Czy ktoś słyszał Tower? Dodano: 2006-11-30 19:05
Tower jest to zajebisty zespół z Dobrego Miasta
NIestety szybko się rozpadł
szkoda bo styl mieli nie zły :twisted: :D
Dodano: 2006-11-30 19:23
hm po pierwsze powinen byc topic : Czy ktos slyszal Tower
;]
Mowa o Tower , ktory wydal w sumie dwie plyty i dwa demo? Ostatnia plyta to bodaj '99 rok?
Bo oni byli z tego co pamietam z Lidzbarka Warmińskiego
To nie moje są słowa, to legenda ludowa.
Dodano: 2006-11-30 19:52
Może jeden był z LIdzbarga bo jak pamięam to oni wszyscy byli z Dobrego MIasta
Przecież nagrywali płytę w Dobrym MIeście
Dodano: 2006-11-30 20:00
Dodano: 2006-11-30 20:24
Swego czasu przeżywałem nimi naprawde ogromną fascynację.. (:
Naprawdę szkoda, że się posypali - kawałek 'Silent Fall' był i jest mistrzowski, a zapowiadało sie, że wiele takich nagrają..
Dodano: 2006-11-30 20:25
| GAD napisał(a): |
| Może jeden był z LIdzbarga bo jak pamięam to oni wszyscy byli z Dobrego MIasta
Przecież nagrywali płytę w Dobrym MIeście |
tak, tak, a zgadnijcie kto ma szczęście mieszkać w tymże mieście? :twisted: znamy Towera, kochamy Towera a w szczególności "Silent Scream".... :twisted: a w ogóle gadziku, to kimże jesteś skądże pochodzisz (teren Miacha :D )
odp. na prv
Dodano: 2006-11-30 20:27
TOWER miał wiele fajnych kawałków np
Magic Nights , My lovely Princess , The Temper , Victim )
można by długo wymieniać
szkoda ich połączyli gotyk z dobrym mocnym brzmieniem.
Dodano: 2006-11-30 20:31
hmm czyli mowimy o tym samym Tower, a co do Lidzbarku, pozwole sobie na podanie pewnego linku. Dobrze mowilem ze mi sie to miasto kojarzylo, co nie zmienia faktu, ze moze to blad
http://www.metal-archives.com/band.php?id=8225
Dodano: 2006-11-30 21:31
O kiedyś miałam ich CD :) i pamiętam że mi się bardzo podobali :)
Szalona, wariatka, marzycielka, romantyczka, ciepła, chodź i pyskata. Jestem wielkim kontrastem ^^
Dodano: 2006-11-30 23:42
I wszystko jasne.
Mialem kiedys ich plyte, i zdaje mi sie ze slyszalem demo to drugie.
Calkiem, calkiem granie
Dodano: 2006-12-01 21:37
A do tempter z plytki Mercury nawet teledysk byl.
Swoja droga ciekawa kapela. Taka trudna do jednoznacznego sklasyfikowania, niby juz nie undergroundowa, a jeszcze nie komercyjna i z plyt ktore sluchalem (Mercury i The Swan Princess) rozna na obu krążkach. Szkoda że cicho o nich jakos ostatnimi czasy.
Dodano: 2006-12-01 21:45
Slyszalem jedynie "Mercury", ale nie zrobilo to na mnie wrazenia ;/
.
Dodano: 2006-12-02 06:01
| Harlequin napisał(a): |
| Slyszalem jedynie "Mercury", ale nie zrobilo to na mnie wrazenia ;/ |
ech powinieseś posłuchać "The Swan Princess" moim zdaniem dużo lepsza, taka "liryczniejsza" , coś w sobie ma
Tower - oj odległe to czasy... :roll:
Facet z moich marzeń pieści tak, że przestałam szukać ziemskich kochanków. ;D
Dodano: 2006-12-03 22:10
Tower jest to jeden z lepszych zespołów , który powstał na zadupiu
Co by się działo gdyby Tower dalej kontynuował swoją działalność? :lol:
Dodano: 2006-12-24 15:35
mi Tower bardzo przypadł do gustu.... wiecie może czy jest jakakolwiek szansa na dostanie CD albo mp3, albo cokolwiek. Naprawdę z miłą chęcią posłuchałbym "the swan princess", ale nie mogę nigdzie znaleźć, ani kupić... jeśli coś wiecie, dajcie znać...
Dodano: 2006-12-24 20:55
słyszał ktoś
płytke mercury :D faaajne kawalek forgotten mnie zmiazdzył :D
"umysł jest jak spadochron, działa tylko wtedy gdy jest otwarty"
Dodano: 2006-12-24 21:12
| red_zary napisał(a): |
| mi Tower bardzo przypadł do gustu.... wiecie może czy jest jakakolwiek szansa na dostanie CD albo mp3, albo cokolwiek. Naprawdę z miłą chęcią posłuchałbym "the swan princess", ale nie mogę nigdzie znaleźć, ani kupić... jeśli coś wiecie, dajcie znać... |
na allegro powinienes polowac - co jakis czas sie pojawia :) i to za calkiem przyzwoita cene 7-15 zł :)
.
Dodano: 2006-12-25 00:06
Moim zdaniem bardzo dobry zespół kupiłem obydwie płyty ich dośc dawno temu i są eleganskie
Wódki nie pij, trawy nie pal, słuchaj tylko HEAVY METAL
Dodano: 2006-12-25 01:49
Dodano: 2007-01-06 23:55
Ja słyszałam. Nawet jestem w posiadaniu "The Swan Pricess" i "Mercury". Są bardzo przyjemne dla ucha, chociaż zostały niedocenione przez szersza publikę.
Parę lat temu można było kupić te płyty na wyprzedażach w Media Markt za 14 i 3 zł.
Dodano: 2007-01-07 08:21
Tia, ale "przejadł" mi się kilka lat temu
Najbardziej muzycznie odpowiadał mi kawałek "Silent scream", kiedy to dośpiewałam sobie do niego damski wokal hahaha (stanowczo brakuje tam jednej ścieżki) ;D Obie płyty przyjemne, ale nic szczególnie ambitnego 
Dodano: 2007-01-07 11:01
bardzo dobry zespolik szkoga ze sie rozpadl, ale tak juz bywa w polsce ze zespoly tego typu nie sa doceniane
byl jeszcze fajny zespolik qou vadis ze szczecina i rowniez sie rozpadl ale coz, zycie
Dodano: 2007-01-07 14:01
ostatnia plytke Quo Vadis wypuscil w 02', pozniej bodajze, mieli wspolny projekt z Moonlightem, czy tylko jego wokalistka, ale dlaczego mieliby sie rozpasc? Stronka nadal funkcjonuje, chlopaki koncertuja.