Wysłany: 2007-03-29 23:13
[quote:8df5ffe7e5="shamankha"][quote:8df5ffe7e5="zet"][quote:8df5ffe7e5="shamankha"](...) a słyszał ktoś a perfect circle diary of a madman?(pierwotnie lovesong the cure). Zajebisteee :) (...)[/quote:8df5ffe7e5]
Ano rewelacyjna to przeróbka to fakt jednak nie zgodzę się, że w oryginale to jest The Cure. Wykonywał to Ozzy Osbourne ze swoją solową kapelą.[/quote:8df5ffe7e5]
aaaa, to ja nie wiedziałam,że Ozzy maczał w tym palce...ja tam usłyszałam tylko the Cure zanim mi a perfect circle przytaszczyli...[/quote:8df5ffe7e5]
Aaaano :D w 1982 roku Ozzy Osbourne wydał swój drugi solowy album, który nazywał się "Diary Of Madman", nie trudno się domyślić, że znalazł się tam kawałek tytułowy o takiej właśnie nazwie i takim wydźwięku jak ten prezentowany przez Maynarda i spółkę :twisted:
[quote:8df5ffe7e5="KostucH"]Acid Drinkers - N.I.B. (Black Sabbath)[/quote:8df5ffe7e5]
O popatrz, nawet nie wiedziałem, ze oni to grali :P
Not everyone likes metal... FUCK THEM!!!
Wysłany: 2007-03-30 04:16
[quote:29216127e0="zet"]
[quote:29216127e0="KostucH"]Acid Drinkers - N.I.B. (Black Sabbath)[/quote:29216127e0]
O popatrz, nawet nie wiedziałem, ze oni to grali :P[/quote:29216127e0]
zet za taką niewiedze do lochu pójdziesz. No jak można niewiedzieć tak oczywistej rzeczy :P coś ty Fishdicka nie słyszał ??
Wódki nie pij, trawy nie pal, słuchaj tylko HEAVY METAL
Wysłany: 2007-03-30 15:45
Taaa...Dickfisha jest zajebisty. Co to coverów to jescze oragnąłbym dodać "Born Wild" w wykonaniu Slayera.
"God made me a cannibal to fix problems like you."
Wysłany: 2007-03-30 16:01
Serdecznie dziękuje i z przyjemnoscią odnotuje sobie owe informacje :)
Wysłany: 2007-04-02 08:24
W sumie cos napisze. Covery maja to do siebie, ze sa dwojakiego rodzaju. Albo sa robione toczka w toczkę. I to niekoniecznie jest fajne. Albo sa zrobione w klimacie zespolu, ktory je robi.
Dimmu Borgir - Burn in Hell ( Twisted Sister), to moj numer jeden od dlugiego czasu. A potem dlugo dlugo nic
To nie moje są słowa, to legenda ludowa.
Wysłany: 2007-04-02 14:11
zgadzam się jak najbardziej. Born in hell wyszło im świetnie i w ich stylu i tak jak piszesz, że covery mają to do siebie, że albo sa plagiatem totalnym albo są grane w klimacie zespołu który je robi. I dlatego zawsze byłem za coverami kwasożłopów!!:P
Wysłany: 2007-04-04 23:04
Właśnie natrafiłam na cover kawałka "Catch U" Kosheen w wykonaniu Mady feat. Seefeld na youtube:http://www.youtube.com/watch?v=jWwCHjgwQVc&mode=related&search=
ale ta laska ma dziwny głos...
"Make Foch Not War" "Nic nie może się zmarnować"
Wysłany: 2007-05-04 08:21
A ja się poskarżę na wykonanie "O Fortuna" Theriona. Znając wcześniejsze dokonania zespołu spodziewałem się czegoś wspaniałego a tymczasem otrzymałem najsłabsze wykonanie tego utworu jakie słyszałem. a trochę różnorodnych wersji tego już się słyszało... :D
Wredne, złośliwe i uparte bydlę. ;-)
Wysłany: 2007-05-07 20:54
Mnie osobiście rozwalil cover zrobiony przez Cannibal Corpse "Roots Bloody Roots" Sepultury
Poza tym dobrymi coverami są jak nic "Frozen" Madonny zagrany przez Thy Disease no i oczywiście "Fear Of The Dark" Ironów zrobiony przez Graveworm
Nie wiedziałam,że śmierć może być tak cudowna jak Ty...
Wysłany: 2007-05-08 12:31
[quote:5cb4ef6556="Black_Bast"]Mnie osobiście rozwalil cover zrobiony przez Cannibal Corpse "Roots Bloody Roots" Sepultury
Poza tym dobrymi coverami są jak nic "Frozen" Madonny zagrany przez Thy Disease no i oczywiście "Fear Of The Dark" Ironów zrobiony przez Graveworm [/quote:5cb4ef6556]Tjaaa...Cannibale wiedza co sie robi z instrumentami :twisted: A co powie szanowna koleżanka forumowiczka o utworze "Christian Woman" Typów wykonany, przez Graveworm :wink: :?: Zakładam, że znana jest Ci ta wersja :) Dla mnie bomba. Kapitalnie takze zrobili "Lose My Religion" R.E.M'u ale "Christian Woman" bardzo mi sie podoba.
Wysłany: 2007-05-08 15:41
[quote:e92e6242ec="Paskievicz"]za to o wiele lepiej wyszedł im cover Manowara, mimo że nie lubie tych napakowanych pedalizatorów to w wykonaniu Theriona - Thor the powerhead jest ql 8)[/quote:e92e6242ec]
to tak, ale Children of the Damned w wersji Theriona to porażka :/
A nie wiem czy to już było, ale: co sądzicie o płytach np Apocalyptica- Plays Metallica by Four Cellos, czy Dream Theater- Master... ?
"Kto ma miękkie serce, musi mieć twardą dupę"
Wysłany: 2007-05-08 15:55
[quote:d10e24a5fa="margott"]Apocalyptica- Plays Metallica by Four Cellos[/quote:d10e24a5fa]Bardzo ciekawy album ale o wiele ciakwsze są te na kórych przecieta została już pępowina z coverami. Dopiero gdy zaczęli grać po swojemu to zostali zauważeni. Jakby nie patrzeć tworzą bardzo oryginalną i nie do podrobienia muzyke. Chwała im za to.
Poza tym...cover Sade "No Ordinary Loce" w wynonaniu Deftones przy współpracy z wokalistką Sade. Gorąco polecam :)
Wysłany: 2007-06-18 21:05
Boże, Kostuch, trafiłeś świetnie :) z jednej strony zawodzący głos tego wokalisty jest dla mnie istną masturbacja, ale z drugiej... chyba jednak oryginał przewyższa. Choc to zależy od nastroju :)
Po przesłuchaniu MM- Like a virgin zmienil sie mój światopogląd. Od tamtego czasu wolę nie experymentować z tego typu wokalistami
Krytyka jest czymś pośrednim pomiędzy plotką, denuncjacją a reklamą.
Wysłany: 2007-06-27 13:47
Co ci się w Like a virgin nie podoba? :twisted: :wink:
A tak przy okazji... czy NIN nie maczało w tym utworze palców?
Wysłany: 2007-07-02 21:48
Baterię to zajebiście wykonuje Megadeth, polecam :wink: Gadzie posłuchaj sobie, warto.
Mi ostatnio wpadł w uszy, jak również i oczy, cover Aerosmith "Dream On" gdzie gitarę prowadzi Yngwie Malmsteen :!: , a za śpiew odpowiedzialny jest Ronnie James Dio :!:
Sam kawałek już w oryginale jest cholernie energetyzujący, a i w tym wykonaniu mocy mu nie brakuje, również polecam :wink:
Wysłany: 2007-07-02 23:04
Jeśli chodzi o "Battery", to pewnie kwestia gustu. Bo gdyby porównać głos Hatefilda z Mustainem, Ty pewnie wybrał byś Jamesa, a ja Dave :wink: i tyle :P
Co do "Deszczy..." to albo The Bill albo KSU, nie pamiętam :P
Wysłany: 2007-07-17 14:57
[quote:62db2f97e6="Polajna"]
Suicide Commando- Hellraiser (vnv nation)
[/quote:62db2f97e6]
O ile się orientuję to ta wersja hellraisera jest tylko remixem a nie coverem, pomimo tego że została wydana na bootlegowym albume state of silicone...VNV ma dwa covery front 242, wydane między innymi na tym samym albumie...
[quote=Paskievicz]
Six Feet Under - TNT 8)
popieram..zreztą na graveyard classics jest kilka innych fajnych kawałków, mi sie nawet podoba cover Deep Purple - Smoke On The Water..jest taki inny, w klimatach właśnie 6FU...
co do moich osobistych favourite coverków to wygląda to tak:
1. MM - Sweet Dreams (of korz :D / Eurythmics)
2. The Kovenant - Spaceman (genialna przeróbka kawałka Babylon Zoo, który w oryginale też bardzo lubię)
3. Dimmu Borgir - Burn In Hell (Twisted Sisters)
4. Birmingham 6 - Seek And Destroy (oczywiście Metallica)
...i pewnie parę innych by się znalazło ale na razie tylko te pamiętam :)
Bring war to the world, let people kill themselves, make some room for ME!! [url=http://www.last.fm/user/shaiiboos/?chartstyle=Bones][img:074b44e828]http://imagegen.last.fm/Bones/recenttracks/3/shaiiboos.gif[/img:074b44e828][/url]
Wysłany: 2007-07-29 13:28
[quote:32644ac737="GAD"]Ja ostatnio słyszałem zajebistą Punkową przeróbkę kawałka 'Deszcze niespokojne" tylko , że niewiem jak ten zespół się nazywał co tak pięknie przerobił ten utwór jak ktos kojazy albo wie co to za zespół to proszę napisać i poszpanować wiedzą :wink:
[/quote:32644ac737]
szefie to może być KSU jesli punkowe kawałek dokładnie nazywa się "Rok 1944 w okopie" może to jest to bo właśnie siczka śpiewa tam te deszcze niespokojne :P
Wysłany: 2007-07-29 18:57
mnie się niesamowicie podoba cover piosenki kate Bush- Runnig up the hill w wykonaniu Placebo. Ten pulsujący rytm, ten głos Briana.....Cudo!!
"To see a World in a Grain of Sand
And A Heaven in a Wild Flower,
Hold Infinity in the palm of your hand
And Eternity in an Hour."
Wysłany: 2007-07-30 11:33
Purple Haze mmmm nawet nie mówcie :) swoją drogą nie miałam pojęcia że to cover...
"Kto ma miękkie serce, musi mieć twardą dupę"