestaną, dopóki ich głównym interesem będzie ropa.[/quote:53f45b03e9]
Też. Ale chłopaki sami sie nakręcili bo po rozpadzie Związku Radzieckiego stali sie jedynym super mocarstwem. Więc wzięli na siebie role kowboja, a reszta świata to jego ranczo. Co tu dużo gadać.
Wysłany: 2008-09-08 15:09
i wszystko jasne :D :P
[img:584a412d96]http://www.clanofxymox.com/images/xydial.gif[/img:584a412d96]
Wysłany: 2008-09-08 20:05
[quote:c31c0470fd]A tarcza antyrakietowa... a niech se będzie, przynajmniej mogą z tego zarobić prości ludzie, choćby na dostawach żywności i zapewnieniu rozrywki oraz relaksu amerykanom z obsługi...zawsze to jakikolwiek plus, choć raczej nieznaczny.[/quote:c31c0470fd]
Jestem przekonany, ze ci prosci ludzie zarobia jedno wielkie gowno. Chyba nie myslisz, ze armia amerykanska pozwoli dostarczac zarcie oraz rozrywki pierwszym lepszym ziomkom. Zarlo pewnie beda mieli swoje z hameryki, a jesli juz by mieli brac cos od nas to pewnie wszystko bedzie obwarowane takimi wymaganiami, ze szkoda gadac
--------------
Street Dogs-Two Angry Kids
united we stand divided we fall
Wysłany: 2008-09-11 13:10
[quote:4b0449564b]Proponuję lekturę tego artykułu:
http://fakty.interia.pl/tylko_u_nas/news.....[/quote:4b0449564b]
Właśnie na dokument dot. tej sprawy poluję już dosyć długo. To chyba jednak problem na nowy temat.