Zmierzch Bogów
Wracać wciąż do domu Le Guin

FORUM. Strona: 4

Wysłany: 2007-07-02 21:22

[quote:0dc60cda1d="androgyne"]Może powypalała się kreatywność offtopopisaczy? [/quote:0dc60cda1d]Ich kreatywność nigdy sie nie kończy :wink: predzej brak towarzystwa offtopienia :twisted:

[quote:0dc60cda1d="HANAHHH"]Wiec jako "stara elita" powinniście dorzucać jakieś pikantne kawałki czegokolwiek by owa nudę poskromić...[/quote:0dc60cda1d]Hmmm :wink: pikanteri też nigdy brak bo zawsze mamy forumowicza Paskievicza, który zapewnia nam ostrą wymiane zdań. I to w sumie nawet dobrze, że jest bo przynajmniej jest z kim sie poawanturować :wink: A ja jako kawałek starej elity zawsze mam o czym pogadać tylko problem w tym, że czasemn zwyczajnie nie ma z kim pogadać :roll:

"God made me a cannibal to fix problems like you."

Wysłany: 2007-07-04 12:33

[quote:29359ab631="HANAHHH"]

Ps. fakt czasem nie ma z kim pogadać-bo i zwyczajnie panuje brak zrozumienia a forum robi się na styl-- kto większe mądrości tutaj wypisze ten sam się lepiej czuję, choć parę duszyczek rozumiejących się jest tutaj, zauważyłam...[/quote:29359ab631]

No tak - fakt ukazywania własnej wyższości intelektualnej nad tymi mniej rozgarniętymi jest widoczna na wielu forach - także i na tym.
Osobiście nie lubię podsumowań typu: "Oj głupiutka jesteś, lepiej ust nie otwieraj".

Nic nie poradzimy na to, że bozia sprawiedliwie intelektem nie dzieli, co więcej nie wszyscy potrafią ów sprawność myślenia i wypowiadania się nabyć. Nie cierpię skreślania ludzi za ich wybiórcze wypowiedzi!

I can't look it in the eyes Seconal, Spanish fly, absinthe, kerosene... Cherry flavored neck and collar I can smell the sorrow on your breath, The sweat, the victory... and sorrow The smell of fear, I got it

Wysłany: 2007-07-04 20:31

[quote:91ea3b6a39="HANAHHH"]To co ludzie myślą to piszą :roll: więc za co innego można ich na forum " negować" jak nie za wypowiedzi własnie CO?
A czy tu ktoś kogoś skreśla hmmm nie wiedziałam!!!
[/quote:91ea3b6a39]

Nie napisała, że[b:91ea3b6a39] konkretnie tu[/b:91ea3b6a39] ktoś kogoś skreśla - takie są tendencje jedynie na wielu forach.
A co do negowania - chyba nie chodzi, żeby negować czyichś wypowiedzi, tylko [b:91ea3b6a39]dyskutować[/b:91ea3b6a39]. Wymieniać poglądy i argumenty.
Toż to forum [b:91ea3b6a39]dyskusyjne[/b:91ea3b6a39], a nie "negacyjne".

Wystarczy odrobina obiektywizmu i luzu. Jeśli ktoś z zasady podchodzi do forum w celu negowania innych, to marne szanse na dyskusję.

I can't look it in the eyes Seconal, Spanish fly, absinthe, kerosene... Cherry flavored neck and collar I can smell the sorrow on your breath, The sweat, the victory... and sorrow The smell of fear, I got it

Wysłany: 2007-07-06 21:00

[quote:754a7164d6="androgyne"]Jeśli ktoś z zasady podchodzi do forum w celu negowania innych, to marne szanse na dyskusję.[/quote:754a7164d6]Taką właśnie postawe przyjmuje pan P. :wink:

Cóż, generalnie jest tak, że czasem ktoś nie dokońca rozumie temat dykusji albo po prostu nie ma nic konkretnego do powiedzenia tylko strzela co mu przyjdzie na język (nie rzadko niezgodnego z tematem) i wówczas dochodzi do takiej sytuacji, że pozostałe osoby wypowiadające sie zaczynają negować alo pouczać danego/ą delikwenta/tke. Czasem zachodzi to w formie grzecznościowej aby ktoś zwyczajnie zasięgnął głębszej wiedzy zanim odda nastepną wypowiedź albo w sposób chamski gdzie juz mam do czynienia z poniżaniem, a wywyższaniem siebie samego z góry uznając wyższość swojego intelektu. Nie raz daje sie to zauważyć i znam takiego jednego użytkownika na tej stronie, który już wielokrotnie w taki chamski sposób załatwiał sprawe. W danym momencie nie pozostaje nic innego jak zwrócić temu komuś uwage ale wówczas zaczyna się robić off-top, wkracza mod, który coś tam burknie, wykasuje off-posty i wszystko znika jakby nic sie nie stało. Taka rzeczywistość.

Wysłany: 2007-07-06 21:17

Racja, święta Panie.
Jestem juz trochę na tym forum (z długą przerwą, aktualnie pod nową "postacią") czy macie tu jakieś trole? Na kilku forach spotkałam takowych :P
Mam nadzieję, że większość będzie wiedziała o co biega.
Dla nieświadomych link edukacyjny:

http://pl.wikipedia.org/wiki/Trolling

Wysłany: 2007-07-07 10:45

[quote:268d041094="HANAHHH"]androgyne mamy trola mamy!!![/quote:268d041094]

:D a myślałem że trolle to postacie z bajki.

Użytkowniku! Nie bój się używać linku "Zgłoś moderatorowi"! :D

Wysłany: 2007-07-07 11:05

[quote:2e8f6af26f="HANAHHH"]Ja tam mam swojego "osobistego" trolla :wink:[/quote:2e8f6af26f]

DP jako portal nowoczesny, wychodzacy naprzeciw nawet najbardziej dziwnym potrzebom użytkowników równiez posiada trolla.

Wysłany: 2007-07-07 11:11

Chyba sezon ogórkowy sie pomału zaczyna.

Pogoda na spacery nie zdatna, więc zapewne śpią jeszcze.

Wysłany: 2007-07-07 14:28

Niektórzy dogorywają po wczorajszej i przedwczorajszej imprezie :wink:

Krytyka jest czymś pośrednim pomiędzy plotką, denuncjacją a reklamą.

Wysłany: 2007-07-07 21:55

[quote:1374b43656="HANAHHH"][quote:1374b43656="th"][quote:1374b43656="HANAHHH"]androgyne mamy trola mamy!!![/quote:1374b43656]

:D a myślałem że trolle to postacie z bajki.[/quote:1374b43656]

A z bajki i owszem, lecz one przetrwały do czasów obecnych w miłej powłoce ludzkiej skóry - tylko wygląd jak zawsze mylący jest.

Ja tam mam swojego "osobistego" trolla :wink:[/quote:1374b43656]

no dobra, zatem zacznjcie rzucać "ksywkami" muahahaha :{

Wysłany: 2007-07-09 19:32

[quote:3dff889ca7="th"]DP jako portal nowoczesny, wychodzacy naprzeciw nawet najbardziej dziwnym potrzebom użytkowników równiez posiada trolla. [/quote:3dff889ca7]Que hujus aqua turbant :!: :?: :evil:

Wysłany: 2007-09-13 19:23

Chyba tu będzie najodpowiedniejsze miejsce na tę uwagę.

[quote:939213bf7f="regulamin forum"]- Forum służy dyskusji. [b:939213bf7f]Nie jest miejscem umieszczania linków[/b:939213bf7f], reklam, newsów i konkursów. Od tego są inne działy Portalu. Jeżeli nie jesteś pewien, gdzie co zamieścić, polecamy skontaktować się z administracją.[/quote:939213bf7f]

Chciałbym wytknąć tu twórcom pewien brak logiki w swym postępowaniu . Zapytanie moje brzmi: patrząc na w/w punkt regulaminu chciałbym wiedzieć co robią nad oknem podczas pisania wiadomości przyciski URL oraz YouTube :?:

Zaprzeczacie sami sobie moi drodzy i łamiecie własne zasady sugerując ludziom by z tego korzystali. Trąci to hipokryzją i bardzo zalatuje niekompetencją :!:

Not everyone likes metal... FUCK THEM!!!

Wysłany: 2007-09-14 00:47

Zet ja twojego posta w ogole nie rozumiem. moze jest za pozno albo po prostu jestem za glupi. Powiem wprost: "ale o co chodzi?"

Life is complex: it has both real and imaginary components

Wysłany: 2007-09-14 02:07

Wiec: gdyby w ogle mialo nie byc linkow to bysmy je wylaczyli prawda?

Przydaja sie i nalezy je stosowac. Tyle ze reklamom dziekujemy, miejca na reklamy jest duzo na tym portalu.

Wyjatek stanowia patronowane wydarzenia. Organizatorzy mogą w ramach rozsądku korzystac z forum do promocji.

Nie widzę tu niekonsekwencji.

Natomiast jezeli chodzi o egzekwowanie tego to inna sprawa ale to nalezy zglosic moderatorowi konretnego forum. Jezeli konkretny moderator sobie nie radzi to inna sprawa - moze potrzebna mu pomoc.

Wysłany: 2007-09-14 21:47

No ok.
Wydawało mi się, że regulamin odnosi się do do linków w ogóle.

W takim razie, powiedzmy, że jestem żaba i kumam.

Dzięki Kirke, dobrze to nakreśliłaś, chyba mam ostatnio problemy z abstrakcyjnym myśleniem :P

Kuba: no prawda, prawda :wink:

Not everyone likes metal... FUCK THEM!!!

Wysłany: 2007-09-28 09:23

Iguana (Bicz)
Iguana
Amsterdam/Kraków

Taka moja mała uwaga do moderatorów....

Bardzo proszę o utworzenie w dziale regionalnym tematu [u:652c67577b][b:652c67577b]KRAKÓW[/b:652c67577b][/u:652c67577b] 8)

Jestem GotHem z moim kotHem.

Wysłany: 2007-09-29 13:03

Jak najbardziej. Przypominam tylko ze to wersja beta. Wkrotce zrobie to porzadnie.

Wysłany: 2007-09-30 09:36

[quote:f5163523d3="amorphous"]Przypominam tylko ze to wersja beta. Wkrotce zrobie to porzadnie.[/quote:f5163523d3]Jak najbardziej :wink: :twisted:

Wysłany: 2007-10-25 08:04

Wlasnie niech ktos mi uswiadomi. Katowice, Zabrze - czy po prostu śląsk?

Wysłany: 2008-05-13 19:04

nomay (Bicz)
nomay
Włocławek/Bergen/Praga/Kopenh...

[color=green:f67f59fa40]Bry.
Ja tylko chciałam poznać jakiś sensowny powód, dla którego temat o autobusie wiozącym użytkowników Drak Planet na tegoroczny festiwal w Bolkowie nagle został zamknięty i trafił do (jak sie okazało po długich poszukiwaniach) archiwum?????
Moderator, ani nikt inny, nie napisał (jak to jest w zwyczaju) czerwoną czcionką przyczyny, dla której temat wywędrował tam gdzie wywędrował. Nie było offtopów, nie było niecenzuralnych słów, nie istnieje temat alternatywny, dotyczący tego roku, więc o co chodzi ??!! Się grzecznie pytam...[/color:f67f59fa40]

"...większość śpi nadal, przez sen się uśmiecha, a kto się zbudzi nie wierzy w przebudzenie. Krzyk w wytłumionych salach nie zna echa, na rusztach łóżek milczy przerażenie" [img:672c732866]http://www.avatary.ork.pl/avatary/3095.gif[/img:672c732866]

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło