Wracać wciąż do domu Le Guin
Zmierzch Bogów

Włatcy Móch. Strona: 5

Wysłany: 2008-01-09 11:39

moonpain (Bicz)
moonpain
Siemianowice Śląskie

Oj, naprawdę słaby serial, ale cóż..jaki kraj takie gusta -,-
Jak dla mnie to marna podróba South Parka, Pielęgniarka to tak Chef, a Czesio to Kenny (Tyle że Czesio nie żyje, a Kenny umiera co odcinek, przynajmniej w pierwszych sezonach)
Po drugie w SP nie chodzi o wulgaryzmy tylko o przekaz, pod koniec każdego odcinka jest jakiś morał a odcinki są jawną krytyką polityczną i społeczną. W Muhach nie trzeba wysilać umysłu, nie ma prawie wcale odniesień do rzeczywistości (no, może nieliczne odcinki są pod tym wzg. dobre).
Na "Czesiu" śmieję się zaledwie kilka razy na odcinek, natomiast przy "Cartmanie i spółce" nie ma momentów nudnych. SP wyśmiewa wszystko: rząd, katolickich księzy, kościół, stosunek do innych narodów, kulturę konsumpcyjną. A WM? Cóż jeden bogaty dzieciak, syn chłopa, prymus i zoombie O.o A nawiązania do rzeczywistości to zaledwie chuck norris w jednym z odcinków i radio babci Anusiaka. Zresztą co się dziwić, gdyby reżyser jechał po wszystkim tak jak Trey Parker i Matt Stone od razu zostałby zbojkotowany, cóż taki kraj...
Krótko mówiąc kreskówka jest dobra dla ludzi mało wymagających, ale cóż..O gustach się nie dyskutuje.

ps. A gdyby tak porównać WM do Familly Guya? Oj polało by się więcej argumentów, ale serial bardziej SP jednak przypomina.

Z palcami zabarwionymi szkarłatnie...

Wysłany: 2008-01-09 15:44

moonpain (Bicz)
moonpain
Siemianowice Śląskie

[b:1643e52f32][color=darkred:1643e52f32]Pozwolę się nie zgodzić. Niemal w każdym odcinku, jeżeli nie w każdym, napotykamy wyraźną groteskę polskiej rzeczywistości.[/color:1643e52f32][/b:1643e52f32]

Jednak są one cholernie słabe i błahe, niezbyt kontrowersyjne, prawdy o których wszyscy wiedzą. Zresztą jak już pisałem, w Polsce narazili by się na zbyt dużą krytykę kościoła i władzy naśladując pod tym wzg SP. Już widzę takie odcinki jak "Red catolic Love" w polskim wykonaniu -,- Serial zdjęliby z anteny :roll:

Wysłany: 2008-01-09 15:47

Ja jestem dosyć krytyczny co do tego serialu. Widać w nim inspirowany MTV schemat ośmieszania i atakowania tradycyjnych wartości.Nie podoba mi się również pokazywanie tam scen bezmyślnej przemocy i wulgaryzmy.Typowy przykład tego,że my bierzemy z Ameryki tylko te złe i szkodliwe treści.

Forever Begins.

Wysłany: 2008-01-09 16:09

moonpain (Bicz)
moonpain
Siemianowice Śląskie

[quote:82ee85e1fb="Sleeping_Giant"]Ja jestem dosyć krytyczny co do tego serialu. Widać w nim inspirowany MTV schemat ośmieszania i atakowania tradycyjnych wartości.Nie podoba mi się również pokazywanie tam scen bezmyślnej przemocy i wulgaryzmy.Typowy przykład tego,że my bierzemy z Ameryki tylko te złe i szkodliwe treści.[/quote:82ee85e1fb]

SP jest wprost przeciwny "kulturze MTV" wyśmiewając ją dość ostro. A jeśli widzisz tylko wulgaryzmy to twoja sprawa. Wyobraź sobie taki Pulp Fiction bez wulgaryzmów? Zupełnie straciłby klimat. Niecenzuralne słowa tylko wyostrzają wrażenie dzisiejszego świata który niestety taki jest... Poza tym bohaterowie WM są nijacy.

Wysłany: 2008-01-09 23:13

Wampgirl (Bicz)
Wampgirl
Kraina Dreszczowców :Kraków

[quote:71686e0462="krecona"]po pewnym czasie stwierdzam Czesio jest coraz nudniejszy.... [/quote:71686e0462]
Jak i każdy film/kreskówka, która odniosła sukces, przez co montują nowe sezony odcinków i ciągną w nieskończoność jedne i te same wątki, bo pomysły też się kiedyś kończą.
[quote:71686e0462="Paskievicz"]mnie to się tam od samego początku nie podobało, jak dla mnie kiepska kreskówa i tyle, kilkukrotnie bardziej wolę southpark :idea:[/quote:71686e0462]
Przyznawaj się publicznie, to Cię zlinczują.

Jak już pisałam - żadnego fenomenu się w tej bajusi nie dopatruję.

"I lived the life of a drifter waiting for the day/ When I'd take your hand and sing you songs/ And may be you would say/ Come lay with me and love me/ And I would surely stay." "A ty z tej próżni czemu drwisz, kiedy ta próżnia nie drwi z ciebi

Wysłany: 2008-01-09 23:21

moonpain (Bicz)
moonpain
Siemianowice Śląskie

Chodźmy pod siedzibę TV4 zbojkotować tę parszywą kreskówkę :D <wyciąga z szafy swojego kałasznikowa>

Wysłany: 2008-01-10 21:48

Wampgirl (Bicz)
Wampgirl
Kraina Dreszczowców :Kraków

[quote:1c5d49d903="moonpain"]Chodźmy pod siedzibę TV4 zbojkotować tę parszywą kreskówkę :D <wyciąga z szafy swojego kałasznikowa>[/quote:1c5d49d903]

Jak ktoś ma ochotę, to niech sobie ogląda. Osobiście nie mam na to większej ochoty.

"I lived the life of a drifter waiting for the day/ When I'd take your hand and sing you songs/ And may be you would say/ Come lay with me and love me/ And I would surely stay." "A ty z tej próżni czemu drwisz, kiedy ta próżnia nie drwi z ciebi

Wysłany: 2008-01-13 15:19

Ta rozmowa staje sie nudna... Szukacie jakiejs glebi w tym wszytkim tu jest tak jak z muzyka jeden slucha dajmy na to frontu a drugi mowi ze to scierwo. Kazdy ma swoj gust swoje upodobania i nigdy nie dojdziecie do porozumienia bo kazdy wie swoje... Wogole bez sensu.
Mi sie serial podoba

Wysłany: 2008-02-11 14:47

Rozumiem cie CzarnaLilith.
A ty lubisz "Wlatcy Moch"?
Mnie ten serial sie podoba jest dosyc fajny.

Smierc jest czasem najlepszym rozwiazaniem, a czasami przeklenstwem. Czasem lepiej uciec i miec wszystko z glowy, miec swiety spokuj.

Wysłany: 2008-02-11 15:51

Nenar (Anciliae)
Nenar
Bielsko-Biała / Gliwice

http://pl.youtube.com/watch?v=8VdOpLK47qA
Włatcy wchodzą na dużo ekran

Ja mam 20 lat, ty masz 20 lat ... i tak wszyscy umrzemy

Wysłany: 2008-03-10 17:27

Dakota (Bicz)
Dakota
Elbląg / Zabrze

Jak dla mnie jest to najglupsza kreskowka jaka w zyciu widzialam....
South Parkiem jednak nie pogardze :)

Wysłany: 2008-03-10 19:01

Beta666 (Bicz)
Beta666
raczej Łódź

podobienstwo miedzy SP a Wlatcami jest male,ale pomimo to lubie Wlatcow,taka totalnie glupia kreskowka na odstresowanie :)

Nie po to umiem mówić,żeby siedzieć cicho :P

Wysłany: 2008-03-31 12:53

[quote:8f0975aa62="Beta666"]podobienstwo miedzy SP a Wlatcami jest male,ale pomimo to lubie Wlatcow,taka totalnie glupia kreskowka na odstresowanie :)[/quote:8f0975aa62]

ja nigdy nie ogladalem SP.
czy moglby mnie ktos oswiecic co to takiego?
a wladcy mi sie podobaja.
fajnie mi sie ich oglada.

Smierc jest czasem najlepszym rozwiazaniem, a czasami przeklenstwem. Czasem lepiej uciec i miec wszystko z glowy, miec swiety spokuj.

Wysłany: 2008-03-31 13:04

[quote:1927c5e408="kamilus"][quote:1927c5e408="Beta666"]podobienstwo miedzy SP a Wlatcami jest male,ale pomimo to lubie Wlatcow,taka totalnie glupia kreskowka na odstresowanie :)[/quote:1927c5e408]

ja nigdy nie ogladalem SP.
czy moglby mnie ktos oswiecic co to takiego?
a wladcy mi sie podobaja.
fajnie mi sie ich oglada.[/quote:1927c5e408]

South Park :)

Suffer the pain of discipline or suffer the pain of regret!

Wysłany: 2008-03-31 21:04

ja przyznaję, że też lubię WM :D jest się momentami z czego pośmiać (głównie z Czesława). może nie jest to zbyt inteligentna bajeczka... ale widocznie nie o to twórcom chodziło

Yttligare Ett Steg Närmare Total Jävla Utfrysning...

Wysłany: 2008-03-31 21:12

no baaa :D w swoim gatunku bajek durnych tak że aż śmiesznych to faktycznie jedna z fajniejszych, lecz mi sie trochę "przejadły" więc już nie oglądam ... pewnie do czasu :P zobaczymy

jedyne co mi przychodzi do głowy to chyba "żyj i daj żyć innym" ;p takie najsensowniejsze jak dla mnie i co najbardziej do mnie trafia ;p

Wysłany: 2008-03-31 21:16

[quote:3f51d24f1b="Grizzdow"]lecz mi sie trochę "przejadły" więc już nie oglądam ... pewnie do czasu :P zobaczymy[/quote:3f51d24f1b]

na pewno do nich wrócisz:) są takie "szlagiery" niektóre, że się nie da :D

Yttligare Ett Steg Närmare Total Jävla Utfrysning...

Wysłany: 2008-03-31 21:23

No niektóre teksty są niesamowite, ale jednak odcinek za odcinkiem nie mogę, bo zaczyna się to robić nudne. Tak od czasu do czasu, żeby się zresetować, to jak najbardziej :D

"You gotta put your faith in a loud guitar..."

Naj Wysłany: 2008-03-31 22:29

Smoke (Diabolista)
Smoke
Gdańsk / Olsztyn

Zmasakrował mnie odcinek "Za Kólisami" czy jakoś tak:] jak dla mnie najlepszy chyba:] kreskówka na serio dobra ale tylko dla ludzi którzy nie odbierają jej jakoś "na serio". Mam kilku znajomych którzy z wielkim oburzeniem na nią patrzą - bo jest głupia i głupie teksty. Kurde o to w niej właśnie chodzi:D:DD świetne na relaxxx;]

Bez wniku...

Wysłany: 2008-04-02 14:50

mnie WM sie podobaja. podobaja mi sie odcinek "motorynka i myszykiszka","pierwsza komunia" i "memeto mori".
najbardziej mi sie podoba jak czesio spiewa ale teksty tez sa fajne.

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło