Wiadomo już kto pojawi się na Castle Party 2007. Strona: 3

Dodano: 2006-11-26 19:38

Kiedyś było taniej na CP ale i tak najlepsza impreaz na na tym polu namiotowym z basenem :D noi oczywiście pod zamkiem.
Osobiście będąc pare lat temu bardziej mi sie podobało wśród naj****** metali niż na zamku, chociaż koncert Christ Agony który to zagrał zamiast Lux Oculta był wypasiony. I oczywiście atrakacja całego festiwali różnay "Belzebób" za 2 zł z butelką :D
W sumie w tym roku może i by sie przejechał człowiek hmmmmmm...

We must...

Dodano: 2006-11-26 19:44

Alec-II-Pure napisał(a):
[quote:b07d368f95="Karola"]4 dni..?.. to jakie sa tamte drugie 2?..

zalewanie paly und trzezwienie

a tak serio serio to pierwszy dzien znaczy sie piatek to zwykle dzien z dj'ami, sobota i niedziela koncerty, no jeszcze w czwartek jest warm-up party w jednej spelunie :wink:[/quote:b07d368f95]

Niby tylko z dj'ami ale klimat już sie tworzy :wink:

...pójść na wrzosowisko i zapomnieć wszystko...

Dodano: 2006-12-07 16:00

a co sądzicie o kapeli Masskotki? co to w ogole jest???

"Niech Mrok bedzie z Wami"

Dodano: 2007-01-04 00:05

Dla mnie dziewczyny sa nieco...zabawne :wink:

Mon Mari...666 [img:dd992acbb5]http://img2.epuls.pl/images/smilies/mood_vampire_big.gif[/img:dd992acbb5] ...^V^

Dodano: 2007-01-04 00:41

Hmm...z tego co zauwazylam to zaciekawych zespolikow nie ma w tym roku :D

Ktos w ogole sie im przygladal? Bo temat chyba jakis taki mial byc
A tu o zespolikach cicho prawie

Dodano: 2007-01-08 01:30

gothic_girl napisał(a):
Oj racja tęskni się za tym klimatem :) Ehhh... Moim zdaniem 150 zł właściwie na 4 dni w tym 2 koncertowe to jest niewiele.Za bilet na koncert jednej gwiazdy srednio sie tyle wydaje :) Więc nie narzekajmy :D

Niby tak, ale zwroc uwage, ze w ciagu tych paru dni tak naprawde jest 1-3 wystepow godnych uwagi. Reszta to trociny, wypelniacz czasu. Przypadkowo dobrane kapele, ktore wchodza i schodza ze sceny.
Nie jezdze na CP od paru lat, odkad zauwazylem ze coraz wiecej czasu spedzam wloczac sie poza zamkiem-bo na scenie coraz mnie grup godnych uwagi.
W tym roku jade tylko na jeden dzien na SC. Poza Belgami naprawde nie widze tam nic godnego uwagi.
Scianka, Lech Janerka, Sweet Noise (syf jakich malo!), Christ Agony, Armia, 1984 itp przypadkowe shity - kto w tym roku bedzie robil za pajaca sceny, tzn za zespol spoza klimatow ktory zmarnuje dobry wieczorny czas, w ktorym mogly byc grac porzadne kapele z branzy?

Dodano: 2007-01-08 11:20

Zastanawia mnie bardzo czy każdemu z Was się wydaje, że Castle Party jest robione tylko dla Was (to znaczy dla każdego z Was z osobna)? Założeniem festiwalu jest występ zespołów z bardzo szeroko pojętego i zróżnicowanego nurtu independent i oczywiste jest, że nie wszystkie zespoły będą odpowiadać każdemu.
Druga bardzo ważna kwestia... CP NIE JEST OBOWIąZKOWE!!! Jak tak się strasznie komuś nie podoba to po prostu niech nie jedzie i nie marudzi, że tak jest strasznie i tak się będzie biedaczek czy biedaczka męczył. Jeśli jest dla Was za bardzo electro to jedźcie na Metalmanie albo na HunterFest - tam jest metalowo, jeśli jest za bardzo metalowo to zapraszam na Sernsation White lub Black, tam będzie więcej techno, house - transowo.

To by było na tyle...

"Uważaj, żeby nie pomylić nieba z gwiazdami odbitymi nocą na powierzchni stawu."

Dodano: 2007-01-08 13:43

Dokladnie! To co napisalem: na CP glosuje sie nogami. Nie podoba sie, to nie jezdzic. Tym bardziej, ze to zadna łaska boska za 120 zl (plus koszty pobytu), takie kapele ktore sa wymeczonymi gwiazdami raz na rok, w Niemczech mozna sobie co miesiac-dwa pochodzic na zajebste koncerty.

Natomiast profil CP jest bardzo dokladnie okreslony, na stronie oficjalnej w naglowku mamy wymienione: "gothic, electro, industrial, dark music, ebm, alternative, independent, noise, synthpop". I tyle w tym temacie.

Zeby nie okazalo sie, ze SC w ostatniej chwili "spadnie z afisza" jak to drzewiej bywalo.

Dodano: 2007-01-08 18:10

RuczajDJ napisał(a):
W tym roku jade tylko na jeden dzien na SC. Poza Belgami naprawde nie widze tam nic godnego uwagi.

No to to jest twoje zdanie. Ja uważam, że oprócz Suicide Commando godnym uwagi, nawet bardziej jest Diorama i Diary.
Natomiast kwestia jest prosta wszyscy narzekają mają jakieś ''ale", a później frekwencja wygląda tak jak na zeszłorocznym Gothic......no rewelacja :roll:

Dodano: 2007-01-08 19:50

RuczajDJ rok temu grala Renata Przemyk i bardzo podobal mi sie jej koncert poniewaz jej slucham wiesz ludzie ktorzy tam jezdza nie sluchaja tylko electro badz gotyku slychaja rowniez innej muzyki i mi sie podoba ze zawsze jest jakis zespol z poza tego "klimatu"

Dodano: 2007-01-10 17:49

NorwegianWinter napisał(a):
RuczajDJ rok temu grala Renata Przemyk i bardzo podobal mi sie jej koncert poniewaz jej slucham wiesz ludzie ktorzy tam jezdza nie sluchaja tylko electro badz gotyku slychaja rowniez innej muzyki i mi sie podoba ze zawsze jest jakis zespol z poza tego "klimatu"

No jasne, Tobie sie podoba, mi nie. Na Metalmanie tez moze przyjechac np Lech Janerka, na Jazz Jamboree - Suffocation itd itd. Bo na Metalmanie, Jazz tez przyjezdzaja ludzie, ktorzy sluchaja nie tylko itd itd.
Co jeden, to inne zdanie :)

Dodano: 2007-01-31 13:18

[quote="RuczajDJ"profil CP jest bardzo dokladnie okreslony, na stronie oficjalnej w naglowku mamy wymienione: "gothic, electro, industrial, dark music, ebm, alternative, independent, noise, synthpop".[/quote]

No i właśnie o to chodzi. Wiadomo,że nigdy nie ustawi się takiego składu, żeby wszystkim się podobało, bo to jest niewykonalne, ale jeżeli pisze się coś takiego, to należy się tego trzymać,a nie zapraszać Janerkę, Ścianke i Armie. A jeżeli koniecznie chcą mieć takie kapele w składzie, to można przecież zmienić profil imprezy na bardziej ogólny,a nie pozować na goth, elektro, industrial,itd.

Dodano: 2007-01-31 13:26

NorwegianWinter napisał(a):

Renata jest zajebista, ale to nie jest goth, electro, industrial ani ebm, ani nic z profilu jaki repreznetuje CP. Dlatego zgadzam sie z Krax i Ruczajem- jeśli chceta się bawic przy Renatce, Armii czy Cool Kids Of Death to nie ten festiwal..

Dodano: 2007-01-31 16:23

a przepraszam najmocniej Szanownych Panstwa gdzie pisze tfu znaczy sie jest napisane ze CP to goth industrial costam costam łelektro ? bo ja osobiscie nigdzie i nigdy zem takiego info nie uswiadczyl, fest zwie sie (przynajmniej sie ostanio zwal) dark independent festival a nie jakies gotiksrotikidiotik tudziez inne wynalazji, wiec wszystko co jest ciemne tudziez niezalezne (uzaleznione? ) raczej pasuje, a ze ktos kreci nosem to cuz nikt na sile nikogo za fiuta nie ciagnie :wink:

-------------
I AM X-The Alternative

united we stand divided we fall

Dodano: 2007-01-31 18:23

Alec-II-Pure napisał(a):
a przepraszam najmocniej Szanownych Panstwa gdzie pisze tfu znaczy sie jest napisane ze CP to goth industrial costam costam łelektro ? bo ja osobiscie nigdzie i nigdy zem takiego info nie uswiadczyl

A jak się wpisze w wyszukiwarke CP albo jak sie już otworzy oficjalna storna to co wyświeyla się na górnej belce? Bo może to tylko u mnie, ale ja widze: "Castle Party - Official WebSite - gothic, electro, industrial, dark music, ebm, alternative, independent, noise, synthpop"

Poza tym dla mnie okreslenie dark independent jest jednak troche odległe od Janerki i Przemyk (pomimo,że tą ostatnią darzę pewną sympatią).

Dodano: 2007-01-31 18:50

Alec-II-Pure napisał(a):
a przepraszam najmocniej Szanownych Panstwa gdzie pisze tfu znaczy sie jest napisane ze CP to goth industrial costam costam łelektro ? bo ja osobiscie nigdzie i nigdy zem takiego info nie uswiadczyl

To tera patrz, zrobilem zrzut ekranowy, co sie pojawia w naglowku strony (chyba tak to sie nazywa) jesli wejdziesz na oficjalna strone:

Zamiast zgrywac fajnego kola i pieprzyc o fiutach :) lepiej naucz sie dokladnie czytac, bo wychodzisz wlasnie na frajera :)

PS mam nadzieje za link do obrazka nie narusza regulaminu forum.

Dodano: 2007-01-31 21:03

RuczajDJ napisał(a):

Zamiast zgrywac fajnego kola i pieprzyc o fiutach :) lepiej naucz sie dokladnie czytac, bo wychodzisz wlasnie na frajera :)

jak mi się ta wrzuta podoba :twisted: aż muszę sobie gdzieś to zapisać :wink: żeby nie zapomnieć :twisted:

heh...a ja myślałam, że wszyscy wiedzą, jakim rodzajem festiwalu jest CP, a tu się okazuję, że na portalu DP są ludzie, którzy jeszcze żyją nieuświadomieni 0_o

...I forgot to remember to forget... /johnny cash

Dodano: 2007-01-31 23:57

Formula festu sie zmienia co kazdy moze zauwazyc chocby po profilu muzyczny zespolow jakie sa z roku na rok zapraszane. O tym pisalismy juz wiele razy.

"Tonight's the night..."

Dodano: 2007-02-01 01:15

RuczajDJ napisał(a):
[quote:89b7fb709f="Alec-II-Pure"]a przepraszam najmocniej Szanownych Panstwa gdzie pisze tfu znaczy sie jest napisane ze CP to goth industrial costam costam łelektro ? bo ja osobiscie nigdzie i nigdy zem takiego info nie uswiadczyl

To tera patrz, zrobilem zrzut ekranowy, co sie pojawia w naglowku strony (chyba tak to sie nazywa) jesli wejdziesz na oficjalna strone:

PS mam nadzieje za link do obrazka nie narusza regulaminu forum.[/quote:89b7fb709f]

a wy nie zgrywajcie nie wiadomo kogo, bo banner na stronie głownej czy inne reklamy nie mają odzwierciedlac tego co ludzie chcieliby zobaczyc/uslyszec na CP ale to co mialo miejsce - zwykla technika zastosowania analizy stron internetowych i slow kluczowych... ale co ja bede o tym nudzic... popatrzcie sobie w googla...

zreszta - co to k***a ma do rzeczy?!?! nie podoba Wam sie na CP? to k***a nie jechac! bedzie wiecej piwa dla mie i wiecej ofert kwater do wyboru. tacy jak wy zaczynaja mnie wkurzac :/ francuskie pieski jajade dla klmiatu, dla ludzi, dla mniejsc, dla wspomnien, dla atmosfery... a wy dla jakiejs kapeli??? to chore...

"Make Foch Not War" "Nic nie może się zmarnować"

Dodano: 2007-02-01 08:23

RuczajDJ napisał(a):

Ojej zrobiles to dla mnie? ale mnie zaszczyt spotkal o rany

RuczajDJ napisał(a):
epiej naucz sie dokladnie czytac, bo wychodzisz wlasnie na frajera

Ojej chyba sie zamkne w sobie ale mi pojechaleeeeeees normalnie jak Wujek Staszek Mistrz Cietej Riposty, szacun normalnie
frija napisał(a):
heh...a ja myślałam, że wszyscy wiedzą, jakim rodzajem festiwalu jest CP, a tu się okazuję, że na portalu DP są ludzie, którzy jeszcze żyją nieuświadomieni 0_o

Ciesze sie ze zostalas uswiadomiona, mozesz napisac jak sie z tym czujesz

Phantom napisał(a):
Formula festu sie zmienia co kazdy moze zauwazyc chocby po profilu muzyczny zespolow jakie sa z roku na rok zapraszane. O tym pisalismy juz wiele razy.

a takze:
minawi napisał(a):
bo banner na stronie głownej czy inne reklamy nie mają odzwierciedlac tego co ludzie chcieliby zobaczyc/uslyszec na CP ale to co mialo miejsce - zwykla technika zastosowania analizy stron internetowych i slow kluczowych... ale co ja bede o tym nudzic... popatrzcie sobie w googla...

Wystarczy czy trzeba jasniej tlumaczyc?

-------------
OhGr! - MaJik

united we stand divided we fall

Dodano: 2007-02-01 11:08

No ja na ten przykład jadę na festiwal o nazwie Castle Party dla muzyki... nie rozumiem idei wydawania 120 złotych na spotkania ze znajomymi i dość wątpliwego "klimatu"... jakbym chciała sie spotkać z wiarą i poczuć festiwalowo to pojechałabym na woodstock, a nie na CP. Castle Party- Dark Independent Festival to dla mnie PRZEDE WSZYSTKIM wydarzenie muzyczne i choć łączy sie także z wydarzeniem towarzyskim to zaręczam wam, ze gdyby miały tam grać same ARmie, CKODy (których poza tym lubie), Janerki (jw) to byłoby mi szkoda tracic te kase. I wtedy takze nie przyjechałoby tylu ludzi z tego "klimatu" , po który większość z was się tam wybiera... Odpowiednia muzyka ściąga odpowiednich ludzi. Raczej nie sądzę, by ktokolwiek zobaczył mnie kiedys na imprezie punkowej...

Kasiu, muszę to napisać, bo zachodzi tutaj pewien bląd krytyczny dla mnie:

Minawi napisał(a):
a wy nie zgrywajcie nie wiadomo kogo, bo banner na stronie głownej czy inne reklamy nie mają odzwierciedlac tego co ludzie chcieliby zobaczyc/uslyszec na CP ale to co mialo miejsce - zwykla technika zastosowania analizy stron internetowych i slow kluczowych... ale co ja bede o tym nudzic... popatrzcie sobie w googla...

Skoro na stronie dp w tytule strony jest napisane, ze jest to Gothic, gotyk, electro etc etc to owszem służy to na pewno wypozycjonowaniu strony- którym się zajmujesz, ale wyobraź sobie, że kiedy mi na górnej belce strony Młodzieży Wszechpolskiej pojawia się napis: MW strona o działalności MW to wiem, że jest to do kur*y nędzy strona o działalności MW i nie spodziewam się tam znaleźć czegokolwiek o dzialalności samoobrony do ch** pana. Idąc tym tokiem myslenia- wydaje mi się, ze TYTUŁ STRONY CASTLE PARTY odzwierciedla nie tylko chęć wypozycjonowania jej w googlach, ale takze ma sciągnąć odpowiednich ludzi zainteresowanych daną tematyką, czyż nie? Wiec kiedy wpisuję w googlach ebm, goth festival or something like this to spodziewam się znaleźć tam wlasnie Castle Party, a nie "pitu-pitu" przy Armii, Arce Szatana czy innym gatunku nie odzwierciedlającym tego profilu. Ja rozumiem, ze urozmaicenia takie jak Renata Przemyk mają służyć poszerzaniu horyzontów muzycznych etc... ale do jasnej cholery- ludzie sami jeśli chcą potrafią poszerzać sobie horyzonty i na pewno nie potrzebują w tym celu pomocy Rakowskich. Ludzie mają własne mózgi i własne pieprzone potrzeby, żeby wiedzieć czego chcą słuchać. A fakt, że "urozmaicenia" są różnie przyjmowane też o czymś świadczy... i niekoniecznie o tym, że festival zmierza w dobrym kierunku.

[/img]

Dodano: 2007-02-01 12:38

minawi napisał(a):

zreszta - co to k***a ma do rzeczy?!?! nie podoba Wam sie na CP? to k***a nie jechac! bedzie wiecej piwa dla mie i wiecej ofert kwater do wyboru. tacy jak wy zaczynaja mnie wkurzac :/ francuskie pieski jajade dla klmiatu, dla ludzi, dla mniejsc, dla wspomnien, dla atmosfery... a wy dla jakiejs kapeli??? to chore...

Oczywiście,że banner na stronie głównej nie ma odzwierciedlać tego co ludzie chcieliby usłyszeć na CP bo nie wpisują tego ludzie którzy tam jeżdżą tylko organizatorzy/twórca strony w celu określenia profilu imprezy. Zachcianki uczestników można przejrzeć na takich forach jak to. A czemuś chyba ma służyć jednak takie pozycjonowanie, skoro po wpisaniu takich haseł wyskakuje CP a nie festiwal chopinowski.

Nie widzę powodu dla którego się tak emocjonujesz i rzucasz kur**mi na prawo i lewo. Właśnie z powodu doboru kapel od 2003r nie jeżdżę na CP, bo wolę wydać kasę na inny bardziej odpowiadający mi festiwal/imprezę, a pole do popisu na CP zostawiam ludziom,którzy się tam dobrze czują. A jak dla mnie klimat i atmosfera festiwalu w znaczącym stopniu zależą od tego jakie kapele się pojawiają - jeżeli ty chcesz płacić tyle kasy za posiedzenie sobie na zamku i napicie się piwa ze znajomymi to twoja sprawa.

Dodano: 2007-02-01 16:26

minawi napisał(a):

Co do bannera: to najpierw zobacz o co chodzi zanim zaczniesz pyskowac :) ktos wczesniej napisal, ze nie widzi gdzie w kontekscie CP jest napisane ze to impreza, cytuje "gotik srotik". To mu pokazalem. Tyle.

Poniewaz nie ma obowiazku znac wszystkich postow, nie wymagam tego od Ciebie :) ale dokladnie to wyluszczylem pare postow wczesniej - od kilku lat wlasnie nie jezdze na CP, bo bardziej mi sie oplaca wydac kase na koncert w Niemczech czy na Litwie. I tam nikt sie nie prdli, ze jak jest np Dark Storm Fest to jest DARK, a nie jakies kapele spoza kilmatu. Piszac obrazowo, jak bede chcial isc na koncert Armii to kupie bilet na Armie. Kapewu?

Jak jedziesz dla klimatu, ludzi etc to nawet nie mamy o czym dyskutowac, bo mamy rozne priorytety. Widocznie lubisz wywalic tyle kasy zeby sie spotkac z fumflami i pochlac. Ja jezdze na koncerty dla muzyki, ale Ty tego nie pojmiesz pewnie... Dla mnie to chore.
W tym roku pojade sobie na 1 dzien, a nawet konkretnie na jeden zespol - SC :twisted:

alphar napisał(a):
Ja rozumiem, ze urozmaicenia takie jak Renata Przemyk mają służyć poszerzaniu horyzontów muzycznych etc... ale do jasnej cholery- ludzie sami jeśli chcą potrafią poszerzać sobie horyzonty i na pewno nie potrzebują w tym celu pomocy Rakowskich. Ludzie mają własne mózgi i własne pieprzone potrzeby, żeby wiedzieć czego chcą słuchać.

Dokladnie. Pamietam, jak kilka lat temu w Poznaniu byl koncert Inkubbus Sukkubusa (moze 7 moze 8 lat temu, nie pamietam) - bawilismy sie swietnie a po koncercie na scene wyszedl taki jeden debil z szefostwa i powiedzial z pretensja w glosie, ze fani Inkubbusa moga zostac, bo zaraz bedzie koncert bluesowy i to po to zeby poszerzyc nam horyzonty, pokazac ze istnieje inna (w domysle: prawdziwa) muzyka ble ble... To bylo chamstwo, to bylo robienie z ludzi debili o niewyksztalconym guscie muzycznym. Dlatego jestem bardzo wyczulony na takie texty. Ja swietnie qrwa wiem, co sie dzieje w muzyce, slucham roznej muzyki. Ale na imprezie np dark electro chce slyszec tylko dark electro.
Czemu nie macie takich pretensji co do Metalmanii itp imprez?

Dodano: 2007-02-01 23:55

Robicie sobie jakieś wzajemne kółko adoracji własnych wypowiedzi, czy jak?

Dla mnie muzyka bez klimatu i klimat bez muzyki niczym wart nie jest. A na CP znalazłąm za kazdym razem i jedno i drugie, wiec jesli Wy nie, to przykro mi, pozostaje mi tylko Wam złożyć kondolencje :lol: :lol: :lol:

Widzę , że najbardziej denerwują Was zespoły spoza szeroko rozumianego pojęcia dark independent - granice są niezmeirnie płynne, a poza tym kto powiedział, że osoba słuchająca kapeli X z "klimatu" nie słucha kapeli spoza "klimatu"? Może pora się rozejrzeć a nie trwać tylko w jednym kręgu...
Dlatego w zeszłym roku tak bardzo ucieszył mnie występ Riverside - nie są muzycznie zbyt mroczni (tekstowo jak najbardziej i nie muszą śpiewać o pierdołach), a mimo to sporo ludzi doceniło ich koncert, mimo tez ze wielu wczesniej narzekało.

A poza tym - o gustach się nie dyskutuje, nie?

O tym bannerze, to juz skonczcie, i tak tego nie zmienicie " tak
O" :lol: :lol: :lol: :lol:

Pozdrawiam wszystkich mHrocznych gotHuff <hehe>

"Make Foch Not War" "Nic nie może się zmarnować"

Dodano: 2007-02-02 00:15

... ech...ludziska... :roll:

Mon Mari...666 [img:dd992acbb5]http://img2.epuls.pl/images/smilies/mood_vampire_big.gif[/img:dd992acbb5] ...^V^

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło