Dodano: 2007-01-07 21:00
No zespół był zajebisty tak to można określić , ale co poradzić kasy nie ma to i zespołu nie ma.
Z tego co mi wiadomo to na tych 2 płytach nie zbili wielkiej sałaty.
Dodano: 2007-01-08 18:18
Pamiętam, jek przytaskłam do domu Believera, Nocturnala i Towera. Trzy płytki , które słuchałam na okrągło.. Mama moja skomentowała,że słysząc 2 pierwsze wyobraża sobie, że chodzą za nią jakieś czarne kozły.. (takie dźwięki dziwne na nich były)
. Za to "The Swan Princess" tak się spodobała, że słuchała jej sobie nawet gdy nie bywalam w domu :)
A swoją drogą. Kojarzy ktoś Believera, bo nazwa Nocturnala gdzieś mi no forum już błysła ???
Facet z moich marzeń pieści tak, że przestałam szukać ziemskich kochanków. ;D
Dodano: 2007-01-08 18:22
Believer to ten techniczny thrash ? A chodzi ci o Nocturnusa czy nocturnala ?
.
Dodano: 2007-01-12 05:28
Tak, tak właśnie o tego Believera chodzi :) , Harlequin jestem w szoku, że kojarzysz ten zespół..! Słyszałam tylko jedną płytkę ale bardzo mi sie podobała :) (stare, piękne czasy :) A drugi zespół to Nocturnal, Nocturnusa nie słyszałam.. Kiedyś znałam wiele osób zakochanych w Nocturnalu, teraz jakoś mało się o nim wspomina. Zresztą na forum np., króluje Electro :twisted:
Serdecznie pozdrawiam istotkę o przeogromej metalowej wiedzy !!!! :)[/quote]
Dodano: 2007-01-25 12:41
Nocturnala nie znam
, a Believer nie przypadł mi specjalnie do gustu ... w ogóle za thrashem jakoś ja tak ... tak od miski :wink:
.
Dodano: 2007-01-27 19:03
Ja odkryłam Tower w liceum i przez długi długi czas nie wyjmowałam kasety (hehehe co za archaizm teraz) z odtwarzacza. Szczególnie "The Swan Pricess" przypadła mi do gustu. "Mercury" jakoś tak mniej i po tej płycie przestałam śledzić dalsze losy kapeli.
Bardzo chciałam wybrać się na ich koncert, nawet 2 razy poszłam, ale niestety w obu przypadkach ich występ został odwołany bez podania powodów (raz to było w Gdańsku podczas trasy z Artrosis i Anathema).
Dodano: 2007-01-30 10:52
Eno nie przesadzajmy, Believer jakos specjlanie nieznany nie jest. Chociaz podobala mi sie tylko plyta Dimensions.
A o Noctrunal, to ktorym mowa? Bo znam 3. Jeden z Polski, ten taki blackowy, chyba z Gliwic, ale glowy sobie uciac nie dam.
To nie moje są słowa, to legenda ludowa.
Dodano: 2007-01-30 11:58
Mowa właśnie o tym z Pl, nie pamiętam jak nazywała się płytka (do teraz mi jej nie oddano
, pożyczyłam z 6 lat temu ..więc już pewnie nie będę jej miała..) , pamiętam tylko że okładka była utrzymana w odcieniach niebieskiego, ale co na niej było ??? jakaś trupia chyba...).
Dodano: 2007-01-30 13:20
po okladkach nie kojarze w sumie, pewnie demo ktores.
Ale oni wydali plyte w zeszlym roku;] Co sie nazywa unholycraft - Blood for glory of Satan
To nie moje są słowa, to legenda ludowa.
Dodano: 2007-02-07 01:52
Diabolek, komuś z nas się kićka..całkiem możliwe, że mi....
Ale wydać pierwszą płytę po 6 latach ??? A no tak, żyjemy w pl... pojęcia nie mam czy to była demówka.
Wiem, że granie panów naprawdę wpadało w ucho i chętnie bym sobie to brzmienie przyponiała... :D
Post post : Zdaję sobie sprawę, z tego,iż są kapele, które płyt nie wydają wogóle, albo się rozkładają, składają kombinują z materiałem.... pantha rhei :)
Dodano: 2007-02-20 22:39
Hmmm Tower a stoji sobie kaseta na polce i tak sobie mysle, ze chyba musze do niej wrocic
I am the dark thr nightmare you hide...
Dodano: 2007-02-21 13:09
ja już wracam do "Merkury" od jakiegoś czasu i nie mogę, bo mi ktoś zachachmęcił płytę.... :?
Dodano: 2007-02-21 17:27
A ja Mercury nigdy nei miałem , ale słyszałem i jedynie do czego mogę wrócić to do 'The Swan Princess"
Dodano: 2007-02-25 18:56
Mnie Tower nie przypadł do gustu. Słyszałam kilka piosenek i niezbyt jak dla mnie.
Kasztany lubię. I czekoladę ;)
Dodano: 2007-02-25 19:17
A ja dostalam kiedys w prezencie jeszcze kasete mercury i plyte the swan pricess i, choc odbiegaja od siebie troche, podobaja mi sie nawet. Najbardziej mnie rozwalilo, jak gdzies przeczytalam, ze ponoć są porównywani do my dying bride 8O sama bym na to nigdy nie wpadla :x a wracając do mercury, to jest troche zbyt monotonna jak dla mnie, niemniej styl mi sie podoba.
"Nagość, phoszę państwa, jest demagogiczna, jest wphost socjalistyczna, bo i cóż by było, gdyby gmin odkhył, że nasza dupa taka sama?!"
Dodano: 2007-03-09 20:26
Znam Towera.Osobiście.
Muzyka jest lekko ujmujaca,lec zniektóre kawałki wymagają dopracowania.Ogólnie to 4+
Dodano: 2007-07-13 17:59
witajcie.
ilo mi to slyszec ze ower wam sie podoba . ezeli chcecie ower to podajcie adres pocztowy na piotrkolleck@btinternet.com , to wysle. mam rowniez Niepublikowany Raven - Towera. Pozdrawiam . Peter/Tower
Dodano: 2007-12-20 12:12
Słuchałam trochę Towera w liceum. W zasadzie znam tylko pierwszą płytę, która jak dla mnie jest ogromnie niedopracowana technicznie, choć z drugiej strony jest parę chwytliwych numerów. Szkoda zespołu, bo chyba wciąż brakuje tego typu klimatów w Polsce, i pomysły mieli dobre (tylko poprawić tę nieszczęsną technikę, bo na płytce było kilka niedopuszczalnych momentów. Ale może się czepiam...)
W każdym razie chyba się nie zanosi na reaktywację?
Just because I don't care doesn't mean I don't understand
tower Dodano: 2008-02-04 22:23
Hej. Jezeli chodzi o Tower to niebawem zespol bedzie reaktywowany ,(proby juz sa) ,ale niestety w wielkiej brytani ,z miendzynorodowym skladem, moze byc ciekawie
Dodano: 2008-02-05 11:08
Hihi, owszem, zaposiadam kasetę Tower "Mercury" :) Podobała mi się bardzo, od lat nie słuchałam... I właśnie tak jakoś mi przypomniałeś, że wrócę do domu i uruchomię staryego gruchota, znaczy magnetofon... Rrany, "magnetofon"... :D:D:D
Dodano: 2008-02-11 14:39
Ja nigdy nie slyszalem Tower.
Smierc jest czasem najlepszym rozwiazaniem, a czasami przeklenstwem. Czasem lepiej uciec i miec wszystko z glowy, miec swiety spokuj.
Dodano: 2008-02-11 15:24
Obiła mi sie o uszy jedna ich piosenka, i na tym koniec mojej wiedzy na temat zespołu Tower :wink:
pozdrawiam
Dodano: 2008-02-11 18:16
Owszem, znam zespół. Ich płytę "The swan princess" znam wręcz bardzo dobrze, polecam :)
[url=http://www.lastfm.pl/user/Lucauss/?chartstyle=TheDarkTen] [img:0dbab7a725]http://imagegen.last.fm/TheDarkTen/artists/6/Lucauss.gif[/img:0dbab7a725] [/url]
Dodano: 2008-02-12 12:38
znam i bardzo polecam:) obie uch płyty
Yttligare Ett Steg Närmare Total Jävla Utfrysning...