Zmierzch Bogów
Wracać wciąż do domu Le Guin

Zespoly, wokalisci, wokalisstki...??. Strona: 2

Wysłany: 2007-02-06 19:03

:P mój początek z muzyką to była Enya i Metallica potem miałam odbicia i słuchałam nightwisha tristaniów sireniów itp ale nigdy nie lubiłam epicki.
A teraz jest coraz gorzej :D

a jesli chodiz o ciuchy, to pewnie do szkoły ubieram się jak gothic lolita w domu classic gothic. A teraz mam ferie :D

:)

Wysłany: 2007-02-06 19:10

tak naprawdę każdy zespół ma określonych odbiorców i to chyba nie dziwi

:)

Wysłany: 2007-02-06 19:18

Ehhh...tolerancja wszędzie się z nią spotykamy...Tak samo gothow moga nie tolerować np.słuchający techna a ja już wiem coś o tym... No niestety taki świat ale chyba zboczyłam z tematu :wink:

Wysłany: 2007-02-06 23:30

Urokiem posiadania 16 lat w 2003 roku byl brak tokio hotel Owszem chcialo sie wtedy byc zlym i w ogole och ach mrocznym ale chyba wlasnie dzieki NIETOLERANCJI innych osob z tego "swiatka" i po zgnojeniu mnie to tu to tam kilkakrotnie nauczylem sie ze nie kazdy czarny jest super (metafora taka) I sadze, ze teraz tez nie ma co glaskac nastolatek i nastolatkow po glowkach tlumaczac sobie ze jeszcze sie naucza.....trzeba ich uczyc....ja sie tez ucze i teraz np. uwazam, ze wiele moge wyniesc z konwersacji z DJRuczajem (facet w "zawodzie" od x lat i z doswiadczeniem).

Frija: Ja sobie do dzis cenie tworczosc closterkellera. I Nirvany sie znalo te najpopularniejsze kawalki. Na szczescie sprawdzilem co znaczy Rape Me :P Ale jakbys teraz mi tak krzyknela to bym sie nie zastanawial :P :twisted:

Gothic69 dwie sprawy tylko:
a) TECHNO - nie odmienia sie przez przypadki
b) mialas kiedys stycznosc z 69 ? (chyba mnie nie wsadza za to pytanie 8O )

"Tonight's the night..."

Wysłany: 2007-02-07 00:10

[quote:67a0820627="Phantom"]
b) mialas kiedys stycznosc z 69 ? (chyba mnie nie wsadza za to pytanie 8O )[/quote:67a0820627]

:D :D :D
Ja tylko zacytuje wypowiedź z pewnego artykułu: "Według badań CBOS (2005 r.) ten "pierwszy raz" ma za sobą 19% piętnastolatków".

Użytkowniku! Nie bój się używać linku "Zgłoś moderatorowi"! :D

Wysłany: 2007-02-07 00:23

[quote:fb66465d72="Phantom"]Urokiem posiadania 16 lat w 2003 roku byl brak tokio hotel [/quote:fb66465d72]
Kuba, jakąś nagrodę powinieneś dostać za ten tekścior.

Not everyone likes metal... FUCK THEM!!!

Wysłany: 2007-02-07 00:55

[quote:ddae9fd641="Lynn"]Ej! to podobno portal dla wszystkich wiec jak sobie chca pisac o TH to czemu nie? skoro niektorzy czuja sie zniesmaczeni tematem, niech nie pisza w nim postow tylko stworza swoj zgodny z ich poziomem "zaawansowania"....... co kolwiek mialoby to oznaczac, wypowiadajac sie tam w najbardziej wzniosly i kwiecisty sposob na tematy wysoce wysublimowane...
:wink:
Pozdrawiam[/quote:ddae9fd641]

Tak, tak, jestem za!!! Jak jest temat, powiedzmy, ze o Tokio Hotel to w ogole ja nie wiem jak ktos kto nie lubi Tokio Hotel ma czelnosc sie wypowiadac! Jak sie komus nie podoba Tokio Hotel to niech tego nie gada w tym temacie tylko sobie własny temat załozy i potem pilnuje dobrze zeby nie bylo w nim przypadkiem jakis krytycznych opinii. A jak sie takowe pojawią to wskazane jest delikwentowi poradzic by sobie zalozyl wlasny temat a nie tu właził i krytykowal....

Sorry Lynn...jesli mialas cos innego na mysli to sie ustosunkuj, ale generalnie pisze o tym co dla mnie na pierwszy rzut oka wynika z Twojej wypowiedzi i z czym sie niestety nie moge zgodzic...

Wysłany: 2007-02-07 09:11

phantom:dobrze wiedzieć co do odmiany TECHNA :wink:
a 69 wyłacznie tu chodzi tylko o to iż uwielbiam The 69Eyes :P
mam nadzieje że za te pytanie cię jednak wsadzą :twisted:

alphar:nie miałam styczności nawet z autobusem :P

th:dziękuje za informacje

Wysłany: 2007-02-08 12:15

Większość postów tu napisanych była napisana z dośc mocnym przymrózeniem oka i traktowanie ich jako "gnojenia" i "wywyższania się" jest chyba zbyt daleko idącą interpretacją.
Cały temat dyskusji równiez traktuje niezbyt powaznie, bo co to za temat w którym trzeba wypisywac nazwy ulubionych zespołów zwłaszcza, że większość osób ma już je podane w profilu. To tak jakby powstał temat "Twoje zainteresowania" lub "Twoje ulubione gatunki muzyczne".
Kompletnie inaczej bym traktował ten temat gdyby użytkownik podał dlaczego wiedza w profilach mu niewystarcza. Póki co ten temat wygląda bardziej na "Powiedzcie mi czego mam słuchac by być mroczna i gothycka" - każdy powinien dojść w jakiś własny sposób do tego co lubi. A wyrzucanie serią postów nazw zespołów, które są gotyckie raczej duzo z edukacją wspólnego nie ma. Niech nawet słucha Tokio Hotel, ale niech robi to dlatego, że jej sie to podoba a nie dlatego, że ktoś kiedyś jej powiedział, że to zarabisty zespół gotycki.

Jesli chodzi o Tokio Hotel - temat taki już jest i btw sam go załozyłem. (na szczeście przy przenoszeniu tematu zniknął pierwszy post :D ) i równiez w nim dość często padają aluzje co do mojej osoby, ale równiez i w tamtym przypadku mało to ma wspólnego z gnojeniem i nawet ja traktuje to poodbnie jak te wypowiedzi tu z przymrózeniem oka.

Co do roli edukacyjnej taki temat i taka atmosfera spełnia bardzo dużą rolę w życiu mrocznych aniołów. Jak wiadomo zły gothyk boli przez całe życie - a my podli użytkownicy DP gnębiący mrocznych aniołów jedynie staramy się w jakiś sposób może mało delikatny to uswiadomić. W końcu w życiu będą spotykac się z wieloma objawami nietolerancji i gnojenia ale po ciezkiej zaprawie zgothowanej przez DP przejda przez to bez szwanku.
(powyższy akapit prosze traktowac z wielkim przymruużeniem oka... Wiiieeeelllkim

Ja także Pozdrawiam

Wysłany: 2007-02-08 14:03

Hehe, ciekawe, że mnie jeszcze nikt za nicka na forum nie wyśmiewał. A nick jest przesadnie "klimatyczny" mimo iż "klimaciarzem" nie jestem Poza tym na muzyce też się kompletnie nie znam i często w tym temacie zasięgam opinii innych osób. Przynajmniej tak było do czasu aż poznałem last.fm, które daje mi możliwość poznania zespołów podobnych do tych, które słucham.
A wracając do ankiety ja chyba w życiu nie wyglądałem jak goth :) Generalnie od mrocznych, czarnych i innych szybkobrudzących się ciuchów wolę kamuflarze :D

Fuck you dude!

Wysłany: 2007-02-08 14:19

Uze - ale avatara masz mrocznego i złego. :) A last.fm naprawde pomga znaleźc jakieś smaczki

A wracając do tematu a raczej jego końca (przynajmniej z mojej stron). Jak chcesz 'obrończynio uciśnionych' Post był odpowiedzią - niekoniecznie muszacą Cię zadowolić. W końcu zaletą tego forum jest to ze mogą sie tu wypowieadac osoby, które się ze sobą nie zgadzają.

Btw. Widzę w osobach przeglądających forum naszego anioła. Mogłabyś się wypowiedziec No i polecam last.fm do wyszukiwania samemu jakiś artystów. Lepiej samemu oceniać co dobre a co złe.

Pozdrawiam

Wysłany: 2007-02-08 14:21

Wow..zaskoczyla mnie ilosc wypowiedzi..Morgana; dziekuje za wypowiedz ta o wytykaniu 13 latka pewnych rzeczy. zaprzeczam ze nie ejestem fanka Tokio Fotel(Hotel) a nick Death-Angel-13 mam juz od roku. Na tym forum bylam zzarejestrowana wczesniej jako Krwawa_Mary. Ankieta do tematu nie ma nic wspolnego- poprostu bylam ciekawa czy sa osoby takie jak ja ktore chodza na gotycko ubrane na codzien- ja chodze lecz nie zawsze. koRn nie jest zespolem gotyckim a Evanescence zostalo oficjalnie uznane za goth-a piosenka Lithium za horror goth. Alph- dziekuje tobie tez za mily komentarz. Fakt, dopiero zaczynam na forum. A zta muzyka- swieta prawda:) Freya_blathin- No szczerze mowiac z tym kolkiem rozancowym,,ale ta ironia...little_devil14- Hmm..moje motto..raczej nie..moze tylko w wersji niemieckiej. Bo zyc chwila jest naprawde warto...Alec-II-Pure- nie mart sie- u mnie wszyscy sa nietolerancyjni- nie akceptuja innosci. Gothic69- dopiero niedawno poznalam goth, wiec tak naprawde nie znam dobrej muzyki( nie liczac EvanescencexD) dobrej muzy tego rodzaju.

....:::Lieb De Sekunde- Zyj kazda sekunda- jakby byla ona pierwsza i ostatnia:::...

Wysłany: 2007-02-08 14:37

[quote:ef9b958a68="DeathAngel13"] dopiero niedawno poznalam goth, wiec tak naprawde nie znam dobrej muzyki( nie liczac EvanescencexD) dobrej muzy tego rodzaju.[/quote:ef9b958a68]

To chyba wcale nie poznalas muzy z tego gatunku polecam czasami zapytac starszych kolegow i kolezanki

"Tonight's the night..."

Wysłany: 2007-02-08 14:50

Phantom, przecież ona właśnie pytała na początku :)
Doświadczeni znajomi są cennym źródłem informacji, ale last.fm też jest warte uwagi. Fakt, że tagowanie w last.fm zależy od ludzi i pewnie gdyby się wielu znalazło to w gotyk by nawet britney spears wpisali, ale tam pewnie też są jacyś moderatorzy więc generalnie sprawa z tagowaniem nie wygląda tak strasznie :)

btw: rozbraja mnie to zdjęcie w sygnaturce :D //sorry za offtop//

Fuck you dude!

Wysłany: 2007-02-08 15:24

[quote:50b9c647b8="Phantom"]
To chyba wcale nie poznalas muzy z tego gatunku polecam czasami zapytac starszych kolegow i kolezanki [/quote:50b9c647b8]

Cóż, ja się nie pytałam starszych, lecz młodszej o rok koleżanki, która jest gotką Jeszcze rok temu nie słyszałam o zespołach takich jak Theatres des Vampires, Lacuna Coil, czy Lacrimosa, a jedynym znanym mi gotyckim zespołem był zespół Evanescence. Później owa koleżanka poleciła mi posłuchać kawałków wyżej wymienionych zespołów i tak się zaczęło

DeathAngel13: Wiem Moje motto Carpe Diem po łacinie znaczy "Chwytaj dzień", więc sens jest niemal taki sam

Wysłany: 2007-02-08 15:28

Na last.fm trzeba sie troszke nameczyć by przejsc przez te wszystkie tagi.

Evanescence raczej nie jest gotyckim zespołem. Wspomniany Closterkeller może Ci się spodoba i Artrosis. W dziale Gothic jest temat Gothic Rock. Jest tam sporo podanych dobrych pozycji - proponuje sie z nim zapoznać.
(btw. Nirvana z przebojem Rape me to tez nie goth - tak na wszelki wypadek piszę)

//A sygnaturka rzeczywiście gniecie.

Wysłany: 2007-02-08 15:31

Ciesze się ze aniołek śmierci zawitał na forum :wink: :twisted: :twisted:
Ja też od niedawna pokochałam gotyk :D i się dopiero zagłębiam w mrok ale co do muzyki to wiem jakie kapele go graja i słucham (jak radził Ci phantom) starszych kolegów i koleżanek :twisted: co znają sie na gotyku :) czasem warto.Nie ubieram się calkiem jak gothka dopiero nad tym pracuje :wink: ale ważne że chociaż odróżniam gotyk od metalu albo czegoś innego :D pozdro :twisted:

Wysłany: 2007-02-08 15:35

th:Evanescence jedynie posiada elementy gotyku :D ale nie bede się wymądrzać zbytnio :twisted:

Wysłany: 2007-02-08 15:39

[quote:72a7d97791="Gothic69"]th:Evanescence jedynie posiada elementy gotyku :D ale nie bede się wymądrzać zbytnio :twisted:[/quote:72a7d97791]

Nie żebym sie wymądrzał, ale opcja edytuj bardzo ułatwia dopisaywaanie nowych rzeczy w temacie.

...i za bardzo nie rozumiem dlaczego mi akurat to wytknęłaś? Przeciez napisałem że Evanescence nie jest gotyckim zespołem. Nawet jesli jakies elementy gotyku posiada...

Wysłany: 2007-02-08 15:42

Nie mamy ambitniejszych zespolow do rozwazan niz evanescence ? 8O

A jak tam obstaje za potocznie nazywanym goth-electro To teraz sobie mozemy pogadac :twisted:

"Tonight's the night..."

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło